El 20 de setembre del 2016 es va veure la llum de macOS Serra, una nova versió de l' sistema operatiu d'Apple que perd el seu antic nom (OS X) I obté moltes característiques interessants, moltes de les quals es van prendre prestades d'iOS. Un d'ells és Siri, l'assistent digital de l' iPhone y iPad que finalment fa el seu debut a Mac i li permet realitzar moltes operacions interessants, com buscar informació en línia, controlar iTunes i buscar arxius en el seu PC, mitjançant ordres de veu Però les notícies de Serra no acaben aquí!

En macOS 10.12 (aquest és el nom «tècnic» de Serra) també trobem noves funcions dedicades a iCloud: sincronització automàtica de documents i escriptori a través de iCloud Drive, La capacitat de copiar i enganxar informació d'un sistema operatiu a un altre (per tant, d'iOS a MacOS i viceversa) i la gestió intel·ligent de l'espai en disc que mou automàticament les dades supèrflues a iCloud Drive eliminant de la Pc.

En resum, com hauràs entès, aquesta no és una «revolució» en comparació amb OS X El Capitan, sinó més aviat una evolució pròpia que presenta diverses novetats interessants. En aquest punt, diria que no perdis més temps i descobreix-ho immediatament. Com instal·lar macOS Serra en totes les PC compatibles, ¡que són tantes! T'asseguro que és una operació molt més simple del que imagines, ¡llavors és 100% gratis! Gaudeix de la teva lectura i diverteix-te!

Requisits mínims per instal·lar macOS Serra

perquè instal·lar macOS Serra ha de tenir una Mac a partir de 2009, el sistema operatiu OS X 10.7.5 o posterior i al menys 8.8GB d'espai lliure en disc. També necessita tenir les dades de la seva ID d'Apple a l'abast de la seva mà i necessita una connexió a Internet bastant ràpida (ja que haurà de descarregar tots els arxius necessaris per instal·lar el sistema operatiu des d'Internet). Aquesta és la llista de totes les Mac compatibles amb Serra.

 • MacBook a finals de 2009 o posterior
 • MacBook Pro a mitjans de 2010 o posterior
 • MacBook Air a finals de 2010 o posterior
 • Mac Mini a mitjans de 2010 o posterior
 • iMac a finals de 2009 o posterior
 • Mac Pro a mitjans de 2010 o posterior

Per saber quin és el model exacte de la seva Mac, feu clic al logotip de poma situat en la cantonada superior esquerra (a la barra de menú) i selecciona l'element Informació sobre aquesta Mac des del menú que apareix.

S'obrirà una finestra amb totes les dades en el seu PC. Més precisament, a la pestanya visió de conjunt pot trobar el model exacte de Mac, la versió d'OS X instal·lada en ell, el tipus de processador en el qual s'executa i la quantitat total de RAM; a la pestanya Arxiu pots veure l'espai disponible al disc mentre ets a la pestanya memòria pot tenir una descripció més completa de la RAM instal·lada en el seu PC (la quantitat de memòria disponible, la subdivisió dels bancs, la freqüència i qualsevol altra cosa).

operacions preliminars

Abans de descarregar macOS Serra i en el vostre Mac, asseguri completar les següents operacions preliminars.

 • Comproveu la compatibilitat de les aplicacions (i actualícelas) - les aplicacions que s'executen en OS X 10.11 El Capitan, en la majoria dels casos, també funcionen en macOS Serra. En qualsevol cas, és millor tenir visió de futur i verificar la compatibilitat de tot el programari que utilitza amb més freqüència (principalment el treball). Perquè les aplicacions siguin compatibles amb macOS Serra, és possible que hagi de actualitzar-les. Després obri el Mac App Store, Seleccioneu la pestanya per a actualitzacions i instal totes les actualitzacions disponibles. Per actualitzar un programari descarregat fora de Mac App Store, inícielo, feu clic en el seu nom a la barra de menú (a dalt a l'esquerra) i seleccioneu l'entrada per al buscar actualitzacions des del menú que apareix.
 • Còpia de seguretat de les seves dades - instal·lar macOS Serra no implica eliminar les dades a la Pc (llevat que decideixi realitzar una instal·lació neta, però parlarem d'això més endavant). Abans, però, d'instal·lar un nou sistema operatiu, sempre és una bona idea crear una còpia de seguretat de tots els seus arxius; operació que en Mac es pot fer còmodament amb Màquina de el temps, La utilitat de còpia de seguretat inclosa «estàndard» en OS X / macOS. Per començar a crear una nova còpia de seguretat amb Màquina del temps, Assegureu-vos que el disc de destinació estigui connectat a la Mac (o encaminador), Feu clic a Icona de la màquina de el temps present a la barra de menú (a dalt a la dreta) i seleccioneu l'element retrocedeix ara des del menú que s'obre. Espera, per tant, al fet que es completi la còpia de seguretat i s'acabi el joc. Si mai abans ha usat Time Machine, llegiu el meu tutorial sobre com fer una còpia de seguretat amb Time Machine i configuri la utilitat seguint les instruccions que conté.
 • Allibereu espai en disc (si cal) - per a instal·lar macOS Serra, ha d'haver al menys 8,8 GB d'espai lliure en disc. Si no els té, intenti utilitzar una aplicació com Daisy Disk per trobar els arxius més voluminosos en el seu Mac i elimini tots els que no necessiti. Per obtenir més informació sobre com funciona el programari i altres suggeriments sobre com netejar el seu Mac, consulteu la guia que vaig escriure sobre el tema.

Com actualitzar a macOS Serra

Si vols instal·lar macOS Serra sense perdre cap dada o aplicació, obriu el Mac App Store (La icona blava amb la «A» impresa al centre ubicat a la barra Dock), seleccioneu macOS Serra de la llista d'aplicacions disponibles i inicia la descàrrega de sistema operatiu fent clic al botó corresponent. L'enllaç a Serra ha d'estar a la part superior oa la barra lateral dreta de la Mac App Store, si no pot trobar-lo, feu clic directament a l'enllaç que li acabo de proporcionar. Per començar la descàrrega, se li pot demanar que ingressi les credencials d'inici de sessió de la seva ID d'Apple.

Una vegada que s'inicia la descàrrega, pot seguir el progrés obrint el Plataforma de llançament d'OS X (la icona gris amb el coet espacial que es troba a la barra d'acoblament) i verificant la barra de càrrega situada sota de la icona de macOS Serra.

A la fi de la descàrrega, la configuració de macOS Serra hauria d'iniciar automàticament. Per iniciar el procés d'instal·lació de sistema operatiu, feu clic al botó seguit i accepti les condicions d'ús de programari pressionant Estic d'acord per dues vegades consecutives

Després seleccioneu la disc de destinació per instal·lar Serra, feu clic al botó instal·lar i posi la contrasenya del seu compte d'usuari (la que fa servir per iniciar sessió en macOS). Una vegada que aquest pas acabar, premeu el botó Afegir assistent i espereu que els arxius necessaris per començar a instal·lar Serra es copiïn en el seu PC.

A la fi de la còpia de l'arxiu (que continuarà durant diversos minuts), el sistema es reiniciarà i s'iniciarà la segona fase de la instal·lació de macOS Serra, és a dir, la instal·lació pròpiament dita el sistema operatiu a la Pc. Durant aquesta fase, no haurà de fer res, només haurà d'esperar a que es completi la còpia dels arxius i que la Mac es reiniciï novament per realitzar el procediment de configuració inicial de macOS Serra.

El procediment de configuració inicial de macOS és Serra és realment simple. Tot el que has de fer és entreu en el seu compte d'usuari, Llavors els teus ID d'Apple i accepta el condicions d'ús de sistema operatiu prement el botó apropiat (per dues vegades consecutives).

Llavors has de triar si sincronitzi els arxius trobats en els Documents i en l'Escriptori amb iCloud (Operació que podria consumir molt espai en iCloud Drive, ¡vagi amb compte!), Si s'activa Siri i llest!

Com lació neta de macOS Serra

Si vols fer un instal·lació neta de macOS Serra, És a dir, una instal·lació de sistema operatiu que implica formatar el disc i eliminar totes les dades presents en ell, li recomano que creï una memòria USB amb els arxius d'instal·lació de Serra. D'aquesta manera, podrà instal·lar el sistema operatiu en el seu Mac i en altres Mac sense haver de tornar a descarregar-cada vegada des d'Internet.

Per crear una memòria USB amb els arxius d'instal·lació de macOS Serra, necessita una comuna. Memòria USB amb al menys 10 GB d'espai lliure (La unitat es formatarà, així que assegureu-vos de no tenir cap arxiu important) de paquet d'instal·lació de macOS Serra (Per descarregar des de Mac App Store) i una petita aplicació gratuïta anomenada Instal·lar Disk Creator. Aquí hi ha més detalls de tots els passos que ha de seguir.

 • Descarregueu el paquet d'instal·lació de macOS Serra de la Mac App Store com es va explicar anteriorment. Si ja té Serra instal·lada en el seu Mac, ha d'anar a la pestanya per tornar a descarregar el sistema operatiu comprar de la botiga d'aplicacions de Mac;
 • Descarregueu l'aplicació gratuïta Instal·lar Disk Creator connectant-se a seu lloc web oficial i fent clic al botó Descàrrega Directa ;
 • instal·lar Instal·lar Disk Creator en el teu Mac arrossegant la seva icona a la carpeta aplicacions de macOS;
 • connectar el memòria USB en el qual voleu copiar té la intenció de copiar els arxius d'instal·lació de macOS Serra al seu Mac;
 • s'inicia Instal·lar Disk Creator i seleccioneu el nom de la seva memòria USB al menú desplegable Seleccioneu el volum per convertir-se en l'instal·lador.. Després, comproveu que estigui seleccionat en el centre de la finestra. paquet d'instal·lació de macOS Serra (En cas contrari, feu clic al botó Seleccioneu l'instal·lador de OS X ... i seleccionar-manualment de la carpeta aplicacions del teu Mac) i comença a copiar els arxius a el dispositiu prement el botó Crea un instal·lador i escrivint la contrasenya del seu compte d'usuari (la que fa servir per accedir a la Mac) a la finestra que s'obre. El procediment de còpia de l'arxiu prendrà entre 10 i 15 minuts.

Quan obtingui la clau amb els arxius d'instal·lació de macOS Serra, ha de connectar-la a la Mac per formatar i arrencar des d'ella. Per fer això, reinicieu el seu PC, mantingui pressionat el botó alt del teclat durant la seva encesa i seleccioneu la memòria USB de macOS Serra (ex. Instal·lar macOS Serra ) Des del menú per triar dispositius d'arrencada.

Ara, esperi uns segons perquè s'iniciï la configuració de macOS Serra, seleccioneu el Italià de la llista d'idiomes disponibles i feu clic al botó →. Llavors comença el Utilitat de disc des del menú inicial de macOS Serra i formata el disc en el qual voleu instal·lar el sistema operatiu. Si no sap com fer-ho, seguiu els passos a continuació.

 • Seleccioneu el nom de la disc per formatar (Ex. SSD d'Apple ) Des de la barra lateral esquerra. Aneu amb compte de seleccionar la unitat principal i no una de les seves particions, a menys que vulgui instal·lar macOS en una partició específica d'un disc particionat prèviament;
 • Feu clic al botó inicialitzar que està en el cim;
 • A la finestra que s'obre, escriviu el nom que voleu assignar a la unitat en el camp de text apropiat, assegureu-vos que les opcions estiguin seleccionades en els menús desplegables a continuació Mac OS Extended (registrat) y Mapa de partició GUID i feu clic al botó inicialitzar per començar a formatar el disc.

Missió complerta! Ara surti de la Utilitat de Discos, seleccioneu l'element Instal·lació de MacOS des del menú inicial de macOS Serra i feu clic al botó seguit per dues vegades consecutives Per tant, accepta les condicions d'ús de sistema operatiu fent clic al botó Estic d'acord dues vegades seguides i seleccioneu el disc en el qual instal·lar Serra (és a dir, la unitat que formato prèviament).

Finalment, feu clic al botó. instal·lar i espereu que es completi la còpia dels primers arxius de macOS Serra en la Pc. L'operació hauria de prendre aproximadament 10 minuts, moment en el qual la Pc es reiniciarà.

Quan la Pc es torna a encendre, la segona fase de la instal·lació de Serra començarà automàticament; fase que hauria de durar uns 15-20 minuts. No ha de fer res, només ha d'esperar a que finalitzi la barra de càrrega i que la Mac es reiniciï novament.

Després de reiniciar la Pc, seguiu el procediment que se li proposa per completar la configuració inicial de macOS Serra.

Després seleccioneu la país on es troba (per exemple, Itàlia) i el disposició que pensa utilitzar per al teclat (p. ex., italià), triï no transfereixi informació de còpies de seguretat anteriors (En instal·lacions netes no es recomana l'ús de còpies de seguretat de Time Machine, és millor copiar «manualment» els arxius que necessita) i fer clic al botó seguit.

Després trieu si activar o no serveis de localització en el teu Mac i inicia sessió amb la teva ID d'Apple. Un cop finalitzat aquest pas, accepti els termes d'ús de Serra fent clic al botó Estic d'acord per dues vegades consecutives, impostos nom d'usuari, contrasenya i fotos per al seu compte d'usuari i feu clic de nou seguit.

Per concloure, trieu si voleu utilitzar o no clauer iCloud perquè guardar contrasenyes, ja sigui per habilitar el xifrat de disc a través d' Firevault (Recomanat), si sincronitzar documents i escriptori amb iCloud Drive i si enviar estadístiques anònimes a Apple i desenvolupadors d'aplicacions. Després feu clic al botó seguit i diverteix-te amb el teu nou sistema operatiu!

Com reinstal·lar macOS Serra

Si vols reinstal·lar macOS Serra en una Pc que ja ha estat instal·lada, pot seguir diversos procediments.

 • Instal·lació de recuperació neta - si voleu reinstal·lar el MacOS formatant la unitat Mac (eliminant així tots els arxius que conté), iniciï la Mac en mode de recuperació (mantenint les tecles cmd + r en el teclat durant la fase d'arrencada de la Pc) i formata el disc de destinació de sistema operatiu utilitzant Utilitat de disc. Després seleccioneu l'article Reinstal·lació de MacOS des del menú de recuperació i seleccioneu el disc que ha formatat com la unitat de destinació de Serra. Aquest procediment implica descarregar MacOS directament d'Internet, de manera que porta molt de temps.
 • Instal·lació neta de la unitat flash USB - si vol evitar descarregar macOS Serra, pot realitzar una instal·lació neta de el sistema operatiu a través d'una clau USB com s'explica en el capítol anterior d'aquest tutorial.
 • Recuperació de MacOS sense eliminació de dades - si voleu reinstal·lar macOS sense perdre les seves dades (que li aconsello que guardi com a precaució en una còpia de seguretat), reinicieu la seva Mac en mode de recuperació (mantenint les tecles cmd + r en el teclat durant la fase d'arrencada de la Pc) i seleccioneu l'element Reinstal·lació de MacOS des del menú que apareix.
 • Restaura des Time Machine - Una altra forma de reinstal·lar macOS sense eliminar dades és restaurar el sistema operatiu des d'un Còpia de seguretat de Time Machine. Per realitzar aquesta tasca, tot el que ha de fer és seleccionar l'element apropiat al menú Recuperació oa la pantalla inicial de la unitat flash i triar una de les còpies de seguretat disponibles.

Problemes freqüents i primers passos amb macOS Serra

Acabes d'instal·lar macOS Serra en el teu PC però no pots aprofitar algunes de les característiques incloses en el nou sistema operatiu Apple? Intentem esbrinar el motiu d'aquests errors de funcionament i, si és possible, resoldre el problema.

 • Siri per Mac - per utilitzar Siri al teu Mac, veu a Preferències de sistema, Seleccioneu la icona Siri i assegureu-vos que hi hagi una marca de verificació a la banda de l'article habilitar Siri. Si no n'hi ha, posi-ho i feu clic al botó habilitar Siri per confirmar l'activació de l'assistent digital d'Apple. Després ajust la configuració de Siri usant els menús desplegables apropiats: al menú desplegable Drecera de teclat pot seleccionar la combinació de tecles que es farà servir per trucar a Siri (p. ex. cmd + espai o Espai fn + ), A través del menú desplegable veu Siri pots triar utilitzar Siri amb una veu femenina o masculina, mentre fas servir el menú desplegable idioma pots triar en quin idioma utilitzar Siri.
 • Compartir el porta-retalls entre MacOS i iOS - Una de les noves funcions de macOS Serra és compartir el portapapers amb iOS, gràcies a la qual cosa tots els elements que es copien en un sistema operatiu es poden enganxar en l'altre gràcies a la intermediació d'iCloud. No obstant això, aquesta funció no està disponible en totes les Mac. Per explotar-la, ha d'usar un iPhone / iPad equipat amb iOS 8 o superior i un dels següents models de Mac (assegurant-se que Bluetooth i Wi-Fi estiguin actius en tots dos dispositius ).
  • MacBook a partir del 2015 o posterior
  • MacBook Pro 2012 o posterior
  • MacBook Air 2012 o posterior
  • Mac Mini 2012 o posterior
  • iMac 2012 o posterior
  • Mac Pro a finals de 2013 o posterior
 • Sincronització d'escriptori i documents amb iCloud - Una altra funció d'iCloud que es va introduir en macOS Serra és la sincronització de pantalla i documents en múltiples dispositius. Per habilitar-, aneu a Preferències de sistema> iCloud, Feu clic al botó OPCIONS col·locat a la banda de la icona de iCloud Drive i, si no n'hi ha, col·loqui la marca de verificació al costat de l'opció Carpeta de documents i escriptori.
 • Allibereu espai en disc - Com es va esmentar a el principi de la publicació, macOS Serra inclou una nova funció que allibera espai en disc d'una manera «intel·ligent». Això significa que els arxius que es consideren superflus s'emmagatzemen en iCloud i després s'eliminen de la Pc (suposant que hi hagi prou espai en el seu compte d'iCloud Drive), que la paperera de reciclatge es buida automàticament cada 30 dies (només si l'usuari activa el funció especial) i que és possible localitzar fàcilment els arxius més grans en la Mac (per eliminar els que ja no es necessiten). Per aprofitar el nou sistema per alliberar espai en disc, feu clic a la icona poma ubicat a la barra de menú (a dalt a l'esquerra) i seleccioneu l'element Informació sobre aquesta Mac des del menú que apareix. A la finestra que s'obre, selecciona la pestanya Arxiu, Feu clic al botó gestionar que es troba a la banda de la icona de l' disc dur de Mac i selecciona una de les eines per alliberar espai al disc: Emmagatzemar en iCloud per eliminar arxius innecessaris movent-los a iCloud, Buidar les escombraries automàticament per activar el buidatge automàtic de les escombraries, etc.
 • Desbloqueig automàtic de Mac amb Apple Seguir - macOS Serra ofereix la possibilitat de desbloquejar la Mac amb un Apple Seguir. Perquè la funció de desbloqueig automàtic funcioni, s'ha d'activar en les Preferències de el sistema, s'ha d'habilitar l'autenticació de dos factors per al compte d'Apple associada amb els dos dispositius i, òbviament, ha d'usar-un Apple Watch i una Mac compatibles amb aquesta funció . . El desbloqueig automàtic de MacOS està disponible en tots els productes Mac a partir del 2013 i en Apple Watch equipat amb watchos 3.x (que ha d'estar connectat a la mateixa ID d'Apple). Per activar el desbloqueig automàtic del MacOS, aneu a Preferències de sistema> Seguretat i privacitat> General, Desbloquegi els canvis de configuració fent clic a la icona cadenat a la part inferior esquerra i col·loqui la marca de verificació al costat de l'element Permetre que Apple Watch desbloquegi la Mac. Si l'opció no està present, assegureu-vos d'haver activat l'autenticació de dos factors en el seu ID d'Apple (que és diferent de la verificació en dos passos) i / o intenti repetir l'aparellament del seu Apple Watch amb l'iPhone.

Per obtenir més informació sobre macOS Serra i les seves característiques, consulteu el lloc web d'Apple.