Com instal·lar Windows 10 a SSD. Ha comprat un SSD per instal al seu Pc, per tal d'aconseguir més velocitat gràcies a les millors prestacions de lectura i escriptura que els discos d'aquest tipus poden oferir en comparació amb els discs mecànics clàssics. El problema és que ara no té idea de com procedir muntar a la seva Pc. Per això, amb aquesta guia us ajudaré.

Com instal lar Windows 10 en un nou SSD

Ha decidit reemplaçar el seu disc mecànic «vell» amb un SSD de nova generació, amb la ferma intenció d'usar-lo com a disc primari?

Després seguiu les instruccions que li donaré amb molt de compte a continuació. Primer, explicaré com instal·lar el nou mitjà d'emmagatzematge en el Pc, com procedir amb la instal·lació de l' sistema operatiu o amb la clonació de l'contingut de l'vell disc dur.

Muntar SSD a l'ordinador

Per instal·lar un nou SSD en el seu PC, sense tocar el disc mecànic existent, primer ha d'obtenir un Cable SATA, un cable d'alimentació addicional i, en alguns casos, fins i tot un Marc de 3.5 « per poder inserir la unitat SSD correctament en els allotjaments dissenyats per contenir els discos mecànics, molt més grans pel que fa a les dimensions físiques. Si no té un, pot comprar un kit «llest per a usar» per connectar un nou SSD a la PC fixa.

Si, d'altra banda, té la intenció de reemplaçar per complet el disc mecànic antic (en el cas que, per exemple, s'hagi trencat), és molt probable que pugui utilitzar el cable SATA i el cable d'alimentació prèviament connectat a l' disc dur mecànic, comprant en el seu lloc l'únic marc.

Una vegada que tingui l'equip, connecti la SSD a el xassís usant els cargols subministrats, desmunti la carcassa de la Pc (després de tenir-la desconnectat de la xarxa ), Llavors inseriu el marc en una de les ranures de la carcassa dissenyada per a contenir discos fixos i lectors òptics i cargolar amb cargols més grans.

Més tard, si ha decidit combinar la unitat d'estat sòlid amb una existent, prengui el cable SATA, Endolleu un a l'SSD i l'altre a la placa base, Després utilitzeu un dels cables d'alimentació que «brollen» de la font d'alimentació de la Pc (o un cable nou, si té una font d'alimentació modular) per subministrar electricitat a el disc.

En acabar, torni a muntar la carcassa, connecteu el cable d'alimentació, encengui la Pc i verifiqui que el sistema operatiu detecti correctament el disc.

Si, d'altra banda, planeja afegir un segon SSD a un quadern, És una mica complicat: a excepció de les PC portàtils de molt alta gamma, estan dissenyades per acomodar només un disc alhora. Però, si realment no vol renunciar a tenir dos discos a el mateix temps, pot retiri la gravadora de DVD, Si està present, i instal el SSD al seu lloc, fent servir un d'especial carret per a discos de 2.5 «.

Després d'instal·lar el SSD dins el caddy, haurà de desmuntar el portàtil, retirar el lector òptic de l'interior i col·locar el caddy en lloc d'aquest últim. Si mai abans ha realitzat una operació d'aquest tipus, no dubti en demanar ajuda a un parent, un amic o un tècnic expert que pugui completar el reemplaçament sense causar danys.

Instal Windows 10 en l'SSD intern

Un cop hagueu completat el «acoblament» de el nou SSD, finalment pot «posar-lo en moviment» instal·lant una còpia de Windows al seu interior. En aquest capítol de l'tutorial, explicaré Com instal·lar Windows 10 en SSD intern des de zero (Per tant, sense programes o controladors preexistents). Si, en canvi, desitja clonar la instal·lació existent de Windows 10 en SSD, pot seguir els passos indicats en la secció següent.

Primer, aconsegueixi una memòria USB o DVD que conté una còpia de Windows 10.

Una vegada que es completa la descàrrega, iniciï el programa obtingut (p. Ex. MediaCreationTool1903.exe ), Accepta els Termes de llicència de Microsoft fent clic al botó apropiat. Col·loqui la marca de verificació al costat de l'opció Creu mitjans d'instal·lació (unitats flash USB, DVD o arxius ISO perquè una altra PC) , Feu clic al botó Següent i verifiqui que les opcions seleccionades ( idioma, edició y arquitectura ) Són consistents amb el que vols aconseguir.

Altrament, tregui la marca de verificació de Utilitza les opcions recomanades per aquesta PC i utilitzeu els menús desplegables apropiats per a triar la versió de sistema operatiu que prefereixi.

Quan acabis, feu clic al botó Següent i indica si s'ha de crear-ne un unitat flash USB o si descarregues el Arxiu ISO gravar en un disc en un altre moment.

Un cop hagueu seleccionat l'opció que prefereixi, premeu el botó següent. Si ha triat crear la unitat USB, seleccioneu aquesta última de la llista d'unitats disponibles i, sabent que els arxius que conté seran eliminats, Feu clic al botó Següent, Per començar a crear els mitjans d'instal·lació.

Si ha optat per la descàrrega de la imatge ISO, Hauria d'esperar que l'arxiu es descarregui completament al seu Pc.

Quan això succeeix, tot el que ha de fer és gravar-ho en DVD utilitzant el programa que prefereixi.

nota : Si ja va instal·lar i va activar Windows 10 en el seu PC, no necessitarà obtenir un nou codi de sèrie, ja que això es «llegirà» de la placa base que coincideix amb la seva còpia anterior.

En cas contrari, haurà de comprar una clau de producte vàlida per continuar amb l'activació de el sistema operatiu.

Un cop tingueu tot el que necessita, ha de configurar el seu PC perquè arrenqui des d'USB o DVD (depenent de el suport d'instal·lació que hagi triat): per fer-ho, introduïu el UEFI Pc i canviar l'ordre d'arrencada de l'dispositiu.

Podeu accedir a UEFI de la següent manera: feu clic dret al botó Inici  (El Bandera de Windows situat a la cantonada inferior esquerra de la pantalla), seleccioneu l'element ajustos des del menú proposat i feu clic a la icona Actualització i seguretat adjunt a la nova pantalla que s'obre.

A continuació, feu clic a Inici / Home (esquerra), després al botó reiniciar ara ubicat a la caixa de Inici avançat i, quan aparegui el menú amb opcions de reinici, seleccioneu la icona Solució de problemes, Llavors la icona opcions avançades i, posteriorment, Configuracions de firmware UEFI.

Finalment, feu clic al botó. reprendre i espereu que la PC es torna a arrencar.

Si no té èxit d'aquesta manera, la PC podria estar equipada amb el clàssic BIOS.

En aquest cas, has reiniciar la Pc i, tan aviat com aparegui la primera pantalla d'encesa, premeu el botó diverses vegades per accedir a la configuració de la BIOS, que generalment correspon a F2, F10 o Eliminar.

De totes maneres, veu a el panell de configuració, vés a la secció D'arrencada / inici i establir el dispositiu USB o el Reproductor de DVD com a primer dispositiu d'arrencada.

D'aquesta manera, la PC s'iniciarà des del suport d'instal·lació de Windows que va crear anteriorment.

A continuació, configureu el disc SSD com segona unitat d'arrencada, Deixant el registre anterior, en canvi, com «última opció».

Un cop fet això, connecti la memòria USB o inseriu el DVD de Windows a la Pc, després guardar la configuració i espereu que la PC es reiniciï novament.

Per obtenir més informació sobre els passos que s'han de seguir per accedir a UEFI / BIOS i actuar sobre la configuració de el panell de configuració, li remeto al meu tutorial sobre com ingressar a la BIOS.

Si tot va sortir bé, poc després d'iniciar la PC, ha de mostrar un missatge que el convida a pressionar un botó per iniciar des d'USB / DVD. Per tant, realitzi aquesta operació i esperi que tots els fitxers necessaris per iniciar una nova instal lació de Windows es carreguin en la memòria (pot trigar uns minuts).

Després de carregar els arxius, hauria de poder veure la pantalla d'instal·lació de Windows: indiqueu el idioma, el format d'hora i la distribució de l' teclat per utilitzar, feu clic als botons Següent y instal·larEntrar el Clau de producte en el quadre de text apropiat i feu clic al botó Següent.

Si no té una (si, per exemple, la seva còpia de Windows està «vinculada» a la placa base), feu clic a l'element No tinc clau de producte.

Després, si cal, trieu la versió de Windows que esteu, segons la llicència que tingui, feu clic de nou al botó Següent, Posi la marca de verificació a la banda de l'article Accepto els termes de la llicència, feu clic de nou Següent i feu clic a l'element Personalitzat: instal només Windows per accedir a opcions d'instal·lació avançades.

En la següent finestra, seleccioneu la unitat SSD en què pensa instal·lar Windows: si no ha formatat el disc anteriorment, hauria d'aparèixer com Espai no assignat.

Si no pot reconèixer el nou registre «sobre la marxa», li suggereixo que mireu les columnes mida total, espai disponible (Que, per a una unitat SSD buida, ha de ser idèntica a la mida total, o com a màxim diferent a uns pocs MB) i tipus (Per a un disc que no conté un sistema operatiu, aquesta columna generalment està buida).

Un cop hagueu identificat el SSD en el qual instal·lar Windows, feu clic a l'element rellevant, després en el botó Següent i ja està. El programa s'instal·larà el sistema operatiu Windows en el SSD, reiniciant la Pc quan sigui necessari.

Una vegada que es completa la instal·lació, si tot ha sortit bé, s'ha d'iniciar la nova còpia de Windows. En aquesta fase, ha d'ajustar les configuracions de privacitat, Configuracions de Cortana, configuració de xarxa i finalment associar un Compte de Microsoft a el sistema (o creï un nou usuari local), utilitzant els procediments guiats en pantalla.

nota : Si la nova còpia de Windows 10 no s'inicia però ja existeix en el disc «antic», torneu a la configuració de UEFI / BIOS i configuri el SSD com el primer dispositiu d'arrencada.

En acabar, hauria de tenir una nova còpia de Windows funcionant perfectament. Com a operació final, li suggereixo que actualitzi els controladors instal·lats quan sigui possible.

Clonar Windows 10 a SSD

Si, d'altra banda, planeja crear una còpia mirall del seu disc actual a la unitat d'estat sòlid acabada d'instal·lar, pot fer la clonació de disc dur utilitzant el programa gratuït EASEUS Tot Backup Free.

Després de connectar-se a la pàgina web de programari, feu clic al botó descarregar gratis, Escriviu una adreça de correu electrònic en el quadre que apareix, feu clic a l'element Prova Tot Backup gratis i, a l'arribar a la pàgina següent, feu clic a l'element descarregar (Corresponent a la columna gratis ).

Una vegada que es completi la descàrrega, iniciï l'arxiu descarregat (p. Ex. tb-free.exe ) I feu clic en els botons Següent, estic d'acord, Següent per dues vegades més consecutives i, per completar la configuració i iniciar immediatament el programa, al botó finalitzar.

Si el programari no s'inicia automàticament, pot cridar-ho a través d'la icona agregat a menú Inici de Windows.

En el primer inici de l'programari, hauria d'aparèixer una pantalla que mostra les diferències entre les versions gratuïtes i de pagament de el programa. Per continuar sense comprar cap llicència i accedir a la pantalla principal del programari, feu clic a l'element Després situat a la part inferior dreta.

Un cop a la nova finestra, feu clic al botó. col·locat dalt a l'esquerra, després en l'element Sistema de clonació, Que resideix al menú que s'obre, verifiqui que la part superior de la pantalla mostri el disc actual en ús (el que conté la còpia de Windows que voleu clonar) i poseu una marca de verificació al costat de l' nom de la SSD a la part inferior, per establir-ho com una unitat de destinació.

Feu clic al botó opcions avançades col·locat a la part inferior, poseu la marca de verificació al costat de l'element Optimitzar per SSD i feu clic al botó acceptar per aplicar el canvi.

Finalment, iniciï el procés de clonació del disc fent clic al botó procedir, recordant que les dades ja presents en el SSD seran eliminats.

Recordeu que aquesta operació podria durar fins a diverses hores, depenent de la mida dels discs involucrats i la potència de processament de la Pc.

nota : No recomano fer servir la Pc per a altres operacions durant la fase de còpia, per evitar la creació de nous arxius i la consegüent prolongació de l'operació de clonació.

En acabar, tot el que ha de fer és reiniciar el seu PC i, per utilitzar immediatament el disc acabat de crear, accedir a BIOS / UEFI com et vaig mostrar anteriorment i vaig configurar el SSD com el primer dispositiu d'arrencada.

També pots, si ho desitja «Reciclar» el vell disc dur formateándolo i utilitzant-ho per emmagatzemar les seves dades personals.

Com instal lar Windows 10 en SSD extern

Els passos a seguir per instal·lar Windows 10 en SSD externs són una mica més complexos que els necessaris per a la instal·lació de Windows 10 en un disc intern, però no és més difícil per això.

Principalment, tot el procediment implica l'ús de WinToUSB : Un programari gratuït de tercers que pot «preparar» qualsevol disc USB (incloses les unitats SSD externes) per fer una còpia de Windows i instal·lar el sistema operatiu al seu interior.

La versió gratuïta de WinToUSB es pot utilitzar per configurar les versions Home i Educational de Windows 10. Per instal·lar els sistemes operatius Pro, al seu lloc, cal comprar la versió paga de WinToUSB, amb preus que comencen a $ 29,95.

A més, abans de continuar, assegureu-vos d'haver connectat el SSD al seu Pc i de tenir Imatge ISO de Windows 10 : Pot obtenir-seguint els passos que li vaig mostrar a la secció anterior d'aquesta guia.

per aconseguir WinToUSB, Connectat a aquest lloc web, feu clic al botó descarregar i esperar mentre el programa (ex. WinToUSB_Free.exe ) Es descarrega completament a la PC.

Després, iniciï el paquet acabat d'obtenir, feu clic als botons y acceptar, Acceptar els termes de l'acord de llicència,  marcant l'element apropiat, feu clic al botó Següent per quatre vegades consecutives, després en instal·lar y finalitzar.

Una vegada que es completi la configuració, comenci WinToUSB a través d'la icona creat a l'escriptori de Windows i feu clic al botó per accedir a la interfície principal de el programa: quan s'obre, feu clic a la icona full amb CD col·locat a la barra esquerra.

Després feu clic a la petita icona en forma de carpeta situat a la banda de el camp de text Arxiu d'imatge i, utilitzant el panell Explorador d'arxius, seleccioneu el arxiu ISO Windows que havia descarregat anteriorment, indica la Versió de Windows instal·lar fent clic al seu nom (p. ex. Inici de Windows 10 ) I pressiona el botó Següent.

En aquest punt seleccioneu la unitat SSD externa des del menú desplegable superior i, més tard, especifiqui les maneres de format d'aquest últim, segons el tipus de Pc des de la qual haurà d'iniciar el disc.

  • MBR per a BIOS - per PC antiquades equipades amb el sistema BIOS.
  • GPT per UEFI - per PC modernes equipades amb el sistema UEFI.
  • MBR per a BIOS i UEFI - per utilitzar el SSD extern en les dues categories de PC. Si no sap què triar, li suggereixo que marqui aquesta opció (només disponible a la versió paga de el programa).

Una vegada que es realitza l'elecció, tingui en compte que totes les dades ja existents al SSD seran eliminats, Feu clic al botó i espereu que es formati.

Feu clic al botó Següent, Per iniciar el procés de copiar arxius de Windows, que pot demorar uns minuts.

Quan acabi, feu clic als botons Sortir y , Reinicieu el PC i accedeixi a la configuració de UEFI / BIOS per configurar l'arrencada primari des del disc USB.

Finalment estem allà: si tot va sortir bé, en el següent inici hauries accedir a la fase preliminar de la configuració de Windows 10, durant el qual el sistema configurarà tots els paràmetres necessàries per al seu correcte funcionament (reiniciant la Pc diverses vegades, si cal).

Una vegada que es completa la fase preliminar, simplement necessita configurar el Windows 10 de acord amb les seves preferències (idioma, teclat, zona horària, usuaris de PC, configuració de privacitat, operació de Cortana, etc.) seguint els procediments que es mostren a la pantalla.

nota : WinToUSB té una funció que permet clonar la instal·lació de Windows en ús directament a la unitat SSD externa.

Per accedir-hi, iniciï el programa i, des de la seva pantalla principal, feu clic a la icona amb forma disc (El que està a la part inferior esquerra) i després en el botó Següent. No obstant això, aquesta funcionalitat només està disponible a la versió paga de el programa.