Si vols saber com jugar bingo i conèixer les regles bàsiques, avui et presentem tot el relacionat amb aquest fascinant joc que captiva moltes persones a tot el món, es considera un dels més populars i sempre és bo conèixer realment com es participa i juga.

com-jugar-bingo-1

Aprèn fàcilment com jugar bingo 

Tots coneixem d'alguna manera aquest joc: consisteix en un bombo on hi ha un determinat nombre de boles numerades des del número 0 fins al número 75, però, hi ha variacions on solen arribar a les 90 o 80 boles numerades partint igualment des del número 1 .

L'agrupació de les línies i columnes s'estableix a través de la paraula BINGO, La qual se situa en la part superior d'un cartró. Aquest porta en cada línia de la lletra 5 opcions menys la lletra "N" que té quatre línies de nombres els quals s'agrupen segons la lletra.

Per exemple la lletra "abasta des de l'1 fins a 15, la" I "des de la bola 16 fins al número 30, la lletra" N "que abasta des del número 31 fins al 45, la" G "des del 46 fins al 60 i la "o" des del 61 fins al 75. D'aquesta manera s'han d'omplir les línies o segons les boles que vagin sortint a l'atzar.

Esperem que aviat aprenguis com jugar bingo  i puguis passar estones divertides en família o amics.

Els elements i components

Aquest joc atrau multituds i avui dia es juga en forma online. No obstant això, l'alegria i l'opció d'aquest joc, consisteix en cridar fortament la paraula ' BINGO !, On l'emoció entre la resta dels participants no ho iguala a un partit de bingo en línia, Però vegem quins són els seus elements físics.

com-jugar-bingo-6

Bombo o Màquina extractora 

A cada país de l'món s'anomena diverses maneres, està format per una cúpula o boles petites numerades, en altres llocs utilitzen mecanismes digitalitzats on a través d'una pantalla ofereixen el nombre després de sortejar.

La idea és extreure de la màquina o esfera les boles a l'atzar, de manera que, els jugadors puguin en el seu cartró ubicar segons el nombre. La bola seleccionada es deixa fora i és col·locada en un lloc a part per verificar a al final després que hi hagi un guanyador; els números són anunciats en veu alta després que són extrets de l'esfera.

les Boles 

Són numerades i vénen impreses amb la lletra i el nombre respectiu, des de la lletra "B" fins a la "O" que són el començament i final de la paraula bingo : La sèrie de les B començarà a 1 i acaba amb ell l'última bola O 75; s'introdueixen en l'esfera i són seleccionades una per una per anar mostrant als jugadors les seves opcions.

Estan fabricades en diferents materials i mides, en els jocs de llar es realitzen amb fitxes petites de plàstic i les persones seleccionen el nombre en el cartró, utilitzant qualsevol tipus de fitxa.

Els Cartrons de joc 

Cridats d'aquesta forma per la seva fabricació inicial quan va ser creat el joc. Aquests cartrons contenen files i columnes on apareix a la part superior la paraula BINGO i estan agrupades en cada lletra seguint la línia horitzontal, s'agrupen línies de 5 nombres a l'atzar.

com-jugar-bingo-2

Aquestes sèries de nombres permeten als jugadors seleccionar el nombre segons la lletra que vagi apareixent mentre s'extreuen de l'esfera. El guanyador ha de complir amb una sèrie de regles que veurem a continuació.

Les regles per aprendre com jugar bingo

Les reglamentacions de l' Bingo són variades, en els casinos hi ha diferents formes per Guanyar; per exemple, a les llars les persones decideixen com seran els guanyadors. Però en termes bàsics, en el bingo es guanya quan es completa una línia, quadre, creu o cartró ple segons la normativa següent:

  • Omplir una fila horitzontal.
  • Omplir una columna vertical.
  • Completa 4 cantonades.
  • Completar una creu gran, la qual es fa entre la línia central horitzontal i la línia vertical partint de la lletra "N" cap avall.
  • Es guanya també omplint el cartró ple.
  • Completant l'anomenada creu petita obtenint quatre nombres únics en forma de creu.

com-jugar-bingo-7

Tipus de bingo 

Aquest joc permet crear alternatives i variants que a mesura que han passat els anys s'han adaptat a condicions en diferents països. Els cartrons han estat modificats on es poden apreciar caselles amb números més alts o més baixos; però vegem alguns tipus.

simultani 

Es juga sobre la base de 90 números de l'1 a l'90, participen simultàniament molts jugadors, alguns països tenen regulació especials, i fins i tot han elaborats lleis federals, les quals de ser infringides poden ocasionar accions legals. Els cartrons estan formats per sèries de 3 files i 9 columnes.

Online 

Tot i que no genera la mateixa emoció que s'aprecia en el qual es realitza en viu, moltes persones gaudeixen d'aquest tipus de bingo. No obstant això en algunes sales de jocs s'observen els cartrons digitalitzats on els jugadors poden seleccionar el número amb només trepitjar la pantalla.

Com jugar Bingo 75 

anomenat bingo americà, és avui dia un dels mes jugats a nivell mundial, el format és de tipus cartró, i el nombre central no té nombre; i és molt similar a a el joc tradicional, l'avantatge d'aquest joc és que ORECE grans premis i es participa de manera online o ingressant a llocs on s'ofereixen la participació.

flash 

És un altre sistema de bingo, Però amb reglamentacions diferents. És denominat «flash2 causa de que es prenen 3 nombres de 15, i només s'extreuen 9 boles; els cartrons consten només de 15 números que van de l'1 a l'15, els números vénen acolorits, es guanya quan s'extreu el número 3, o si s'omple el carro complet extraient el número 4.

bingo Cash

Aquest tipus d' bingo també en xarxa, utilitza un format de cartró amb 16 nombres sobre 80, és a dir cada cartró conté únicament 16 nombre i les sèries són de color, les quals han de completar per guanya, el premis són sucosos i té molts adeptes.

Si t'ha agradat el nostre article de com jugar bingo, et recomanem també el nostre article sobre Com jugar en línia entre PS4 i Xbox One