Com justificar un text. Si a l'oficina ja se li ha demanat que escrigui un document en el seu PC. I ara està en el pànic més total perquè li han demanat que facis un treball justificat i no sap ni al què es refereixen, li expliquem què fer.

Entenc la seva incomoditat, però no ha de preocupar-se. De fet, amb la guia d'avui, li mostraré com justificar un text amb els principals programes de processament de textos i més. Ja et bestreta que per a realitzar aquesta operació no ha de fer res més que prémer el botó corresponent integrat en el programari en ús. O, si està disponible, usar dreceres de teclat convenients que acceleraran enormement la teva feina.

Llavors, estàs preparat per començar? Sí? Molt bé! Poseu-vos còmode, prengui el temps per concentrar-se en llegir els següents paràgrafs i, el que és més important, implementi els «consells» que li donaré. No em queda més que fer que desitjar-los una bona lectura i, sobretot, bona feina!

Com justificar un text amb Word

Si vols descobrir com justificar un text amb Word, El famós programari de processament de text desenvolupat per Microsoft, continua llegint. A continuació, li mostro com actuar tant com Pc d'escriptori com mòbil.

Per a aquest tutorial vaig fer servir Office 2016 que, a l'hora de escriure, És la versió més recent de la suite de Microsoft. Però les instruccions també són vàlides per a les versions anteriors del programari, des de 2007 en endavant (pràcticament totes les que tenen la interfície amb pestanyes).

Justificar text des del PC

Si has de treballar des ordinador personal, Sàpiga que pot justificar el text d'un document de Word utilitzant el botó apropiat, que es troba a la barra d'eines de el conegut processador de textos, o utilitzant algunes combinacions de tecles.

Després obriu el fitxer que voleu modificar en Word, seleccioneu el text per justificar (per fer això, simplement situeu el cursor de l'ratolí en un punt de el document, mantingui pressionat el botó esquerre de l'ratolí, arrossegueu-lo a punt desitjat i deixeu-lo anar o utilitzeu el combinacions de teclat preestablertes). Feu clic a la pestanya casa  situat a la part superior i pressiona el botó justificar text (Per ser clars, el que representa el quatre línies horitzontals justificades ).

Dreceres de teclat

Si prefereix usar dreceres de teclat, feu el següent: després de seleccionar la part de el text per justificar, premeu la combinació de tecles Ctrl + F (En Windows) o cmd + j (En macOS) i ja està. El text seleccionat, com «màgia», estarà justificat.

Si fas clic al botó justificar text o pressionar simultàniament les tecles Ctrl + F (En Windows) o cmd + j (En macOS) abans de començar a escriure, el text que escrigui es justificarà automàticament i el format s'aplicarà fins i tot si torna i comença a escriure un altre paràgraf en el document.

També li recordo que el mateix mecanisme que acaba de veure funciona molt bé amb els altres programes en el conjunt d'aplicacions d'Office on pot crear documents o inserir quadres de text en projectes més complexos.

Smartphones i tauletes

Si voleu justificar un document de Word a telèfon mòbil y tauleta, Instal·la en primer lloc l'aplicació oficial de Word en el seu dispositiu mòbil Android, iOS o Windows 10 que, com ja sabrà, es pot usar de forma gratuïta a tots els dispositius de mida igual o inferior a 10.1 «(per a dispositius més grans, al seu lloc, s'ha de fer a l'servei Office 365, Des de 7 euros a l'mes).

Ara, comenceu l'aplicació Word, entreu en el seu compte de Microsoft i triï si vol crear un nou document prement el botó nou. O si modifica un d'existent, prement el botó obrir. Una vegada que es faci aquesta elecció, procedeixi de la següent manera.

  • Des del smart phone - seleccioni el text per justificar. Premeu en home, situat a la cantonada inferior esquerra. Desplaceu-vos pel menú proposat i premeu el botó justificar text (La icona que representa el quatre ratlles horitzontals ).

 

  • Des de la tauleta - seleccioni el text per justificar, toqueu la casa ubicat a la part superior. Pressiona el símbol de  les quatre línies horitzontals situat a la part superior dreta. Toca l'element justificar i llest

Com justificar un text en línia

Voleu justificar un document de Word en línia? Des Word en línia, l'aplicació web de l'famós processador de textos, funciona de manera similar a la d'escriptori. Pot seguir els passos que li vaig donar en el capítol anterior per justificar un text usant el botó apropiat Justificar text, i combinacions de tecles Ctrl + F (En Windows) o cmd + j (En macOS)

No obstant això, li recordo que si voleu actuar en un arxiu de Word creat anteriorment, primer ha carregar en onedrive, El servei de emmagatzematge en el núvol de Microsoft. Per continuar, connectat a la pàgina d'inici de onedrive, pressiona el botó Vés a la meva onedrive (Si cal). Inicieu la sessió al compte de Microsoft i arrossegament el document en qüestió a la finestra de el navegador per carregar-lo. Després pressiona el icona de arxiu de Word i s'obrirà automàticament en Word Online. Pot justificar el text seguint les instruccions que li vaig donar fa uns moments.

Com justificar un text amb pages.

Recentment va ingressar a l'ecosistema d'Apple i ho està utilitzant pàgines, l'aplicació de processament de text «estàndard» integrada en Mac, iPhone y iPads. Llavors permetin-me explicar com justificar el text actuant en les diverses plataformes de el gegant de Cupertino.

Des del PC

Per justificar un text en pàgines de Mac, Pot utilitzar el botó apropiat en el menú "Formateig» i pressionar una combinació simple de tecles: descobrim junts com utilitzar les dues solucions.

Per començar, obriu el document de Pages on és present el text que desitja actuar, seleccioneu el text per justificar (per fer això, simplement situeu el cursor en un lloc de el document, mantingui pressionat el botó esquerre de l'ratolí.

Arrossegueu-lo a punt desitjat i deixa'l anar, o pots utilitzar combinacions shift + fletxa direccional per seleccionar el text lletra per lletra o Maj + opció + fletxa direccional per seleccionar paraules senceres. Feu clic al botó el formatge (El símbol de l'pinzell situat a la part superior dreta) si ha tancat el menú de el mateix nom, busqui la secció alineació i pressiona el botó Justifica el text (El que representa el cinc lineas horitzontals ). Alternativament, pots obrir el menú Format i feu clic en els articles Text> Justificar.

Si prefereix justificar el text usant les dreceres de teclat, després de seleccionar la part de el document que li interessa formatar, premeu les tecles a el mateix temps Cmd + Opció + |.

Si fas clic al botó Justifica el text o pressionar simultàniament les tecles Cmd + Opció + | abans de començar a escriure, el text que escrigui es justificarà automàticament i el format s'aplicarà a tot el document. Còmode, oi?

Li recordo que els procediments que acabo de mostrar també s'apliquen als altres programes a la suite iWork ( números y fonamental ). L'únic al que ha de prestar atenció és que quan s'obri el menú el formatge has de pressionar la targeta text (Si cal) per mostrar el botó Justifica el text : Això és tot.

Smartphones i tauletes

Per justificar un text en pàgines d'iPhone i iPads, tot el que ha de fer és iniciar l'aplicació, obrir el document sobre el qual desitja actuar, seleccionar el text que voleu formatar, pressionar la icona de l' raspall situat a la cantonada superior dreta. I premeu el botó Justifica el text (El símbol de la cinc lineas horitzontals ). ¿Més simple que això?

Com justificar un text amb LibreOffice Writer

Com amant de el món de codi obert com ets, usualment fas servir les aplicacions de la suite LibreOffice per crear els seus documents i ¿li agradaria saber com justificar el text en ells? Dóna'm uns segons de temps i t'ho mostraré.

Per començar, obriu el document amb el qual vol editar LibreOffice Writer (O amb qualsevol altra aplicació integrada en LibreOffice). Seleccioneu el text que va a justificar (per fer això, simplement situeu el cursor en un lloc de el document. Manteniu premut el botó esquerre de el ratolí, arrossegueu-lo a punt desitjat i deixeu-lo anar, o fa servir les combinacions Ctrl + fletxa direccional / Control + Maj + fletxa direccional a Windows o cmd + fletxa direccional / cmd + opcions + fletxa direccional en macOS). Prem el botó justificat que es troba a la part superior dreta. Alternativament, pots obrir el menú Format i feu clic en els articles Alinear> Justificat.

LibreOffice també permet que el text es justifiqui mitjançant combinacions de tecles: en aquest cas, després de seleccionar el text que voleu formatar, ha de pressionar simultàniament les tecles. Ctrl + J (En Windows) o cmd + j (En macOS).

Si fas clic al botó Justifica el text o pressionar simultàniament les tecles Ctrl + J (En Windows) o cmd + j (En macOS) abans de començar a escriure, el format s'aplicarà automàticament a tot el document.

Li recordo que els procediments que acabo de mostrar s'apliquen no només a Writer, sinó també a tots els altres programes de la suite LibreOffice ( Calc, ImpressionarEtc.).

Com justificar un text HTML

desitjar centrar un text HTML però no recordes les etiquetes a utilitzar? No et preocupis, refrescaré la teva memòria. Tot el que ha de fer és tancar el text que voleu justificar entre les etiquetes.

(Que vol dir secció ) I afegiu l'atribut a aquest últim align = «justificar» que especifica l'alineació per organitzar el text, en aquest cas justificat.

Llavors obre el teu editor HTML favorit i escriviu el següent codi

Text per justificar

.

Si ho desitja, pot fer el mateix amb l'etiqueta

que, com ja sabran, difereix de què els vaig parlar anteriorment a causa de l'simple fet que no crea paràgrafs i pot usar-se per «contenir» textos, sinó també imatges, taules i més.

En aquest cas, ha d'escriure el següent codi a la seva editor HTML

Text per justificar

.

Va ser simple, no?

Com justificar un text amb Photoshop

Necessites justificar un text en un projecte Photoshop ? No veig quin és el problema. Primer obri el projecte en qüestió, seleccioneu l'eina text horitzontal des de la barra lateral situada a l'esquerra (la icona de T ) I feu clic a la imatge on vulgueu inserir el text.

Després tria el font i el mida del text seleccionant les opcions presents en els menús desplegables situats a la part superior i ingressant l'oració que voleu afegir o enganxar (si l'ha copiat prèviament). Per justificar el text, després obriu el menú text i feu clic en els articles Panells> Panell de paràgraf. Ara seleccioneu el text que voleu justificar, premeu el botó Justifica tot (El que té sis línies horitzontals ) I llest.