Com llegir codis QR sense descarregar aplicacions? Avui dia és molt més fàcil i senzill poder accedir a qualsevol contingut a través dels codis QR. N'hi haurà prou amb escanejar aquest codi amb l'ajuda de la càmera del nostre dispositiu mòbil. T'expliquem com ho pots fer.

Per a ningú és un secret que els codis QR s'han tornat tota una tendència tecnològica durant els últims anys. Per mitjà d'aquest tipus de codis podem accedir a una infinitat d'informacions d'una manera ràpida, fàcil i senzilla. El millor de tot és que no necessitaràs d'app per llegir-los al teu telèfon.

Índex

Com llegir codis QR sense instal·lar aplicacions

Si necessites llegir un codi QR des del teu telèfon mòbil però no vols descarregar ni instal·lar cap aplicació, llavors portem una extraordinària notícia per a tu, i és que ara és possible fer-ho amb només utilitzar la càmera del nostre mòbil.

Escanejar un codi QR ens servirà de molta ajuda, Sobretot en aquests moments en què necessitem accedir a una informació de forma ràpida i senzilla.

Certament hi ha molts programes i apps que serveixen per llegir aquests codis QR, Però la veritat és que no necessitem d'elles, ja que ho podem fer directament des del mòbil.

Passos per llegir QR a iPhone

Si tens un iPhone a les teves mans i necessites llegir codis QR llavors t'expliquem que pots fer-ho amb la càmera del teu dispositiu. D'aquesta forma no et caldrà descarregar cap aplicació que representi un risc per al teu equip.

 1. El primer que farem serà obrir l'app de cambra preinstal·lada en el nostre iPhone.
 2. Situa el codi QR que necessites escanejar
 3. col·loca la càmera sobre el QR
 4. notaràs que sortirà el contingut de el codi QR en una petita targeta (a la part de dalt de la pantalla)
 5. Ara hauràs de fer clic sobre aquesta targeta i automàticament el contingut de l'QR s'obrirà al teu mòbil.

Passos per llegir codis QR en Android

Els usuaris d'Android també tenen la possibilitat de llegir qualsevol codi QR sense necessitat de baixar-se cap aplicació o programa en especial. Per a aquests casos utilitzarem simplement la plataforma de Google Lens.

No cal descarregar Google Lens, Ja que aquesta eina ve integrada al nostre sistema Android. Aquesta app serveix, entre altres coses, per llegir codis QR de forma ràpida i senzilla.

 1. El primer pas que realitzarem serà obrir Google Assistant dient en veu alta "Ok, Google", mantenint pressionat la tecla de Home. També pots descarregar-te l'app AQUÍ
 2. Fes clic sobre el icona en forma de quadrat amb un punt que apareix a la part de sota de la pantalla. Així obriràs Google Lens.
 3. assegura't concedir els permisos necessaris per a l'execució d'aquesta app.
 4. Ara busca el codi QR que vols escanejar
 5. Amb l'ajuda de la càmera, Apunta cap a aquest codi
 6. Lent de Google et mostrarà el contingut el codi en una finestra emergent.