Com millorar la velocitat de Internet: Si t'has plantejat canviar el teu pla amb el teu proveïdor d'Internet perquè has notat que va més lent que altres vegades i reiniciar el mòdem no n'hi ha prou per treure més profit de la teva connexió, fes una ullada a aquesta entrada de parada Creativa abans de prendre aquesta decisió. T'ajudarem a optimitzar el rendiment de la teva banda ampla.

Com optimitzar Internet en el teu ordinador

A continuació anem a ensenyar-te XNUMX pràctics consells per treure més profit de la teva connexió a Internet. Et recomanem que, abans de realitzar els canvis, facis un test de velocitat per poder comprovar les millores fent un nou test després d'aplicar aquestes modificacions. Si et preguntes on trobar la prova de velocitat, fes una recerca al navegador i de seguida trobaràs moltes possibilitats.

1. Velocitat del teu ordinador

El problema podria estar en el teu ordinador. Potser és massa lent per no interferir amb la qualitat del teu navegació. En aquest cas, hauries canviar-lo o utilitzar alguna aplicació de neteja al teu PC o Mac i així fer-ho una mica més ràpid.

Aquest tipus de programes de neteja t'ajudaran a millorar la velocitat d'Internet, ja que la seva comesa és esborrar programari innecessari que sol executar-se en quant encens teu ordinador, enlenteciendo seu rendiment. També tenen l'opció de posposar la càrrega d'altres programes, aconseguint que s'agiliti l'inici de l'equip.

2. Instal·la un bon antivirus

Aquest lloc (el malware) I els virus són capaços d'alentir el teu ordinador i d'absorbir part de l'ample de banda per transmetre dades. Per això és recomanable que inverteixis en un bon antivirus. Els més recomanables són Avira i VirusScan, de McAfee. Tots dos antivirus compten amb una versió gratuïta, però és bona idea que et gastis uns diners. Així teu ordinador estarà més protegit. A més no són programes cars.

3. Renova el teu equip

Com millorar la velocitat d'Internet-2

La tecnologia avança a passos de gegant i amb molta rapidesa, el que podria fer que el teu mòdem i el teu router es quedin desfasats. Mantingueu els dispositius actualitzats per assegurar-te una transmissió amb la millor velocitat de dades.

4. Fes servir acceleradors de navegació

Aquest tipus de programes proposen petits canvis al navegador, en particular pel que fa a la mida dels arxius que han de descarregar-se. També tenen la funció de conservar fragments dels llocs web que freqüentes perquè la pàgina es carregui més ràpid en visites posteriors.

5. desfragmenta teu disc dur

Si ho fas, aligerarás una mica teu ordinador. Com més fragmentat estigui, més trigarà a executar els programes. Quan desfragmentas el disc dur, millora el rendiment del teu ordinador i també l'accés a Internet, ja que podrà treure més profit de la banda ampla.

6. Comprova que tens una xarxa segura

Tot i tenir una clau registrada, la teva xarxa d'Internet podria estar sent utilitzada per algú sense el teu consentiment. Això explicaria que la teva xarxa estigui alentida. Per evitar aquests «abusos», escull un estàndard de seguretat com WPA, que és més avançat. També t'evitaràs alguns problemes si la contrasenya està composta per majúscules i nombres, i si la canvies periòdicament.

7. Tingues en compte les aplicacions de control

Aquest tipus d'aplicacions absorbeixen molt la capacitat de la xarxa, acaparant gran part de la banda ampla. Descarregar torrents, jocs en línia, La transmissió de vídeo o de plataformes de consum de pel·lícules o sèries faran que es gastin les dades a més velocitat, limitant l'ús d'altres funcions. Sobretot si la teva xarxa està compartida per diverses persones a casa teva.

8. Col·loca el encaminador correctament

És comú la tendència d'amagar el router darrere de l'mobiliari o col·locar-lo en alguna cantonada de la casa. Afavoreix l'estètica, però no és molt recomanable en termes d'eficàcia. L'ideal és que el router s'ubiqui en un lloc alt i lliure d'obstacles perquè els senyals puguin transmetre de manera fluïda. També és bona idea col·locar-lo en un lloc cèntric de la casa perquè el senyal pugui viatjar amb una intensitat similar en totes les habitacions.

9. Reinicia l'encaminador de tant en tant

És normal que el teu router falli en algunes ocasions, de manera que hauries apagar i encendre'l de tant en tant per restaurar les funcions de el dispositiu.

10. Ull amb la descàrrega de torrents

A més de la velocitat de la teva banda ampla, la velocitat de descàrrega de torrrents depèn de la quantitat de persones que comparteixen l'arxiu que estàs descarregant. Com més persones ho estiguin descarregant, més ràpida serà la descàrrega, i viceversa.

També has de tenir en compte que el teu operador pot realitzar Traffic shapping, reduint teu ample de banda. Per impedir-ho, veu a la Configuració del programa de descàrrega de torrents i activa l'opció «Encripta» per camuflar les teves paquets Torrent.

Si segueixes aquests deu consells que t'hem proporcionat a Parada Creativa, notaràs millores en el rendiment de la teva xarxa d'Internet. Torna a fer el test de velocitat ara que has posat en pràctica les nostres recomanacions i comprova quant val la pena.