Com obrir arxius EXE. Ha descarregat un arxiu de Internet per utilitzar un programari específic, que necessita per treballar. Entre les instruccions adjuntes amb la baixada, s'indica que ha de executar l'arxiu .EXE relacionat amb el programa però no té idea del que significa.

Si no sap què és un arxiu EXE, és un tipus de fitxer que generalment conté una sèrie de dades que poden tenir qualsevol forma (text, imatges i models gràfics) amb un codi per executar un programari.

Aquests arxius s'utilitzen principalment en l'entorn de Windows, però també es poden executar, a través d'eines de tercers, en diferents sistemes operatius, Com macOS.

Com obrir fitxers EXE en Windows

Si la teva intenció és obrir un arxiu EXE en Windows, En els següents paràgrafs, li mostraré algunes solucions que li garantiran que executi o traieu el contingut d'un arxiu EXE en uns simples passos.

Executar un arxiu EXE

Executar un arxiu EXE en Windows és una operació que pren només uns segons. En gairebé tots els casos, de fet, a l'fer doble clic (amb el botó esquerre de l'ratolí) en un arxiu d'aquest tipus, això es realitza automàticament i el contingut es mostra a la pantalla, a través d'una interfície gràfica, com un programari o un procediment d'instal·lació.

No obstant això, si els paràmetres de seguretat de Windows no han canviat, quan es fa un doble clic, apareix una pantalla de Control de compte d'usuari de Windows que li pregunta a l'usuari si accepta o no l'execució de l'arxiu.

Una resposta afirmativa implica la visualització efectiva de l'contingut de l'arxiu EXE; però, en cas de rebuig, Windows no executa l'arxiu.

No obstant això, en alguns casos, un arxiu EXE no es pot iniciar en la versió de Windows instal·lada a la Pc, ja que no és compatible.

En aquest cas, hi ha dues solucions: està buscant una versió actualitzada del programari a què fa referència l'arxiu EXE o utilitzeu els paràmetres de compatibilitat de Windows.

En aquest sentit, si té problemes per executar un arxiu EXE, pot intentar fer clic dret sobre ell i seleccionar propietat, Des del menú contextual.

A la pantalla que se li mostra, després seleccioneu compatibilitat i intenti utilitzar les combinacions de configuracions que millor s'adaptin a l'execució correcta de l'arxiu EXE.

No obstant això, sovint, la majoria dels problemes de compatibilitat es poden resoldre executant l'arxiu EXE amb permisos d'administrador.

De compatibilitat, Ha de posar una marca de verificació a la casella Executeu aquest programa com a administrador i premeu el botó acceptar. D'aquesta manera, l'arxiu EXE sempre s'obrirà amb aquest tipus de permisos.

Alternativament, pot executar el fitxer EXE amb permisos d'administrador només en aquesta sessió específica, fent clic dret sobre ell i selecciona Executar com a administrador, Al menú contextual.

Si el problema està relacionat amb la arquitectura de sistema, No hi ha molt a fer. Si, per exemple, està intentant executar un programa de 64 bits de en un sistema operatiu de 32 bits, no hi haurà configuracions de compatibilitat que li permetin assolir el seu objectiu. L'única solució a el problema serà descarregar una versió de 32 bits del programari per a executar o canviar a un sistema de 64 bits.

advertència: com el el malware i els virus també estan en format EXE, sempre presti atenció als executables que inicia en el seu PC. Inicia programari des de fonts poc fiables (per exemple, circuits d'igual a igual) podria de fet provocar la infecció de sistema per codi maliciós. Busqui alguns consells sobre com reconèixer arxius infectatsConsulteu la guia que vaig dedicar a el tema.

Extreure un arxiu EXE

si necessita extreure un arxiu EXE, Per veure el contingut fins i tot abans d'executar, alguns programari utilitzats per a aquest propòsit poden ser útils, com 7-Cremallera o WinRAR.

El programa 7-Zip, Un programari que li permet administrar el contingut de diferents arxius, com  7z, GZIP, Totalment gratis. A més, aconsegueix extreure el contingut de molts altres formats, com aquells amb extensions EXE.

per descarregar 7-Zip, Veu a la pàgina web oficial de el programa i feu clic a descarregar, Que trobarà a la part superior, al costat de les paraules relacionades amb l'arquitectura dels processadors de Pc.

Després de descarregar l'arxiu .EXE, feu clic a Sí, a la pantalla Control de comptes d'usuari i premeu el botó instal·lar, en la interfície d'instal·lació de el programa.

Premeu el botó Tancar, per completar el procediment.

Ara, per extreure el contingut d'un arxiu EXE, feu clic dret en aquest últim i, al menú contextual, seleccioneu l'element 7-Zip. De les opcions que veus, selecciona Extreure a «nom de fitxer /», Perquè el contingut de l'arxiu s'exporti a una carpeta amb el mateix nom que l'arxiu, ubicat a la mateixa ubicació on es troba.

Després d'això, una vegada que es completi el procés, aneu a la carpeta que acabeu de crear 7-Zip per veure les dades extretes. Va ser simple, no?

Com obrir fitxers EXE en Mac

Usa un Mac i no va poder obrir un fitxer .EXE descarregat d'Internet? en MacOS, Els arxius EXE no poden executar-se normalment, ja que són arxius fets a mida per a sistemes Windows.

No obstant això, utilitzant eines de tercers, també pot fer que funcionin en el sistema domèstic d'Apple.

Entre les eines d'aquest tipus, que poden ajudar-lo a aconseguir el seu objectiu, li recomano WineBottler, Un programari basat en Vi, que li permet crear un nivell intermedi entre els arxius macOS i EXE per poder executar-los.

A través d' WineBottler  pot executar tant el programari que requereix una instal·lació com aquells que no la requereixen (és a dir, «independent»). Si està interessat en aquesta eina, aneu al seu lloc web oficial i feu clic a l'element WineBottler xxx estable que trobes al centre de la pàgina. Ometi qualsevol pantalla publicitària i esperi que l'arxiu comenci a descarregar-se dmg.

Ara, feu doble clic al fitxer que acaba de descarregar i, a la pantalla que se li mostra, arrossegueu la icona de Vi de WineBottler a la carpeta aplicacions per macOS.

Un cop fet això, comenceu l'aplicació WineBottler, A través de la seva icona present en el Plataforma de llançament.

A la pestanya descarregar de WineBottler ja troba algun programari de Windows preconfigurat per executar-se en macOS.

Per iniciar qualsevol arxiu EXE, aneu a la pestanya Avançat i premeu el botó seleccionar arxiu, Que trobarà al costat de Programa d'instal·lació.

Un cop fet això, seleccioneu una de les opcions indicades sota de Mode d'instal·lació : Executar arxiu (instal·lador), Si el fitxer EXE que voleu executar és un arxiu d'instal·lació, Copiar arxiu (programa) a el paquet d'aplicacions, Si es tracta d'un arxiu independent que no depèn d'altres arxius, o Copieu el fitxer (Programa) i tots els arxius de la carpeta a el Paquet d'aplicacions si és un fitxer EXE per a programari portàtil que depèn d'altres arxius a la carpeta on està ubicat.

En aquest punt, seleccioneu la versió més recent de Windows per la qual el programari és compatible, utilitzant el menú desplegable al costat de Informació de versió de sistema i assegureu-vos que les caselles al costat dels elements estiguin marcades inclou mico y inclou Gecko.

Ara pressiona el botó instal·lar, Tria un nom per assignar a l'enllaç i el seu ubicació, Confirmant el procediment amb la tecla Desar.

Després, esperi el progrés de l'procés i, si l'arxiu EXE requereix instal·lació, seguiu les instruccions de la pantalla.

Ara, per iniciar el fitxer EXE, feu doble clic a l'enllaç que WineBottler ha creat i, en cas que se li pregunti amb quin procés executar l'arxiu, triï el associat amb el programa, a través de menú desplegable a la pantalla que se li mostra. Ara només ha d'esperar a que es carregui la interfície del programari.

No va ser difícil, oi? En qualsevol cas, si desitja aprofundir en el tema sobre com obrir un arxiu EXE en el macOS, li recomano que llegeixi el meu guia dedicat a el tema

Com obrir un arxiu EXE en línia

Si necessita extreure un arxiu EXE però no desitja (o no pot) instal·lar un nou programari en el seu PC, pot aprofitar els serveis en línia que li permeten fer-ho.

Entre aquests, el que recomano és Extractor d'arxius (File extractor), Que li permet extreure el contingut de més de setanta extensions diferents d'arxius, incloses les autoextraïbles en format EXE.

Si està interessat en aquest servei, aneu a l'enllaç a la pàgina web que li he proporcionat i premeu el botó Tria arxius de la Pc, Que trobarà en el centre de la pàgina.

Ara, s'ubiqui l'arxiu EXE per obrir i premeu el botó obrir. Alternativament, pot fer servir aquestes paraules per importar un arxiu directament des del seu servei de emmagatzematge en el núvol favorit ( google Conduir o Dropbox ) O des d'un enllaç ( URL ).

A la fi de l'procés d'anàlisi, podrà veure el contingut de l'arxiu EXE a la pantalla: a l'fer clic a cada arxiu individual, es descarregarà aquest últim.

A l'pressionar el botó en el seu lloc Guarda tot com un ZIP, Tot l'arxiu es descarregarà en format postal, Més manejable i compatible amb diversos sistemes operatius.