Com obrir arxius ISO. Ha descarregat la imatge ISO d'un programari o joc de Internet i no té la intenció de malgastar disquets per a instal·lar-? No hi ha problema. Hi ha aplicacions extremadament fàcils d'usar que creen unitats virtuals i li permeten utilitzar totes les dades presents en les imatges ISO sense consumir CD, DVD o Blu-Ray.

Sí, ho vas llegir bé! Aquests programes simulen perfectament la presència d'un disc dins de la Pc i «enganyen» a sistema per permetre la instal·lació (o ús) de programes i jocs sense consumir mitjans físics. Si vols saber més, segueix llegint, estem a punt d'esbrinar com obrir un arxiu ISO de forma fàcil, ràpida i gratuïta.

¿Utilitza una Mac i no un PC amb Windows? Cap problema, fins i tot les Mac poden obrir arxius ISO i «muntar-» en unitats virtuals. Ara, però, no ens perdem en la conversa, donem una ullada a el millor programari per obrir arxius d'imatge de CD, DVD i Blu-Ray i descobrim com aprofitar a l'màxim el seu potencial. T'asseguro que no trobaràs cap dificultat per usar-los.

Com obrir arxius ISO en Windows

Utilitat de sistema

si fas servir Windows 10 o Windows 8.x, Ha de saber que no ha de recórrer a cap programa extern per obrir els arxius ISO. Pot fer tot amb les característiques incloses «estàndard» en el sistema operatiu.

No t'ho creus? Després feu clic dret al fitxer d'imatge que desitja obrir, seleccioneu l'element Muntatge des del menú que apareix i espera uns segons. Es crearà una unitat de CD / DVD virtual dins la qual trobarà totes les dades a l'arxiu ISO. Per accedir-hi, seleccioneu l'element Ordinador o aquesta PC des de la barra lateral de l'Explorador i feu doble clic a la icona de la unitat virtual creada per Windows.

CloneDrive virtual

Si utilitzeu una versió anterior de Windows, pot obrir arxiu ISO amb Virtual CloneDrive. És una aplicació gratuïta creada pels desenvolupadors de CloneCD i CloneDVD (qui van fundar una nova companyia després de el tancament de la històrica casa de programari SlySoft) que li permet «muntar» arxius ISO, BIN i CCD en un nombre màxim de 8 Unitats virtuals. Funciona amb totes les versions de Windows, des de XP en endavant.

Per descarregar Virtual CloneDrive en el seu PC, connectat a la pàgina web de l'fabricant i feu clic al botó descarregar col·locat a la banda de el nom de el programa. A la fi de la descàrrega, obriu el paquet d'instal·lació anomenat SetupVirtualCloneDrivexx.exe i feu clic a , Estic d'acord, Següent, instal·lar, instal·lar y obrir  per acabar la configuració.

En aquest punt, iniciï Virtual CloneDrive i seleccioni, a través del menú desplegable apropiat, el nombre d'unitats màquines virtuals on desitja «muntar» els arxius ISO. Quan es completi l'operació, feu clic dret al fitxer d'imatge per obrir, seleccioneu l'element Muntatge (Virtual CloneDrive X 🙂 des del menú que s'obre (on en lloc de la «X:» hi ha la lletra de la unitat CloneDrive) i l'arxiu ISO es «muntarà» a l'instant.

Per «desmuntar» una imatge oberta prèviament amb Virtual CloneDrive, aneu a El meu Pc / aquesta PC, Feu clic dret a la unitat virtual de el programa i seleccioneu l'element expulsar des del menú que apareix.

WinCDEmu

WinCDEmu és un altre excel·lent programa per obrir arxius ISO gratis sense gravar que crea una unitat de CD / DVD virtual en el seu PC i li permet «muntar» qualsevol arxiu ISO com si fos un disc real inserit a la PC. Així és com funciona.

En primer lloc, connectat a la pàgina web de WinCDEmu i feu clic al botó verd descarregar dues vegades seguides per descarregar el programa al seu PC. Quan la descàrrega s'hagi completat, feu doble clic al fitxer que acaba de descarregar ( WinCDEmu-xx.exe ). I, a la finestra que s'obre, primer feu clic al botó i després en instal·lar, instal·lar y bo per completar la configuració.

Un cop completada la instal·lació, comenci Configuració de WinCDEmu fent clic a la icona apropiat en Inici> Tots els programes> WinCDEmu. A la finestra que s'obre, comproveu que hi hagi una marca de verificació al costat de l'element Preguntar abans de muntar una imatge i guardi la configuració de el programa fent clic al botó acceptar.

En aquest punt, tot el que ha de fer és fer clic amb el botó dret de ratolí a la imatge ISO per «muntar» i seleccionar l'element Seleccioneu una unitat i muntanya la imatge des del menú que apareix. A la finestra que s'obre, seleccioneu la lletra que s'assignarà a la unitat virtual WinCDEmu al menú desplegable corresponent i feu clic al botó acceptar.

En uns instants veurà la icona d'una nova unitat de CD / DVD en El meu Pc / aquesta PC i, fent doble clic, pot explorar el contingut de la imatge ISO seleccionada. La imatge ISO es «desmunta» de la unitat virtual amb un simple reinici de sistema (o seleccionant l'element expulsar des del menú contextual de Windows).

Eines del dimoni

Eines del dimoni és el programari per obrir arxiu ISO més popular de l'món Li permet crear nombroses unitats virtuals que simulen la presència de CD, DVD i Blu-Ray de qualsevol tipus en la seva Pc. És extremadament fàcil d'usar i està disponible en dues versions: una bàsica, que és gratuïta però té contingut promocional que ha de «esquivar» durant la configuració inicial, i una versió paga més avançada. Per obrir els arxius ISO, simplement aneu a l'gratuït.

Per descarregar la versió gratuïta de Daemon Tools a l'ordinador, connectada a la pàgina web de el programa i feu clic al botó descarregar. A la fi de la descàrrega, obriu el paquet d'instal·lació anomenat DTLiteInstaller.exe i feu clic primer i després en Llicència gratuïta amb anuncis.

Després, esperi que es descarreguin tots els components necessaris d'Internet (no hauria de ser molt llarg) i comenci la configuració real de Damon Tools fent clic al botó instal·lar. A la finestra que s'obre, col·loqui la marca de verificació al costat de l'element Llicència gratis, Següent dues vegades seguides, elimini la marca de les opcions relacionades amb la instal·lació de programari promocional addicional (per exemple, REACHit) i completi la configuració pressionant primer a Següent i després en instal·lar, instal·lar y extrems.

Per utilitzar Daemon Tools, s'inicia el programa, ometi el tutorial inicial i feu clic a la icona muntar ràpidament situat a la part inferior esquerra per seleccionar la imatge ISO per «muntar». Quan acabi de fer servir la imatge ISO, «desmuntar» amb la comanda expulsar de l'Explorador o fent clic a la icona groc per expulsar l'arxiu ISO present a la pantalla principal de Daemon Tools (al costat de la icona de la unitat, a baix a l'esquerra).

Com obrir arxius ISO en Mac

Si teniu una Mac, pot «muntar» els arxius ISO sense recórrer a cap aplicació de tercers. Tot el que ha de fer és obrir la imatge per explorar-fent doble clic i, gairebé com per art de màgia, aquesta última estarà disponible al descobridor (Finder). El mèrit és de diskimagemounter, El programari per a la gestió d'unitats virtuals integrades «estàndard» en OS X.

Si DiskImageMounter ja no és l'aplicació predeterminada per administrar unitats virtuals en el seu Mac, per «muntar» el fitxer ISO, ha de fer clic a la seva icona i seleccionar els elements Obre amb> DiskImageMounter des del menú que apareix.

Per restaurar DiskImageMounter com l'aplicació predeterminada per administrar unitats virtuals en el seu Mac, feu clic dret en qualsevol arxiu en format ISO i seleccioneu l'element obtenir informació des del menú que apareix.

A la finestra que s'obre, s'expandeix el menú Obre amb, seleccioneu diskimagemounter des del menú desplegable que apareix a la part inferior i fes clic al botó canviar tot perquè guardar els canvis. D'aquesta manera, els arxius ISO es «muntaran» automàticament a l'fer doble clic.