Com obrir CD en PC. A l'anar a les calaixos del seu escriptori, va trobar un vell CD, abandonat per qui sap quan, que conté arxius i dades d'una època (la dels mitjans òptics) lluny de la tecnologia actual, composta principalment per targetes de memòria, memòries USB y discs durs portàtils de gran capacitat. Ha intentat obrir el disc a la Pc ... però, es va adonar que no tenia ni idea. Així que, vegem amb aquest tutorial com fer-ho.

Com obrir un CD al teu PC pas a pas

El primer aspecte que vull tractar és obrir CD en PC equipades amb Windows i en sistemes MacOS.

En tots dos casos, li mostraré com comportar-tant en la gestió de CD d'àudio (és a dir, aquells que contenen pistes de música en format sense comprimir i que també poden ser llegits per ràdios d'automòbils més antics) com en la gestió de CD de dades (és a dir, aquells en què estan arxius i carpetes emmagatzemats, com petits discos externs).

No obstant això, abans de continuar, assegureu-vos que hi hagi un reproductor de CD en el vostre Pc o Pc portàtil (la qual cosa no és d'el tot obvi, ja que en la majoria dels dispositius moderns el lector òptic està absent).

En una Pc d'escriptori, el lector ha de col·locar-se en la part frontal de l'ocult en alguns casos per una aleta protectora i fàcilment recognoscible per la presència de botó per extreure el carro.

Sovint, el reproductor de CD també s'identifica per la redacció CD o DVD i etiquetes relacionades amb les habilitats de lectura / gravació ( ROM, RAM, RW i així successivament).

Pel que fa a les Pcs portàtils, el lector òptic ha de col·locar-se en una de les cobertes laterals, i es pot reconèixer per la presència d'un petit botó elevat (que s'ha de pressionar per obrir el carro) i per les indicacions sobre el tipus de dispositiu compatible i qualsevol capacitat de combustió.

Cal assenyalar que en algunes Pcs portàtils, el lector òptic pot no tenir el botó d'obertura: en aquest cas, és suficient exercir una lleugera pressió a l'interior de la porta per activar l'obertura «a pressió».

Altres Pcs, d'altra banda, poden tenir una simple «ranura» preparada per a la inserció de CD / DVD / Blu-ray, Reconeixible tant per la seva grandària com per les paraules col·locades en la seva correspondència.

El seu ordinador no està equipada amb un lector òptic, o la que ja està present és tan antiga que ha deixat de funcionar del tot?

En aquest cas, la solució més ràpida és apostar per un gravador extern, Connectable a les portes USB present a la Pc i capaç de llegir i gravar tot tipus de discos més comuns (CD, DVD i, en alguns models, fins i tot Blu Ray).

Windows

Ara que està segur de tenir un reproductor de CD en funcionament, ha arribat el moment de prendre mesures i comprendre com obrir CD en PC equipat amb sistema operatiu Finestres.

Després d'encendre la Pc, identifiqui la porta de l'reproductor / gravador, obre   i doni suport suaument el CD sobre la part lliscant (que s'ha de col·locar fora), tenint cura d'orientar la part «dibuixada» del nou CD (la qual conté l'etiqueta, el nom de l'fabricant o qualsevol altra informació) cap amunt.

Una vegada que el disc s'insereix correctament en el reproductor, esperi que Windows el reconegui i procedeixi d'una manera diferent, depenent de el tipus de mitjà (CD d'àudio o CD de dades) que estigui administrant.

CD d'àudio

Si el disc en la seva possessió és un CD d'àudio, Després d'inserir-lo en la seva Pc, hauria de veure aparèixer una notificació a la part inferior dreta (En Windows 10 ), En el qual ha de fer clic per mostrar Reproducció automàtica que conté les opcions d'obertura del disc (l'elecció també afectarà els discos posteriors de el mateix tipus que es connectaran).

Si, d'altra banda, està utilitzant una versió anterior de Windows, hauria de veure la finestra esmentada directament al centre de la pantalla.

De tota manera, tot el que ha de fer és seleccionar el programa que pretén usar per escoltar la música emmagatzemada en ell (pàg. Ex. Windows Media Player ) Des de la pantalla de reproducció automàtica, feu clic al botó acceptar i espera que comencin a sonar les cançons. a Windows 7 y Windows 8.1, Pot evitar emmagatzemar el programa predeterminat llevant la marca de verificació de la casella Sempre faci això per a CD d'àudio.

D'aquesta manera, la finestra de selecció es mostrarà novament la propera vegada que inseriu un CD d'àudio.

nota : Si ho desitja, pot editar manualment les opcions de reproducció automàtica. obre el menú de Inici fent clic a la icona de la bandera situat a la cantonada inferior esquerra de la pantalla. Entreu al l' tauler de control (Escrivint, si cal, el nom de el programa a la barra de cerca) i vagi a les seccions Maquinari i so> Canvia la configuració per defecte per a mitjans i dispositius.

Utilitzeu els menús desplegables adjunts a la nova finestra que es mostra per triar l'operació que es realitzarà a l'inserir un CD d'àudio.

La reproducció automàtica (és a dir, la funció de lectura «automàtica» del disc) no es pot utilitzar en la Pc que utilitzeu, de manera que no pot veure cap de les finestres que esmentem anteriorment

Cap problema, encara pot accedir a el contingut de el CD d'àudio a través de Explorador de fitxers / Explore els recursos.

Feu doble clic a la icona Aquesta PC / Pc que resideix a l'escriptori, identifica la icona relacionat amb el CD d'àudio inserit (p. ex. Unitat de CD-RW (I 🙂 CD d'àudio ) I feu clic dret sobre ell.

En aquest punt, pot mostrar la finestra de selecció vista anteriorment fent clic a l'element Obrir reproducció automàtica ... ubicat al menú proposat, o directament comenci a reproduir les cançons a través del seu programa favorit, seleccionant l'element de referència apropiat (p. ex. Reproduir amb Windows Mitjana Player ).

CD de dades

Si no està tractant amb un CD d'àudio però necessita administrar un  CD de dades, Les coses canvien lleugerament. Una vegada que inseriu el suport en el lector, espereu fins que aparegui entrepà de diàleg de notificació d'inserció (En Windows 10 ) I feu-hi clic per mostrar el Reproducció automàtica (Adequat per a triar les opcions de reproducció de contingut «automàtic»).

Al Windows 8.1 i Windows 7, no ha de fer aquest pas, ja que la pantalla de selecció apareix automàticament.

No obstant això, de les opcions disponibles, trieu Obrir carpeta per veure arxius i pressiona el botó acceptar per obrir el contingut del disc dins Explorador de fitxers, Perquè pugui navegar dins exactament com ho faria amb una carpeta «comuna».

Si no pot veure la finestra Reproducció automàtica perquè la funcionalitat està desactivada, encara pot accedir a l'contingut del disc a través d' Explorador de fitxers / Explori els recursos.

Feu doble clic a la icona Aquesta PC / Pc col·locat a l'escriptori, identifiqui el CD de dades entre les opcions disponibles, feu clic dret sobre ell i seleccioneu l'element obert / Expandir de el menú de context proposat.

nota : Si el disc inicia un procediment automàtic durant la inserció (per exemple, un programa d'instal·lació) però estava interessat en el seu contingut i no seguia les instruccions propostes, tancament sense dubtar-ho i seguiu les instruccions que es mostren una mica en lloc de veure els arxius guardats al disc a través de Explorador de fitxers / Explore els recursos.

Si desitja activar la reproducció automàtica i mostrar la pantalla de selecció d'operació, pot anar a Panell de control> Maquinari i so> Canvia la configuració per defecte per a mitjans i dispositius, Posi una marca de verificació a la banda de l'article Utilitzeu la reproducció automàtica per a tots els mitjans i dispositius i confirmi la seva elecció prement el botó Desar, Ubicat a la part inferior de la finestra.

MacOS

Gairebé tots els últims models de Mac no tenen cremador: així que si vol obrir un CD a PC amb macOS, necessitarà obtenir un extern (assegurant-se de comprovar la compatibilitat amb els ports USB tipus C ).

Una vegada que hagi obtingut aquest dispositiu, connecteu-lo a la Mac a través del port USB tipus C, després arrencat el sistema operatiu i esperi que macOS reconegui correctament el lector i, per tant, descobridor.

En aquest punt, tot el que ha de fer és inserir el disc a la gravadora i seguir les instruccions a continuació per administrar correctament CD d'àudio o CD de dades.

CD d'àudio

Si heu introduït XNUMX:XNUMX CD d'àudio, La forma més fàcil de reproduir és usant iTunes, El reproductor multimèdia va incloure «estàndard» en macOS. Si és correcte, aquest últim hauria de començar a reproduir automàticament les cançons, una vegada que el sistema conegui correctament el disc.

Altrament, iniciï el programa pressionant la icona en forma de nota musical annexat a Barra de moll i pressiona la icona en forma de » disquet »Situat en la part superior esquerra de el programa.

En aquest punt, hauria d'aparèixer una finestra preguntant- si importar o no totes les pistes en el CD a la Pc (convertint-los a format AAC i guardant-los en el disc dur).

Un cop hagi fet la seva elecció (pot ignorar l'operació prement el botó no ), Pot començar a reproduir el disc immediatament fent clic al botó Play situat a la part superior de la finestra d'iTunes, o reprodueix selectivament una o més pistes, triant-des de la secció central de el programa.

CD de dades

Si el disc en el seu poder és un CD de dades, Simplement inseriu el CD a la unitat i esperi que el Finder ho reconegui automàticament: quan això passi, hauria de veure una icona de «disquet» a l'escriptori. Per explorar el contingut de el CD, simplement feu doble clic en aquesta icona i esperi a que s'obri el Finder.

Alternativament, pot accedir a el contingut del disc obrint el descobridor directament de Barra de moll (La icona en forma de cara somrient ) I feu clic a l'entrada per CD de dades, Ubicat dins de la secció posicions, Al seu torn adjunta a la part esquerra de la finestra que s'obre a la pantalla.

nota : En general, l'activació d'un CD / DVD en macOS és completament automàtica. Si no pot llegir el disc, verifiqui la direcció d'inserció en el reproductor, netegi la superfície en contacte amb el carro amb un drap suau i sec (per no ratllar-lo) i torneu a inserir el disc al reproductor.

Si fins i tot aquesta solució no té el resultat desitjat, intenti inserir un CD diferent: si aquest últim es reconeix correctament, és molt probable que el disc original estigui irreparablement danyat. Si no, pot intentar restablir els paràmetres de l'reproductor de CD restablint la NVRAM / PRAM.

Com obrir un reproductor de CD bloquejat

La unitat o gravadora del seu PC ja no s'obre, llavors, li és impossible inserir un CD o extreure un disc inserit prèviament? En aquest cas, pot intervenir directament en el reproductor per intentar sortir del seu camí, sense danyar el disc o el perifèric.

El primer que ha de fer, per tant, és reiniciar la Pc i prémer el botó d'obrir novament abans que el sistema operatiu s'iniciï. Si el «bloqueig» es va deure a intents continus d'accedir a el contingut del disc (que probablement estaria danyat o seria il·legible), el carro hauria d'obrir-immediatament. D'altra banda, si aquest procediment no té cap efecte, ha de obrir-lo manualment, utilitzant el dispositiu d'alliberament apropiat.

Per fer això, en primer lloc armat amb un objecte prim i punxegut (com una agulla, un clip de paper «obert» o un escuradents de dents), miri amb cura el reproductor de CD connectat a la Pc i busqui el forat per obertura manual, Generalment situat a prop de el botó d'obertura de la portadora.

Quan l'hagi trobat, inseriu l'objecte punxegut en el petit orifici i empenyeu suaument per activar el sistema d'alliberament manual d'el carro. D'aquesta manera, pot extreure amb seguretat el disc prèviament bloquejat al seu interior.

nota : En alguns lectors antics per PC d'escriptori, l'orifici d'obertura manual de l'cistell és a el costat d'ell mateix. Per aconseguir-ho, ha de desmuntar un dels panells laterals de la carcassa (generalment l'oposat a el suport de la placa base).

Fins aquí l'entrada sobre com obrir CD en PC.