Com obrir i convertir un arxiu HEIC a Windows:  Si vols convertir en JPG una imatge en format HEIC per guardar-la al teu mòbil directament amb l'extensió desitjada, parada Creativa t'explica els passos en aquest tutorial. A més coneixeràs algunes coses sobre aquest format. Concentra't en aquestes línies i aprendràs ràpid.

El format HEIC

Apple va decidir implantar un nou format per a fotos i imatges a partir de l'actualització de iOS 11. Ens referim als arxius «.heic». La seva raó de ser és reduir el pes dels arxius per optimitzar la capacitat d'emmagatzematge dels telèfons mòbils. Això et permetrà, al seu torn, guardar més imatges i editar-les sense haver d'estar alliberant espai amb tanta freqüència. HEIC és un format molt pràctic, Però Windows encara no ho admet per a PC.

Quan passes les fotos capturades per la teva iPhone o iPad a un ordinador amb Windows, veuràs que tenen l'extensió «.heic». Aquest format va ser desenvolupat en el seu moment per MPEG i és bastant possible que acabi reemplaçant a el format JPG. Per què? perquè té molts avantatges:

  • manté una qualitat similar a JPG.
  • és més lleuger i es transfereix amb més rapidesa.
  • És capaç de guardar diverses fotos en una carpeta.
  • admet transparència i color de 16 bits, com el format GIF.
  • Possibilita conservar i guardar els canvis de edició d'imatge (retallada, rotació, etc ...) i també la seva eliminació.

Com obrir un arxiu HEIC a Windows 10

Necessitaràs la versió 1809 o posteriors d'aquest Sistema operatiu. Per comprovar quin tens instal·lada al teu ordinador, tecleja «winver» a la barra de cerca de Windows i pressiona Enter. Si la vostra versió del SO és anterior a la que t'hem dit, obre Configuració / Actualització i Seguretat / Actualització de Windows. Així podràs fer-te amb la versió més recent.

Ara és el moment de instal·lar el suport HEIC. cerca «Extensions d'imatge HEIC» en Microsoft Store i podràs descarregar l'eina de forma gratuïta. Ejecútala després de descarregar-la. Des d'aquest moment, quan facis doble clic en un arxiu amb l'extensió «.heic», la aplicació de Fotos de Windows 10 s'obrirà per defecte. Si no fos així, veuràs un missatge consultant amb quin programa vols obrir-les. Fes clic a Fotos de Windows i assumpte resolt.

Com convertir un arxiu HEIC en JPG

Si obres un arxiu d'imatge actuarà com un JGP estàndard, ja que és el format més comú. Pots editar-al teu gust i guardar-lo al format d'imatge que desitgis. Aquest procediment és útil quan converteixes fotos de manera poc freqüent. No obstant això, si és una cosa habitual en la teva rutina, hi ha formes més fàcils de convertir el format de diverses imatges alhora. Com? Usant un convertidor. nosaltres et recomanem els següents convertidors gratuïts: HEIC a JPG de Apowersoft, el servei en línia Convert HEIC Photos to JPEG, AnyTrans o iMazing HEIC Converter. Si et decideixes per aquest últim, disposaràs d'una finestra en què només hauràs de arrossegar i deixar anar els arxius per canviar el format a JPG o PNG.

Un nou problema resolt a Parada Creativa. Som bons, eh?