Com obrir un arxiu amb un programa determinat. Els seus estimats vídeos en format AVI ja no s'obren amb VLC, sinó amb un programa desconegut que va instal·lar descuidadament fa uns dies? Vegem com solucionar aquest tipus de problemes.

Com obrir un arxiu amb un programa determinat a Windows

Vols esbrinar com obrir un arxiu amb un programa determinat i utilitzeu un PC equipada amb el sistema operatiu Windows ? Després segueixi llegint: a continuació hi ha diverses solucions que l'ajudaran a aconseguir el seu objectiu d'una manera molt simple.

Canviar programa predeterminat

Com acabo d'esmentar, hi ha diverses maneres de canviar les aplicacions predeterminades en Windows: triï la que li sembli més còmoda i usi-seguint les instruccions que li donaré.

Menú de propietats

Si voleu canviar el programa amb el qual obrir un determinat tipus d'arxiu per defecte, feu clic amb el botó dret en qualsevol arxiu de el tipus que voleu associar amb un altre programa i seleccioneu l'element propietat des del menú que apareix a la pantalla.

A la finestra que s'obre, selecciona la pestanya general, Feu clic al botó CANVI i triï, en el quadre que apareix a l'escriptori, l'aplicació que voleu utilitzar com a predeterminada per obrir el tipus de fitxer que heu seleccionat.

Si el programari del seu interès no està present en la llista de programes oferts per Windows, feu clic a l'element Altres aplicacions i se li mostrarà una llista més gran d'aplicacions.

Si el programa del seu interès no està present fins i tot en la llista «allargada», feu clic a l'element Busqui una altra aplicació en aquesta PC situat a la part inferior de menú i utilitzeu l'Explorador d'arxius per triar l'aplicació que voleu utilitzar per obrir el tipus de fitxer que heu seleccionat.

Per seleccionar un dels programes que ha instal·lat a l'ordinador, aneu a la ruta Disc local (per exemple, C:)> Programes> Nom de el programa (o Disc local (per exemple, C:)> Programes (x86)> Nom de el programa ) I feu doble clic al fitxer .exe relacionat amb el programa del seu interès.

Quan finalitzi l'operació, feu clic als botons. aplicar y acceptar i els canvis s'aplicaran immediatament.

Panell de control

Les versions més recents de Windows (de 7 a endavant) li permeten administrar tots els programes predefinits des d'una convenient pantalla de el panell de control.

si fas servir Windows 10, Pot administrar les aplicacions predeterminades fent clic al botó Inici (La icona de la bandera situat a la cantonada inferior esquerra de la pantalla), accedint a menú ajustos ( icona d'engranatge situat a la banda esquerra de menú que s'obre) i fent clic a la icona Aplicació a la finestra que s'obre.

En aquest punt, seleccioneu l'element aplicacions per omissió des de la barra lateral esquerra i triï les aplicacions predeterminades que planeja utilitzar per Correu electrònic, mapa, Reproductor de música, Visor de fotos, reproductor de vídeo etcètera usant els menús desplegables apropiats.

Per establir els programes predeterminats que s'utilitzaran per a tipus d'arxiu específics (per tant, per a extensions d'arxiu específiques), feu clic a l'element Trieu aplicacions predeterminades per tipus d'arxiu i, en la següent pantalla, identifiqui el tipus d'arxiu per al qual voleu canviar l'aplicació per defecte.

Ara, s'expandeixi el menú desplegable situat al costat de l'extensió del seu interès, triï el programa que voleu associar amb aquest últim i ja està.

Si teniu una versió de Windows anterior a la 10, per exemple Windows 7, Pot administrar els programes predefinits fent clic al botó començament (La icona de la bandera situat a la cantonada inferior esquerra de la pantalla) i accedir a Panell de control. Si no sap com accedir a l'Panell de control, busqui «tauler de control» al menú Inici i feu clic al primer resultat de cerca.

A la finestra que s'obre, feu clic a la icona programes i puja Programes predeterminats> Establir programes predeterminats per veure la llista de tot el programari principal instal·lat a l'ordinador. Després seleccioneu un programa que desitgi establir com a predeterminat i feu clic al botó Establir aquest programa per defecte : D'aquesta manera, el programa que va seleccionar es convertirà en el programari per defecte per obrir tots els tipus d'arxius compatibles (p. Ex., Vídeos i pistes de música perquè Windows Media Player).

Per associar un programa només amb un tipus específic de fitxer, feu clic a l'element Trieu els valors per defecte per a aquest programa Seleccioneu el extensions per al qual voleu canviar el programa predeterminat i feu clic al botó Desar situat a la part superior dreta. ¿Més simple que això?

Obrir un fitxer amb un altre programa

Si no voleu canviar el programa predeterminat amb què obrir un determinat tipus d'arxiu, però desitja obrir un sol arxiu amb un programari que no sigui el configurat actualment per defecte, feu clic dret sobre ell, seleccioneu l'element Obre amb des del menú contextual i trieu un dels programes proposats.

Si no hi ha cap programa a la llista de Windows que intenti utilitzar per obrir el seu arxiu, seleccioneu l'element Tria una altra aplicació de menú Obre amb pujar Altres aplicacions i seleccioneu el programari del seu interès en el quadre que apareix a la pantalla.

Si el programari del seu interès no està present fins i tot en el quadre que es mostra a la pantalla, desplaci aquest últim cap avall, feu clic a l'element Busqui una altra aplicació en aquesta PC i seleccioneu «manualment» l'executable amb el d'obrir l'arxiu que ha seleccionat.

Si ho desitja, també pot crear un enllaç «especial» i fer que un arxiu específic s'obri automàticament amb un programari que no sigui el predeterminat.

Per fer això, comenci a crear un nou accés directe (fent clic dret en un lloc buit en l'escriptori o en l'explorador d'arxius i seleccionant els elements Nou> Enllaç des del menú que s'obre) i utilitzeu el següent format.

"percorso programma" "percorso file da aprire"

Per exemple, per crear un enllaç a l'arxiu «Lorem ipsum dolor sit amet 2.docx»Situat en la ruta» Mac Home Documents File example »i obrir aquest últim amb LibreOffice Writer, de fer servir el següent format.

"C:Program FilesLibreOfficeprogramswriter.exe" "MacHomeDocumentsFile esempioLorem ipsum dolor sit amet 2.docx"

Obrir un fitxer amb un programa determinat en Mac

Usa un Mac ? Cap problema Fins i tot macOS, el sistema operatiu de les Pcs Apple, li permet canviar fàcilment l'aplicació predeterminada amb la qual obrir un determinat tipus d'arxiu: a continuació trobarà tot el que s'ha explicat en detall.

Canviar aplicació predeterminada

Si voleu canviar l'aplicació per defecte amb la qual obrir un determinat tipus d'arxiu en macOS, feu clic amb el botó dret en qualsevol arxiu de l'tipus que desitgi associar amb un altre programa i seleccioneu l'element obtenir informació des del menú que apareix a la pantalla.

Alternativament, si prefereix usar dreceres de teclat, Feu clic al fitxer i després premeu la combinació de tecles cmd + I en el teu teclat Mac.

A la finestra que s'obre, s'expandeix el panell Obre amb, Seleccioneu al menú desplegable sota de l'aplicació que voleu utilitzar per defecte per obrir el tipus de fitxer que heu seleccionat i feu clic primer al botó Edita tot i després en això CANVI.

Si a la llista d'aplicacions proposades per macOS no està present la qual pensa fer servir per defecte per obrir el tipus d'arxiu que ha seleccionat, triï l'element més de menú Obre amb.

Després d'això, en la finestra que s'obre, seleccioneu la icona aplicacions des de la barra lateral esquerra (si cal), configureu l'opció Totes les aplicacions al menú desplegable permetre i triï el programa del seu interès.

Quan es completi l'operació, feu clic al botó Edita tot, llavors en CANVI i ja està. macOS obrirà el tipus d'arxiu que ha seleccionat amb el programa que ha triat.

Obrir un fitxer amb una altra aplicació

Si no desitja canviar l'aplicació per defecte amb la qual obrir un determinat tipus d'arxiu, però desitja obrir un sol arxiu utilitzant un programa que no sigui el predeterminat, procedeixi de la següent manera.

Primer, s'ubiqui el fitxer que voleu obrir amb un programa que no sigui el predeterminat, feu clic dret a la icona i moveu el punter de l'ratolí sobre l'element Obre amb present al menú que apareix.

Espereu uns segons a que aparegui la llista d'aplicacions que poden obrir el fitxer seleccionat i trieu la que prefereixi.

Si el que voleu utilitzar no està present a la llista d'aplicacions propostes per macOS, seleccioneu l'element més de menú Obre amb, Seleccioneu la icona aplicacions des de la barra lateral de la finestra que s'obre (si cal) i estableix l'opció Totes les aplicacions al menú desplegable permetre situat a la part inferior.

Per concloure, seleccioneu l'aplicació amb la qual desitja obrir el fitxer seleccionat, premeu el botó abric  i ja està.