Com obrir un comerç electrònic. Està considerant obrir una botiga en línia i li agradaria rebre consells a l'respecte? ¿Ha trobat serveis que li permetin obrir una botiga en línia amb només uns pocs clics, però no sap si són fiables o si, en general, són adequats per al tipus de botiga que li agradaria obrir?

Iniciar un negoci a Internet és un pas important i no s'ha de deixar absolutament res a l'atzar. En aquest punt, diria que investiguem el tema més a fons i busquem junts les solucions que necessiten.

Comencem a fer les primeres distincions. Bàsicament, hi ha tres formes de vendre articles en línia: la primera és fer servir un dels serveis «cuinats i menjats» a què ens referim anteriorment, que li permeten obrir una botiga en línia amb només uns pocs clics a costos extremadament baixos (si no és gratis). El segon consisteix en la compra d'un domini i un espai web en el qual instal·lar un CMS (Content Management System), que és un tipus de programari que permet administrar de manera completa tots els aspectes de la botiga en línia, mentre que en l'anàlisi final hi ha és la possibilitat de recórrer a grans botigues existents, com Amazon.

No hi ha millor solució que una altra en termes absoluts, tot depèn de les seves necessitats i de el pressupost que tingui disponible.

En principi, però certament no cal ser un geni per entendre-ho, els serveis preparats per utilitzar són més adequats per a aquells que han d'administrar una botiga petita i no tenen pressupostos importants per invertir.

Els CMS són més adequats per a aquells que tenen la intenció de fer «de debò», és a dir, per a aquells que volen obrir un comerç electrònic mitjà-gran i té una mica de diners per invertir (a més de tenir habilitats informàtiques de nivell mitjà-alt), mentre que Amazon i similars són més adequats per a aquells que tenen una botiga física i volen expandir el seu negoci en línia.

Com obrir un comerç electrònic gratuït

Si no té la intenció d'invertir diners en obrir un comerç electrònic i està satisfet amb les solucions bàsiques, mireu les plataformes que s'esmenten a continuació: obrir un comerç electrònic gratuït i bastant simple.

One Minute Site

Una plataforma gratuïta que ha d'intentar construir el seu lloc de comerç electrònic és One Minute Site, Gràcies a la qual cosa és possible vendre productes en un lloc amb un domini de tercer nivell .oneminutesite.it.

Li assenyalo que, quan es registra per al servei, la prova comercial de el servei s'activa automàticament (això passa dins de les 72 hores posteriors a l'obertura del compte), el que ofereix la possibilitat de provar funcions avançades, com la relacionada amb la venda. il·limitat dels seus productes. Clarament, a la fi de la prova, vostè pot decidir si continuarà utilitzant el compte comercial o no.

Per crear el seu comerç electrònic amb One Minute Site, connecteu-vos a la pàgina principal de l'servei, feu clic al botó taronja E-commerce, Després en el botó Tria un lloc d'un minut, Desplaceu-vos per la pàgina que se li proposa, feu clic al botó Crea un compte gratis i seleccioneu una de les plantilles disponibles fent clic al botó tria això que apareix quan el ratolí es desplaça sobre el model del seu interès.

A la pàgina que s'obre, triï el nom de la botiga, Subministrar la direcció de correu electrònic amb el qual registrar-se i contrasenya.

Després marca la casella No sóc un robot, Accepti les condicions de l'servei i feu clic al botó Crea botiga online situat a la part inferior dreta.

Alternativament, li recordo que, si ho desitja, pot fer clic als botons registrar-se amb Facebook o registrar-se amb google per registrar-se amb el seu compte de Facebook o amb el seu compte de Google.

Després de registrar, feu clic al quadre Creació de bricolatge o creació guiada, En funció de les seves habilitats per crear llocs web (li suggereixo que opti per l'opció creació guiada, Especialment si és la primera vegada que fa servir aquesta plataforma), feu clic al botó Seleccionar i continuar situat a la part inferior dreta i seguiu les instruccions que es mostren a la pantalla per crear el lloc i publicar-(només proporcioni la informació que se li demana i feu clic al botó Desar i seguir endavant ).

Després, a la pàgina que s'obre, feu clic al botó Canvia el teu lloc web immediatament, Accepta el contracte d'ús de l'servei fent clic al botó Estic d'acord amb el contracte y Ok, ho entenc i vagi la secció Els nostres productes / serveis que ha de situar-se en la part inferior de la pàgina de inici de comerç electrònic.

En aquest punt, seleccioneu l'element editar des del menú que apareix i, en el quadre que s'obre, proporciona la descripció del producte que vol vendre, el seu cost, les imatges (a través de la funció Pujar imatge present a la secció imatge ).

I, finalment, primer feu clic al botó Desa els canvis i en el botó públic col·locat a la part superior dreta.

FreeWebstore

FreeWebstore és una altra plataforma que ha de provar si vol crear un botiga en línia, ja que està específicament dissenyada per a la construcció de comerç electrònic, és molt fàcil d'usar i és 100% gratuïta. El seu únic defecte es refereix a la seva interfície que no està traduïda a l'italià.

Per usar-lo, connecteu-vos pàgina principal de FreeWebStore, feu clic al botó Començar, Busqui la plantilla que prefereixi i feu clic al botó seleccionar disseny que apareix quan passa el ratolí.

Després registri a la plataforma completant el formulari i escrivint el seu nom en el camp de text El seu nom, La seva adreça de correu electrònic en el camp de text La seva adreça de correu electrònic i la contrasenya en el camp de text crear contrasenya.

Després s'enganxi la marca de verificació en l'article No sóc un robot i feu clic al botó crear compte.

Una vegada que s'hagi registrat, recordeu confirmar el seu compte fent clic a l'enllaç que se li va enviar per correu electrònic a l'adreça que va proporcionar.

Un cop hagueu iniciat la sessió al seu compte, respongui les preguntes que li faci l'assistent de FreeWebStore proporcionant el seu nom, indicant la seva àrea geogràfica i si els productes que ven han de rebre límits relacionats amb l'edat i després feu clic a botó Començar.

Un cop a l'editor FreeWebStore, pot personalitzar el seu comerç electrònic utilitzant les funcions integrades.

Per afegir nous productes, per exemple, ha de fer clic al botó gestionar situat a l'esquerra, seleccioneu els elements Producte> Afegir un producte i feu clic al botó afegir producte.

A la finestra que s'obre, completi la descripció del producte proporcionant totes les dades relacionades i feu clic al botó afegir per afegir-lo a la botiga.

Com obrir un lloc de comerç electrònic

Voleu obrir un lloc de comerç electrònic i està disposat a invertir temps i diners per començar el seu negoci de vendes en línia? En aquest cas, pot fer-ho creant un lloc basat en CSM o utilitzant serveis ad hoc.

Lloc basat en CSM

Si planeja obrir una gran botiga en línia, ha necessàriament comprar un domini web (Si no sap com fer-ho, consulteu el meu tutorial a l'respecte) i un espai web adequat per allotjar un CMS, És a dir, un programari que li permet administrar el seu lloc en tots els sentits.

Recomano, abans de comprar un espai en línia, assegureu-vos que tingui tots els requisits necessaris per a allotjar el tipus de botiga que planeja fer. Assegureu-vos que tingui el suport de totes les extensions de PHP necessaris perquè el CMS que triï utilitzar funcioni. , Que té prou emmagatzematge per acomodar el contingut de la seva botiga (fins i tot en un futur pròxim) i que permet un trànsit mensual adequat per a la base d'usuaris que planeja tenir.

I ara arribem a el punt més important: Què CMS de comerç electrònic tries? L'elecció, afortunadament, és molt àmplia i, fins i tot en aquest cas, no hi ha una resposta única a la pregunta. Tot depèn de les seves necessitats, el seu pressupost i el seu grau de coneixement tècnic.

Si no pot administrar un sistema de gestió de continguts vostè mateix o, en qualsevol cas, no té els coneixements tècnics avançats suficients per realitzar totes les operacions necessàries per a obrir un comerç electrònic, Recordeu que pot confiar empreses i professionals que poden ajudar a començar el seu negoci.

Però ara tornem a el tema principal d'aquest capítol i vegem junts alguns dels millors CMS per a la creació de botigues en línia.

  • WordPress - és un conegut CMS gratuït i de codi obert creat principalment per a la creació de blocs que, però, gràcies a la disponibilitat de nombrosos complements i temes, es pot transformar fàcilment en una plataforma de comerç electrònic. Entre els complements més complets per crear botigues en línia a través de WordPress hi ha WooCommerce, WP eCommerce i JigoShop, que són bàsics de forma gratuïta i també ofereixen funcions addicionals de pagament. La seva instal·lació és molt simple, com ho és la gestió d'objectes. No obstant això, cal subratllar una pobra configurabilitat en comparació amb altres CMS que veurem aviat. En resum, podem dir que WordPress és una bona plataforma per al comerç electrònic, és molt senzill, a en comparació amb altres sistemes, però no és adequat per a construir botigues molt grans o elaborades, ja que no ofereix paràmetres de configuració avançats com altres CMS creats a propòsit. per a ús en vendes en línia.

 

  • Magento - És una de les solucions més completes i potents per crear comerç electrònic. És de codi obert i extremadament personalitzable gràcies als molts complements i temes disponibles (tant gratuïts com de pagament). També es pot fer servir per administrar múltiples botigues en línia des del mateix panell d'administració. No obstant això, aquesta enorme integritat en comparació amb altres sistemes, com l'esmentat WordPress, pot deixar als usuaris novells una mica perduts. També s'ha de tenir en compte que per funcionar requereix servidors amb requisits mínims bastant alts. Està disponible en dues versions: l'anomenada Community Edition, que és gratuïta i l'anomenada Enterprise Edition, que, en canvi, és de pagament i també inclou suport tècnic. En resum, podem dir que Magento és una solució perfecta per a botigues més grans.

 

  • Prestashop - és una plataforma de comerç electrònic francesa llançada sota una llicència de codi obert. Està més optimitzat que Magento, requereix menys potència (i, per tant, menys despeses) en termes de servidor, però permet gestionar fins i tot un nombre menor d'articles. És bastant simple d'administrar, de fet, el seu panell d'administració divideix l'administració de contingut de les altres configuracions d'una manera molt clara. Encara que no és tan popular com altres solucions esmentades anteriorment, té una comunitat molt activa que pot ajudar a resoldre qualsevol problema relacionat amb el seu ús.

 

  • drupal - Una alternativa molt vàlida a Magento, adequada per a grans botigues. És una plataforma gratuïta i de codi obert que ofereix molta llibertat d'acció i es pot personalitzar d'una manera molt profunda. Requereix coneixements tècnics avançats per ser utilitzat.

 

  • Joomla - un altre CMS que permet la creació de llocs web i botigues en línia. En general, és més fàcil d'utilitzar que Magento o Drupal i també té costos operatius més baixos. És perfecte per a llocs on necessita administrar una gran quantitat d'usuaris i inclou funcions simplificades per compartir arxius. Entre els complements de comerç electrònic més populars per a aquesta plataforma es troba Virtuemart.

 

Quant als impostos deduïbles. dels beneficis generats per la venda de productes en línia i altres assumptes burocràtics, els convido a llegir l'article complet sobre el tema publicat pel lloc web de PMI.

Serveis per obrir lloc de comerç electrònic

Si, en canvi, vols confiar en déus serveis que li permeten obrir un lloc de comerç electrònic i està disposat a invertir alguns recursos econòmics per fer això, li suggereixo que avaluï i les solucions que s'indiquen a continuació.

  • blomming - és un servei que li permet obrir una botiga en línia i vendre productes de manera professional, amb la possibilitat de personalitzar els gràfics de la seva botiga. En el passat permetia vendre directament a Facebook, però quan escric ja no ofereix aquesta funcionalitat. El cost de l'servei comença des 9,00 euros/mes, Però és possible fer servir el Prova gratuïta de 15 dies abans de signar la subscripció.

 

  • Etsy - és una plataforma que li permet obrir una botiga en línia en la qual vendre articles fets a mà o articles vintage que tinguin al menys vint anys. L'obertura de la botiga en aquesta plataforma és gratuïta, però ha de pagar una tarifa d'inserció de $ 0.20 i, en el cas d'una venda, una comissió de el 5% de la valor del producte (despeses d'enviament exclosos).

 

Com obrir un comerç electrònic a Facebook

Si vols vendre a Facebook i ets major d'edat, pots utilitzar la funció mercat / marketplace de la xarxa social, que li permet publicar anuncis de vendes per a diversos tipus d'articles i productes: és una mena d'espai virtual en el qual qualsevol pot comprar i vendre automòbils, motocicletes, llibres, dispositius tecnològics i qualsevol altre objecte.

Els Grups de Facebook són una altra solució vàlida a tenir en compte per publicar anuncis de vendes a la xarxa social. Hi ha centenars i centenars de grups dedicats a la venda de productes entre usuaris que viuen a la mateixa àrea geogràfica o no.

La possibilitat d'obrir una Pàgina de Facebook no s'ha de subestimar a la qual connectar un aparador de productes, oferint així la possibilitat de concloure la venda de privadament.

Per crear un aparador de productes a la seva pàgina de Facebook, accedeixi a la pàgina d'inici de la xarxa social, feu clic al botó ajustos situat a la part superior de la seva pàgina i feu clic a l'element Models i pestanyes que es troba a l'esquerra.

En la nova pantalla que s'obre, feu clic al botó Afegir una pestanya col·locat sota, després feu clic al botó Afegir pestanya.

Després feu clic a la pestanya aparador  a la barra lateral esquerra, a la seva pàgina de Facebook, feu clic al botó Afegir un producte i, després d'haver completat la seva totalitat, el formulari dedicat a el producte que s'inclourà a la finestra, feu clic al botó Desar.

Com obrir un comerç electrònic a Amazon

Voleu obrir un comerç electrònic a Amazon ? Per tenir èxit, ja ha de tenir un compte al servei (si no té una, llegiu la guia on li explico com crear-la).

Un cop tingueu el compte, ha de decidir quin tipus de compte usar per vendre els seus productes en línia, entre les disponibles.

La compte bàsica li permet vendre menys de 40 productes a el mes i té una comissió per cada article venut per 0,99 euros.

Alternativament, hi ha la compte Pro que és adequat per a venedors que realitzen més de 40 vendes mensuals. Aquest últim requereix la subscripció d'una subscripció mensual de 39 euros / mes. A més, en ambdós casos, es proporcionen tarifes de gestió addicionals, depenent de el tipus de producte venut.

Després de registrar-se en Amazon (en cas que encara no ho hagi fet), vinculat a aquesta pàgina, feu clic al botó Fes-ara i, després d'indicar la informació sobre el país on opera la seva empresa i tipologia.

Feu clic al botó Accepto i continuo. Després completi tota la informació sol·licitada en les seccions informació comercial, Informació de l'venedor, Informació de pagament, Més informació y Nom de la botiga i feu clic al botó Desa i continua sempre que sigui necessari fer-ho.

Després de crear un compte de comerciant a Amazon, seleccioneu el pla que millor s'adapti a les seves necessitats ( base o per ), Si encara no ho ha fet, i comenci a vendre els seus productes.

Crea un comerç electrònic reeixit

Concloem aquesta guia amb alguns consells sobre com crear un comerç electrònic reeixit. Estic segur que, si intenta seguir els «consells» que trobarà a continuació, podrà millorar el seu negoci de vendes en línia.

  • Convidi als usuaris a comprar els productes. - intenti utilitzar algunes tècniques per convidar a l'usuari a comprar els seus productes, potser inserint al seu lloc botons com Compra ara! o banner com Caduca en xx hores o (N) productes restants o, de nou, Enviament GRATUÏT per a comandes superiors a (N) euros. Li aconsello, doncs, que s'asseguri que aquests botons de crida a l'acció estiguin sempre clarament visibles.

 

  • Aprofiti l'email màrqueting - utilitzant serveis com MailChimp y CleverReach, Pot iniciar campanyes publicitàries per correu electrònic, supervisar als subscriptors del seu butlletí informatiu, verificar quants d'ells fan clic als enllaços enviats, etc. Una excel·lent manera de provar el nivell de satisfacció dels seus productes i, a el mateix temps, publicitar la seva botiga.

 

  • Anuncia el seu botiga a les xarxes socials - ja que plataformes com Facebook y Instagram són utilitzats per milers de milions de persones cada dia, per què no intentes explotar per publicitar els teus productes i donar més visibilitat al teu negoci?