Com obrir un enllaç

Ets nou en el món de la tecnologia i cada vegada que t'envien un enllaç a través del correu electrònic, WhatsApp o altres aplicacions de missatgeria, ¿et fa por obrir-lo perquè tens por que pugui contenir virus? Acabes de començar a utilitzar un servei de emmagatzematge en el núvol com Dropbox o google Drive i no saps com acceptar els enllaços per compartir arxius que t'envien els teus col·legues? No et preocupis, estic aquí per ajudar-te si vols.

Si em dóna uns minuts del seu temps lliure, puc explicar-li, el més ràpid i fàcil possible com obrir un enllaç de forma segura, ja sigui en un missatge de correu electrònic, en WhatsApp, en un servei d'emmagatzematge en núvol o en qualsevol lloc web. Com era d'esperar, és bufar i fer ampolles.

Tot el que has de fer és posar les teves escrúpols a una banda, seguir les instruccions de sota i posar-les en pràctica: a el fer-ho, seràs capaç de familiaritzar-te amb els enllaços i endevinar «sobre la marxa» quins rebutjar, quins obrir i, si és així, com fer-ho. Gaudiu de la seva lectura!

  • Com obrir un enllaç de forma segura
  • Com obrir un enllaç en Word
  • Com obrir un enllaç amb Chrome
  • Com obrir un enllaç a WhatsApp
  • Com obrir un enllaç de Google Drive
  • Com obrir un enllaç de Dropbox

Com obrir un enllaç de forma segura

A enllaç (També anomenat hipervincle ) Pot presentar-se ja sigui en forma de text que en la forma gràfics (És a dir, la imatge) i, si es fa clic, es refereix a el contingut extern. Aquests continguts poden ser dels més variats, fins i tot insegurs: per això cal anar amb compte amb els que s'obren.

però com obrir un enllaç segur ? Primer, el remitent el Situació i el antecedents on s'envia l'enllaç: si un enllaç li ha estat enviat per una persona de confiança, en un missatge que descriu bé el seu contingut o, en qualsevol cas, després de les comunicacions que anuncien el seu enviament, pot estar raonablement segur que es tracta d' un enllaç segur; o, en qualsevol cas, enviat intencionadament pel remitent.

En cas contrari, si reps un missatge d'un amic que diu ««Mira això!»","«Increïble!»»O altres comentaris insignificants / personals, podria ser un missatge acte-enviat a través de virus en el dispositiu de l'remitent i per tant perillós i que NO s'obri, si no abans de demanar confirmació d'autenticitat a l'propi remitent.

el meu consell és mantenir sempre el antivirus actiu i actualitzat, el que, en casos com aquest, fa molt bé la seva feina. A més, es pot confiar en un lloc com VirusTotal, propietat de Google, que permet escanejar arxius i adreces web amb els motors de tots els principals motors antivirus, tot això sense necessitat d'instal·lar res al PC, el telèfon intel·ligent o la tauleta.

Un cop arribis a el lloc, s'obrirà una pantalla en què hauràs de triar entre Arxiu per pujar un document que creus que és sospitós, i URL per introduir una adreça web per a verificar. Un cop hagi pujat l'arxiu o introduït la URL, s'obrirà una pantalla amb la secció detecció Aquí trobareu moltes entrades amb el resultat no detectat o Neteja (En verd) en cas que l'arxiu o l'URL no es consideri perillós. En cas d'amenaces, però, hi haurà un escrit en vermell amb l'descripció de l'amenaça trobada (cal notar també que si només alguns antivirus reporten un arxiu, podria ser un fals positiu),

S'ha de prestar molta atenció a la correus electrònics d'institucions, organismes privats i empreses. Succeeix, en efecte, que alguns correus electrònics aparentment enviats per llocs web, bancs, proveïdors de serveis, etc., impecables des del punt de vista gràfic, són en realitat falsificacions que es refereixen a pàgines web (també aparentment les mateixes que les de els llocs web oficials de les empreses en qüestió) dissenyades per robar dades de targetes de crèdit i / o altra informació dels usuaris.

Aquesta amenaça es diu Phishing i per defensar-se d'ella cal seguir unes regles bastant simples: en primer lloc sempre comprovi que el remitent és realment fiable així que no només llegeixis el nom de la persona que t'envia el correu electrònic sinó que també fa una ullada a la seva adreça ia la composició de l'enllaç en el missatge que, en cas d'una estafa, mai serà idèntic a l'oficial (podria canviar fins i tot un personatge, així que vés amb compte).

En tots els casos, en cas de dubte, has de buscar a Google el correu electrònic o part de l'missatge que has rebut i veure si hi ha algun cas conegut de phishing. Recordeu, també, que totes les institucions o entitats privades poden certament enviar correus electrònics, però ho fan dirigint-se a vostè amb nom i cognom i no amb un simple «Estimat client» o fórmules similars. I de totes maneres mai ho farien per a operacions delicades, per a les quals cal anar a la caserna general. Per a qualsevol operació, comenci des del lloc oficial visitant-lo a persona des del seu navegador i no utilitzant els enllaços rebuts per correu electrònic.

En general, llavors, li aconsello que sempre vagi amb compte d'obrir els enllaços on demana diners, promet donacions després d'haver enviat dades sensibles, proposa reunions i d'alguna manera vol extorsionar informació i coses així.

Com obrir un enllaç en Word

Acabes de començar a usar-lo i no saps ... com obrir un enllaç en Word ? No et preocupis: en aquest cas, el procediment és molt simple perquè si ets un ordinador, tot el que has de fer és mantenir premuda la tecla Ctrl del teclat i feu clic a l'enllaç, com s'indica. Segurament hauran notat que a l'prémer Ctrl i col·locar el cursor a l'enllaç la fletxa es converteix en una mà semitancada amb el dit apuntant cap a l'enllaç; un cop premut es trobarà just a la pàgina de destinació. També pot fer clic amb el botó dret de ratolí en un enllaç i seleccionar l'element obrir enllaç de menú que s'obre.

¿Perdó? Has escrit un enllaç en Word però no es pot fer clic? Llavors fes-ho d'aquesta manera: veu a menú arxius; opcions; Eines de correcció feu clic al botó Opcions de correcció automàtica... seleccioni el ... Formateig automàtic a l' escriure... marqui la casella ... Internet i camins de la xarxa amb hipervincles i per OK. A partir d'aquest moment, els enllaços teclejats en Word es transformaran automàticament en enllaços.

Amb una telèfon mòbil o bé tauleta L'operació d'obertura de l'enllaç és encara més intuïtiva: només cal tocar la paraula o frase subratllada (també en aquest cas d'un color diferent a el del text) i s'accedeix a la pàgina de destinació. Això s'aplica tant a Android com a iOS / iPadOS.

Com obrir un enllaç amb Chrome

Hi ha diversos tipus de navegadors web, És a dir, aplicacions que permeten navegar per Internet: Google Chrome és un dels més famosos i populars, així que pot ser que vulguis obrir enllaços en aquest últim i tenir alguns dubtes a l'respecte.

Obrir un enllaç a la pàgina actual, és molt senzill: només has de fer clic o tocar en ell. Si, d'altra banda, també vols saber com obrir un enllaç en una altra pestanya amb Chrome Només has de fer clic amb el botó dret o un toc llarg (des del mòbil) a l'enllaç i seleccionar l'entrada. Obre a part pestanya de menú que s'obre. Alternativament, des del PC, pots utilitzar la combinació Control + Clic (Windows) o cmd + clic (macOS) per obrir l'enllaç automàticament en una altra pestanya.

Al menú contextual, també pot seleccionar les opcions per obrir els enllaços en un nova finestra ja sigui en manera d'incògnit per no deixar cap rastre al dispositiu en ús.

Si està interessat en obrir un tipus d'arxiu amb Chrome i no un enllaç, simplement configura'l com el navegador per defecte en el teu dispositiu seguint el tutorial que vaig dedicar a el tema.

Com obrir un enllaç a WhatsApp

Si no ho saps ... com obrir un enllaç a WhatsApp Des d'un telèfon intel·ligent, només cal tocar l'enllaç amb el dit, en WhatsApp per a PC, Es fa clic a l'enllaç amb el ratolí.

No obstant això, potser hi ha alguns problemes: pot ser que sempre hagis obert els enllaços de WhatsApp amb un navegador determinat, però que no hagis pogut fer-ho durant algun temps perquè l'aplicació no et pregunta què navegador vols utilitzar. En aquest punt, recomano que restablir les teves preferències d'aplicació predeterminades a través de la configuració del teu smartphone (això només es pot fer en Android ).

Llavors vagi a menú ajustaments; aplicacions; Aplicacions per defecte d'Android, toca el botó ⋮ a la part superior dreta i selecciona l'element aplicacions predefinides de menú que s'obre, per triar quin navegador utilitzar per defecte.

Nota: WhatsApp ha invertit molt en seguretat, de manera que també pot dir-te quan l'enllaç és sospitós (perquè pot tenir una estranya combinació de caràcters); quan vulguis obrir-lo, et dirà quan vols obrir-lo, però sense impedir-te que segueixis: depèn de tu decidir si vols seguir obrint l'enllaç o no.

Com obrir un enllaç de Google Drive

Li agradaria descarregar un arxiu d'un enllaç que es connecta a Unitat de Google ... però no saps com? No es preocupi, en aquest cas no necessita iniciar sessió amb el seu compte o descarregar programari als seus dispositius. per obrir un enllaç de Google Drive només visitar-lo i veure o descarregar l'arxiu que conté. Com de costum, abans de descarregar qualsevol arxiu, assegurat que és segur usant un antivirus i demana confirmació a la persona que et va enviar l'enllaç.

¿Va rebre per correu electrònic un Enllaç per compartir arxius o carpetes a Google Drive ? En aquest cas, suggereixo que contacti amb el remitent i li demani que ho confirmi. Si és així, tot el que has de fer és connectar-te a l'enllaç que vas rebre a través del teu navegador, accedir al teu compte de Google (si cal) i acceptar l'intercanvi. Llavors trobaràs el compartit en la secció apropiada de Drive (a la barra lateral esquerra de la web, en el client de PC i en l'aplicació per Android i iOS / iPadOS)

Com obrir un enllaç de Dropbox

Per Dropbox és la mateixa que la de Google Drive. Si vols veure o descarregar un arxiu des d'un enllaç de Dropbox, pots accedir-hi des del teu navegador, sense necessitat d'instal·lar res al teu PC, i veure o descarregar el contingut. Si et connectes (ignoreu la sol·licitud tancant la casella amb el botó x situat a la part superior dreta), entre els botons disponibles també trobaràs un per afegir l'element mostrat al teu Dropbox.

En cas d'una sol·licitud de Compartir la carpeta En canvi, li suggereixo que demani a l'remitent una confirmació i, si té èxit, accepti la sol·licitud a través de el client de Dropbox a l'ordinador, Android o iOS / iPadOS app o panell web, iniciant la sessió al compte i seleccionant la notificació apropiada de la menú de notificacions... a dalt a la dreta.