Com programar Android. Li agrada el món de el desenvolupament de programari? Vol dissenyar la seva primera aplicació per Android però no tens experiència?

Si vols aprendre com programar per Android, Pot descarregar immediatament tot el que necessita per crear aplicacions i jocs en el seu PC i consultar els manuals complets sobre el tema que es poden trobar de forma gratuïta en línia, també en italià.

Com programar Android pas a pas

informació prèvia

Abans d'arribar a el moll de el tema sobre com programar per Android, hi ha coses que ha de saber.

Comencem des d'un punt fix: per crear aplicacions i jocs per Android (Així com per a qualsevol altra plataforma, mòbil o no), és essencial conèixer els llenguatges de programació, O al menys per tenir un coneixement general, per a ser explorat també amb la pràctica.

Quant al sistema operatiu de l' «robot verd», els idiomes més comuns són Java y XML.

Dit això, per programar aplicacions i jocs, és possible utilitzar eines especials, que es divideixen en dos grans categories: SDK (Acrònim de Software Development Kit) i programari comercial independent.

En el primer cas, pel que fa a Android, parlem de SDK d'Android, És una sèrie d'eines posades a disposició per google per desenvolupar aplicacions i jocs per al seu sistema operatiu.

Li permeten aprofitar a el màxim la plataforma a la qual es dirigeixen, en aquest cas Android, i administrar cada detall, el que també li permet optimitzar cada funció i realitzar nombroses proves.

El programari comercial independent, d'altra banda, és llançat per companyies externes i permet el desenvolupament de contingut dins d'un entorn integrat.

Es caracteritzen per un nivell de dificultat d'ús força baix i ofereixen la possibilitat de crear un sol projecte que es pot exportar en diferents formats, com un paquet compatible amb múltiples plataformes (basat en la llicència de propietat).

Una altra cosa que ha de tenir en compte és que les aplicacions i els jocs, un cop completats, es poden publicar en Play Store, La botiga d'aplicacions d'Android, només si té una compte de desenvolupador i només si aquest últim s'ha associat amb la Compte de Google, A costa d' 25 dòlars.

Per fer això, simplement feu servir la pàgina de registre a consola Google Joc.

Posteriorment, podrà carregar el Arxiu APK de les seves aplicacions i jocs a la botiga, proporcionant, en aquesta etapa, administrar els metadades, Versions i requisits de sistema.

Més tard, pots ocupar-te de part comercial, Decideixi el títol, la descripció, la icona i les captures de pantalla per adjuntar a l'aplicació.

Com programar l'aplicació d'Android Studio

Després d'haver fet els aclariments abans esmentades, vam arribar a el nucli de l'assumpte i veiem com programar aplicacions per Android.

A continuació, trobareu els principals recursos que pot utilitzar per a dur a terme l'operació en qüestió.

La primera solució de la qual vull parlar-te és Android Studio, L'eina oficial per desenvolupar i provar aplicacions per a la plataforma mòbil de Google.

És completament gratuït, compatible amb Windows i MacOS i inclou tot el que necessita per crear i provar aplicacions per al sistema operatiu «robot verd».

Per descarregar Android Studio en el seu Pc, connecteu-vos a la pàgina web de el programa i feu clic al botó Descarregar Android Studio situat al centre de la pàgina.

En el formulari que s'obre, marqui la casella al costat de l'element He llegit i accepto els termes i condicions anteriors i feu clic a botó blau.

Per descarregar acabat, si feu servir Windows, obre el arxiu .exe obtingut i, a la finestra que s'obre, feu clic al botó .

Després premeu el botó Següent tres vegades seguides i completi la configuració fent clic al botó acabat.

Si aquestes usant MacOS, Al seu lloc, obriu el paquet .dmg tinc, mou el i con d'Android Studio a la carpeta de aplicacions Mac, Feu clic dret sobre ell i selecciona l'element obrir  des del menú que apareix, de tal manera que iniciï l'aplicació però eviti les limitacions imposades per Apple a les aplicacions que provenen de desenvolupadors no certificats (una operació que s'ha de dur a terme només en el primer inici).

A la finestra que ara es mostra, sense importar el sistema operatiu utilitzat, feu clic als botons acceptar y Següent (Tres vegades seguides), espereu que es completi la descàrrega dels components necessaris per a usar Android Studio i premeu el botó acabat.

Et trobaràs davant de la pantalla principal de el programa.

Així que comença a crear un nou projecte seleccionant l'opció Comenceu un nou projecte d'Android Studio, Triï el mòdul des del qual començar, assigni un nom a l'aplicació que està a punt de crear i seleccioneu la versió de l'SDK com és la teva intenció d'emprar.

Després, feu clic al botó Següent i indica quines de les bases preestablertes disponibles voleu utilitzar, configurar els valors (o deixi els valors predeterminats) i, per concloure, feu clic al botó acabat.

Desenvolupi la seva aplicació o personalitzi el model triat per l'editor de programes que se li proposa en aquest moment: a l'esquerra està l'estructura ia la dreta l'editor real, mentre que a la part superior hi ha els botons per a inserir objectes, enganxar parts de codi, etc. i la barra de menú.

Quan ho consideri apropiat, pot guardar el projecte de la seva aplicació fent clic al menú Arxius (A dalt a l'esquerra) i seleccionant l'element apropiat d'aquest últim.

Com programar Android amb Eclipse

Si voleu programar noves aplicacions per Android, També podria considerar usar Eclipsi IDE.

És un programa per al desenvolupament i compilació d'aplicacions basades en Java. És compatible amb Windows, MacOS i Linux.

Usar-lo en combinació amb el complement gratuït Eines de desenvolupament d'Android (ADT), Es pot utilitzar per als fins d'aquesta guia. Cal assenyalar que, a primera vista, no és realment fàcil d'usar, però és suficient fer un mínim de pràctica per començar a dominar-sense problemes.

Per descarregar Eclipse IDE en el seu PC, aneu a la pàgina web de el programa i primer feu clic al botó Descàrrega de 64 bits de i després en el que està escrit descarregar.

Va completar la descàrrega, si feu servir Windows, S'extreu en qualsevol carpeta el Arxiu Codi postal obtingut, iniciï el programari Eclipsi present en ell i feu clic en els botons y acceptar a la finestra que veus aparèixer a l'escriptori.

En canvi, es fan servir MacOS, obre el paquet .dmg va aconseguir i arrossega el icona de programa a la carpeta aplicacions de el PC.

Després, feu clic dret sobre ell i seleccioneu l'element obert des del menú que apareix, per iniciar l'aplicació evitant les limitacions imposades per Apple a les aplicacions que provenen de desenvolupadors no certificats (una operació que s'ha de fer només a la primera posada en marxa).

En aquest punt, sense importar el sistema operatiu utilitzat, esperi que es carregui i iniciï el programari.

Després feu clic a "X" col·locat a la banda de l'article benvinguda present en la finestra que es va obrir.

Ara, ha de preocupar-se per instal·lar les Eines de desenvolupament d'Android : Per tenir èxit, feu clic a l'element Ajuda, Situat a la cantonada superior esquerra, i seleccioneu l'element Instal·lar nou programari des del menú que s'obre.

En la següent finestra, introduïu l'adreça al camp en pantalla http://dl-ssl.google.com / android / eclipse /, Feu clic al botó afegir, Marqui la casella relativa a la instal·lació d'el component Eines per a desenvolupadors, Premeu el botó Següent i accepti la llicència d'usuari corresponent.

Llavors useu les diverses seccions que trobi a l'editor de programes per començar a programar les seves aplicacions: a l'esquerra trobareu la llista de tots els projectes.

A la part inferior hi ha una barra amb pestanyes on pot obtenir informació sobre el que està programant, mentre que a la dreta pot veure tots els membres de la classe seleccionada.

Per començar el seu primer projecte, feu clic a expedient situat a la part superior esquerra de la finestra i, des del menú que apareix, seleccioneu els elements nou y projecte Java.

Després completi el camp Nom de el projecte, Ingressant el nom que voleu assignar al seu projecte i feu clic al botó acabat.

Quan ho desitgi, pot guardar el projecte de la seva aplicació fent clic al menú Arxius, A dalt a l'esquerra, seleccionant l'element Guardar anunci, Indicant la posició i el nom que voleu assignar a l'arxiu de sortida i prement el botó  acceptar.

Recordeu que Eclipse IDE requereix programari per funcionar Java en el vostre ordinador.

Com programar amb Visual Studio

Un altre programa a què pot referir quan programa per Android és Visual Studio : És una eina disponible per Microsoft.

Mobifriends és està disponible per a Windows i MacOS i li permet compilar aplicacions, no només per a Android, sinó també per a altres plataformes.

És compatible amb diversos llenguatges de programació i té una interfície d'usuari bastant pràctica.

Per usar-lo, aneu a la pàgina web de el programa i feu clic al botó descarregar que trobes a l'entrada comunitat.

Per descarregar acabat, si feu servir Windows, obre el arxiu .exe obtingut, feu clic al botó si,   Següent i espereu que s'instal·li Visual Studio. Després, col·loqueu la secció Dispositius mòbils i jocs, Marqui la casella corresponent a l'llenguatge de programació del seu interès (p. Ex. Desenvolupament d'aplicacions per a dispositius mòbils amb C ++. ) I premeu el botó instal·lar.

Si aquestes usant MacOS, Al seu lloc, obriu el paquet .dmg obtingut, feu doble clic a la icona de l'instal·lador de el programa present a la finestra que s'obre i, en la següent pantalla, premeu el botó següent..

Després marqui la casella a la banda de l'article Android, Per instal·lar el component necessari per a desenvolupar aplicacions basades en la plataforma mòbil de Google, i premeu el botó instal·lar, Per finalitzar la configuració.

Ara, sense importar el sistema operatiu en ús, si té un compte de Visual Studio, entreu a través d'aquesta última, en cas contrari, seleccioneu l'enllaç per evitar aquest pas i segueixi el breu procediment de configuració inicial que se li proposa, després feu clic al botó Inicieu Visual Studio.

Després seleccioneu l'article Crea un nou projecte, Triï un dels models preestablerts disponibles per començar a desenvolupar la seva aplicació i feu clic al botó Següent.

En aquest punt, assigni un nom a el projecte, trieu la ruta en què guardar i el nom que voleu assignar a l'contenidor completant els camps corresponents a la pantalla. Finalment pressiona el botó CREAR.

Després, et trobaràs davant de l'editor principal de el programa: a la dreta hi ha les seccions explore solucions y propietat que permeten, respectivament, veure l'estructura de el projecte i les propietats dels diversos elements agregats, al centre trobareu la secció que mostra les parts de el codi, mentre que a la part superior hi ha la barra d'eines i el menú amb tots els botons i característiques útils per canviar la seva aplicació.

Quan ho consideri apropiat, pot guardar la seva aplicació fent clic a l'element arxius (A dalt a l'esquerra) i en Desar (nom de el projecte) adjunt a menú que s'obre. L'arxiu es guardarà en correspondència amb la ruta indicada en la fase de creació de el projecte.

Com programar Android en línia

Si encara no se sent a punt per programar per Android d'una manera, per dir-ho, usant seriosament les eines de les que ja he parlat en les línies anteriors, pot donar els seus primers passos en el món de el desenvolupament d'aplicacions amb serveis alternatius més intuïtius (però encara més limitat).

El que et suggereixo que provis Inventor d'aplicacions MIT, Que funciona directament des del navegador, sense instal·lar programari addicional a l'ordinador, i té una interfície extremadament intuïtiva.

És gratuït i es pot usar amb tots els programes de navegació populars. Per usar-lo, però, necessita un compte de Google.

Quan estiguis a punt per provar Inventor d'aplicacions MIT, Vinculat a la seva pàgina d'inici i feu clic al botó Iniciar nou projecte col·locat a la part superior.

A continuació, escriviu el nom que voleu assignar a l'aplicació que està a punt de desenvolupar i premeu el botó acceptar. després proporcioni traduir la interfície d'el servei per seleccionar el espanyol des del menú desplegable apropiat ubicat a la part superior dreta.

En aquest punt, també comença a desenvolupar la seva aplicació utilitzant l'editor visual que se li proposa, dividit en diverses seccions:

-A l'esquerra hi ha la llista d'elements i objectes que pot afegir a la interfície de l'aplicació.

-El centre és la pantalla que mostra la vista prèvia de l'aplicació.

-A la dreta hi ha la llista dels diversos elements que componen l'aplicació, el menú amb les propietats dels objectes seleccionats i el botó per carregar els arxius multimèdia.

Per poder afegir els elements del seu interès a la interfície de l'aplicació, seleccioneu-los de la llista de l'esquerra i arrossegueu a la pantalla al centre, deixant-los anar al punt que triï. Si desitja modificar les propietats d'un element determinat, seleccioneu-lo i feu tots els canvis necessaris utilitzant la secció corresponent situada a la dreta.

Si, d'altra banda, necessita afegir més pantalles a la seva aplicació, pot fer-ho fent clic al botó afegir pantalla que es troba a la part superior, mentre que per eliminar-sol seleccioneu-i utilitzeu el botó eliminar pantalla que trobes a continuació.

Quan ho consideri apropiat, pot guardar l'aplicació desenvolupada fent clic al menú projectes, Situat a la cantonada superior esquerra i seleccionant l'element Desar projecte adjunt a aquesta.

Per descarregar l'aplicació en el seu PC, seleccioneu l'opció Exporta el projecte seleccionat (.aia) al meu Pc que sempre trobes en el mateix menú.

Com programar jocs d'Android

Els recursos que li vaig mostrar en les línies anteriors també es poden usar per a programa de jocs per Android però per ser sincer, no són exactament l'ideal.

La millor solució, en aquest cas, és indubtablement utilitzar programari, com unitat, Que és un entorn de desenvolupament integrat multiplataforma dedicat a la creació de nombroses simulacions 3D i 2D.

Gràcies a això, és possible crear videojocs de qualsevol tipus, personalitzar completament i obtenir un producte final d'alta qualitat.

Unity està disponible per a Windows i MacOS i es pot usar de forma gratuïta, sempre que l'entitat legal que representa que el fan servir no generi guanys o recaptacions de fons superiors a $ 100,000.

En cas contrari, ha d'usar una de les variants de programa de pagament (amb costos que comencen des de $ 25 / mes amb facturació anual)

Per descarregar la versió gratuïta de Unity en el seu PC, aneu a la pàgina web de el programa i feu clic al botó Començar.

A la nova pàgina que es mostra, premeu el botó prova personal que trobes a la columna personal, Marqui la casella a la banda de l'article acceptar termes i feu clic al botó Descarregar Unity Hub.

Per descarregar acabat, si feu servir Windows, obre el arxiu .exe obtingut i, en la finestra que es mostra a la pantalla, feu clic als botons y Següent.

Després marqui la casella a la banda de Accepto els termes de l'Acord de llicència, Feu clic al botó tres vegades seguides Següent i, finalment, premeu el botó instal·lar.

Si, d'altra banda, està utilitzant MacOS, obre el paquet .dmg descarregat i arrossegat el icona de programa dins de la carpeta aplicacions de la ordinador.

Després feu clic dret sobre ell, seleccioneu l'element obrir des del menú contextual i premeu el botó obrir a la finestra emergent a la pantalla, per evitar les restriccions imposades per Apple a les aplicacions que provenen de desenvolupadors no certificats (una operació que s'ha de fer només des del primer inici).

Una vegada que es mostri la finestra del programari, entreu amb el seu compte d'Unity. Si encara no està registrat, ometeu aquest pas fent clic als botons Treballa fora de línia y nou, Escriviu el nom del seu projecte en el camp apropiat i seleccioneu una plantilla de la llista a continuació, triant entre 2D y 3D.

Després, feu clic al botó crear projecte situat a la part inferior dreta.

Un cop fet això, finalment pot començar a fer servir l'editor de Unity, que es divideix en tres àrees diferents, cadascuna de les quals està dedicada a un component diferent de el flux de treball.

-A l'esquerra està el panell jerarquia, Que li permet administrar els elements presents en l'escena.

-A la dreta hi ha el panell inspector, Que li permet veure i modificar les propietats dels elements seleccionats en el primer panell.

-Mentre que l'àrea projecte, Situat a continuació, està destinat a la gestió dels recursos que componen el projecte.

-En el centre, en canvi, trobes a l'espectador.

Per crear noves escenes o nivells i entorns de joc, seleccioneu l'element Arxius y Nova escena des de la barra de menú d'Unity.

Si vols provar el joc, fes clic al botó Joc col·locat a la part superior. Si creu que necessita realitzar més canvis en el projecte, recordeu desactivar el mode de prova fent clic novament al botó Joc.

Quan ho consideris necessari, pots exportar el joc fent clic al menú Arxiu (A dalt a l'esquerra), seleccionant l'element Configuració de compilació> Android a la finestra que s'obre i pressiona els botons Canviar de plataforma y construir.

Finalment, assigni un nom a l'arxiu i deseu-lo en la seva Pc.

Finalment, m'agradaria assenyalar que no tots els components necessaris per al desenvolupament de el joc, com biblioteques, mòduls addicionals o programari, estan disponibles a la PC.

En aquest cas, en lloc de botó Canviar de plataforma > Obrir la pàgina de descàrrega.

A l'fer clic, s'obrirà la pàgina web, que proporciona instruccions sobre els mòduls que falten i diversos detalls sobre la seva instal·lació.

Si creu que necessita més informació i informació sobre l'ús de Unity, pot consultar el manual d'l'usuari oficial en el lloc web de el programa.