la placa base (També anomenada placa base) és un component essencial de la PC. És la targeta en la qual s'allotgen el processador i la RAM, A la qual estan connectats tots els components principals de la Pc. En resum, sense ella, la Pc no funcionaria i, per tant, és essencial que sempre estigui en bones condicions.

però com provar una placa base entendre si tens problemes? En cas de problemes seriosos, s'adona immediatament perquè la Pc ja no s'inicia, però també hi ha mètodes més específics per investigar l'estat de la placa base. Esbrinem una parella junts.

Si vols saber com provar una placa base, El primer que ha de fer és escoltar els sons que fa la Pc en el moment de l'arrencada. Quan encén la PC, aquesta última emet «xiulets» i aquests xiulets poden indicar si hi ha algun problema amb la placa base.

Més precisament, si la seva Pc té un BIOS de megatendències americanes t'has de preocupar quan s'emeten quatre o set xiulets curts. De fet, aquestes seqüències indiquen la presència d'errors en el temporitzador de la placa base o en la comunicació entre el processador i la placa base.

Si en canvi tens un PC amb BIOS fènix, Ha de preocupar-se per la placa base quan la Pc emet un sol xiulet seguit d'altres dues seqüències, cadascuna de les quals consta de dos xiulets (1 + 2 + 2 xiulets, per tant).

Una altra forma bastant efectiva de provar una placa base quan no ets molt expert en el tema és usar el Targeta de prova de placa base. Aquestes són targetes amb pantalles que, un cop inserides a la ranura ISA o PCI de la Pc, detecten automàticament els errors generats per la placa base.

Després de la detecció, apareix una targeta a la pantalla de la targeta codi d'error que ha de ser interpretat gràcies a la seva fullet d'instruccions. Aquest codi identifica amb precisió el tipus de problema que afecta la placa base i, per tant, pot procedir amb més claredat per trobar una solució. Les targetes de prova de la placa base no costen tant a l'buscar a llocs com Amazon pots trobar alguns de bona qualitat amb preus des 5 €.

Alternativament, si prefereix actuar a nivell de programari, pot intentar buscar utilitats de diagnòstic en el lloc web de fabricant de la placa base i provar amb elles. Per conèixer el model de la placa base del seu PC, descarregui el programa gratuït PCWizard i començar-