Com rastrejar la data de compra d'un telèfon mòbil. En les últimes setmanes, ha trobat diversos problemes amb el seu telèfon mòbil: s'apaga amb freqüència, el seu bateria dura només unes poques hores i, de vegades, ja ni tan sols s'encén.

La sospita és que té un defecte de maquinari i, per aquesta raó, ha pensat en portar-lo a un centre de servei autoritzat, ja que el dispositiu encara ha d'estar en garantia. Vas dir bé: «hauria» estar sota garantia, però no estàs segur, perquè no saps si els dos anys des de la data de compra sota la garantia ja han passat.

Bé, si voleu intentar que el seu telèfon mòbil torni a la vida, ha de verificar aquesta informació i, per fer-ho, necessita un comprovant de compra de l'aparell. Però ja no pots trobar-lo? Això pot ser un problema si el producte encara està en garantia.

No obstant això, no es desesperi, perquè sóc aquí per ajudar-lo. En la meva guia d'avui, t'ensenyaré com rastrejar la data de compra d'un telèfon mòbil a través del codi IMEI, sol·licitant la factura a l'venedor a què la va comprar o buscant la data de compra en el lloc web de comerç electrònic on la va sol·licitar.

Com rastrejar la data de compra d'un telèfon mòbil: opcions

Verificació de data de compra a rebut o factura

La solució més immediata i senzilla per tornar a la data de compra d'un telèfon mòbil és buscar el rebut o la factura, emesos pel venedor a l'comprar el dispositiu.

En aquests documents s'indica molta informació. Però el que a nosaltres ens interessa per comprendre si el producte encara està cobert per la garantia legal, és tot el relacionat amb la data de compra.

El podeu trobar a la part inferior, en cas que estigui en possessió de el rebut. A la factura, d'altra banda, la data de compra es pot indicar a la capçalera de el document o en la informació que es mostra sota les referències de venedor, just abans de l'detall de la comanda.

Donada la importància d'aquest tipus de documents, li recomano que els guardi amb cura, per no arriscar-se a no trobar-los quan els necessiti. Per si de cas, produeixi una còpia impresa o digital, només per estar segur.

En cas de pèrdua d'una factura, pot contactar a l'venedor sol·licitant XNUMX còpia certificada de l'original. En aquest sentit, segons el mètode d'enviament sol·licitat, rebrà una còpia de el document, en el qual podrà llegir la data d'emissió recent i anterior, relacionada amb la compra de el telèfon.

Verificació de data de compra a través d'IMEI

Un altre mètode possible per trobar la data de compra d'un telèfon és realitzar la verificació a través de codi IMEI en el lloc web oficial de fabricant. Et adverteixo que totes les marques no ofereixen aquesta possibilitat.

El primer que ha de fer és localitzar la marca de telèfons per a realitzar aquesta recerca directament al lloc web oficial.

Podeu trobar el seu text o logotip al telèfon mòbil i en el paquet de el dispositiu: per exemple, si té un iPhone, Pots veure a la part posterior símbol d'una poma mossegada, o per a dispositius Samsung y Huawei podrà veure aquests noms complets de la marca a la part frontal o posterior de l'aparell.

Després de prendre nota del nom de fabricant de el telèfon mòbil, ha de trobar el codi IMEI de el dispositiu. Per realitzar aquesta operació, pot actuar de diferents maneres: per exemple, pot prendre la caixa que contenia el telèfon mòbil quan el va comprar i llegir el codi IMEI en una de les façanes, que generalment s'escriu en petit juntament amb altres codis.

Alternativament, pot procedir directament a través de la cadena GSM perquè escriure en l' teclat numèric de el telèfon mòbil. Per això, desbloquegi la pantalla de telèfon mòbil i iniciï l'aplicació Telèfon, El qual té la icona amb el símbol d'un telèfon. Com si fora a trucar a algú.

Després d'això, obriu el marcador (El teclat numèric ) I marqui el codi * # 06 #. Tan aviat com l'hagi escrit, apareixerà codi IMEI a la pantalla, que haurà d'anotar, ja que el necessitareu en breu.

Ara aneu a la pàgina web de fabricant, per ingressar el codi IMEI a la secció corresponent de el Centre de suport.

Després d'arribar a la secció corresponent al lloc web de fabricant, busqui el quadre on pot buscar l'estat de la garantia a través d'IMEI. Generalment s'indica amb el títol comprovar garantia o buscant una  garantia.

Un cop fet això, al camp apropiat que veu a la pantalla, escriviu el codi IMEI que havia trobat anteriorment i premeu el botó Enter del teclat o al botó a la banda Comprovar, Cercar o qualsevol altra redacció similar. També se li pot demanar que introduïu un codi anti-bot de seguretat, que es mostrarà en el quadre a la banda.

Si tot va sortir bé, pot llegir els detalls sobre l'estat de la garantia de el telèfon mòbil. Entre la informació que se li mostra a la pantalla, pot identificar la que fa a la data de compra o, si no, la relacionada amb la data de venciment.

En l'últim cas, si no ha comprat paquets d'assegurança per a l'extensió de la garantia legal directament de fabricant, només resti dos anys a partir d'aquesta data per rastrejar la data de compra.

Com rastrejar la data de compra d'un telèfon mòbil a través de l'minorista en línia

Si va comprar un producte en línia a través d'un dels molts llocs de comerç electrònic a la web, verificar la data de compra és una operació molt simple.

Primer, t'aconsello que accedeixis a l' correu electrònic amb el que va registrar un compte en el lloc de comerç electrònic. I busca, entre els correus electrònics, la confirmació de la comanda. En general, aquests portals web envien per correu electrònic la confirmació de pagament de la comanda, el compliment, el lliurament i, finalment, el que conté la factura de compra. A l'aconseguir trobar aquestes comunicacions, pot verificar fàcilment la data de compra de el telèfon mòbil i el dia en què es va rebre el correu electrònic.

Alternativament, podeu entrar amb les seves credencials en el lloc de comerç electrònic i verificar les comandes que s'han realitzat anteriorment. En les següents línies, explicaré com buscar comandes en alguns dels principals llocs de comerç electrònic, com Amazon

Amazon

Si va comprar un telèfon mòbil a través de Amazon, Seguint els següents consells, buscar una comanda és una operació que prendrà només uns minuts.

Així que anem a el punt: aneu a la pàgina web oficial d'Amazon i mogui el ratolí sobre » Hola, inicia sessió », Que pots trobar en l'àrea en la part superior dreta. Al menú que es mostra, premeu el botó entrar i, en la nova pàgina web que veu, escriviu les credencials del compte d'Amazon que té.

Després d'iniciar sessió, sempre en l'àrea superior dreta, premeu el text comandes i utilitzeu el motor de cerca de dalt per trobar el telèfon mòbil. Si és així, també pot usar el filtre de menú desplegable a l'esquerra, que indica els últims 6 mesos o veient les comandes per any.

Quan hagi identificat el telèfon mòbil entre les comandes enumerats, a la caixa del producte trobarà, a l'esquerra, la redacció Comanda realitzat el, Indicant la data de compra de l'aparell. A la part dreta de la caixa també hi ha la factura, que la possibilitat de descarregar el rebut de compra, que també conté la data de compra del producte.

Si actues des de l'aplicació d'Amazon per Android o iOS, Pot veure totes les comandes que va realitzar prement el botó ☰ i seleccionant l'article comandes des del menú que s'obre.

Espero que li hagi resultat útil aquest tutorial.