Com realitzar enquestes a Què tal

T'agradaria conèixer millor els gustos dels teus amics sobre un determinat tema i, per a això, has pensat en crear una enquesta sobre WhatsApp. Només hi ha un «petit» problema: no pot trobar una funció en la popular aplicació de missatgeria que li permeti fer això. Doncs em sembla normal ja que, al menys de moment, WhatsApp no ​​integra una funció similar.

Però no et preocupis: si vols, puc mostrar el funcionament d'algunes solucions externes que poden oferir-te la possibilitat de crear enquestes per compartir directament amb els teus contactes a WhatsApp, tant via missatges directes com a via Status. Veuràs: seguint els meus «consells», no tindràs problemes per completar la teva «empresa» tecnològica avui.

Llavors, tens curiositat per descobrir com fer enquestes a WhatsApp ? ¿Sip? Fantàstic! Poseu-vos còmode, prengui tot el temps que necessiti per concentrar-se en llegir els següents paràgrafs i, el que és més important, tracti de seguir les instruccions que li donaré amb cura i escrupolós. Et desitjo una bona lectura i, sobretot, que et diverteixis!

Abans d'explicar-te en profunditat com fer enquestes a WhatsApp m'ho dius a mi donar-te una mica informació preliminar que necessàriament has de conèixer abans de començar a treballar. Com ja vaig anticipar en la introducció d'aquesta guia, en el moment de escriure aquest article, WhatsApp no ​​integra una funció que et permeti crear enquestes.

Això vol dir que, si vol completar el seu «negoci», ha de necessàriament contactar serveis de tercers que et permeten crear enquestes i després compartir-les a la famosa plataforma de missatgeria instantània.

Et garanteixo que aquest tipus de serveis, molts dels quals són completament gratuïts i fàcils d'usar, són un bon compromís per crear enquestes en les que els teus contactes puguin participar i suplir de manera excel·lent la manca de la funció «enquestes» a WhatsApp. ¡Veure és creure!

Serveis per a realitzar enquestes en WhatsApp

Hi ha tones de serveis d'enquestes en línia als quals pot recórrer. Però personalment et recomano Enquesta de palla que, a més de ser 100% gratuït, es pot utilitzar tant des del mòbil com des de l'ordinador i permet compartir de forma molt senzilla les enquestes creades en WhatsApp: esbrinem junts com funciona.

Telèfon mòbil

Si prefereixes actuar per telèfon intel·ligent, El primer que ha de fer és anar a la pàgina principal de Straw Poll i escriure al camp de text Escriu la teva pregunta aquí, La pregunta que desitja fer als seus contactes de WhatsApp.

Després ingressi les opcions de resposta en els diferents camps de text Introduïu l'opció d'enquesta, Obriu el menú desplegable situat una mica més avall i seleccioneu l'opció relacionada amb la verificació de respostes duplicades que voleu utilitzar per a l'enquesta: Comprovació de duplicació d'IP, Si voleu assegurar-se que no es permetin vots duplicats en funció de la adreça IP de l'usuari; Comprovació de duplicació de galetes del navegador, Si voleu assegurar-se que els vots duplicats no estiguin permesos segons el navegador utilitzat per l'usuari, el que permet que s'enviïn diversos vots des de la mateixa adreça IP o Sense comprovació de duplicacions, Per permetre que els usuaris votin tantes vegades com vulguin sense buscar respostes duplicades.

Si desitja ingressar la verificació de seguretat dins de l'enquesta, recordi posar la marca de verificació en l'opció Millorar la presentació d'spam. Per permetre que els assistents seleccionin diverses respostes, marqui la casella al seu lloc Permetre múltiples respostes a l'enquesta.

Un cop fet això, premeu el botó vermell crear enquesta situat a la part inferior de la pàgina i, a la següent pantalla, primer premeu el botó compartir i després en el botó Copiar ubicat en correspondència amb el camp de text URL, Per compartir l'enquesta en WhatsApp pegant l'enllaç que acaba de copiar al xat del seu interès. Per obtenir més informació sobre com compartir l'enquesta creada el WhatsApp, consulteu els capítols de la guia.

Pc

Si vols procedir des Pc, Has de seguir pràcticament els mateixos passos que et vaig indicar en les línies anteriors. Després aneu a la pàgina principal de Straw Poll, escriviu la pregunta de l'enquesta que voleu compartir en WhatsApp en el camp de text Escriu la teva pregunta aquí i escriviu les diferents opcions de resposta en els camps de text Introduïu l'opció d'enquesta.

Després, obriu el menú desplegable situat una mica més avall i seleccioneu el mètode de verificació de respostes duplicades: Comprovació de duplicació d'IP, Si voleu que s'identifiquin els vots duplicats en funció de l'adreça IP de l'usuari; Comprovació de duplicació de galetes de el navegador, Si voleu assegurar-se que no es permetin vots duplicats segons el navegador utilitzat per l'usuari o Sense comprovació de duplicacions, Si no voleu utilitzar cap verificació de resposta duplicada.

Col·locant la marca de verificació a la casella Millorar la presentació d'spam, Després pot ingressar la verificació de seguretat en l'enquesta, mentre marca la casella Permetre múltiples respostes a l'enquesta s'ha d'assegurar que els participants puguin seleccionar diverses respostes.

Finalment, feu clic al botó vermell crear enquesta situat a la part inferior de la pàgina, feu clic al botó compartir i comparteix l'enquesta en WhatsApp utilitzant l'enllaç que genera el servei, el qual has de copiar fent clic al botó Copiar i després enganxa al xat del teu interès.

Si necessita més informació sobre com fer això, consulteu els capítols on trobareu instruccions detallades sobre com procedir.

Com enviar enquestes a WhatsApp

Després de crear una enquesta a través del servei d'què et vaig parlar en els capítols anteriors, has comparteix-ho a WhatsApp : M'ho dius a mi explicar en detall com fer-ho tant des del mòbil com des de l'ordinador.

Android

per continuar Android, Després de copiar l'enllaç de l'enquesta del teu interès (vaig explicar com fer-ho en els capítols anteriors), comença WhatsApp, toca la pestanya xerrada situat a la part superior esquerra, premeu la icona de bombolla de diàleg situat a la part inferior dreta i seleccioneu el nom de el grup o contacte amb qui vol compartir l'enllaç de l'enquesta.

Ara, toca el camp de text situat a la part inferior, mantingui el dit pressionat i seleccioneu l'element Agafar al menú que apareix. Després toqueu el símbol de avió de paper col·locat a la dreta per enviar l'enllaç de l'enquesta i esperar que els usuaris participin.

Per conèixer les respostes que es donen, toc en enllaç que vas compartir amb un dels participants de l'enquesta i pressiona el botó Resultats que es troba a la pàgina web oberta al navegador.

Si ho desitja, també pot compartir l'enllaç de l'enquesta en el seu Estat de WhatsApp. Per fer això, toqueu la pestanya Estat situat a la part inferior esquerra de la pantalla principal de l'aplicació, pressiona el símbol de llapis situat a la part inferior dreta i, després d'escriure un breu missatge introductori a l'enquesta (pàg. ex. Li agradaria realitzar aquesta enquesta? ), Mantingui el dit pressionat en el camp de text al centre de la pantalla i seleccioneu l'element Agafar al menú que s'obre. Per finalitzar, comparteixi l'enquesta fent clic al símbol de avió de paper situat a la dreta.

iPhone

per continuar iPhone, Després de copiar l'enllaç de l'enquesta del teu interès (ja et vaig mostrar com fer-ho en els capítols anteriors), comença WhatsApp, toca la pestanya xerrada situat a la part inferior dreta, premeu la icona de llapis situat a la part superior dreta i seleccioneu el nom de el grup o contacte amb qui vol compartir l'enquesta.

Ara, toca el camp de text a la part inferior, mantingui el dit pressionat i seleccioneu l'element Agafar al menú que s'obre. Després toqueu el símbol de avió de paper situat a la dreta i esperi que els usuaris responguin a la pregunta formulada.

Llavors, per conèixer les respostes que es donen, tot el que ha de fer és pressionar enllaç que vas compartir amb un dels participants de l'enquesta i toca el botó Resultats present a la pàgina web que s'obre al navegador.

Si ho desitja, també pot compartir l'enllaç de l'enquesta en l'estat de WhatsApp. Per fer això, toqueu la pestanya Estat situat a la part inferior esquerra de la pantalla principal de l'aplicació, premeu la icona de bolígraf ubicat en correspondència amb la redacció El meu estat i, després d'escriure un breu missatge introductori a l'enquesta (pàg. ex. Respon aquesta enquesta ... ), Mantingui el dit pressionat al camp de text i seleccioneu l'article Agafar al menú que s'obre. Finalment, toqueu el avió de paper situat a la dreta i això és tot.

WhatsApp Web / Escriptori

Si vols procedir des WhatsApp Web / Escriptori, Després de copiar l'enllaç de l'enquesta com et vaig mostrar en un dels capítols anteriors de la guia, accedeix a WhatsApp connectant-te a la seva versió web o amb el vostre client oficial per a Windows o macOS (si tens dificultats per fer això, pots procedir seguint les instruccions publicat al tutorial sobre l'ús de WhatsApp en PC).

després ingressi a xat en el qual voleu compartir l'enllaç a l'enquesta, feu clic dret a barra d'escriptura de WhatsApp, seleccioneu l'element Agafar al menú que s'obre i pressioni la icona de l' avió de paper situat a la dreta, per enviar el missatge.

Per veure les respostes de l'enquesta, ha de fer clic a enllaç que vas compartir amb un dels assistents i fes clic al botó Resultats present a la pàgina web que s'obre al navegador. Simple, oi?