Vostè va comprar la seva primera Pc fa uns dies i, lentament, s'està familiaritzant amb la dinàmica de Windows 10, el sistema operatiu que va trobar preinstal·lat en ell. Com es tracta d'un PC compartida, mai t'has trobat en la situació d'haver de reiniciar, perquè sempre hi ha hagut algú més que ho ha fet per tu. D'altra banda, sents que és hora d'entendre Com reiniciar Windows 10, Però li fa vergonya demanar-ho a algú, ja que creu que és una pregunta massa trivial.

Déjame dir-te immediatament: no hi ha preguntes trivials o preguntes per les que hagis de avergonyir, sinó només respostes que encara no saps i que, en aquesta guia, ¡tinc tota la intenció de donar-te! De fet, a continuació explicaré en detall com reiniciar una Pc equipada amb Windows 10 de diferents maneres: a través de la funció especial de menú Inici, usant el teclat o fins i tot el Símbol de sistema. Finalment, li diré com reiniciar a manera segura i, finalment, com reiniciar la PC fins i tot des de la distància.

Com es diu Ja et sents animat? Perfecte, no podria haver esperat una mica millor! Sense esperar més, redueixi uns minuts de temps lliure per a vostè i llegiu amb atenció tot el que he de dir-li sobre el tema: estic segur que, a la fi d'aquesta lectura, podrà completar perfectament la tasca que s'ha proposat. ¡I potser fins i tot per ensenyar-los a teus amics una mica més! Dit això, només puc desitjar-los una bona lectura.

Com reiniciar PC en Windows 10

Depenent de les seves necessitats i hàbits, pot reiniciar Windows 10 de al menys tres formes diferents: a través de Menú d'inici, Usant l'únic teclat o, novament, usant el Símbol de sistema. A continuació trobareu detalls dels passos a seguir en cada un dels casos enumerats anteriorment.

Com reiniciar Windows 10 des del menú Inici

Per reiniciar la Pc des Menú d'inici Windows, seguiu les instruccions a continuació: obriu el menú anterior fent clic a la icona en forma de banderí situat a la cantonada inferior esquerra de la pantalla, feu clic al botó Parada / Potència (El que té la forma de commutador ) Situat a la part inferior esquerra, trieu l' Reiniciar el sistema de l'petit menú que se't proposa. ¡Ni més ni menys!

Alternativament, pot obtenir el mateix resultat fent clic dret al botó començament, Movent el ratolí sobre l'element Tancar o tancar sessió adjunt a el menú que es mostra a la pantalla i finalment seleccionant l'opció Reiniciar el sistema.

Com reiniciar Windows 10 des del teclat

El ratolí sobtadament va decidir abandonar-te, però necessites reiniciar Windows 10 amb urgència? No et preocupis, pots fer-ho fàcilment fins i tot usant el teclat.

Primer, premeu la combinació de tecles Guanya + D en el teclat, per mostrar l'escriptori «buit», després premeu les tecles Alt + F4 per veure el clàssic menú d'apagada de Windows. Quan això succeeix, premeu el fletxa en baix, Perquè l'element es seleccioni al menú desplegable central Reiniciar el sistema i, per finalitzar i reiniciar la Pc, premeu el botó seus .

Si ho desitja, també pot crear una drecera de teclat específic per reiniciar, perquè s'invoqui ràpidament en qualsevol moment: per fer-ho, feu clic dret en un lloc buit a l'escriptori, seleccioneu les entrades nou y enllaç des del menú que apareix, escriviu powershell restart-computer -force en el camp de text que apareix a la pantalla oberta i feu clic al botó Següent. Finalment, assigni un nom a la icona que està a punt de crear i feu clic al botó final.

A continuació, feu clic dret a la icona acabat de crear, triï l'element propietat des del menú que apareix, feu clic al camp de text Tecles d'accés directe i, en aquest punt, premeu la combinació de tecles que voleu utilitzar per reiniciar la Pc (p. ex. Maj + Ctrl + R ), Fins que això es mostri en el camp de text esmentat anteriorment.

En acabar, feu clic a bo per confirmar el canvi i tancar la finestra: a partir d'aquest moment, pot reiniciar ràpidament la PC pressionant la combinació de tecles especificada anteriorment.

Com reiniciar Windows 10 des de Prompt

Per reiniciar Windows 10 des Símbol de sistema, Comença primer, cridant-des de la carpeta Sistema de Windows ubicat al menú començament. Una vegada que s'obre la finestra de sol·licitud, ingressi la comanda shutdown /r seguit pressionant la tecla seus , Per reiniciar la Pc immediatament. Si ho desitja, també pot usar el paràmetre -t X per reiniciar la Pc més tard X segons.

Alternativament, pot obtenir el mateix resultat usant Windows PowerShell, La línia d'ordres «avançada» integrada en tots els sistemes operatius Microsoft compatibles. Per accedir-hi, feu clic dret al botó començament de Windows (el banderí situat a la cantonada inferior esquerra de la pantalla), trieu l' Windows PowerShell des del menú que es mostra a la pantalla.

En aquest punt, tot el que has de fer és escriure la comanda restart-computer -force a la finestra que s'obre, premeu el botó seus en el teclat i esperi que la Pc es torna a arrencar. Fàcil, no et sembla?

Com reiniciar Windows 10 en mode segur

Com probablement ja saps, el manera provisional Windows és una manera d'arrencada especial, àmpliament utilitzat per al diagnòstic, en què el sistema operatiu només carrega els components fonamentals per al seu funcionament. Fins i tot si, a l'sembla, accedir-hi pot semblar complicat, puc garantir que no és així: ¡en uns moments podràs fer-ho tu mateix!

Per començar, després feu clic dret al botó començament Windows (la icona en forma de banderí situat a la part inferior esquerra), triï l'article ajustos de menú que apareix i vaig anar a les seccions Actualització i seguretat y Restauració (Esquerra)

Ara, identifica la caixa reinici avançat, Feu clic al botó reiniciar ara col·locat en ell i esperi uns segons perquè Windows carregui les opcions d'arrencada. Quan això succeeix, premeu els botons en seqüència Solució de problemes, opcions avançades, Configuracions d'inici i, per concloure i reiniciar la Pc, reinici.

Quan la Pc es torna a arrencar, se us mostrarà un menú particular que conté tots els modes d'inici de sistema: per ingressar a la manera segur, premeu el botó 4 de el teclat; si necessita accedir a Internet des d'ell, al seu lloc, premeu el botó 5, Per iniciar el mode segur amb suport de xarxa.

Alternativament, pot accedir a les opcions d'inici avançades encara més ràpidament: feu clic al botó començament, Després en el botó parades (El que té la forma d'un interruptor) i, a l'mantenir pressionat el botó CANVI en el teclat, feu clic a l'element reprendre adjunt a el menú que apareix.

Per obtenir informació sobre els altres procediments que pot utilitzar per accedir a la manera segur de Windows 10, li insto que consulteu la guia específica que vaig crear sobre el tema.

Com reiniciar Windows 10 sense instal·lar actualitzacions

En sistemes operatius anteriors a Windows 10, era possible reiniciar el sistema sense instal·lar actualitzacions amb la comanda Tancament des del Símbol de sistema, com et vaig mostrar en la secció específica d'aquest tutorial.

En el moment en que t'escric, però, aquest mètode ja no funciona, Ja que Windows 10 continua amb la instal·lació d'actualitzacions fins i tot en el cas d'un reinici des de la línia d'ordres. L'únic mètode que pot utilitzar per evitar que això succeeixi és apagar la Pc pressionant i sostenint botó d'encesa físic per uns segons

No obstant això, deixa dir-te aquest mètode no és segur en absolut i podria tenir conseqüències desagradables (com el pèrdua de dades o el dany físic als discs ), Per la qual cosa li recomano encaridament que no ho faci servir. Si realment vol evitar la instal·lació d'actualitzacions, pot desactivar la descàrrega automàtica utilitzant un dels mètodes que vaig esmentar en aquest tutorial.

Com reiniciar Windows 10 bloquejat

Si ja no pot fer servir la Pc perquè l'execució d'un programa ha bloquejat el seu funcionament, pot intentar reiniciar el sistema des de la pantalla d' opcions de seguretat de Windows 10 que, per regla general, es pot obrir fins i tot si Windows està completament bloquejat.

Per accedir-hi, premeu la combinació de tecles. Ctrl+Alt+Supr en el teclat, després premeu el botó parades (El que té la forma de commutador ) Situat a la part inferior dreta i seleccioneu l'element reprendre de menú que se't proposa. Si cal, premeu el botó per confirmar la voluntat de continuar, fins i tot si hi havia altres usuaris connectats a sistema.

Finalment, si apareix una segona pantalla inherent als programes que Windows no pot finalitzar, premeu el botó reinici forçat Per forçar el reinici de la Pc. Recordeu que, a el fer-ho, es perdrà tota la feina actualment en progrés en el sistema (documents inclosos).

Com es diu Està Windows totalment congelat i no pot accedir a les opcions de seguretat o reiniciar-ho d'alguna manera? En aquest cas, ha d'optar necessàriament per un reinici «físic» de la Pc, amb totes les conseqüències de el cas (pèrdua de canvis en el fitxer obert, possible corrupció de dades, etc.): mantingueu premut el botó botó d'encesa físic durant uns segons, fins que la màquina s'apagui del tot. Quan això succeeix, premeu el mateix botó novament per iniciar-lo.

Com reiniciar Windows 10 automàticament

Si necessita programar un o més reinicis automàtics de Windows 10, pot utilitzar el programador inclòs en el sistema operatiu. Com es diu Alguna vegada has sentit parlar d'això? Després, permeteu-me explicar-li breument què és: el programador de Windows permet, en poc temps, programar operacions perquè es realitzin de forma completament automàtica, sense la necessitat d'iniciar-les manualment.

Usar-lo no és difícil: primer, obriu el menú començament de Windows 10, escriu les paraules utilitat de planificació en el camp de recerca ubicat sota i feu clic al primer resultat que se li proposa. Un cop a la finestra de la utilitat, feu clic a l'element Crear activitats bàsiques ... situat a la dreta, per iniciar l'assistent per a crear una nova tasca programada.

Ara, per començar, indiqui un nom per a ser assignat a l'acció personalitzada (p. ex. Reinicia la Pc ) I un de curt descripció de l'esdeveniment (p. ex. Reinicieu la Pc cada dia a una hora establerta ) En els camps de text apropiats i, quan hagi acabat, feu clic al botó Següent. Posteriorment, especifiqui quan començar el negoci estàs creant, a l'posar una marca de verificació al costat de les opcions disponibles: tots els dies, totes les setmanes, cada mes o només una vegada.

Quan estiguis llest, fes clic al botó Següent, Especifiqueu el interval de recurrència de l'esdeveniment, usant la pantalla que se li proposa (p. ex., el dia i l'hora per programar el reinici, si ha triat fer l'operació només una vegada) i pressioni de nou Següent.

Després, posi una marca de verificació a la banda de l'article Inici de el programa, Feu clic de nou al botó Següent i configura la següent finestra de la següent manera: escriviu la comanda powershell dins el camp de text programa o script, Escriu els paràmetres restart-computer -force en el quadre de text Afegir temes (opcional) i després feu clic als botons Següent y bé, per crear la nova operació programada, que estarà immediatament activa.

Bàsicament, la Pc només es reiniciarà si esteu connectat a Windows a la data programada; per canviar aquest comportament i reiniciar la Pc sense importar l'inici de sessió, torneu a la pantalla principal del el programador, feu clic a la carpeta Biblioteca de l'planificador situat a l'esquerra, localitzi l'acció planificada creada anteriorment, feu clic amb el botó dret en el seu nom i seleccioneu l'element propietat de menú proposat.

Finalment, veu a la targeta general, Marqui la marca de verificació al costat de les entrades executar independentment de la connexió de l'usuari y Corre amb els més alts privilegis, Feu clic al botó bo i, si cal, introduïu el contrasenya accés a Windows per acabar-ho tot.

És possible desactivar els reinicis automàtics en qualsevol moment fent clic dret a nom de l'activitat ubicat a la finestra principal de l'Programador i seleccionant els elements Desactivar (Per «tancar temporalment» l'activitat) o eliminació (Per eliminar-lo completament) de l'menú de context que se li proposa.

Com reiniciar Windows 10 de forma remota

Windows 10 (així com gairebé totes les versions actualment compatibles de Windows) integra una funció per permetre el reinici remot de el sistema. No obstant això, perquè el procediment sigui reeixit, és essencial que la Pc es reiniciï i la que es reinicia des connectat a la mateixa xarxa LAN oa la mateixa xarxa privada virtual (VPN).

A més, perquè això funcioni, ha de «preparar» la Pc que voleu reiniciar de forma remota, Intervenint primer en el registre de sistema. Abans de continuar, li suggereixo que creï una còpia de seguretat, Per restaurar en cas de problemes, seguint les instruccions que li vaig donar en aquesta guia.

En acabar, procedeixi de la següent manera: premeu la combinació de tecles Win + R, Escriu la paraula regedit en el camp de text proposat, premeu la tecla seus de el teclat i després el botó per passar el control de seguretat de Windows.

Un cop dins de l'Editor de l'registre, aneu a la ruta HKEY_LOCAL_MACHINE> SOFTWARE> Microsoft> Windows> CurrentVersion> Polítiques, Feu clic dret a la carpeta sistema i seleccioneu l'article Nou> valor DWORD (32 bits) de menú que se't proposa. Assigneu el nom a la valor que acaba de crear. LocalAccountTokenFilterPolicy i premeu el botó seus de el teclat En acabar, feu doble clic al valor acabat de crear, escriviu 1 en el camp Dades de valor i premeu el botó bo.

En aquest punt, surti de l'Editor de el registre i continuï amb l'administració remota de el registre de Windows: per fer-ho, premeu de nou la combinació de tecles Win + R, Escriviu la comanda services.msc i premeu el botó seus de el teclat

Un cop a la nova finestra, s'ubiqui l'article. Registre remot de la llista de serveis disponibles, feu doble clic, configuri el menú desplegable Tipus d'inici en l'article manual i pressioni els botons s'inicia y bo, Per confirmar els canvis.

Finalment, tingui en compte el nom de la Pc, Ja que el necessitareu més tard: per recuperar-lo, feu clic dret al botó començament Windows, tria l'element Finestres PowerShell des del menú de context visualitzat i emeti la comanda Qui sóc, Seguit de pressionar la tecla seus , Dins de la finestra que s'obre.

Si tot va sortir bé, hauries de veure una cadena com aquesta equip usuari (P. bloc de notes, Excepte excepció ): La informació que està buscant està a l'esquerra de l'caràcter separador de barra invertida ( »En aquest punt reinicia el teu PC perquè els canvis activats prèviament siguin efectius.

A partir d'aquest moment, pot reiniciar remotament el seu PC de la següent manera: obri una finestra PowerShell / Símbol de sistema des de la Pc a través de la qual pensa actuar (que, li recordo, ha d'estar connectada a la mateixa xarxa local / VPN de la màquina que voleu reiniciar), emeti la comanda net use nomecomputer seguit pressionant la tecla seus i, quan se li demani, introduïu les credencials d'inici de sessió (nom d'usuari i contrasenya) de la Pc que voleu reiniciar. Si tot va sortir bé, hauria de rebre el text com a sortida Execució de comandament reeixida.

Finalment, escriu la comanda shutdown /i i premeu el botó seus de el teclat, feu clic al botó Afegeix ..., Escriviu el nom de la Pc en el camp de text que apareix a sota i premeu el botó bo. En aquest punt, configuri el menú desplegable Tria una de les següents opcions en reprendre, Traieu la marca de verificació de l'article planificada i entrar al camp comentari la raó per la qual vas a reiniciar el teu PC. Quan acabis, prem el botó bo i el joc està a punt: després d'uns 60 segons, La màquina que has triat es reiniciarà.

Si creu que aquesta solució és massa complexa, pot optar per l'ús d'una solució de control remot, com TeamViewer : A través d'aquest últim, pot controlar qualsevol PC a través d'Internet, exactament com si estigués davant de la pantalla. Per a més informació, el convido a consultar el meu guia dedicada per complet a el tema.