Com restaurar el programa de serveis de google Play. A l'ordenar la seva habitació, ha trobat una tauleta Android que no ha utilitzat durant molt de temps: immediatament, va pensar en «reciclar-la» per llegir alguns llibres. El problema és que, després de restablir-i realitzar novament la configuració inicial, va començar a rebre missatges d'error relacionats amb el tancament forçat de serveis de Google Joc. Desafortunadament, no tens ni idea de com posar remei a aquest esdeveniment imprevist i ja estàs pensant a abandonar la idea de tornar a fer servir el dispositiu recentment trobat.

Com restaurar el programa de serveis de Google Play pas a pas

informació prèvia

Abans fins i tot d'actuar i explicar com fer-ho, en la pràctica, restaurar Serveis de Google Play, Deixa donar-te més informació sobre per què aquest component està present en Android.

Ha de saber que, inicialment, les aplicacions de Google (com Maps, Gmail, Google Play, etc.) es van actualitzar només quan tot el sistema operatiu Android estava rebent una actualització: per aquesta raó, va ser realment molt complicat aplicar l'única correcció sense tocar tota la plataforma operativa de el dispositiu.

Gràcies a el «paquet» de Google Play Services, aquesta situació ja no passa. Aquesta aplicació, que després es va convertir en una part integral d'Android, s'encarrega d'administrar les actualitzacions de funcions per a aplicacions i serveis de Google que anteriorment estaven estretament vinculats a les actualitzacions de sistema operatiu.

A més, els serveis de Google Play inclouen moltes funcions per administrar el accés als serveis de Google y configuracions de privacitat, Per a les polítiques de instal·lació i actualització de les aplicacions de Google Play i, no menys important, per a la ubicació amb baix consum d'energia.

En alguns casos, especialment en dispositius que estan una mica més «desactualitzats», pot succeir que els Serveis de Google Play comencin a comportar-se de manera anormal, generant problemes com si continués tancament forçat de l'aplicació. En general, és suficient esperar una actualització correctiva per obtenir la solució espontània de el problema.

No obstant això, si això no succeeix automàticament, pot aplicar procediments simples per intentar restaurar el funcionament correcte dels Serveis de Google Play, eliminant dades potencialment danyats o instal·lant novament les actualitzacions publicades, com ho mostraré en els següents capítols d'aquest guiï.

Com restaurar el programa de serveis de Google Play

Si els errors dels serveis de Google Play continuen impedint fer el millor ús d'Android, pot usar diversos trucs per intentar restaurar el seu funcionament correcte.

A continuació, els assenyalaré els que, al meu entendre, són els més simples i efectius: elimini la memòria cau i les dades utilitzades per l'aplicació, restableixi el compte de Google i actualitzi manualment «Google Play Services».

Eliminar la memòria cau i les dades

En alguns casos, el mal funcionament dels Serveis de Google Play es deu a la presència de dades danyats específics de l'aplicació en si o de tot el marc de serveis de Google. Per tant, pot ser suficient eliminar aquesta informació perquè la situació torni a la normalitat.

Fer-ho és realment molt simple: primer, aneu a ajustos d'Android tocant la icona en forma de engranatge col·locat a la pantalla de l'dispositiu, aneu a la secció Aplicacions i notificacions i pressiona en Mostra totes les aplicacions present a continuació.

En Android 7.x i precedents, has, en canvi, entrar a Configuració> Aplicació.

Quan arribi a la següent pantalla, toqueu el botó (Â <®) situat a la part superior dreta i feu clic a l'element Mostra aplicació de sistema / Mostra sistema que apareix al menú que es mostra a la pantalla, per incloure aplicacions d'Android que estan protegides a la llista.

Un cop fet això, identifiqui l'article Serveis de Google Play en la llista proposada, toca l'element Espai d'emmagatzematge i premeu el botó esborrar memòria cau col·locat a la pantalla proposta.

Si està disponible, repeteixi l'operació amb el botó Esborrar espai d'emmagatzematge / esborrar dades.

Més tard, pressiona la tecla enrere dues vegades   d'Android (oa la fletxa situada a la cantonada superior esquerra) per tornar a la llista d'aplicacions instal·lades, aquest cop toca l'element Marc de serveis de Google, Toqueu el botó Desactivar i confirma el desig de continuar pressionant deshabilitar aplicació.

Després, toca l'element Espai d'emmagatzematge, pressioni els botons Esborrar espai d'emmagatzematge / esborrar dades y acceptar  i repeteixi l'operació al botó esborrar memòria cau.

quan acabis reiniciar Android completament, Ha informat a la pantalla d'administració de l'aplicació de sistema com et vaig mostrar anteriorment, pressiona l'entrada per Marc de serveis de Google i després en el botó permetre per habilitar-novament.

Finalment, realitza un segon reinici de sistema i verifiqui que s'hagin resolt els problemes amb els serveis de Google Play.

Restableix el teu compte de Google

Si la solució utilitzada anteriorment no té l'efecte desitjat, pot intentar restablir el funcionament normal dels Serveis de Google Play eliminant el compte de Google ja configurada en Android i després afegint-nou immediatament després.

De fet, pot succeir, de fet, que alguns problemes relacionats amb el funcionament incorrecte de l'aplicació poden dependre d'un perfil d'usuari malmès per raons no especificades amb més detall.

nota : A l'eliminar el compte de Gmail d'Android, també es va eliminar de el dispositiu qualsevol dada associada amb el servei com correus electrònics, calendaris, contactes, arxius guardats en Drive, etc. No obstant això, aquests es guardaran en el núvol i estaran disponibles novament tan aviat com afegiu el perfil a l' dispositiu Android novament.

També tingui en compte que, per dur a terme aquesta última operació, ha de recordar necessàriament la contrasenya de Google associada amb el compte: si l'ha oblidat, li aconsello que la recuperi el més aviat possible.

Primer, obriu els ajustos d'Android i aneu a la secció compte : A la pantalla corresponent, toca el compte de Google associada amb el dispositiu i pressiona el botó Elimina el compte col·locat sota. Si no pot trobar-lo, intenti tocar el botó (Â <®) situat a la part superior dreta i selecciona Elimina el compte de menú proposat.

Per concloure, respongui afirmativament a la pantalla d'advertència proposta més tard i, un cop completada l'operació, reiniciar Android.

Una vegada que es completi el reinici, pot tornar a afegir el compte de Gmail eliminada anteriorment: per fer-ho, aneu a Configuracions> Compte, Toca el botó Afegeix un compte, Seleccioneu l'article Google entre les opcions proposades i seguiu les instruccions en pantalla per procedir amb l'associació de l'perfil, indicant, quan se sol·liciti, el e-mail i la contrasenya punts d'accés i opcions de sincronització.

Per obtenir ajuda addicional pel que fa a l'eliminació i addició de comptes de Google, li suggereixo que consulti el meu manual sobre com eliminar comptes d'Android de Google i com associar un telèfon Android amb Google (també vàlid per a tauletes).

Actualitzar els serveis de Google Play

¿No va poder resoldre el seu problema utilitzant els mètodes suggerits anteriorment? Llavors la situació podria ser més complexa del que s'esperava i és possible que necessiti restaurar el programa de serveis de Google Play per actualitzar l'aplicació rellevant instal·lada en Android.

D'aquesta manera, quan el problema va ser degut a una actualització fallida, tindria l'oportunitat de tornar a la situació normal realitzant una instal·lació «nova» de el servei.

Com et vaig dir abans, Google Play Services és un component fonamental de el sistema operatiu de Google, de manera que no pots desinstal·lar com ho faries normalment.

En aquest cas, el que has de fer és eliminar manualment les actualitzacions aplicades (sense eliminar per complet el aplicació), per després instal lar novament des de Google Play Store.

Fer-ho no és gens difícil: només per començar, aneu a ajustos d'Android tocant la icona apropiat ubicat al calaix de el dispositiu, accedeixi a la secció Aplicacions i notificacions (o Aplicació ) I, si cal, pressiona el botó Mostra totes les aplicacions per veure la llista completa de programari instal·lat.

En aquest punt, identifiqui l'article Serveis de Google Play, Toqueu i toqueu el botó (Â <®) situat a la part superior esquerra: seleccioneu l'element Desinstal actualitzacions des del menú que apareix i accepta continuar amb el següent missatge d'advertència.

A la fi de l'procediment, reiniciar Android i, quan el sistema operatiu estigui llest, iniciï el google Play Store ; a través de la barra superior, busqui l'aplicació Serveis de Google Play (O pressiona en aquest enllaç si està llegint aquesta guia des del dispositiu Android en qüestió).

Ara no ha de fer res més que prémer el botó refrescarEspereu que s'apliquin les actualitzacions a el sistema i, després de completar el procediment, torna a arrencar Android novament per verificar que el problema finalment s'hagi resolt.

Si no pot actualitzar els Serveis de Google Play utilitzant el mètode il·lustrat anteriorment, podria intentar fer-ho mitjançant un procediment alternatiu. En aquest cas, però, hauria d'obtenir permisos de root al dispositiu (un procediment que, li recordo, podria invalida la garantia ) I continuï amb l'actualització servir un APK de tercers.

Finalment, si fins i tot l'actualització no soluciona el problema, com una opció extrema, podria intentar desinstal·lar l'aplicació. Això, però, podria causar la inestabilitat de les aplicacions de Google i tots els components que en depenen.