Com saber la IP del meu PC, Probablement en algun moment s'ha realitzat aquesta pregunta. Primer de tot ha de conèixer el concepte d'IP interna i externa. Si necessita conèixer la seva IP interna (Privada), pot trobar-la al sistema operatiu de el dispositiu a l'apartat configuració. Per a saber la IP externa (Pública), hi ha nombroses aplicacions i eines online que pots comptar amb l'ajuda d'eines en línia que donen aquesta informació de manera senzilla i automàtica.

¿Perquè serveix saber o canviar l'adreça IP? Això es pot conèixer tant d'un ordinador o router, alguns motius poden ser tenir accés a continguts bloquejats, solucionar problemes de connexió o per exemple google ens mostra anuncis basats en la nostra adreça IP.

Com saber la IP del meu PC i Què és l'adreça IP?

Les sigles IP (Internet Protocol) Es podrien definir com una sèrie de codis numèrics que són únics per a cada dispositiu connectat (a nivell local o mundial (Internet)) o xarxa per conèixer la ubicació.

Com saber la meva IP externa

Primerament comentar que una IP pública no es pot canviar a priori, perquè la facilita el proveïdor d'internet, ¿Perquè serveix una IP pública? Per conèixer des d'on s'està connectant (dels 11 números dels de constar un grup defineix la geolocalització). És per això que no es pot accedir a determinades pàgines en altres països.

Una altra dada a tenir en compte són les adreces IP dinàmiques, És a dir que canvia de tant en tant, però només certs proveïdors fan servir aquest mètode. Però si necessites amagar la teva IP pots provar amb algun d'aquests trucs:

servidor Proxy

Algunes webs com ara ProxySite, Proxify o HMA funcionen com a intermediàries entre el encaminador i les pàgines webs que es visiten. Com funcionen? Simplement per navegar des d'una IP 'falsa' entri un dels llocs recomanades i en l'apartat recerca, enganxa la url (Link) de la web i premeu el botó corresponent per començar a navegar.

connexió VPN

Aquesta opció no sol ser gratuïta per aquesta raó són més eficaços que l'alternativa anterior de servidors proxy. La funció d'un VPN (Xarxa privada virtual) és amagar una adreça IP real mantenint la privacitat a la xarxa. Podeu provar amb CyberGhost, NordVPN i ExpressVPN encara que hi ha altres.

Navegador Tor

Tor és un navegador optatiu que funciona a manera de enrutat tradicional d'Internet, que assegura la privacitat i l'anonimat, d'aquesta manera les dades no seran usats per tercers ni ser guardats. Tor a través d'una encriptació fa que no es pugui rastrejar la teva activitat a Internet.

Com conèixer IP interna

A continuació, es comentarà els passos a seguir per com saber la IP del meu PC, tant per a Windows com per a Mac, Ja que cada dispositiu té una IP pròpia, per accedir a aquesta informació simplement ha de dirigir a la configuració de sistema operatiu:

Com veure la IP en Windows?

  1. Feu clic al menú d'inici;
  2. Al menú de cerca, escriviu «cmd» i premeu la tecla Intro;
  3. En el símbol de sistema (quadre negre que va aparèixer), escriviu «ipconfig» i premeu la tecla Retorn novament;
  4. Després d'una breu càrrega, apareixerà informació sobre la seva xarxa i on diu «IPv4» serà la seva adreça IP local.

Com saber IP a Mac?

  1. Feu clic al menú d'Apple (símbol de la poma) i vagi a «Preferències el sistema ...»;
  2. A la següent pantalla, busqui la icona de «xarxa» o «xarxa» i feu-hi clic;
  3. Després, simplement seleccioneu Ethernet (per a connexió per cable) o Wi-Fi (Per a connexions sense fils);
  4. En la següent pantalla tindràs la informació d ' «estat» o «estat», que mostrarà la IP de el dispositiu que està connectat a la xarxa seleccionada en el pas anterior.

Quina és la diferència entre una IP pública i privada

Per concloure assenyalarem la diferència d'IP interna i externa:

  • La direcció d'un dispositiu connectat a una xarxa local es denomina IP interna (privada).
  • La IP externa (privada) és la direcció d'un dispositiu connectat a la xarxa externa o World Wide Web, Internet.

La xarxa local també pot ser la seva connexió sense fil feta amb el encaminador. En aquest cas, cada dispositiu connectat a la seva xarxa obté una adreça IP local, de manera que l'encaminador pot identificar fàcilment. Quan hi ha una connexió a internet, el proveïdor de serveis genera el teu IP i té la mateixa funció: identificar els dispositius connectats.

En resum una IP (Internet Protocol) és un codi per identificar i geolocalitzar un dispositiu així com un lloc web, ja sigui dins d'una xarxa o d'internet. Ara ja coneixes com trobar una IP, la diferència entre elles, i que fer per ocultar perquè ningú descobreixi la teva adreça IP.