Com saber qui està darrere d'un perfil de Facebook. Has rebut una sol·licitud d'amistat «estranya» a Facebook, una persona que no coneixes i, abans d'acceptar la seva sol·licitud, amb raó voldries saber qui és, com va arribar al teu perfil, per què va decidir demanar la teva amistat.

En els següents paràgrafs, et donaré alguns «consells» que sens dubte et seran útils per a descobrir qui està darrere d'un perfil de Facebook. Clarament, no puc garantir que sempre podrà rastrejar el nom real i el cognom de l'usuari que va crear un perfil (si això és realment fals, és clar) però, després de llegir aquesta guia, al menys hauria de poder obtenir un idea de com identificar perfils dels quals seria millor allunyar-se.

Consells per descobrir un perfil de Facebook fals

¿Sospites que el perfil de Facebook d'un usuari que et va contactar recentment a la famosa xarxa social és fals?

Déjame donar-te consells per descobrir un perfil de Facebook fals. Fins i tot si, com ja et vaig dir en la introducció, no és possible tenir la certesa més enllà de tot dubte raonable que el perfil de l'usuari en qüestió és realment fals, al menys pots aclarir una mica i assegurar-te que els teus sospites estan ben fundades . o menys.

Verificar la informació del seu perfil

Analitzar la informació de l'perfil és una de les primeres coses que et convido a fer si vols intentar trobar comptes falsos de Facebook.

Potser podries començar per la imatge de perfil: si l'usuari «sospitós» no ha configurat cap, òbviament vol ocultar la seva identitat i no mostrar-se a la cara.

Això pot suggerir que el seu nom també és fals.

Si, d'altra banda, la imatge de perfil és present, suggereixo que verifiqui l'origen de la foto, potser utilitzant la funció de cerca inversa de imatges de google, Ja que va poder haver usat un Internet (Potser el d'un altre usuari de Facebook).

Si de les seves «enquestes» s'adona que la foto de perfil de l'usuari en qüestió es fa servir en un o més perfils de Facebook o en altres comptes socials que tenen noms diferents als de l'perfil que està monitoritzant, probablement sigui un compte fals .

Pot intentar fer el mateix també pel que fa a qualsevol altra imatge publicada per l'usuari en el seu perfil.

Si hi ha alguns que retraten a altres persones, comproveu si han estat etiquetats per aquests últims i, en aquest cas, comproveu també que els rostres dels usuaris en qüestió corresponguin realment a perfils reals i no a comptes falses, creades simplement per enganyar-te.

Analitzar les publicacions publicades

També analitzar les publicacions publicades pot ajudar a comprendre si un perfil és real o fals.

Els que creen perfils falsos no solen tenir la paciència de treballar durant setmanes o fins i tot mesos per fer-lo més creïble i, per tant, solen caracteritzar-se per una gran quantitat de posts publicats en uns pocs dies o fins i tot, unes hores després de la seva creació.

En aquest sentit, t'aconsello que «verifiquis» la informació que acabes de recopilar sobre les fotos de perfil: si també s'han actualitzat recentment, potser en la mateixa data en què es van publicar les publicacions «sospitoses», fes bo pensar que el compte en qüestió és falsa.

A més, a l'analitzar les publicacions publicades, els convido a prestar atenció també a la presència (o absència) de reaccions i compartits que ha obtingut cada publicació.

Si es tracta d'un compte fals, és probable que les publicacions tinguin poca o cap interacció. Cal admetre, però, que aquesta última «pista» s'ha de prendre amb cautela, ja que podria tractar-se simplement d'un usuari poc popular o poc actiu a la xarxa social.

Revisa la teva llista d'amics

Alguns delinqüents, en un intent de fer que el seu perfil sembli real, creen més comptes falses amb què «inflar» amb llistes ad hoc d'amics. Per això et convido a comprovar les suposades «amistats» de l'usuari «sospitós» (sempre que la llista d'amics estigui visible i no s'hagi ocultat seguint el procediment que els vaig mostrar en una altra guia).

Després, feu clic a noms de perfil dels amics de l'usuari en qüestió i segueix les instruccions que et vaig donar en els capítols anteriors per intentar entendre si són usuaris reals o no. Si la majoria d'aquests perfils semblen ser falses, és probable que el perfil «sospitós» també sigui fals.

Analitzar missatges privats

Una de les formes més senzilles d'entendre si un perfil de Facebook és real o no, és analitzar missatges privats que l'usuari pot haver-te enviat a Missatger.

Si el perfil en qüestió li ha enviat diversos missatges que contenen enllaços i invitacions per comprar productes o serveis, aneu en compte: un spammer o fins i tot un estafador pot estar amagat darrere del compte. Seria millor ignorar els missatges sense pressionar els enllaços rebuts i bloquejar d'arrel.

Entre altres coses que haurien de fer-te sospitar a l'analitzar els missatges d'un usuari, estan aquelles que contenen preguntes fetes amb l'únic propòsit de recopilar informació confidencial sobre tu o la teva família.

Alguns, abans de fer-ho, intenten astutament entaular una relació amistosa amb el seu potencial víctima i, un cop que s'han guanyat la seva confiança, intenten fer-se amb la informació que busquen.

Et recomano: tracta de mantenir-te allunyat dels que et convidin a fer això, sobretot si et demanen que els proporcions informació particularment íntima, ja que podrien utilitzar-la amb finalitats de xantatge. La regla de «no parlar amb estranys» és sempre vàlida!

Descobrir qui està darrere d'un perfil de Facebook

Com ja t'he dit des del principi, tot i que segueixis atentament les instruccions que t'he donat en aquesta guia, no és possible estar absolutament segur que un perfil de Facebook sigui fals, ni saber a qui pertany realment.

L'únic mètode per descobrir qui està darrere d'un perfil de Facebook és preguntar-li a l'usuari directament, ¡esperant que no menteixi sobre la seva veritable identitat!

Si darrere d'un perfil hi ha un ciberdelinqüent, un estafador, un spammer, etc., és poc probable que això es ho provi. No obstant això, pot intentar utilitzar un mètode que, encara que sigui «artesanal», podria resultar eficaç.

Pot demanar-li a la persona en qüestió que li proporcioni evidència que prova la seva veritable identitat. Vols que et doni un exemple per entendre millor el punt? Demaneu a la persona «sospitosa» que li enviï una foto d'ell sostenint un full de paper amb el seu nom i cognom escrit (a mà, és clar) i una data i hora que vostè va establir (p. Ex. Nom Cognoms, dijous 26 de setembre, 15:35 h ).

Si l'usuari en qüestió li envia el material sol·licitat sense problemes i en poc temps, evidentment el seu compte és real. Si, per contra, es disculpa dient-te que no pot donar-te la prova que estàs buscant, és evident que es tracta d'un perfil fals (o, en tot cas, d'algú que té tot l'interès de no mostrar la seva identitat). . Millor estigues allunyat d'ell!