Com saber qui fes servir la Wi-Fi. connectar-se a Internet de forma remota s'ha convertit en una manera molt pràctic d'accedir als serveis online. No obstant això, cal mantenir un control de les persones que es connecten a la teva línia.

En articles anteriors hem parlat sobre com amagar la teva xarxa wifi o com conèixer la contrasenya wifi a l'ordinador. No obstant això, en aquesta ocasió anem a explicar-vos com saber qui fes servir la Wi-Fi.

Com saber qui fes servir la Wi-Fi pas a pas

saber qui fes servir la Wi-Fi

Saber qui està connectat al teu Wifi és molt important per a detectar possibles intrusos que estiguin connectats a la teva xarxa sense autorització, o per posar límits de consum als teus empleats quan estiguem parlant d'una empresa.

A continuació, et presentem unes eines útils per identificar qui està utilitzant el teu Wifi.

Eines per a saber qui fes servir la Wi-Fi

Wireshark

Wireshark és un programari lliure per a Windows, macOS i Linux que permet comprovar quines persones estan fent servir la xarxa Wi-Fi. Amb aquesta eina és possible monitoritzar la quantitat d'usuaris o dispositius connectats, Identificar adreces IP i altra informació rellevant.

Observador de xarxa sense fils

En aquest cas, estem parlant d'una aplicació exclusiva per a Windows. Wireless Network Watcher s'obté de manera gratuïta i et permet seguir qui accedeix al teu WiFi, és possible observar els dispositius connectats a la xarxa, Trobar l'adreça IP i conèixer el temps de connexió.

Bandwich

Els usuaris de Linux poden utilitzar aquesta eina exclusiva. Bandwich té les mateixes característiques que els exemples anteriors, però no té una interfície fàcil d'usar, el que pot confondre a la gent.

GlassWire

GlassWire per a Windows, té unes característiques addicionals que no estan disponibles a les aplicacions anteriors. A més de monitoritzar qui està accedint a la connexió WiFi, també pots crear un «tallafocs personalitzat», rastrejar l'activitat de la xarxa i detectar la presència de programari espia. L'eina crea un historial amb tots els dispositius connectats a la xarxa. Aquestes característiques les pots provar durant 7 dies, i després adquirir la versió de pagament per seguir gaudint.

Com accedir a l'encaminador com a administrador

Accedir a l'encaminador és una mica més complicat de realitzar per a persones sense coneixement informàtic, però ens dóna informació sobre dispositius connectats a la nostra WiFi.

Independentment de el model que tinguem, és important comptar amb el manual per ajudar-nos a accedir a l'tauler de control de l'encaminador. Aquí trobarem una indicació de «dispositius connectats» o «llista de dispositius» amb informació sobre qui accedeix a la xarxa.

És important recalcar que aquesta és una opció no recomanada per a inexperts. Aquesta advertència és deguda al fet que, sense voler, podem canviar alguna configuració essencial de el dispositiu.

Aquestes són algunes de les eines i opcions senzilles per a qui vulgui monitoritzar l'accés a Wi-Fi, sens dubte, poden ser bastant importants per controlar la xarxa tant a casa com a la feina. Si ara vols aprendre a amagar el teu número de WhatsApp, Continua navegant per Parada Creativa.