Com suprimir el virus Conficker / Downadup / Kido. Conficker (També conegut com Downup, Downandup i Kido) és un cuc informàtic que va aparèixer al novembre de 2008. Fins a la data, ha contaminat diversos milions de PC. Se centra en PC d'empreses, però també en hospitals de l'Armada Nacional. francesa, la Royal Navy britànica i l'exèrcit alemany, entre altres institucions oficials.

Aquesta amenaça es pren seriosament, Microsoft ha promès una recompensa de 250,000 $ per qualsevol informació que atrapi a l'autor d'aquest cuc.

Quan està en el vostre Pc, deshabilita les actualitzacions de Windows i alguns programes de seguretat, i li impedeix connectar-se a Microsoft o llocs web d'editors de antivirus. Després es connecta a un servidor, el que permet que un pirata prengui el control per fer el que vol, en particular recuperar dades personals, instal·lar programari maliciós o realitzar actes il·legals.

 

Com suprimir el virus Conficker / Downadup / Kido i com evitar-

Si es pregunta com evitar la contaminació de Conficker abans que el seu PC pugui encomanar-se, li expliquem el següent. Aquesta infecció utilitza una falla de Windows per propagar-se. Microsoft va publicar un pegat que aborda aquesta vulnerabilitat, però com de costum, molts usuaris no ho han instal·lat. Si ha deshabilitat les actualitzacions automàtiques i encara no ha instal·lat aquest pegat, aneu a la pàgina web de Microsoft i descarregui l'última actualització.

Us recomanem que activi les actualitzacions automàtiques per a poder actualitzar aquests pegats per contraatacar amb aquests virus.

Afecta a altres dispositius

Conficker també pot propagar-se en dispositius mòbils i perifèrics (claus USB, discs durs externs, etc.) i dins d'una xarxa oberta o protegida per contrasenyes febles. Utilitza USBFix per vacunar els seus perifèrics i protegir la seva xarxa amb contrasenyes segures.

Fer un diagnòstic ràpid amb antivirus

Podeu descarregar un dels següents programes o eines que els deixo a continuació.

-Avast

-Avira AntiVir

-Bit Defensar

-Seguretat intel·ligent Eset

-Kaspersky

-Norton

-Mc Afee

-Microsoft

-Panda Security

-Trend Micro

 

Descontaminar XNUMX Pc infectada amb Conficker

S'han de prendre algunes precaucions per evitar contaminar novament amb la propagació de virus.

  • Desconnecteu temporalment la seva Pc de la xarxa.
  • Atureu temporalment el servei de servidor.

Al menú d'inici-> executar (O barra de cerca a Windows Vista) escriviu services.msc i validi.

Feu clic dret a servidor, després en Propietats. Feu clic a » aturar «, Poseu el tipus d'inici a« Desactivar », després feu clic a D'acord.

  • Desinfecteu i vacuni tots els discos mòbils (claus USB, discs durs externs, reproductors de mp3 ... etc.) amb USBBix.
  • Descarregueu el pegat de Microsoft per corregir la vulnerabilitat explotada per Conficker.

 

Supressió d'infeccions

Una vegada que s'hagin pres totes les precaucions, pot començar la descontaminació.

Probablement no tindrà accés a cap lloc d'editor d'antivirus o llocs web de Microsoft. Haurà descarregar el programari de descontaminació d'una Pc no contaminada i transferir-lo a la Pc infectada amb una clau USB que estigui desinfectada.

Per descomptat, corre el risc de no poder descarregar aquests enllaços directament si està infectat, ja que el lloc web de l'editor quedarà a la llista negra de l'conficker. Recomano passar per un servidor intermediari per a «enganyar» a l'conficker.

Proxy per enganyar el virus

  • Surfola

De fet, Conficker és difícil d'eliminar, ja que crea arxius que s'associen amb processos legítims de Windows com Svchost, Services, Lssas i altres DLL importants: kernel32.dll user32.dll, etc. És probable que totes les recomanacions anteriors no siguin suficients. En aquest cas, recomanem seguir buscant informació en fòrums especialitzats o portar el seu PC a un professional.