T'has adonat que les carpetes ja abunden a l'escriptori i, amb la intenció de netejar una mica i armades amb molta paciència, has decidit eliminar les que consideres inútils. No obstant això, després d'una eliminació reeixida, es va trobar amb un error que realment havia vist algunes vegades abans, però que no li havia donat pes, alguna cosa com «L'operació no es va poder completar perquè la carpeta està en ús per un altre procés«O pitjor»No es pot eliminar la carpeta: error inesperat".

Abans de renunciar a la idea de viure amb aquesta carpeta que simplement no vol desaparèixer, permeteu-me donar-li algunes solucions útils per a resoldre el seu problema: en les línies que vénen, de fet, m'encarregaré d'explicar-en detall com eliminar una carpeta que no s'elimina en tots els sistemes operatius de la Pc. Finalment, li mostraré com resoldre un problema similar a Android, En cas que sorgeixi.

Llavors, què esperes per començar? Preneu-vos uns minuts per a vostè, poseu-vos còmode i llegeixi amb atenció el que he de explicar-li sobre aquest tema: estic segur que, seguint acuradament les instruccions que li vaig a proporcionar, podrà desfer-se d'aquesta carpeta no desitjada i estarà a punt per possiblement abordar futurs escenaris similars. Havent dit això, ¡només he de desitjar feliç lectura i bona neteja!

Com suprimir una carpeta que no s'elimina en Windows

La raó més comuna per la qual les carpetes s'embussen Finestres es troba en els processos en execució: si un programa d'sistema o «treball» utilitza una carpeta (o un arxiu que resideix dins d'ell) a l'intentar eliminar-lo, el sistema operatiu impedeix completar el procediment per evitar comportaments esdeveniments inesperats de el programa en qüestió o de l'propi Windows. A continuació, va assenyalar els mètodes més efectius per posar remei al problema.

Verifica els programes en execució

El primer que has de fer per suprimir una carpeta que no s'elimina és verificar que no ho faci servir cap programa en execució: per tant, abans de tornar a intentar l'eliminació, tancament tots els programes actius en la Pc (guardant el treball obert, si cal) i assegureu-vos que no hi hagi aplicacions en el fons (És a dir, en execució, però invisible) en l'àrea de notificació de el sistema, a la qual pot accedir fent clic al fletxa cap amunt (Windows 10) o lateral (Windows 8.1 i versions anteriors) situat en l'àrea de l'rellotge (a baix a la dreta).

Si aquest mètode no funciona, pot demanar ajuda. Gestió de l'activitat Windows: aquest programa permet l'accés directe als processos de Windows, és a dir, a qualsevol entitat en execució (sistema o no), encara que no té la seva pròpia finestra. Per accedir a l'Administrador de tasques, premeu la combinació en el teclat Ctrl + Maj + Esc, O premeu la combinació de tecles Win + R i escriu la comanda dins taskmgr.exe, Seguit de seus .

En aquest punt, pressiona la veu. Més detalls col·locat a la vora inferior de la finestra i passar a l'element Processos / Detalls : Identifica el procés relacionat amb l'aplicació que «bloqueja» la carpeta, fer clic dret en ell, seleccioneu l'element Estructura de procés final / arbre de procés final des del menú de context proposat i confirma la intenció de procedir prement el botó Arbre de procés final / Fi. En aquest punt, ho a provar eliminar la carpeta bloquejada.

Si no té èxit en el seu intent, fins i tot d'aquesta manera, li recomano que reinicieu el PC i intenti novament amb l'eliminació; si ni tan sols el reinici resulta efectiu, accedeixi a l' Mode segur, Per evitar la possibilitat d'un bloqueig per part d'un controlador o un programa d'inici fonamental, i intenti novament eliminar la carpeta. Com es diu No pot accedir a la manera segur de Windows? No es preocupi: li he proporcionat instruccions precises al meu guia dedicada.

IObit Unlocker

¿No s'ha pogut eliminar la carpeta bloquejada amb els mètodes de dalt? Llavors et recomano que facis un cop d'ull a IObit Unlocker : Si mai has sentit parlar d'ell, és un programari completament gratuït que et permet desbloqueig carpetes bloquejades per Windows, amb la possibilitat d'eliminar-les immediatament o, en cas de problemes, la propera vegada que es reiniciï el sistema.

Per començar, connecteu-vos a la pàgina de descàrrega. de el programa i pressiona el botó descarregar gratis. A la següent pantalla, feu clic en un dels dos elements. Descarregar @ d'execucions situat a la dreta i esperi que es completi la descàrrega de el programa.

Un cop fet això, iniciï el programa que acaba de descarregar i pressioni els botons , Següent, acceptar y Següent, Tregui la marca de verificació de la casella al costat de la redacció Afegir IObit a Els Meus Favorits, Segueix pressionant SegüentEspereu que finalitzi el procés d'instal·lació i pressioni, finalment, el botó final.

En aquest punt, a la pantalla principal de el programa que s'obre, premeu el botó afegir i seleccioneu la carpeta bloquejada amb l'ajuda de el panell Explorador d'arxius proposat a la pantalla, després premeu el botó bo. Alternativament, identifiqui la carpeta «ofensiva» en el seu Pc, feu clic dret en ell, seleccioneu l'element Desbloquejador IObit des del menú de context proposat i pressiona el botó .

No obstant això, una vegada que afegiu la carpeta bloquejada a el programa, feu clic a dard col·locat a la banda de l'entrada desbloquejar i, recordant que la carpeta ja no es pot recuperar, seleccioneu l'element Desbloquejar i Eliminar des del menú proposat i després premeu el botó bo i confirmi la voluntat de procedir. Si el procediment no té èxit, repetiu tots els passos tenint cura d'establir la marca de verificació al costat de l'element desbloqueig forçat.

Malwarebytes FileASSASSIN

Si, per alguna raó, la carpeta segueix bloquejada a causa d'algun arxiu contingut en ella, que al seu torn no es pot eliminar, pot aprofitar el programari Malwarebytes FileASSASSIN : Com el seu nom indica clarament, aquest programa li permet eliminar instantàniament arxius bloquejats per processos o pel propi sistema operatiu, amb la possibilitat de posposar l'eliminació per al proper reinici en cas de problemes.

Per utilitzar Malwarebytes FileASSASSIN, primer descarregui el seu arxiu d'instal·lació connectant-se a aquesta pàgina de Internet i prement el botó descarregar col·locat a la part superior. Una vegada que es completi la descàrrega, iniciï el fitxer d'instal·lació que acaba de copiar i premeu els botons , Següent, Posi la marca de verificació a la banda de l'article Accepto els termes de l'Acord de llicència, Després feu clic als botons Següent y instal·lar i completi el procediment prement el botó acabat.

En aquest punt, feu clic al botó (...), Seleccioneu el fitxer sospitós utilitzant el panell proposat, poseu la marca de verificació al costat de l'element Proveu el mètode de processament d'arxius FileASSASSIN, Repeteixi l'operació per als quatre elements relacionats ( Desbloca identificadors d'arxius bloquejats, descarregar mòduls, finalitzar el procés de l'arxiu y eliminar arxiu ) I, recordant que l'arxiu ja no es pot restaurar, premeu el botó executar per completar l'operació. Repetiu aquest procediment per a tots els fitxers inclosos a la carpeta bloquejada i desprès eliminar la carpeta com de costum.

Si el procediment no és reeixit, pot intentar eliminar quan Windows es torna a arrencar: per fer-ho, import l'arxiu que s'eliminarà en el programa com li vaig mostrar fa un temps, poseu la marca de verificació al costat de l'element Utilitzeu eliminar en les funcions de reinici de Windows i pressiona els botons executar y bo. D'aquesta manera, l'eliminació de l'arxiu es programarà la propera vegada que s'iniciï el sistema operatiu.

Com suprimir una carpeta que no s'elimina en macOS

Pel que fa a jo Mac i el sistema operatiu MacOS, Difícilment necessitarà recórrer a programes de tercers per eliminar carpetes que no s'eliminen. Si no pot resoldre el problema reiniciant el Finder i / o interrompent una aplicació específica, de fet pot contactar a l'fiable terminal per eliminar les carpetes bloquejades. A continuació vaig a explicar tot el que necessita saber a l'respecte.

Reinicia el cercador

El mètode més fàcil de suprimir una carpeta que no s'elimina en macOS és intentar reiniciar el descobridor : Tot i que aquest és un esdeveniment recurrent, pot succeir que l'administrador de arxius Mac d'alguna manera bloquegi una carpeta, evitant així la seva eliminació.

Per reiniciar el Finder, simplement seleccioni el seu icona a la barra moll usant la combinació alt + clic dret, Després escolliu l'article reobrir des del menú que apareix. Si fins i tot això no es va usar per desbloquejar la carpeta en qüestió, tanqueu totes les aplicacions utilitzades actualment: per tancar un programa, tot el que ha de fer és seleccionar-lo en la barra Dock per posar-lo en primer pla i utilitzar la combinació de tecles cmd + q en el teclat En aquest punt, intenti eliminar la carpeta bloquejada com de costum.

Fes servir la terminal

Si el procediment informat fa un temps no va ser reeixit, només ha de comunicar-se amb el terminal : Però, abans de continuar, tingui en compte que no es pot desfer l'eliminació d'una carpeta (i tots els arxius que conté) a través del terminal. A més, assegureu-vos de escriure la ruta exacta de la carpeta que es va a eliminar, en cas contrari corre el risc d'eliminar coses que no desitja.

Amb aquestes degudes aclariments, és hora de posar-se mans a l'obra: primer, iniciï el terminal cridant des de la carpeta Utilitat a la Mac, escriu la comanda suo rm -rf / ruta / carpeta, pressiona el botó seus , Escriviu el contrasenya d'administrador i aixafar de nou seus . Alternativament, per a disminuir el risc d'errors, escriviu la cadena suo rm -rf sense pressionar Enter, arrossegament i deixeu anar la carpeta que voleu eliminar a la finestra Terminal (perquè la seva ruta s'agregui automàticament) i, un cop completada aquesta operació, premeu la tecla seus teclat i completi el procediment d'eliminació.

Com suprimir una carpeta que no s'elimina en Linux

No és estrany que una carpeta romangui «bloquejada» en Linux : De fet, algunes aplicacions poden «oblidar-se» d'alliberar arxius i directoris, el que fa que el sistema operatiu cregui que estan ocupats i, per tant, no es poden eliminar. A més, és possible que l'usuari no pugui intervenir en la carpeta, de manera que el sistema operatiu podria evitar la seva eliminació. En les línies següents, li mostraré com remeiar aquestes eventualitats.

Verifica els programes en execució

Si la carpeta que voleu eliminar està bloquejada per un programa en execució, tot el que ha de fer és tancar l'aplicació en qüestió (fent clic al X situat a la part superior dreta o superior esquerra, segons la distribució que utilitzi) i intenti eliminar la carpeta novament.

Si el programa de bloqueig es va executar en fons, És a dir, sense una finestra visible, pot tancar-la a través d' Monitor de sistema : Truqui a el programa des Vista d'activitat o des del menú principal de la seva distribució, pressiona el botó processos situat a la part superior i identifica a la llista proposada el nom de el programa que voleu tancar (si voleu cercar per nom, pot fer clic a la icona en forma de lupa situat a la part superior i feu servir la barra de cerca que apareix a la pantalla).

Quan trobi el programa en qüestió (p. Ex. soffice.bin ), Fer clic dret en el seu nom i seleccioneu l'element extrems des del menú de context proposat, després confirmant l'operació prement el botó procés final. En aquest punt, pot tornar a intentar eliminar la carpeta bloquejada. Recordeu que tancar un procés de sistema podria tornar-inestable i obligar-lo a reiniciar.

Fes servir la terminal

El monitor de sistema no ha estat útil i la carpeta continua bloquejada, ¿potser perquè no té els permisos suficients per eliminar-la? Pot solucionar això utilitzant el terminal : De fet, és suficient donar una ordre precís mitjançant l'adquisició de permisos d'administrador per eliminar qualsevol arxiu i carpeta present en el sistema.

Abans de continuar, aneu en compte: suprimir una carpeta d'aquesta manera podria fer que el programa que l'està fent servir sigui inestable o no funcioni. A més, un sol error tipogràfic podria portar a l'eliminació d'arxius que, d'altra banda, no haurien d'eliminar-: per tant, aneu en compte abans de procedir d'aquesta manera.

Havent fet les recomanacions necessàries, és hora de posar tot junt: comenci el terminal cridant de retorn Vista d'activitat o des del menú principal de la distribució en el seu poder, escriviu la comanda dins suo rm -rf / ruta / carpeta / A / delete, Premeu el botó seus , Posi la contrasenya d'administració i premeu el botó de nou seus per confirmar tot

Novament, pot minimitzar el risc d'errors escrivint la cadena inicialment suo rm -rf, Però sense pressionar Entrada, completi la comanda arrossegant i deixant anar la carpeta que es va a eliminar dins de la Terminal, de manera que la ruta precisa s'escrigui automàticament. En aquest punt, només premeu el botó seus i procedeixi com es veu a dalt.

Com suprimir una carpeta que no s'elimina en Android

Si has arribat fins aquí, vol dir que ets perfectament capaç d'eliminar una carpeta que no es pot eliminar del teu Pc; si és el cas específic, però, necessita alguna cosa que li permeti fer això en Android, Ja que necessita urgentment superfície més gran que, a causa de la carpeta bloquejada, no pot obtenir.

El primer consell que crec que puc donar-li és reiniciar Android en mode segur i intentar eliminar la carpeta des d'allà incòmode. Per fer això, premeu i mantingueu pressionat el botó d'apagada físic en el terminal, després realitzi un toc llarg al botó virtual reprendre que apareix a la pantalla i pressiona el botó bo quan la notificació de reinici apareix en mode segur. Una vegada que s'elimina la carpeta voluminosa, pot sortir de la manera segur 'simplement reiniciant la terminal!

Com es diu ¿Aquesta solució tampoc va funcionar? Com a últim recurs, pot intentar-ho a l' permisos de root (Aquí una guia sobre com obtenir-los) i un gestor de fitxers especial Avançat com Root Explorer. No obstant això, vull advertir-immediatament que el procediment d'arrel, així com l'eliminació d'una carpeta bloquejada (pitjor si pertany a sistema) amb permisos elevats, podria comprometre seriosament el funcionament de l'terminal en el seu poder: faci aquests procediments només si està completament convençut del que està a punt de fer.