Per ara, tots els principals operadors italians ofereixen un servei de reemplaçament de SI que li permet canviar la seva targeta en format estàndard, targetes Mini SIM, en targetes de diferents formats, com MicroSIM i nanoSIM (o viceversa).

L'operació té costos variables segons l'operador i les promocions en curs: algunes companyies li permeten dur-la a terme de forma gratuïta; altres requereixen el pagament de sumes que poden arribar fins a 10 euros. Però, per ser sincer, també hi ha una solució «faci-ho vostè mateix», sense cost, que li permet fer tot sense haver de recórrer a operadors o altres intermediaris.

Com hauràs endevinat, em refereixo a la possibilitat de tallar la targeta SIM amb unes tisores que s'adapten a les dimensions de MicroSIM i nanoSIM. No és un procediment complicat de completar, també perquè hi ha models imprimibles que li permeten tallar les targetes d'una manera extremadament precisa. Només has de tenir cura de no danyar el xip SIM, que és molt delicat i un cop danyat fa que la targeta sigui completament inútil. Que dius Estàs a punt per intentar l'aventura.

Abans de «armar-se» amb tisores i qualsevol altra cosa, prengui la seva targeta SIM i fixi tota la informació impresa en un lloc segur (que podria perdre com a resultat de les operacions de retall). Estic parlant dels codis ICCID y IMEI que pot ser útil en cas de pas d'un operador a un altre per fer la portabilitat de nombre. En realitat, pot recuperar els dos codis també seguint les indicacions contingudes en els meus guies sobre com recuperar ICCID i com rastrejar el codi IMEI però sempre és millor ser cautelós i no córrer riscos innecessaris!

I ara anem a el gra. Aquí hi ha una breu llista de totes les eines que necessita per tallar la targeta SIM en formats MicroSIM i nanoSIM.

  • El model imprimible amb les pautes per tallar targetes SIM estàndard en MicroSIM i nanoSIM (li donaré l'enllaç algunes línies a continuació). També pot usar-lo per tallar MicroSIM en nanoSIM;
  • Una impressora i un full A4 comuna per imprimir el model en paper;
  • cinta de doble cara per fixar la targeta al full;
  • Una regla i un marcador permanent per marcar les pautes per les retallades a la SIM;
  • Un parell de tisores ben esmolades per tallar la SIM;
  • Un arxiu o una mica de paper abrasiu per arxivar les vores de la SIM després de la retallada (perquè s'ajusti fàcilment en el compartiment de la SIM de telèfon o tauleta).

Una vegada que s'hagi preparat tot l'equip, connecteu-vos a aquest lloc web i descarregui la plantilla que s'utilitzarà per retallar la targeta (creada per Christian von der Ropp) fent clic primer al botó descarregar arxiu PDF original i després a la icona de disquet present a la barra d'eines de l' navegador. Si no veu la icona de el disquet, feu clic dret en qualsevol part de l'canal i seleccioneu l'element Desar com a des del menú que apareix.

En aquest punt, obriu la plantilla PDF que acaba de descarregar de Internet i imprimiu en un full A4 configurant el nivell de 100% de Ampliar i assegurant-se que les proporcions de el document siguin les originals (i, per tant, el model no es «curta» desempacando les seves proporcions).

Després d'imprimir, prengui la SIM i fíjela amb una petita cinta de doble cara en el model: si ha de transformar una SIM estàndard en MicroSIM, ha arreglar-la en el camp en el qual està escrita MiniSIM (2FF) a MicroSIM (3FF) ; si necessita convertir una SIM estàndard a nanoSIM, ha de arreglar en el sector MiniSIM (2FF) a nanoSIM (4FF) de el model, mentre que si vols transformar un MicroSIM en nanoSIM has de fer servir el camp MicroSIM (3FF) a nanoSIM (4FF).

Ara només ha de rastrejar les pautes per a retallar la targeta a la targeta mateixa (usant un regle i un marcador), després de la qual cosa ha de separar la SIM del full i continuar amb les operacions de retall tractant de ser el més precís possible. Recomano: vagi amb compte de no danyar el xip o deixarà la seva targeta completament inutilitzable!

Com a últim pas, prengui una llima o una mica de paper abrasiu i llimi suaument les vores de la SIM perquè siguin més «precisos». Després inseriu el MicroSIM o nanoSIM acabat d'obtenir en la seva telèfon mòbil (O tauleta) i deixeu que el dispositiu reconegui la targeta.

Si tot va ser en la direcció correcta, d'aquí a uns segons veureu aparèixer el nom de l'operador a la part superior esquerra i podrà fer trucades i navegar per Internet utilitzant la xarxa 3G / 4G. Veure? No va ser difícil. Va ser suficient per a prestar una mica d'atenció a les operacions de cultiu.