Has decidit armar una Pc d'escriptori i li agradaria començar la selecció dels components per comprar a partir d' placa base : Sàvia decisió. La placa base, de fet, és en tots els aspectes al cor de la PC, el perifèric en el qual haurà de inserir tots els altres components, tenint en compte el mateix.

Però si estàs aquí i estàs llegint aquest tutorial, em sembla clar que no ho saps bé com triar la placa base que millor s'adapti a les teves necessitats (ia la Pc que vols armar), oi? Bé, cap problema: puc ajudar-te si vols. Tot i que pot semblar una tasca força difícil, triar la placa base pot ser molt més simple del que sembla: només tenint en compte les característiques que això ha de tenir!

En aquesta guia, realment tinc la intenció de simplificar aquesta empresa: a continuació, de fet, li mostraré els paràmetres a tenir en compte per triar una placa base per a ús domèstic o semiprofessional, amb la possibilitat d'expandir en el futur, si cal . Llavors, sense esperar més, redueixi uns minuts del seu temps lliure per a vostè i llegiu amb atenció tot el que he de explicar-li sobre el tema. Gaudeix de la teva lectura i ... gaudeix de les teves compres!

Paràmetres d'elecció de la placa base

Per prendre una decisió acurada que s'adapti a les seves necessitats, ha de conèixer quins són els paràmetres distintius de cada placa base : A continuació s'il·lustren els criteris de selecció que, al meu entendre, són més importants.

Factor de forma

El primer paràmetre a considerar és el grandesa física de la placa base, indicada com a factor de forma. Atès que hi ha disponibles fundes per a PC de diferents mides i naturalesa, s'ha d'assegurar que la placa base de la seva elecció encaix dins, en cas contrari, pot trobar una compra inútil. De moment, els factors de forma més comuns són tres: els enumero a continuació, de més a menys.

 • ATX (tecnologia avançada estesa) : Les plaques base amb aquest factor de forma tenen dimensions iguals a 305 × 244 mm. Actualment es troben entre els més populars, ja que integren totes les ranures i ports necessaris per configurar una Pc completa i potent.
 • MicroATX : Les cartes que responen a aquest factor de forma tenen dimensions iguals a 244 × 244 mm, Per tant, són lleugerament més petits en alçada. Estan bastant estesos perquè li permeten acoblar PC més compactes, sense renunciar a massa ports i ranures (en aquest cas, es sacrifica una gran part de les ranures PCI i PCI-E).
 • Mini-ITX : Aquesta placa base és molt petita, té dimensions iguals a 170 × 170 mm. És adequat per a la construcció d'miniPC que es col·locaran a la sala d'estar o en un petit escriptori, o per usar-se com una consola de jocs. Aquestes plaques base tenen un nombre relativament petit de ports i ranures (en general, només es poden col·locar dos bancs de RAM, i només es pot utilitzar una ranura PCI-E per a la targeta de vídeo).

Altres factors de forma també estan disponibles, encara que són molt menys comuns. Per a una Pc a la llar, una estació de treball o un Pc d'oficina, li aconsello que s'orienti cap a un d'aquests tres factors de forma, assegurant-se verificar la mida de el cas que va a triar.

En general, els estoigs ATX també són compatibles amb les plaques base microATX i mini-ITX, de manera que per estar segurs, és aconsellable triar estoigs amb suport de factor de forma més gran.

endoll

la endoll és un component important de la placa base, que codifica Nombre i posició dels contactes metàl·lics. a càrrec d'instal·lar la CPU. A l'escollir la placa base, assegureu-vos que tingui un sòcol compatible amb la CPU del seu interès, però, sobretot, recordeu sempre que Els sòcols compatibles amb CPU Intel són profundament diferents dels compatibles amb processadors AMD. A l'hora de escriure aquesta guia, els endolls més populars (i populars) són els següents.

 • LGA 1151 : Aquest socket és compatible amb els processadors Intel Core de les famílies Skylake (sisena generació), Kaby Lake (setena generació) i Coffee Lake (vuitena i novena generació), en qualsevol versió (i3, i5, i7 i i9).
 • sòcol AM4 : Aquest sòcol, d'altra banda, és compatible amb els processadors AMD Ryzen 9, Ryzen 7, Ryzen 5 i Ryzen 3.

Quan hagi de triar la CPU per muntar a la placa base, comproveu acuradament el sòcol amb el qual és compatible, buscant en google el nom exacte de l'processador (els primers resultats han de ser les fulles de dades proporcionades per Intel o AMD). Per al escrúpol, també consulteu el manual de la placa base, per tenir una indicació sobre la família de processadors compatibles.

chipset

la chipset és un altre component que no s'ha de subestimar a l'triar una nova placa base, ja que és responsable de coordinar el trànsit de dades entre la CPU, la RAM, el disc i qualsevol altre perifèric o maquinari connectat a la Pc.

Amb un chipset econòmic, podria tenir una velocitat de comunicació més baixa per CPU i RAM (o fins i tot una incompatibilitat completa) i, a més, correria el risc de trobar-se sense ports o ranures necessàries per allotjar els altres components elegits. No obstant això, amb un chipset d'alta gamma, pot tenir el màxim suport per a la majoria de el maquinari disponible al mercat.

No obstant això, fins i tot en aquest cas, l'elecció del conjunt de xips s'ha de fer d'acord amb el processador que voleu triar (Intel o AMD): a continuació, he recopilat alguns dels conjunts de xips més moderns i populars, dividits segons el fabricant de la CPU.

Chipset Intel
* B360 (més barat)
* B365
* H370
* Q370
* Z390 (més car)

chipset AMD
* B350 (més barat)
* X370
* B450
* X470
* X570 (més car)

RAM

la ranura RAM es col·loquen immediatament a la banda de l'sòcol, això per minimitzar el viatge que han de recórrer les dades per viatjar entre la CPU i la RAM. En les plaques base de factor de forma ATX i microATX, generalment s'utilitzen 4 ranures per allotjar mòduls de memòria RAM. No obstant això, en el factor de forma mini-ITX, només hi ha 2 ranures disponibles. Actualment, gairebé totes les plaques base modernes admeten RAM tipus DDR4. Per obtenir ajuda per triar la memòria RAM, el convido a llegir la guia que vaig fer sobre el tema ..

No cal utilitzar totes les ranures per operar la Pc: triï el tall de memòria que millor s'adapti a les seves necessitats i intenti, si és possible, fer servir sempre la meitat de les ranures disponibles. Aquesta previsió li portarà alguns avantatges: si tria RAM idèntica, pot aprofitar De dos canals (Millora encara més el rendiment de la memòria); A més, tindrà ranures de recanvi disponibles per a usar en una actualització en el futur o per reemplaçar una danyada.

Perifèrics a bord

Si ha pensat en comprar perifèrics per connectar externament, com el mòdul Wi-Fi, el mòdul Bluetooth o una targeta de vídeo / àudio dedicada, sàpiga que podria estalviar aquesta despesa: algunes plaques base, de fet, tenen perifèrics a bord ja present «fàbrica».

Per exemple, en algunes plaques base el mòdul wifi i el Bluetooth, Complet amb antenes externes; altres, però, inclouen mòdul de so i / o el mòdul de vídeo integrat, complet amb entrades per a la connexió d'altaveus, auriculars, micròfons, monitors i qualsevol altra cosa (en parlaré en breu), el que fa innecessària la compra d'una targeta de so i una targeta de vídeo dedicades, respectivament.

Si no necessita una gran potència informàtica per als jocs, si desitja aprofitar les connexions sense fil o si no ha de treballar amb àudio a nivell professional, assegureu-vos de triar una placa base que inclogui la majoria dels elements esmentats: els estalvis estan garantits!

Bus i ports de connexió

Una bona placa base ha de ser expandible, per tant, equipada amb un bon nombre de connexions i ports de bus responsable de connectar els components (interns i externs) perquè la Pc funcioni millor. A continuació et mostro els autobusos / ranures que mai haurien de faltar en una placa base.

 • SATA : Són els busos per connectar discs durs, Lectors òptics i SSD. Per a les necessitats de la llar, 4 ports SATA III són més que suficients, però no importa les targetes que tenen encara més disponibles.
 • Ranura PCI-Express x16 : És el bus de connexió per a targetes de vídeo dedicades. En les plaques base més grans hi ha dues ranures d'aquest tipus (per crear les configuracions SLI / CrossFire, que permeten el treball en paral·lel de dues targetes de vídeo dedicades), mentre que a les plaques base mini-ITX només hi ha un bus PCI Express x16.
 • Ranura PCI-Express x1 : Aquest bus li permet ampliar les capacitats de PC amb altres mòduls interns, targetes Wi-Fi / Ethernet o targetes de so dedicades. Sí, semblen ranures molt petites, generalment situades entre les ranures PCI-Express x16 (o en els seus voltants). En les plaques base mini-ITX, aquest bus generalment està absent, mentre que en els models que no proporcionen la ranura x16 està present com l'única ranura.
 • Ranura NGFF (M.2) : Aquest bus de nova generació li permet connectar targetes de memòria d'estat sòlid conegudes com NGFF o M.2 que realment funcionen com SSD, però amb velocitats molt més altes. En general, aquestes ranures es col·loquen a prop de l'PCI-Express x16 (de el qual «roben» part de la velocitat de comunicació) o directament sota el sòcol.

Els ports de connexió generalment disponibles en una placa base ben assortida són els següents.

 • ports USB : Ha d'haver un bon nombre de ports USB (al menys 6 a la part posterior), dels quals a l'mínim 2 han de ser USB 3.0 o, millor encara, USB 3.1. Sí, els nous ports USB tipus C (Amb un connector d'inserció fàcil) també s'estan estenent ràpidament, excel·lent per connectar telèfons mòbils de nova generació. Si la carcassa triada té ports USB frontals, es connectaran a un connector especial a la placa base.
 • Entrada d'àudio jack : Les plaques base amb mòdul d'àudio integrat li permeten connectar dispositius d'àudio a través d'un connector de 3,5 mm, dividit per color. El nombre de ports de jack varia segons la potència de la targeta de so soldada a la placa base: com més ports hi hagi, més gran serà el nombre de satèl·lits que es poden connectar (per a un sistema 5.1 o 7.1). Si la carcassa triada té ports de connexió frontals / laterals, es connectaran a un connector especial a la placa base.
 • Port d'àudio digital : Per obtenir un so de qualitat superior, sovint hi ha una sortida digital òptica (TOSLINK) o coaxial.
 • port Ethernet : Aquest port és molt útil per connectar la Pc a l' encaminador o la impressora mitjançant un cable de xarxa.
 • Sortides de vídeo : Atès que moltes plaques base integren el mòdul de vídeo, és possible connectar el monitor usant una de les sortides de vídeo disponibles (que estan «exposades» a la part posterior de la carcassa). La sortida més comuna és certament el tipus HDMI, però també pot trobar DVI, DisplayPort o, més rarament, VGA.
 • Ports PS / 2 : Aquests ports es van usar en el passat per connectar el ratolí i el teclat, Però pràcticament han caigut en desús.

Què placa base comprar

Després d'analitzar les característiques a considerar a l'hora de triar una nova placa base, ha arribat el moment de donar-li alguns consells per a les compres. A continuació, indico una sèrie d'excel·lents plaques base, dividint-les per factor de forma i compatibilitat de sòcol: per tant, trobarà, per a cada factor de forma, una placa base compatible amb Intel i un compatible amb AMD.

Les millors plaques base ATX amb factor de forma

Ha decidit comprar una caixa «regular» i, en conseqüència, orientar-se en una placa base gran i, per tant, plena d'autobusos i perifèrics a bord? Llavors aquesta és la secció de l'tutorial on pot trobar els suggeriments més adequades per al seu cas.

Gigabyte H370 HD3

La tarjeta Gigabyte H370 HD3 És ideal per a aquells que volen gastar el correcte i portar a casa una placa base compatible amb CPU Intel Realment complet. apareix amb sòcol 1151 chipset Intel H370, Suport per records RAM DDR4 i factor de forma ATX. A bord estan disponibles 2 ranures PCI-E x16, 4 ranures PCI-E x1, una ranura M.2, 6 ports USB darrere (inclou 4 USB 3.0), 6 ports SATA, 2 ports USB 3.1 i sortides de vídeo HDMI, DVI y VGA (La targeta gràfica està a bord).

Placa Gigabyte H370 HD3 1151 / H370 / DDR4 / S-ATA / ATX, negra

Veure oferta en Amazon

 

Asus PRIME B450-PLUS

Si necessita una targeta compatible amb processadors AMD, pot fer una ullada a Asus PRIME B450-PLUS, Que ve amb el sòcol AMD AM4, Factor de forma ATX connector Aura Sync RGB, Suport a RAM DDR4 3200MHz i ranura per M.2. Completa l'equip XNUMX Port HDMI 2.0b una porta DVI (Tots dos indiquen la presència d'un mòdul de vídeo integrat), 6 ports SATA 6Gbps, 2 ranures PCI-E x16, 3 ranures PCI-E x1 y 6 ports USB (Inclosos dos USB 3.1 Gen 2).

Placa mare Asus B450-PLUS PRIME AMD AM4 ATX amb connector Aura Sync ...

Veure oferta en Amazon

 

Les millors plaques base amb factor de forma microATX

Si ha decidit construir una Pc semi compacta i, per tant, aprofitar una carcassa compatible amb les plaques base microATX, li recomano que doneu un cop d'ull als dos models que assenyalo a continuació.

Asus PRIME H370-PLUS / CSM

Buscant una placa base Intel microATX ? En aquest cas et recomano que provis el Asus PRIME H370-PLUS / CSM que, malgrat la seva petita grandària, ofereix un Sòcol LGA-1151, Il·luminació LED, suport de memòria 2666 MHz DDR4, ranura dual M.2, port HDMI, 4 ports SATA 6 Gbps i 6 ports USB (Incloent 2 USB 3.1 Gen 2).

Asus PRIME H370-PLUS / CSM Intel LGA-1151 Micro ATX Placa base amb Ill ...

Veure oferta en Amazon

 

Gigabyte B450 AORUS M

Quant a les targetes en el seu lloc microATX compatible amb AMD, És possible que vulgueu considerar el Gigabyte B450 AORUS M amb chipset B450, Suport per records RAM DDR4, ranura M.2, Targeta de xarxa integrada Realtek GbE, 8 ports USB (Incloent 2 USB 3.1), port HDMI i porta DVI.

Placa Gigabyte B450 AORUS M, Socket AM4, DDR4, M.2, Realtek GbE ...

Veure oferta en Amazon

 

Les millors plaques base de factor de forma mini-ITX

Si tenia alguna intenció de construir una mini PC (o reemplaçar la placa base del que ja té), pot orientar cap a un dels dos models que suggereixo a continuació.

Asus ROG Strix H370-R

Per construir una mini PC amb una placa base Intel mini-ITX, T'aconsello que considereu el Asus ROG Strix H370-R. Malgrat les aparences, hi ha tot el necessari per construir una Pc compacta però poderosa, gràcies a l'chipset Intel H370 sòcol LGA1151, Suport per records RAM DDR4, Mòdul d'àudio SupremeFX S1220A amb Sonic Studio III, ranura PCI-E x16, 6 ports USB 3.0 i un port HDMI.

Placa mare Asus ROG Strix H370-R GAMING, chipset Intel H370, suport ...

Veure oferta en Amazon

 

Gigabyte B450 i Aorus

No obstant això, si està orientat cap a un processador AMD, Podria considerar la placa base Gigabyte B450 i Aorus Pro Wi-Fi. suporta processadors AMD Ryzen nova generació (fins i tot aquells amb gràfics Radeon Vega), té dos Ranura DDR4 de doble canal, Compta amb suport de targeta NVMe PCIe Gen3 X4 M.2 amb protecció tèrmica, integra un mòdul wifi Intel Dual Band 802.11.ac, un mòdul Bluetooth 5 i té una porta DisplayPort y dos ports HDMI.

Placa Gigabyte B450 i Aorus Pro Wi-Fi Mini-ITX, Socket AM4 ...

Veure oferta en Amazon

 

Les millors plaques base per a PC de jocs / estacions de treball

Voleu que s'instal·li una solució en una Pc de joc o, en general, en una màquina dissenyada per executar programes amb grans sol·licituds de recursos, com la edició de vídeo? En aquest cas, li aconsello que avanci cap al factor de forma ATX i es concentri en les plaques base amb chipsets d'alt rendiment.

MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBONI

Per a una poderosa Pc basada Intel, Pots optar per la placa base MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBONI, Una de les plaques base més potents que pots comprar en aquest moment.

Té xipsets Intel Z390, sòcol 1151, Suport per records RAM DDR4 amb overclocking ranures dual M.2, Suport per a tecnologies SLI / CrossFire, porta Ethernet GbE, forma Wi-Fi 802.11ac, 6 ports USB (Inclosos dos ports 3.1 Gen2 i un port USB 3.1 Tipus-C), un port HDMI i un DisplayPort.

Placa mare MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON, negra

Veure oferta en Amazon

 

Asus PRIME X470-PRO

Si, d'altra banda, desitja construir una Pc d'alt rendiment basada en AMD, li recomano Asus PRIME X470-PRO, Que compta amb un sòcol AM4, connector doble M.2 amb dissipador de calor, suport de memòria RAM DDR4 des 3600MHz, port HDMI, 6 ports SATA 6Gbps i 8 ports USB (Inclosos 2 USB3.1 Gen 2, un USB 3.1 Gen 1 i un port USB 3.1 Gen 1 Type-C).