Com trobar l'adreça IP d'una persona. Segurament ja hagi escoltat que a través de l'adreça IP és possible esbrinar qui està a l'altre costat de la pantalla i, per tant, identificar una persona a la xarxa. I és (gairebé) cert.

Abans, però, de crear falses esperances i alarmisme innecessari, em sembla un deure fer un aclariment: encara que és possible trobar l'adreça IP que identifica un usuari específic a la xarxa, aquesta última no permet rastrejar la identitat precisa d'aquesta persona. A el menys, no per a un usuari «comú», només el proveïdor que ofereix la connexió a Internet i les autoritats judicials poden rastrejar una adreça IP, utilitzada en un moment específic, fins a una persona física (el titular de la subscripció o la línia telefònica de referència).

No obstant això, pot ser útil trobar informació sobre el seu compte, com, per exemple, el seu origen geogràfic i la seva ISP.

Com trobar l'adreça IP d'una persona pas a pas

Com es va anticipar a el principi, abans d'explicar com trobar l'adreça IP d'una persona, vull explicar en detall de què estem parlant, en cas que no ho sabés, és clar.

La IP és una adreça única que consisteix en un grup de quatre nombres entre 0 i 255 i separats per un punt (pàg. Ex. 217.201.196.16 ), Que s'utilitza per identificar PC i altres dispositius capaços de connectar-se a una xarxa en xarxes locals i Internet.

En poques paraules, és una espècie de nombre de placa i és essencial per a configurar xarxes i tallafocs, així com per identificar a un usuari determinat.

Les adreces IP poden ser de tipus dinàmic (És a dir, canvien amb cada connexió) o escrigui estàtic (És a dir, fix, que mai canvia).

També s'ha de fer una distinció entre les adreces IP de tipus públic (Que identifica els dispositius a Internet) i escriu les adreces IP local (Que en el seu lloc són assignats per mòdems / encaminadors per identificar els diversos dispositius dins de la xarxa de la llar o l'oficina).

En base al que s'ha dit, els que en aquest tutorial considerarem útils per identificar una persona en línia són les adreces IP públiques, tant dinàmiques com estàtiques, que s'entenen fàcilment.

Trobar l'adreça IP d'una persona

Ara que té les idees més clares sobre què és una adreça IP, diria que finalment podem passar a l'acció real a l'descobrir com identificar quines identifica una persona en particular a la xarxa.

A continuació, trobareu explicades aquí les tècniques que pot utilitzar per al seu avantatge per trobar l'adreça IP de una altra persona, Així com també com trobar la seva (¡sempre pot ser útil!).

Altres

Si desitja trobar l'adreça IP d'una altra persona, potser una molèstia que li envia correus electrònics no sol • licitats o un usuari que deixa comentaris de dubtós gust al seu bloc, pot recórrer a l'ús de les funcions adjuntes a el programa / servei web per al correu electrònic que utilitza o, en el segon cas, per als de la plataforma d'allotjament que fa servir per al seu lloc.

Pel que fa als correus electrònics, és possible obtenir l'adreça IP de l'remitent consultant el encapçalament missatges rebuts. En cas que no ho sàpiga, la capçalera és un informe en el qual hi ha tots els detalls tècnics dels missatges de correu electrònic que van arribar a la safata d'entrada.

Per tant, per trobar la direcció d'una persona en un correu electrònic, ha d'obrir el missatge i seguir les instruccions a continuació segons el programa / servei web que generalment fa servir per administrar la correspondència electrònica.

  • Outlook Express  - Seleccioneu propietat de menú arxiu / files, Veu a DETALLS a la finestra que s'obre i feu clic al botó missatge original.
  • Apple Mail - Seleccioneu el correu electrònic de referència, seleccioneu l'element vista des de la barra de menú, moveu el cursor cap amunt missatge i feu clic a l'element format font.
  • Mozilla Tunderbird, - Seleccioneu Font de l'missatge de menú vista.
  • Gmail - Feu clic al botó amb la fletxa situat a la cantonada superior dreta (en el quadre de missatge) i seleccioneu Mostra l'original des del menú que veus aparèixer.

L'adreça IP de l'remitent de l'correu electrònic serà la que trobarà a la cadena Rebut: de de l'informe.

No obstant això, tingui en compte que, per eficaç que sigui, el sistema en qüestió no sempre és funcional. Per als remitents que fan servir Webmail, la IP es reemplaça per la dels servidors de el servei de correu i, per tant, ja no correspon a la real.

Si, d'altra banda, està interessat en identificar l'adreça IP d'un usuari determinat que ha deixat un o més comentaris al seu lloc, el procediment a seguir és decididament menys molest que el vist anteriorment per als correus electrònics.

De fet, només necessita fer una «cop d'ull» a la informació vinculada als seus comentaris, més precisament sota el seu nom / sobrenom (em refereixo sobretot a la plataforma WordPress ).

Eines online: com trobar l'adreça IP d'una persona

A més de poder trobar l'adreça IP d'altres, òbviament pot trobar la seva, una operació que pot ser útil per configurar l'ús de certs serveis en el seu mòdem / encaminador, El tallafocs i molt més.

Per rastrejar la seva adreça IP, pot usar el servei en línia Quin és la meva adreça IP? el que li permet tenir informació extremadament detallada a l'respecte.

Connecteu-vos a la pàgina d'inici de l'servei i esperi uns moments a que es carregui aquest últim. Més tard, a la secció La seva adreça IPv4 és: se li mostrarà la seva adreça IP pública i el mapa que indica la posició geogràfica de la ubicació on es troba la centraleta telefònica en què es troba la connexió en ús. Per a més informació, feu clic al botó Mostreu-me més sobre la meva IP.

Si està actuant en un dispositiu mòbil, també pot recórrer a l'ús d'algunes aplicacions especials. en Android, Pots descarregar des Play Store Eines d'IP: utilitats de xarxa. És una aplicació gratuïta (en la seva versió bàsica, la versió Pro es pot desbloquejar a través de compres en l'aplicació i inclou funcions addicionals) que li permet esbrinar la seva adreça IP pública (així com la local) i proporciona informació diversa sobre l'ISP, servidor DNS i altres paràmetres de la connexió en ús.

L'aplicació també integra una sèrie d'eines útils per fer ping a la connexió (és a dir, verificar els temps de latència), per conèixer informació detallada sobre una adreça IP a través del sistema Whois, per veure estadístiques sobre les dades enviades i rebudes i molt més.

Per utilitzar l'aplicació després de descarregar-la i instal·lar-la al dispositiu, iníciela i ... això és! Se li mostrarà automàticament la informació de la seva adreça IP directament a la pantalla d'inici. La P pública és el que trobes escrit en caràcters més grans a la part superior. En canvi, es pot accedir a les altres eines de les que estava parlant des del menú que apareix prement el botó amb tres línies horitzontals a l'esquerra, sempre a la part superior.

Si utilitzeu un dispositiu iOS, iPhone o iPad, És a dir, pots aprofitar l'aplicació Network Analyzer Lite. És un recurs gratuït (però possiblement hi ha una variant paga disponible) que ofereix més funcions) i pot descarregar de l'App Store que mostra en una sola pantalla l'adreça IP pública (tant de la connexió ADSL / fibra i de la connexió 3G / LTE ) de la xarxa a la qual està connectat, però també la seva direcció local. L'aplicació també integra eines per provar la connexió utilitzada i conèixer les dades relacionades amb els altres dispositius connectats a la xarxa.

Per utilitzar l'aplicació després de descarregar-la i instal·lar-la al dispositiu, iníciela i es trobarà immediatament amb la informació sobre la seva connexió. A l'entrada IP externa trobarà l'adreça IP pública de la xarxa a la qual està connectat. Si no se li mostra automàticament, aturi en la redacció N / A Recarregar i la informació apareix a l'instant.

Per aprofitar les altres funcions de l'aplicació, de les que li vaig explicar algunes línies, només ha de pressionar els botons situats a la part inferior de la pantalla.

En nom de l'exhaustivitat, m'agradaria assenyalar que si en lloc de l'adreça IP pública vol esbrinar la seva adreça IP privada, o més aviat la dels dispositius connectats a la xarxa a la qual està connectat, el procediment que ha de seguir és diferent de l' que s'il·lustra en aquest pas.

Eines per aprendre més sobre una adreça IP

Seguint les instruccions que vaig acabar en les línies anteriors, va poder trobar l'adreça IP d'una persona determinada i li agradaria rebre més informació sobre aquesta última o, millor, sobre l'àrea des de la qual s'està connectant (ciutat, estat, regió, etc. ), la zona horària i el seu proveïdor.

Llavors pot confiar en un dels serveis, també conegut com Cerca d'IP, Que trobarà a continuació i que, per descomptat, també pot usar per obtenir més detalls relacionats amb la seva adreça IP.

Pot servir sense problemes tant des de la Pc com des del telèfon mòbil i la tauleta, sense haver de descarregar i instal · lar res al dispositiu que utilitzeu, tot es fa en línia!

  • adreça IP - Per usar-lo, connectat a la pàgina d'inici de l'servei, introduïu l'adreça IP de referència en el camp en el centre de la pàgina i feu clic al botó Cerca amb localitzador d'IP. En uns moments, pot consultar tota la informació relacionada amb la P ingressada en els quadres apropiats a la part inferior i amb un mapa geogràfic.

 

  • WhatsIsMyIP.com - Per usar-lo, connectat a la pàgina d'inici de l'servei, introduïu l'adreça IP de referència en el camp en el centre de la pantalla a la banda de l'element IP: i pressiona el botó Operacions de cerca. A la pàgina que després se li mostrarà, pot veure tota la informació anterior relacionada amb l'adreça IP ingressada prèviament.

 

  • IPFingerPrints - Per usar-lo, connectat a la seva llar, escriviu l'adreça IP sobre la qual desitja obtenir més informació en el camp apropiat a la part inferior esquerra i feu clic al botó Descobreix-los qui és el següent Trobareu la informació sobre la referència d'IP a la part superior de la pàgina, juntament amb el mapa de la ubicació.

 

  • Trasir - Per fer servir el lloc, connectat a la pàgina principal, escriviu l'adreça IP de referència en el camp Introduïu un domini, IP, correu electrònic o URL que s'atura i feu clic a Enter al teclat. A la part inferior de la pàgina, pot veure tots els detalls relacionats amb la IP de referència.