A causa dels requisits de treball, ha de començar a familiaritzar-se amb la Pc i, en particular, amb els programes de processament de textos. Precisament per aquesta raó, alguns dels seus amics amb més experiència que vostè i disposats a ajudar-lo, li han suggerit que comenci des del bàsic i practiqui amb Word, un programari professional utilitzat en gairebé tot arreu, de el qual molts elogien la seva àmplia disponibilitat i la seva facilitat d'ús.

Això és el que va assumir fer, fins i tot si ha d'admetre que té diverses llacunes a això: A més, al no ser molt pràctic amb l'ús diari de la Pc, no sap per on començar a aprendre a fer servir Word. Ha buscat informació pràctica en Internet i ha fet clic en aquesta guia meva, esperant rebre la meva ajuda.

Bé, si les coses són realment com les vaig descriure, has de saber que vas tenir molta sort en aquest tutorial meu. Tot el que necessites és una mica de temps lliure; Definitivament puc guiar-te en l'ús de programari en qüestió des del moment en què la tecnologia és el meu pa de cada dia i faig un ús excessiu d'aquest programa. En aquest tutorial explicaré en detall com utilitzar Word, parlant sobre les seves característiques més utilitzades. Estàs a punt per començar? Sí? Et desitjo una bona lectura.

Com utilitzar Microsoft Word (Windows / macOS)

Abans d'explicar en detall com utilitzar Word, m'agradaria esmentar breument les característiques del programari en si. Word, o més aviat Microsoft Word, és un famós processador de text que utilitzen molts usuaris cada dia. Word està disponible al paquet de productivitat de Microsoft Office, disponible a la versió de subscripció, Office 365, O en les versions adquirides de la llicència d'usuari, Office Home i Office Professional. Word està disponible en els sistemes operatius Windows i MacOS.

On pots comprar aquest programari? Es distribueix en moltes botigues físiques i virtuals, però si voleu estar segur, pot comprar a la botiga oficial de Microsoft registrant-se en una subscripció a l'Office 365 (gratuït durant els primers 30 dies i després per 10 euros / mes o 7 euros / mes, degradació a el pla que inclou l'ús de la suite en una sola Pc en lloc de 6). En macOS, Office també es pot descarregar directament des Mac Tenda d'aplicacions.

El conegut processador de textos Microsoft Word també està disponible en dispositius mòbils amb el sistema operatiu Android e iOS. A diferència del programari principal de processament de text, l'aplicació dedicada a telèfons mòbils i tauletes és gratuïta però té una funcionalitat limitada.

Principals eines de Microsoft Word

Si voleu aprendre a fer servir Word, primer obri el programa fent clic a la seva icona. En primer lloc, podrà veure que se us proporcionarà una opció per triar el model de document que voleu crear. Podeu seleccionar un dels molts models disponibles preinstal·lats o disponibles en línia: una carta, un fullet, un informe, un menú per a un sopar o un document buit simple, aquests són alguns exemples dels models disponibles per crear un document en Word. En aquesta guia meva, li mostraré algunes eines que pot utilitzar en Word i, per simplificar, seleccionaré XNUMX Document  buit.

El que notarà immediatament a l'obrir el model del seu document són les pestanyes a la part superior que contenen les nombroses eines per administrar el contingut de la mateixa. A continuació enumeraré les pestanyes i eines més importants que pot utilitzar.

  • expedient : Li permet crear un nou document, obrir un ja creat i guardar el document que ha obert actualment. També pot imprimir-lo, compartir-lo i obrir la configuració general de el document.
  • Casa : A la pestanya en qüestió, s'inclouen totes les eines que necessita per poder establir el format de text, inclòs el canvi de font i el canvi de la mida de font. Podeu canviar el color de el text, crear llistes amb vinyetes o fer servir les eines copiar i enganxar per als elements del seu document.
  • Entrar : Et deixa posar en el seu document elements com números de pàgina, capçaleres, imatges, taules, gràfics o enllaços a enllaços externs.
  • disseny : Permet configurar i guardar conjunts de colors i estils de format dels elements d'un document per a un ús ràpid, per tal de no perdre el temps configurant diversos estils en diferents documents.
  • disposició : Aquest element de menú us permet establir marges de fulla, a més de la seva orientació i grandària. També pot establir la sagnia i l'espai entre paràgrafs.
  • referències : Si està creant un informe, un informe o una tesi, per exemple, en aquesta pestanya podrà crear resums i notes a el peu.
  • lletres : Permet la gestió i creació de cartes, però també sobres i etiquetes.
  • revisió : Si el seu document necessita una revisió ortogràfica i gramatical, dins d'aquesta pestanya trobareu tot el que necessita. També pot crear comentaris per fer revisions als documents que envia als seus col·laboradors.
  • vista : Li permet configurar la visualització d'un document en la seva estructura i veure el seu disseny d'impressió. Amb aquest botó també pot establir el nivell de zoom o dividir el document en diferents finestres per tenir porcions de text en primer pla.

Ara que li he donat una descripció general de les característiques de Word, en els següents paràgrafs li mostraré algunes eines específiques que poden fer que se senti còmode.

Canvi de la font i la mida de font

A la pestanya Casa té a la seva disposició algunes eines realment importants que poden marcar la diferència per millorar la llegibilitat d'un document. Per establir un estil de font diferent al seu document que el que se li proposa, pot seleccionar el menú desplegable a la secció caràcter. A l'interior, trobareu moltes fonts ja instal·lades en el seu PC i tot el que heu de fer és seleccionar una d'elles per veure els efectes.

Les fonts que té disponibles no es limiten a les que veu, pot instal·lar totes les que prefereixi, descarregant-d'algunes bases de dades de fonts en línia, com des del lloc web. Dafont. En el cas d'aquesta base de dades en línia, simplement localitzi la font que més li agradi i descarregueu-fent clic al botó descarregar. Un cop hagueu descarregat el paquet de fonts, haurà de fer doble clic al fitxer amb l'extensió .ttf i després fer clic al botó instal·lar. La seva font estarà disponible a la llista de fonts de Word. Si no ho veu, guardi el seu document i torni a obrir-lo.

Al costat de menú desplegable de les fonts, trobarà un quadre de selecció que fa a la mida de la seva font, pot establir valors de 8 a 72. No obstant això, també pot ingressar valors personals que no troba indicats, inclosos números més petits o més grans que els proposats. .

Altres canvis que poden interessar es refereixen a l'ús de audaç, itàlic, estressat y ratllat. Aquests botons dedicats a el format de text s'indiquen a sota de les eines que he esmentat anteriorment, sempre dins de la secció caràcter. Et recordo que també pots usar-los amb dreceres de teclat: CTRL+G per negreta, CTRL + I per cursiva, CTRL+S per als subratllats

Es poden trobar alguns canvis de format avançats seleccionant una part de el text a modificar i fent clic amb el botó dret de l'ratolí sobre ell. Després seleccioneu l'article caràcter des del menú desplegable per veure les eleccions que pot fer pel que fa a qualsevol canvi de format avançat.

No obstant això, recordeu que quan apliqui un canvi en el format, només serà visible tan aviat com comenci a escriure caràcters des del teclat. Si, en canvi, desitja modificar el format d'un text ja escrit, haurà de seleccionar amb el ratolí i després aplicar el canvi que prefereixi.

Alineació de text i ús de llistes

Dins de la pestanya Casa, A la secció paràgraf, Pot trobar eines per editar l'alineació de el text. Específicament, em refereixo a l'alineació a l'esquerra, al centre, a la dreta y justificat.

En general, un text amb alineació central S'utilitza per col·locar elements com títols, per exemple alineació correcta es pot usar per a alguns elements de text en la composició de lletres. L ' alineació esquerra en canvi, és el més estès, tant en el camp de l'escriptura de documents com en el de la web, però generalment es prefereix el alineació justificada en documents per donar un toc més refinat i ordenat a el text.

En els paràgrafs també s'aplica per defecte un espai amb la vora de la fulla, que en Word es diu Marge. No obstant això, és possible que, en funció de l'contingut que s'està escrivint, es requereixi utilitzar un espai diferent entre els diferents paràgrafs amb el marge. Per canviar l'espai, utilitzeu les tecles disminuir sagnia (Símbol d'un text amb una fletxa a l'esquerra) i Augmentar el retorn (Símbol d'un text amb una fletxa a la dreta).

Per crear llistes, pot triar entre utilitzar llistes de marques, És a dir, llistes que presenten un símbol al costat de cada element de la llista, llistes numerades o llistes de diversos nivells. Per configurar una nova llista, feu clic als botons corresponents a la secció paràgraf. Aquests són fàcilment recognoscibles per les icones amb línies i elements al seu costat.

Troba i reemplaça

Ha elaborat un document i, només a al final, ha notat un error que es repeteix diverses vegades? Estàs tractant de trobar una paraula precisa dins el text, per identificar un paràgraf que ja has escrit? En el cas dels dos exemples esmentats, pot referir-se a dues característiques molt importants de Word: la funció trobar i funció reemplaçar.

Si, com es va esmentar en el meu exemple anterior, desitja cercar una paraula específica en el seu document, aneu a la pestanya Casa i feu clic al botó trobar (Secció de editar ) O premeu la combinació de tecles CTRL + SHIFT + T. Una àrea per a escriure en el text de cerca es mostrarà a l'esquerra de la pantalla.

Després escriviu el text i premeu el botó ENTRAR en el teclat perquè apareguin tots els resultats de cerca. Si necessita una recerca avançada, feu clic a símbol de fletxa a la banda de el botó trobar i seleccioneu l'article Cerca avançada. En la nova finestra que apareix, feu clic a més i després estableixi els seus paràmetres de cerca.

Si, d'altra banda, necessita reemplaçar una paraula escrita amb una altra que es repeteix vàries vegades dins del seu document, llavors haurà de fer servir la funció reemplaçar, Que es troba just sota el botó trobar. A la finestra que apareix, haurà d'ingressar el text per buscar en el camp trobar i la nova paraula que el reemplaçarà en el camp Substitueix amb. En cas que necessiti utilitzar eines de recerca de text més avançades, feu clic al botó més.

Com crear una capçalera i inserir numeració de pàgina.

Un capçalera és un model de document bàsic utilitzat per professionals i empreses. Pots fer-ho fent servir les eines que trobes a la pestanya Entrar. A través de la secció Capçalera i peu de pàgina de fet, pot ingressar tots els elements relacionats amb la seva carta, com el logotip, el nom de l'empresa o professional, la direcció de l'domicili social i les dades de contacte d'un contacte.

Després feu clic al botó encapçalament i una de les plantilles predefinides. Apareixerà una nova pestanya, anomenada Eines de capçalera i peu de pàgina el que li permetrà canviar la capçalera o peu de pàgina del seu document. Després feu clic a la redacció Escriu aquí per canviar el seu contingut inserint text o afegint imatges (com el seu propi logotip), usant el botó fotos, Ubicat a la part superior de la barra horitzontal. També podeu afegir números de pàgina fent clic al botó Número de pàgina.

Com utilitzar Word en línia

El major defecte de Word, si es pot definir, és el seu cost, que pot ser excessiu per a alguns, fins i tot si Microsoft s'ha mogut en aquesta àrea a l'promoure paquets de subscripció amb menors costos per als usuaris.

Si realment no pot comprar Word, o el programari no està instal · lat en la Pc que utilitzeu, llavors Microsoft Word Online, el servei de processament de text en línia que té la majoria de les característiques de la mateixa programari per a equip. Per poder usar-lo, simplement necessita tenir un compte de Microsoft i connexió a Servei web en línia de Word.

En aquesta guia no li explicaré com utilitzar Microsoft Word Online, ja que les seves funcionalitats són molt similars a les de Microsoft Word: per tant, li demano que torni a llegir i consulti els paràgrafs anteriors. També li suggereixo que llegeixi la meva Guia d'escriptura de forma gratuïta, hi trobarà més informació sobre Word Online i les seves funcions per compartir documents.