Com obrir un arxiu GPX. Acaba de tornar d'unes vacances relaxants en el camí i fa unes hores un amic li va passar un arxius GPX que conté l'itinerari complet dels moviments. Ara, però, només hi ha un petit problema: mai abans havia vist una cosa així, pel que no té idea de com veure el seu contingut i, entre altres coses, la idea de tornar a molestar una vegada que el teu amic no t'emociona en absolut.

A continuació, li explicaré en detall com obrir un fitxer GPX tant en PC (a través de programes i navegadors) com en telèfons mòbils i tauletes. No obstant això, abans de continuar, permeteu-me donar-li més informació sobre el tema: per ser precisos, un arxiu GPX és un arxiu que conté informació generada per un navegador satelital (o qualsevol altre programa / aplicació de navegació amb especificacions funcionalitat d'exportació) relacionada amb una ruta específica.

En particular, es pot usar per a descriure punts, pistes o rutes completes, definint informació com els llocs visitats, l'elevació i els temps de viatge. Els lectors d'arxius GPX, de fet, li permeten mostrar gràficament aquesta informació en un mapa.

Com obrir arxius GPX en PC

Si és la seva intenció és obrir arxius GPX en una Pc equipada amb el sistema operatiu Windows, Recomano que confiï en el programari lliure GPXSe. Permet, en uns pocs clics, veure el contingut de les pistes contingudes en els tipus d'arxiu esmentats anteriorment, utilitzant mapes en línia i fora de línia.

Per usar-los, connecteu-vos a la pàgina web de el programa, feu clic al botó descarregar col·loqui en la part superior i deixeu que el fitxer d'instal·lació es descarregui al seu Pc. Després de la descàrrega, iniciï l'aplicació que acaba de descarregar (p. Ex. GPXSee-6.3 ), Pressiona els botons , Següent, Estic d'acord, Següent dues vegades més i, per completar la configuració, feu clic als botons instal·lar y tancar.

En aquest punt, iniciï el programa. GPXSee cridant des del menú d'inici de Windows (accessible mitjançant la icona en forma de banderí situat a la cantonada inferior esquerra de la pantalla), accedeix al menú Arxiu> Obrir (O premeu la combinació de tecles Ctrl + O ) I ajudant-se amb el panell Explorador de fitxers, Seleccioneu el fitxer GPX que voleu obrir.

Per obtenir una millor vista de les rutes i la informació emmagatzemada en l'arxiu, li suggereixo que vagi a menú mapa i per seleccionar la pantalla a través d' Obrir carrer. Completada aquesta operació, feu doble clic als punts de la pista per engrandir el mapa i veure els detalls de la ruta, els temps, les altituds i tota l'altra informació guardada a l'arxiu en qüestió. Alternativament, pot aconseguir el mateix resultat usant la roda de el ratolí.

Si cal, pot canviar els paràmetres de visualització de mapa (afegir / eliminar punts d'interès, canviar els paràmetres de visualització de temps i rutes, etc.) utilitzant els elements de menú ( PDI, dades i configuracions ) Situat a la part superior de el programa.

En acabar, pot exportar el mapa que conté la informació de l'arxiu GPX a un convenient arxiu PDF: Per fer-ho, simplement aneu a menú Arxiu> Exporta a PDF ... i seleccioneu la ruta per guardar l'arxiu resultant.

Com obrir arxius GPX a Mac

Si té un pc Mac, GPXSee també és compatible amb les PC de marca Apple i funciona de manera molt similar al que vam veure fa un moment.

Llavors, primer de tot, connectat a la pàgina dedicada a Sourceforge, pressiona el botó Baixa'l ara i esperi l'arxiu (p. ex. GPXSeexx.dmg ) Es descarrega a la Mac, després iniciï l'arxiu que acaba d'obtenir i arrossegueu el fitxer GPXSee a la carpeta aplicacions per macOS.

En aquest punt, feu clic dret en l'arxiu que acaba de copiar, seleccioneu l'element obrir  des del menú proposat i, per iniciar el programa amb l'autorització gatekeeper, feu clic al botó obrir i llest. Per veure immediatament la pista GPX dins el programa, premeu el botó obrir i seleccioneu l'arxiu del seu interès, amb l'ajuda de el cercador.

EUA obrir de carrer per consultar el quadre. Per fer-ho, feu clic al menú mapa col·locat a la part superior de la finestra de el programa i seleccioneu l'element obrir de carrer. Si ho desitja, pot canviar la configuració de visualització de el programa i les dades al mapa mitjançant els menús PDI, dades i configuracions i, novament, pot exportar tot el gràfic a un arxiu PDF accedint a menú Arxiu> Exporta a PDF.

Com obrir arxius GPX des navegadors

No té intenció d'instal·lar cap tipus de programa, però tot i així vol obrir arxius GPX al PC. Pot recórrer a una aplicació web com wTracks : Tot el que ha de fer, en aquest cas, és anar a la pàgina principal de l'servei utilitzant el navegador que prefereixi, carregueu la pista GPX, vegi la seva informació en un mapa pràctic i, si ho desitja, afegiu manualment noves rutes.

Per usar-lo, connecteu-vos a la pàgina web de wTracks, pressiona el botó situat a la part superior esquerra (a la banda de noves pistes ), Seleccioneu l'element carregar i pressiona el botó expedient per seleccionar l'arxiu GPX que es mostrarà.

Després d'uns moments, ha d'aparèixer un mapa que contingui la informació especificada a l'arxiu en qüestió (rutes, altituds, hores, etc.). Si ho desitja, pot afegir pistes addicionals a la ruta mostrada fent clic al botó amb forma de llapis col·locat a l'esquerra.

Després de fer els canvis necessaris, pot guardar l'arxiu novament fent clic al botó i, posteriorment, en l'article Desar i en el botó com arxiu.

Com obrir arxius GPX des telèfons mòbils i tauletes

Necessita veure el contingut d'un arxiu GPX des del seu telèfon o tauleta, de manera que la informació que li he proporcionat fins ara no li ha estat molt útil.

A continuació, de fet, tinc la intenció d'assenyalar un parell de aplicacions gratuïtes i eficients, dissenyades per mostrar les pistes de GPS tant en Android com en iOS.

Android

Necessita veure un arxiu GPX des d'un dispositiu Android, Però sense usar el navegador. Llavors l'aplicació pot ajudar-te Visor GPX, Descarregable gratis des google Jugar.

De fet, li permet carregar i veure les pistes contingudes en un arxiu d'aquest tipus d'una manera simple i ràpida, amb la possibilitat de modificar la informació actual i afegir nous llocs.

Després de descarregar i instal · lar l'aplicació en el dispositiu Android en la seva possessió, comenci usant la icona resident al calaix de el sistema, permeti (o negui) l'accés a la posició actual i, a la pantalla que s'obre, toc obrir arxiu situat a l'esquerra (o al botó amb forma) carpeta situat a la part superior).

Després, permet l'aplicació pot accedir a la memòria de el dispositiu prement el botó corresponent que es mostra a la pantalla i, utilitzant el gestor de fitxers integrat, selecciona Arxius GPX.

En uns pocs segons, la informació continguda a la pista en qüestió hauria de mostrar-se en el mapa: pot augmentar o disminuir el zoom «pessigant» la pantalla cap a fora o cap a dins o, novament, pot girar el mapa fent un moviment de rotació amb dos dits.

Si ho desitja, pot veure la Propietat de el punt de referència, el mapa satelital o seguir la pista a través del GPS de el dispositiu a través de menú principal de l'aplicació, accessible prement el botó situat a la part superior esquerra.

iOS

Teniu un iPhone o un iPad ? llavors Open GPS tracker és l'aplicació adequada per a vostè: disponible de forma gratuïta a App Store, inicialment es va dissenyar per crear pistes en temps real.

Ara es pot fer servir segons sigui necessari per obrir arxius GPX en un mapa que conté les rutes, horaris i altra informació ingressada dins.

Després de descarregar i instal · lar l'aplicació en el dispositiu, comenceu per primera vegada tocant la seva icona situat en la pantalla d'inici de iOS i triï si vol o no permetre l'accés a la seva localització o acordar- només mentre usa l'aplicació.

Sortiu de l'aplicació i obriu el fitxer GPX del seu interès, no ho oblideu de l'aplicació des de la qual el va rebre o de l'administrador d'arxius de iOS. S'hauria de veure com un arxiu de text amb contingut aparentment sense sentit.

En aquest punt, premeu el botó compartir (el quadrat amb fletxa apuntant cap amunt ), Pressiona el botó Copiar a GPX Tracker present al menú que apareix i, un cop que l'última aplicació està oberta, toqueu el botó amb forma carpeta amb visor situat en la cantonada superior esquerra, seleccioneu l'arxiu que acaba de carregar i, al menú que apareix, triï l'opció Carregar al mapa.

Després d'uns segons, la informació continguda en l'arxiu hauria d'estar visible al mapa: pot apropar o allunyar el mapa, utilitzant el clàssic «pessic de dos dits». Gireu, fent un moviment de rotació a la pantalla (sempre amb dos dits) i, si cal, modifiqui el mapa en el qual es mostra el camí (triant entre Apple Mapkit, Open Street Map y Cart DB ), Prement el botó amb forma engranatge.

Si ho desitja, pot afegir una nova ruta a l'arxiu GPX prement el botó currículum situat a la part inferior de la pantalla, abans d'iniciar un viatge: quan hagi acabat, pot guardar l'arxiu novament prement el botó Desar.