Com fer un arbre genealògic a la Pc. Durant un sopar amb familiars, alguns d'ells van explicar la història de la seva família tractant de reconstruir els llocs d'origen dels seus avantpassats. Després d'assabentar-se de parents llunyans dels que mai abans havia sentit parlar, va decidir aclarir i construir un arbre genealògic de la seva família. Immediatament es va posar a treballar amb llapis i paper, però es va adonar que la millor solució per dur a terme el projecte és confiar en una eina professional.

Bé, si aquest és realment el cas, ¡deixa dir-te que has vingut a el lloc correcte en el moment correcte! Amb la guia d'avui, et diré com fer un arbre genealògic a la Pc indicant alguns serveis en línia i alguns programes útils per aconseguir el seu objectiu.

De fet, té nombroses solucions per tenir èxit en el seu intent: algunes li permeten afegir membres de la família amb fotos, dades personals i biografia; altres li permeten administrar el seu arbre genealògic i convidar membres de la família a participar, fer canvis i addicions, amb la possibilitat de crear discussions per intercanviar informació. Interessant, oi?

Com fer un arbre genealògic en la PC amb programes

MyHeritage (en línia / Windows / macOS)

Entre les primeres solucions a considerar per fer un arbre genealògic a la Pc està MyHeritage. És un servei en línia completament gratuït, també disponible com un programa per a instal·lar en la seva Pc i com una aplicació per a dispositius Android i iOS, que li permet crear arbres genealògics d'una manera extremadament simple.

Si considera que MyHeritage és una solució vàlida per crear el seu arbre genealògic, connecteu-vos a la pàgina web de l'servei, feu clic a l'element Comença el teu arbre i ingressi les seves dades en els camps nom, cognom, Adreça de correu electrònic y Any de naixement, Després indiqui el nom i cognom de el teu pare y la teva mare i pressiona el botó s'inicia.

A la següent pantalla, introduïu els detalls dels seus avis materns en els camps nom, cognom, Any de naixement, País de naixement i indica si encara són vius col·locant la marca de verificació al costat de l'element encara viu i, si no, indica la data de defunció en el camp apropiat. Després pressiona el botó Següent, Repeteixi l'operació també per als seus avis paterns i feu clic al botó final.

Ara, introduïu una contrasenya per al compte MyHeritage en els camps Tria una contrasenya y Confirma la contrasenya i pressiona el botó Desar, Després continuï afegint membres de la família fent clic al botó + present en el quadre de cada parent agregat prèviament i trieu si voleu afegir un germà o un fill.

A més, a l'seleccionar el quadre de cada membre agregat de la família, pot afegir i editar seus detalls a través dels elements a la barra lateral esquerra: perfil per veure el perfil i els llaços de parentiu; editar per editar dades agregades prèviament, afegiu una foto i introduïu informació addicional; afegir per afegir un parent; convidar per introduir l'adreça de correu electrònic i convidar a l'parent a fer servir MyHeritage; més peR eliminar el parent o suprimir un enllaç amb una altra persona y Afegir biografia per a inserir la biografia de l'parent seleccionat.

Com es va esmentar anteriorment, MyHeritage també està disponible com un programa que s'instal·larà a la seva Pc. Si voleu descarregar-lo, aneu a la pàgina de descàrrega de l'Arbre Builder (el nom de el programa), feu clic al botó descarregar gratis i espereu que es descarregui el programari.

Ara, tens un PC amb Windows, Feu doble clic al fitxer que acaba de descarregar, seleccioneu el Idioma a través del menú desplegable per al propòsit i pressiona el botó bo, Després feu clic als botons Següent y Estic d'acord, Feu clic al botó instal·larEspereu que es completi la instal·lació i feu clic al botó final per tancar la finestra.

Si tens un Mac, Feu doble clic al fitxer family_tree_builder_ (versió) .dmg i arrossegament la icona a Constructor d'arbres genealògics a la carpeta aplicacions macOS, després feu doble clic a la icona Constructor d'arbres genealògics per començar el programa. Si no comença, feu clic dret sobre ell i seleccioneu l'element obert des del menú que apareix.

Ara, poseu la marca de verificació a la banda de l'article espanyol per configurar l'idioma i prémer el botó acceptar, Després feu clic a l'element entrar per connectar al seu compte MyHeritage o premi l'opció Fes-ara si encara no ha creat el seu compte. Després ingressi les seves dades en els camps nom, cognom, sexe, Adreça de correu electrònic y contrasenya i pressiona el botó Següent per completar el registre.

La primera vegada que inicieu Family Tree Builder, si ja ha creat el seu arbre genealògic en línia, se li demanarà que sincronitzi el programa amb MyHeritage: pressioni els botons bo y , Després feu clic a l'element descarrega'l ara per completar la sincronització i continuar construint el seu arbre genealògic amb Family Tree Builder. L'operació és gairebé idèntica a la descrita anteriorment per a la versió web.

MyHeritage també està disponible en una versió premium paga (7,49 euros / mes facturat anualment) que li permet ingressar fins a 2.500 persones en arbres genealògics, ofereix suport prioritari, afegeix funcionalitat addicional a la creació d'arbres genealògics (unió intel·ligent, mapa interactiu i més) i permet l'accés a informació detallada i documents sobre les persones incloses a la base de dades de el lloc.

Genoom (en línia)

Genoom és un bon servei en línia per crear un arbre genealògic de forma gratuïta. Ofereix una interfície simple i intuïtiva i et deixa posar / administració de l'arxiu personal de cada membre de la família, inserint foto, vista general, professió i molts altres dades. També li permet convidar a diversos membres de la família a unir-se al seu compte per fer canvis i crear discussions.

Per crear el seu arbre genealògic amb Genoom, connecteu-vos a la pàgina web de l'servei i ingressi les seves dades en els camps nom, cognom y e-mail, Després poseu la marca de verificació al costat dels elements masculí o femení per indicar el seu gènere i feu clic al botó crear arbre per registrar-se al lloc.

A la nova pàgina oberta, pot començar a crear el seu arbre genealògic a partir de la inserció dels seus pares. Després feu clic a l'element afegir dades present en els quadres visibles sobre el seu nom i introduïu les dades en els camps nom, cognom y Data de naixement ; especifiqui el tipus de membres col·locant una marca de verificació al costat d'una opció entre masculí y femení i indica si encara són vius col·locant la marca de verificació al costat de l'element El aquesta viu.

Ha de saber que pot associar una adreça de correu electrònic amb cada membre de la família agregat, una funció útil per convidar el contacte a unir-se al seu compte Genoom i realitzar canvis en l'arbre genealògic creat. Per fer això, escriviu l'adreça de correu electrònic en el camp E-mail (opcional), Posi la marca de verificació a la banda de l'article convidar i feu clic al botó afegir per afegir el familiar.

Després d'afegir un membre de la família, premi sobre el seu nom per afegir més informació o modificar la informació ingressada prèviament. A la pàgina acabada d'obrir, feu clic a una de les opcions disponibles: canviar foto per afegir una foto carregant-des de la seva Pc; Edita llistat per aplicar canvis, afegiu informació de contacte ( e-mail y lloc web ) I indicar ciutat, PAC y país de residència; convidar convidar a l'parent a unir-se a la seva xarxa familiar i Canviar els parells canviar la relació amb la parella ( cònjuge, ex cònjuge, soci, exsoci ) I, finalment, inseriu el data del casament. A més, pot fer clic en l'element Targeta completa i en el botó Edita llistat per afegir la biografia, professió i afegiu a el membre de la família a mapa.

Per afegir un germà, fill o parella, feu clic a l'entrada afegir parent present en el quadre de l'familiar del seu interès i escollir un dels elements de afegir pares, afegir germà, Afegir parell, afegir nen y Afegir una persona que ja està a l'arbre. Després, repeteixi l'operació d'addició per a tots els membres de la seva família i creu així «branques» addicionals del seu arbre genealògic.

Una vegada que es completa l'addició de tots els familiars, pot fer clic a la icona impressora present a la part inferior dreta per imprimir l'arbre genealògic. A més, pot pressionar la icona de Casa (A dalt) per accedir a funcions addicionals, com Missatges, Per intercanviar missatges privats amb familiars que hagin rebut i acceptat la seva invitació; Fòrum familiar, Per iniciar noves discussions públiques amb familiars i calendari, Per crear i gestionar esdeveniments. En el seu lloc, premi la icona de món per mostrar als membres de la seva família al mapa oa la icona de línies verticals per veure la llista de tots els parents agregats.

Genoom també està disponible en una versió de subscripció, que li permet eliminar la publicitat i aprofitar les característiques addicionals, com la còpia de seguretat, La capacitat d'exportar l'arbre genealògic a PDF i veure les estadístiques. Click a l'entrada compte Pro voleu subscriure a una subscripció a un cost de 24 euros / any.

Gramps (Windows / macOS / Linux)

avi és un programari gratuït i de codi obert disponible per a Windows, macOS i Linux. Té una interfície completament italiana i admet extensions que, si estan instal·lades, li permeten ampliar la seva funcionalitat.

Per descarregar Gramps al seu Pc, connecteu-vos a la pàgina web de el programa, feu clic a l'element descarregar Gramps a la part superior dreta i, a la nova pàgina oberta, trobi la versió que li interessa Linux, Windows  y MacOS.

La descàrrega està completa, si fa servir un PC amb Windows, Feu doble clic al fitxer GrampsAIO- (Version) .exe, Pressiona els botons Següent y Estic d'acord, Trieu si voleu instal·lar el programa només per a vostè o per a tots els usuaris de PC i premeu els botons Següent y instal·lar per començar la instal·lació.

Si té un Mac, obre el paquet dmg acaba de descarregar i arrossegament la icona a la carpeta de aplicacions macOS i iniciï el programa fent doble clic a la icona. Si no comença, feu clic dret sobre ell i seleccioneu l'element obert des del menú que apareix.

Després d'iniciar Gramps, pressiona el botó nou per crear un nou arbre genealògic, ingressi el nom en el camp apropiat i feu clic a l'element Pujar arbre genealògic. Introdueïx la primera persona fent clic a l'entrada persones a la barra lateral esquerra i pressiona la icona + a la part superior, després ingressi les dades en els camps nom, cognom, sexe, Mentre que a través dels elements a continuació, com esdeveniments, adreces, Internet, galeria etcètera pots ingressar més informació i afegir fotos. Després d'ingressar totes les dades que desitja, premeu el botó bo per afegir a la persona a l'arbre genealògic.

Ara pots crear les primeres relacions. Després seleccioneu la persona creada anteriorment i feu clic a l'element relacions, Després feu clic a una de les opcions disponibles a la part superior de Afegir un nou conjunt de pares (La icona de XNUMX homenets i el + ) Afegir fill a una família existent (La icona de XNUMX homenets ) I Afegir una família amb aquesta persona com a pare ( XNUMX homenets ).

Per exemple, si voleu crear una família amb la persona creada com un nen, premi l'element Afegir un nou conjunt de pares i en la nova finestra que s'obre, feu clic al botó + a la banda dels articles Pare / Partner1 y Mare / Partner2, Després introduïu les dades i premeu el botó acceptar per inserir els nous components.

Des de la mateixa pantalla, també pot afegir qualsevol germà de la persona seleccionada pressionant la icona + a la banda de l'element germans. Després repeteixi el procediment per a totes les persones ingressades per crear el seu arbre genealògic que pot veure fent clic a l'element gràfics present a la barra lateral de l'esquerra.

Legacy (Windows)

També està Legacy com una solució a considerar per administrar el seu arbre genealògic, un programari gratuït i fàcil d'utilitzar per a PC amb Windows.

Per descarregar Legacy al seu Pc, connecteu-vos a la pàgina web de el programa, feu clic a l'element descarregar gratis ara i, a la nova pàgina oberta, pressiona l'opció Descarregar Legacy (versió) Standard Edition (gratuït).

Ara, ingressi les seves dades en els camps Adreça de correu electrònic, Nom y Cognom, Posi la marca de verificació a la banda de l'article No sóc un robot i pressiona el botó pas següent. En uns instants rebrà un correu electrònic amb un enllaç per descarregar el programa: feu clic i, a la pàgina oberta, feu clic al botó Baixa'l ara.

Una vegada que es completi la descàrrega, feu doble clic al fitxer Legacy (versió) Setup.exe per començar la instal·lació, després premeu el botó Següent dues vegades seguides i espereu que acabi la instal·lació.

Ara, iniciï el programa, seleccioneu l'idioma des del menú i pressiona el botó bo, Per tant, col·loqui la marca de verificació al costat de l'element Vull fer servir la edició estàndard de Legacy (gratuït) i feu clic al botó Següent, Després segueixi a l'assistent per configurar el programa.

Per començar a crear el seu arbre genealògic, feu clic a l'opció Comenceu un nou arxiu familiar i ingressi les seves dades en els camps El teu nom, La seva data de naixement, El teu lloc de naixement, Després indiqui si està casat i possiblement ingressi els detalls del seu cònjuge. Després pressiona els botons afegir pare y afegir mare per ingressar els teus pares i els de la teva parella i després en els botons Afegir pare de mare, Afegir mare a mare etcètera per afegir avis. Per desar els canvis, feu clic al botó acabat.

Pot administrar persones agregades pressionant l'element Llista de noms dalt, mentre pot crear persones addicionals fent clic a l'opció afegir persones i triar el tipus de persona per a crear ( Afegir un espòs a la seva esposa, Afegeix un germà, Afegeix un pare etc.).

Altres solucions per fer un arbre genealògic a la Pc

Si els programes i serveis en línia oferts anteriorment no satisfan les seves necessitats, ha de saber que existeixen altres solucions per fer un arbre genealògic a la Pc :

  • Els gens (En línia) : És una eina gratuïta que us permet crear fàcilment el seu propi arbre genealògic. Li permet pujar fotos i documents, per compartir el seu arbre amb parents que podran inserir les «peces» que falten.

 

  • FamilySearch (En línia) : Un poderós servei gratuït que a més de permetre la creació d'arbres genealògics, permet l'accés a un ric arxiu de dades amb la possibilitat de rastrejar fins als avantpassats. La base de dades s'actualitza constantment i té milions de targetes de persones de tot el món.

 

  • Canva (En línia) : Una altra eina en línia per crear un arbre genealògic a partir d'un dels molts models disponibles de forma gratuïta. Gràcies a la seva interfície simple i intuïtiva, és ideal per a usuaris menys experimentats.

 

  • Microsoft Office (Windows / MacOS) : A través de Excel·lent i sobretot paraula, Pot crear un arbre genealògic utilitzant plantilles predefinides i descarregant altres del web. Microsoft Office és de pagament però també està disponible una versió de prova gratuïta.