A l'publicar un document a la xarxa, és important que els usuaris consultin fàcilment aquest últim i que el seu contingut es mostri de la mateixa manera idèntica en qualsevol Pc, dispositiu o sistema operatiu.

Una de les millors maneres de fer això és mitjançant formats d'arxiu estàndard, com PDF, Que encara que patentat per la companyia que el va crear (Adobe) es pot usar lliurement sense regalies.

Aposto a que tu també, de vegades necessites convertir PDF seus documents i després distribueixi'ls en públic. Bé, amb la guia d'avui descobrirem junts algunes de les millors eines per tenir èxit, sense cost i sense cap esforç.

Si teniu una Pc equipada amb Windows, el programa que ha de provar és DoPDF. És una impressora virtual que, un cop instal·lada en el sistema, permet convertir PDF qualsevol tipus d'arxiu per imprimir: documents de oficina, Pàgines web, fotos i molt més. Es pot utilitzar de forma gratuïta tant per a fins personals com comercials.

Per descarregar DoPDF en el seu PC, connectat a la pàgina web de el programa i feu clic al botó Baixa'l ara dues vegades seguides Quan es completi la descàrrega, obriu el paquet d'instal·lació de DoPDF ( doPDF.exe ) I si se li sol·licita que descarregui el .Net Framework 4.0 per Microsoft, primer feu clic a Acceptar i instal·lar i després en . A la finestra que s'obre, col·loqui la marca de verificació al costat de l'element He llegit i accepto els termes de la llicència. i feu clic al botó primer instal·lar i després en final per acabar la configuració.

A continuació, la instal·lació de DoPDF hauria de començar automàticament. Per completar-ho, tot el que ha de fer és treure la marca de verificació de l'element Instal·leu el complement novaPDF per a Microsoft Office (Per evitar la instal·lació de l'complement novaPDF per a aplicacions d'Office que no és essencial per al funcionament de la impressora PDF) I feu clic primer a instal·lar ara i després en prop.

Com es va anticipar àmpliament, DoPDF és reconegut per Windows com si fos una impressora. Això vol dir que si vol transformar un document d'Office, una pàgina web, una foto o qualsevol altre arxiu en un PDF, ha de obrir-lo amb el programa més adequat per a aquest propòsit (per exemple, documents DOC amb Word, pàgines web amb Chrome, El foto amb IrfanView, etc.) i truqui a la comanda de impressió de menú expedient d'aquest últim.

A la finestra que s'obre, de seleccionar DoPDF de la llista d'impressores disponibles, trieu el nivell de qualitat de el document que s'obtindrà ( D'alta qualitat per a la més alta qualitat, 1/2 per a un compromís mitjana entre la qualitat i el pes de l'arxiu o Arxiu més petit per crear PDF de baixa qualitat que són molt «lleugers» en termes de MB). Després trieu la carpeta de destinació per a l'arxiu fent clic al botó Navega i comença la seva creació fent clic bo.

Si teniu una Mac, Sàpiga que per convertir PDF documents, pàgines web o imatges no necessiten cap aplicació de tercers. Podeu deixar la feina a les mans de la impressora PDF «estàndard» inclosa en OS X. Usar-lo és un joc de nens.

Com es veu en Windows amb DoPDF, tot el que heu de fer és obrir l'arxiu per convertir-lo a PDF i invocar la comanda de impressió de menú expedient (o Arxiu ). A la finestra que s'obre, feu clic al menú desplegable. PDF que es troba a la part inferior esquerra i selecciona l'element Desar com PDF D'aquest últim.

Finalment, triï la carpeta en què exportar el document, ingressi informació sobre el títol de l'arxiu, la seva autor etcètera i feu clic al botó Desar per començar a crear el PDF. Si necessita convertir una sèrie d'imatges en un sol document, descobreixi com fer-ho llegint el meu guia sobre com convertir JPG a PDF.

Si no necessita convertir documents a PDF amb molta freqüència i vol evitar instal·lar un altre programari en el seu PC només per a aquest propòsit, truqueu al servei en línia Go4Convert que li permet transformar documents de Word, fulls d'Excel, fotos i llibres ePub en PDF directament des del navegador Tot gratis.

Per usar-lo, vinculat a la seva pàgina d'inici, feu clic al botó triar arxiu (A dalt a l'esquerra) i seleccioneu el document que es convertirà a PDF. Això és tot! El sistema carregarà l'arxiu en línia, el convertirà i descarregarà el PDF obtingut al seu Pc.