Avui et parlarem de Quines són les millors eines devops actualment ?. Per a totes aquestes persones que són desenvolupadors de programari, que caminen en la recerca del millor instrument per optimitzar el teu treball, però no aconsegueixen decidir-se entre tots els que hi ha; aquest article és per a tu.

Què-són-les-Eines-devops-3

Què són les Eines devops? 

Abans de presentar les nostres recomanacions de les millors eines devops, Realitzarem una breu definició de terme. la paraula DevOps, Prové de la unió de dues paraules angleses, Developmen t (desenvolupament) i operacions (Operacions).

La mateixa fa referència a una metodologia orientada a el desenvolupament de programari, la qual gira al voltant de la comunicació, la col·laboració i la integració entre els que fan els programes i els professionals de sistemes en les tecnologies d'informació.

Eines devops per a la Gestió de Codi Font: GitHub  

GitHub és brinda als usuaris allotjaments per a la verificació de versions de desenvolupament de programari per mitjà de Git. Si es tracta concretament de l'àmbit DevOps, GitHub proporciona la possibilitat d'ordenar els equips operatius i de desenvolupament en un mateix instrument de administració de codi font ; en poques paraules, serveix per descobrir quines són les diverses modificacions que poden fer-se a el codi, així com l'autoria d'aquests canvis.

Eines devops d'Implementació: Terraform  

En aquest cas, ens trobem amb un instrument d'infraestructura de codi obert, el qual ofereix les possibilitats de desenvolupar, modificar i realitzar diverses versions de manera molt més eficaç; amb aquesta eina es poden coordinar proveïdors de serveis ja existents i coneguts, però a el mateix temps, de solucions internes personalitzades.

Gràcies a que aquesta eina DevOps compta amb una sintaxi senzilla la qual brinda tant modularitat com funcionament contra multi-cloud; s'ha convertit en tendència. De fet, una de les principals raons per la qual el públic prefereix Terraform sobre els altres; gira entorn de com aquest gestiona la infraestructura com codi.

Ja que aquesta característica resulta ser un dels principis fonamentals a l'hora de executar pràctiques DevOps ; entre les quals es poden trobar a la verificació de el codi, la comprovació de les versions, així com la integració contínua i la implementació contínua. A causa d'això i més, Terraform resulta ser un dels instruments a considerar a l'hora d'escollir una eina DevOps.

Eines Cloud: Amazon Lambda  

Amazon Lambda facilita l'execució de codis en gairebé qualsevol app o servei back-end, sense que calgui administració alguna; l'únic que es necessita per utilitzar-lo, és aconseguir el codi, i l'eina es va a fer càrrec de l'procés necessari per executar i escalar el codi amb gran disponibilitat.

Entre els seus grans beneficis, ens trobem amb la possibilitat de configurar el codi perquè aquest s'iniciï de forma automàtica per mitjà d'altres serveis AWS o, directament dir-des d'una aplicació tant web com mòbil.

Eines d'Integració Contínua (CI): Jenkins

Ara ens trobem amb una eina DevOps la qual es troba escrita en el llenguatge de programació Java; Jenkins és utilitzat per comunicar canvis, realitzar proves en temps real i repartir el codi entre diferents computadors. Els que fan ús d'aquest instrument, el consideren realment potent; ja que el mateix compta amb una interfície gràfica d'usuari integrada, més de mil plugins per complementar la construcció i com si fos poc, es pot utilitzar per sotmetre a proves les aplicacions.

JenkinsX

JenkinsX es troba fonamentat en un disseny DevOps d'arquitectures d'acoblaments flexibles, així mateix, està dissenyat per acceptar la posada en marxa d'un nombre elevat de microservicios; els quals es troben repartits de tal manera que puguin replicar-se i manejar-se des de diversos equips.

De la mateixa manera, aquesta eina DevOps és compatible amb diverses plataformes al núvol, com poden ser google, Pivotal, Amazon, IBM Cloud, Azure i OpenShift. Finalment, cal ressaltar que JenkinsX, resulta ser un prototip de l'anteriorment esmentat Jenkins; però, amb millors pràctiques d'automatització, eines i DevOps, La qual cosa li permet incrementar la velocitat de desenvolupament i perfeccionar el CI /CD.

Eines devops de monitorització: Grafana 

A l'parlar de Grafana, ens referim a una solució de codi obert, el qual té la finalitat de dur a terme anàlisis de dades, separar mètriques que donin significat a la gran proporció de dades que són extrets; així com també, dur a terme un seguiment a les nostres aplicacions, per mitjà de panells personalitzables. Aquesta eina es connecta amb qualsevol font de dades, com poden ser Prometheus, ElacticSearch, PostgreSQL, Graphite, Infux DB, MySQL, etc.

Així mateix, Grafana pot dur a terme un seguiment de l'comportament de l'usuari i de l'aplicació; i igualment mostra amb què regularitat es presenten errors durant la producció, de quin tipus són i els escenaris contextuals, brindant dades relatives.

Prometeu

Aquest és un kit d'instruments d'inspecció i alertes de codi obert, dirigit a contenidors i microservicios. Sense importar la grandària o sector industrial de les organitzacions, Prometheus ha estat un total èxit en bona part d'aquestes; principalment perquè aquest conjunt d'eines compta amb un alt nivell de personalització, a més, el mateix ofereix mètriques optimitzades, sense que calgui crear un control d'el rendiment de el sistema.

Contenidors devops: estibador  

Finalment, ens trobem amb el líder pel que fa a eines d'administració de contenidors es tracta. Docker, automatitza i tipifica l'activació d'aplicacions per dirigir seccions de programari com contenidors aïllats i autònoms; els quals poden ser implementats i executats en qualsevol marc.

Aquesta eina funciona per reduir d'un costat a un altre entre Dev i Ops, En el que es coneix com Implementació Contínua o CI; aquesta característica els brinda als usuaris la possibilitat tant d'eradicar les despeses, com de disminuir els costos operatius.

Aquestes són totes les eines devops que avui hem seleccionat per a tu; esperem realment que les mateixes et siguin d'ajuda i que entre elles, es trobi la que necessites per optimitzar el teu treball. Així mateix, per si algun punt no va quedar prou clar o vols ampliar els teus coneixements sobre el tema, aquí et deixarem un vídeo curt però concís, en el qual s'amplia una mica més el concepte DevOps.

Coneix a través d'aquest link dels diferents tipus de drones que existeixen i atreveix-te a experimentar l'últim de la tecnologia.