Esborrar de forma segura un disc dur T'expliquem tot perquè sàpigues formatar un disc dur. Segueix llegint.

Per què esborrar de forma segura un disc dur

Quan el seu Pc està canviant de mans, és important esborrar les dades antigues. És útil per a un particular, és fonamental per als bancs i certes empreses.

Per tant, cal assegurar-se que els discs durs s'esborrin del tot per evitar la recuperació de dades confidencials.

Pas a pas

Desafortunadament, formatar els discs (fins i tot un format de baix nivell) no és suficient.

En efecte, si el format posa a zero el disc, no es posa a zero «completament»

Tome un disc en el qual escrivim els bits: 0101

Ara formateu (escrigui zero per a tot)

Però pot veure que hi ha alguns 1, els zeros tenen una lleugera magnetització residual. Aquesta magnetització es pot resoldre amb dispositius especialitzats, obrint el disc dur (hi ha empreses especialitzades en aquest tipus de recuperació).

Després pot deduir que tenia dades 0101 tot i el format.

I és encara pitjor!

Les dades anteriors es poden recuperar, fins i tot a l' escriure a la part superior. Per exemple, en el nostre registre anterior, si escriu 0011:

Els dos 1 no es tenen la mateixa magnetització completament: un és més fort que l'altre. Després pot deduir el que tenia abans. El mateix per als dos zeros.

Resultat: La magnetització prèvia (0101) es pot deduir tot i el fet que els zeros (0000) es van escriure després d'altres dades (0011)!

En certs casos, és possible recuperar les dades antigues d'un disc, tot i la formatació i la destrucció causats per les noves dades. (Això només es pot fer amb dispositius especialitzats).

És important trobar mètodes per esborrar el disc dur .

Per a informació, l'exèrcit americà fa fon teus discos durs per garantir que ningú pugui recuperar les dades ingressats en ell.

altres fan servir dispositius de desmagnetització que generen un poderós camp magnètic (mentre destrueixen el disc dur).

No tenim tots aquests mitjans, però hi ha programari que fa el necessari.

Com esborrar de forma segura un disc dur

Hi ha diferents mètodes i estàndards per esborrar (DoD, etc.). No obstant això, considerant l'àmplia varietat de mètodes per codificar informació en mitjans magnètics, l'única solució que garanteix la millor privacitat és realitzar nombroses passades d'escriptura. Això pot semblar poc, però generar dades aleatòries amb una Pc no és fàcil (la Pc és per naturalesa determinista).

Amb un generador de nombres aleatoris incorrecte, és possible endevinar els següents nombres a l'examinar les cadenes passades. Vol dir que usar un generador que no és bo en nombres aleatoris (PRNG) li permet recuperar les seves dades malgrat tot.

Un dels millors generadors de nombres aleatoris és Mersenne-Twister, amb un període de garantia de 2 ^ 19937-1.

el programari Bota i arma nuclear d'Darik li permet utilitzar Mersenne-Twister per esborrar discos. És una distribució mini Linux que cap en un disquet (o CD). Simplement iniciï la Pc i iniciï el 'esborrar'

Darik 's Boot and Nuke admet discos XT, IDE, PATA, SATA i SCSI.

descarregar

Per l'arxiu EXE (Per disquet / USB), executeu-lo, inseriu el disquet o llapis de memòria, Seleccioneu el lector i feu clic al botó «Instal·lar». Per tant, el registre es realitzarà en el disquet o pen drive.

l'arxiu ISO ha de desar amb el seu programari de gravació habitual (prengui BurnCDCC o BurnAtOnce si encara no tens cap).

Sol·licitud

Inicieu seu PC amb el disquet, la unitat flash o el CD. A la pantalla, simplement feu clic a ENTER. Espereu que acabi la posada en marxa. Esperi un moment, serà rebut amb la següent pantalla:

(Tingueu en compte que una vegada que s'adjunta aquesta pantalla, pot treure el disquet / pen drive / CD, la qual cosa és pràctic per fer diverses màquines més endavant)

Premeu M (el ? si tenim QWERTY), i triï el mètode «PRNG Stream» (amb les fletxes alta / baixa i Intro).

Premeu el valor 8 (= nombre de passades) i feu clic a ENTER.

Després seleccioneu el disc dur pressionant la tecla ESPA9O:

Després premeu la tecla F10 per iniciar l'esborrat i espereu que acabi el tractament.

ATENCIÓ: Això esborrarà tot el disc (arxius, particions ... tot!) La recuperació de dades és impossible!

Tingueu en compte que després de l'última passada amb les dades aleatoris, el disc s'esborra amb zeros.

Fins aquí el breu tutorial per formatar el seu disc dur.