Impressora virtual de PDF. Alguna vegada has sentit parlar d'impressores virtuals? Aquest és un programari que «fingeix» ser una impressora i permet processar qualsevol tipus de contingut per imprimir, com documents d'Office, pàgines web i imatges, guardant el resultat final com un arxiu extern. Les impressores virtuals més comuns són aquelles per a PDF que, precisament, li permeten prendre qualsevol contingut imprimible, ja sigui una pàgina web, un arxiu de text, una sèrie d'imatges, i convertir-lo en un arxiu PDF reproduïble en qualsevol dispositiu i en qualsevol aplicació adequada per al propòsit.

Impressora virtual de PDF per a Windows

Si necessita una impressora virtual de PDF i usa un PC equipada amb el sistema operatiu Windows, aquí hi ha una sèrie de recursos que segurament seran útils.

Impressora PDF de Windows 10

Té un PC amb Windows 10 ? Llavors tinc excel·lents notícies per donar-te: pots imprimir qualsevol tipus de contingut PDF sense descarregar programari addicional. Tot el que necessites és el impressora virtual per PDF inclòs «estàndard» en el sistema operatiu Microsoft.

Com ja es va esmentar anteriorment, les versions més recents dels sistemes operatius que tenim a les Pcs, els nostres telèfons mòbils i les nostres tauletes inclouen impressores PDF que poden ser utilitzades per qualsevol aplicació amb una ordre d'impressió.

Això vol dir que pot exportar qualsevol contingut del seu interès a PDF simplement mostrant-ho en la pantalla, obrint el comandament d'impressió (Generalment accessible a través de menú Arxius ) I triar Microsoft Imprimeix a PDF o Desar com PDF de la llista d'impressores disponibles.

Prenguem un exemple pràctic immediatament: si voleu imprimir una pàgina web que es mostra en google Chrome en format PDF, tot el que ha de fer és prémer el botó (...) situat a la part superior dreta, seleccioneu l'element impressió des del menú que s'obre i selecciona l'opció Edita ... des del quadre que apareix al centre de la pantalla.

A la finestra que s'obre, seleccioneu la impressora. Guardar com PDF de la llista d'impressores disponibles, ajust la configuració de «imprimir» (per exemple, marges, pàgines per mantenir, etc.) com millor li sembli i comenci a exportar el seu PDF fent clic al botó Desar.

doPDF

Si teniu una versió de Windows anterior a la 10, pot imprimir els seus documents en PDF amb doPDF, una impressora virtual de PDF completament gratuïta tant per a fins personals com comercials.

Per obtenir-lo, primer connecteu-vos al seu lloc web oficial, després feu clic al botó Descarregar ara! ubicat a la pàgina del lloc web que s'obrirà i després novament en el botó Descarregar ara! a la pàgina que s'obrirà.

En aquest punt, passareu a la pàgina web de Soft112 i automàticament, després d'uns segons d'espera, començarà la descàrrega del programari de client.

Una vegada que es completi la descàrrega, obriu el fitxer doPDF-full.exe que acaba de recollir de el lloc doPDF i continua amb la instal·lació de la impressora virtual fent clic primer al botó instal·lar ara i després en el botó Llançar i visitar el lloc.

Si no voleu instal·lar el complement doPDF per a Microsoft Office (que no és essencial perquè la impressora funcioni en Word, Excel i companyia), elimini la marca de verificació de l'element Instal·lar complement per a Microsoft Office.

Un cop finalitzada la instal·lació, el panell de configuració per a la impressora virtual doPDF s'obrirà automàticament. A través d'aquest panell pot ajustar algunes preferències d'impressió. Per exemple, intenteu fer clic al botó preferències:

Podeu seleccionar l'orientació de la impressió horitzontal o vertical. Una vegada que hagi aplicat les seves preferències d'impressió, o per deixar la configuració per defecte, tanca aquest panell prement el botó tancar.

Missió complerta! Ara pot imprimir a PDF des de qualsevol aplicació amb una funció d'impressió simplement seleccionant doPDF de la llista d'impressores disponibles.

Impressora virtual de PDF per a Mac

Usa un Mac ? També hi ha una impressora virtual de PDF inclòs «estàndard» en macOS, i no necessita utilitzar aplicacions de tercers per transformar documents, fotos o pàgines web en PDF.

Tot el que ha de fer és obrir l'arxiu que desitja convertir PDF (Utilitzant qualsevol aplicació adequada per a aquesta fi) i obrir la comanda impressió de menú Arxius present a la barra situada a la part superior de la pantalla.

Després, a la finestra que s'obre, s'expandeixi el menú desplegable PDF situat a la part inferior dreta, seleccioneu l'element Guardar com PDF des d'aquest últim i seleccioneu la carpeta de destí de el document que voleu crear.

Abans de començar l'exportació de l'arxiu, també pot ajustar les diverses configuracions de «impressió», com el número de pàgina que es mantindrà, el nivell de zoom, l'orientació de les pàgines, etc.

Impressora virtual de PDF per Android

Les impressores virtuals ara també s'inclouen en els sistemes operatius per a telèfons mòbils i tauletes.

En Android, Per exemple, pot exportar qualsevol contingut per imprimir a PDF simplement trucant a la comanda d'impressió i seleccionant l'opció Desa en PDF des del menú que s'obre.

Prenguem un exemple pràctic immediatament. Si voleu imprimir una pàgina web en PDF, obriu Crom  o el navegador que fa servir habitualment per navegar per Internet i connectat a la pàgina que voleu exportar a PDF.

Després pressiona el botó compartir (Que pot representar-se mitjançant la icona de tres punts connectats entre si o, en el cas de Chrome, mitjançant la veu compartir present en el menú de l'aplicació), seleccioneu la icona imprimir  des del quadre que s'obre i triï Desa en PDF o Guardar com PDF des del menú de selecció d'impressora (a dalt).

Finalment, pressiona el botó PDF que es troba a la part superior dreta i selecciona la carpeta en la qual exportar el document.

Impressora virtual de PDF per iOS

També iPhone e iPad inclou una impressora PDF virtual per utilitzar quan sigui necessari per exportar pàgines web, correus electrònics, fotos i altres continguts PDF.

Per usar-la, tot el que ha de fer és mostrar el contingut que s'exportarà a PDF (per exemple, una pàgina web en Safari o una foto a l'aplicació Fotos), premeu el icona per compartir (El quadrat amb la fletxa apuntant cap amunt) i seleccioneu la funció impressió des del quadre que s'obre, a la segona fila d'icones.

En aquest punt, ampliï amb dos dits la vista prèvia de la pàgina a imprimir (o un «toc» profund si té un iPhone amb 3D Touch), el pressioni novament en el icona per compartir i elegeixi quina aplicació exportar el PDF. pots triar iCloud Drive, Dropbox o qualsevol altra aplicació que pugui emmagatzemar documents PDF.

Un altre programari per imprimir en PDF

Finalment, vull explicar sobre un parell de programes de PC que li permeten exportar documents en format PDF sense recórrer a impressores virtuals externes.

Això significa que els documents es poden guardar en format PDF, encara que no hi ha una impressora virtual instal·lada a l'ordinador.

Microsoft Office (Windows / Mac)

A partir de la versió 2010, Microsoft Office li permet exportar documents en format PDF sense utilitzar programari extern.

Tot el que ha de fer és obrir el document per guardar-lo en PDF, feu clic al botó Arxius situat a la part superior esquerra, seleccioneu l'element exportació des de la barra lateral esquerra i premeu el botó crear PDF / XPS.

Després seleccioneu l'article PDF des del menú desplegable desa, Trieu la carpeta en què exportar el fitxer i feu clic al botó publicar, per completar el procediment

La versió 2007 de Microsoft Office també pot exportar documents en format PDF, però només després d'instal·lar un complement gratuït especial.

LibreOffice / OpenOffice (Windows / Mac / Linux)

LibreOffice i OpenOffice són dos excel·lents suites de productivitat gratuïta. Representen la millor alternativa «gratuïta» a Microsoft Office i són compatibles amb tots els principals sistemes operatius de PC: Windows, macOS i Linux.

Entre les seves moltes funcions, també hi ha una per exportar documents en format PDF, que es pot trucar fàcilment seleccionant l'element Exporta a format PDF de menú Arxius (A dalt a l'esquerra).

Després de cridar a la comanda exportar a PDF, el programari li permet configurar la Qualitat de resolució i altres propietats de l'arxiu de sortida. Finalment fent clic al botó exportació pot triar la carpeta en què desar el document.