Pantalla negra o pantalla d'espera a l'inici. Si tens aquest problema, no et preocupis. Segurament sigui una ximpleria i no t'hagis adonat. És probable que tot funcioni correctament però simplement tinguis algun cable mal connectat. Per això, et anem a explicar què pot estar passant i què pots fer.

 

Què fer si hi ha la pantalla negra o pantalla d'espera a l'inici

Si el seu PC sembla funcionar normalment (llum de l' disc dur encesa, soroll, etc.), aquest és probablement un dels següents problemes: el cable que encén el monitor i la unitat central estan mal connectats o danyats. Verifica les connexions.

Su pantalla està defectuosa o apagada. Prova-ho en una altra Pc. Si el problema persisteix, consideri reemplaçar-lo per un altre.

La Pc emet xiulets diverses vegades

Si el teu PC fa sorolls, llavors et diem que aquest és un problema de maquinari. Pots buscar a la nostra web les entrades que parlen d'aquest tema. Segur que trobes la font d'aquests xiulets i pots solucionar-ho.

La Pc no emet xiulets

Aquest és un problema important de maquinari! la placa base o processador (CPU) està trencat. Proveu el processador en una altra placa base per determinar el problema (amb un expert). No obstant això, en alguns casos rars, pot ser que la PC estigui defectuosa, i en aquest cas pot notar activitat en el disc.

La pantalla es torna negra a l'iniciar Windows

Aquest és probablement un problema de la targeta gràfica.

És millor arrencar a manera segura pressionant la tecla tàctil F8 durant l'inici (abans que aparegui el logotip de Windows). Després de carregar el Mode segur, tregui el controlador de la targeta gràfica i torneu a instal·lar l'últim controlador (o la versió utilitzada anteriorment).

Pot ser que el controlador no es pugui instal·lar en mode segur. En aquest cas, simplement tornar a realitzar la Pc que carregarà un controlador VGA genèric. Per tant, es pot instal·lar el controlador de la targeta gràfica. Si això no funciona, consideri desinstal·lar els elements acabats d'instal·lar abans de el problema.

Si la pantalla es posa negra mentre s'executa una aplicació

Si la pantalla es posa negra mentre s'executa una aplicació, per exemple, un videojoc ha de fer les següents comprovacions.

Primer, comproveu la configuració mínima recomanada pel joc. Intenta tancar les aplicacions inútils que funcionen en segon pla.

Assegureu-vos que els controladors de la targeta gràfica estiguin actualitzats i que la versió instal·lada de DirectX sigui a el menys la mateixa que la recomanada pel joc.

Si és possible, disminueixi la configuració de visualització de el joc (resolució, nombre de colors).

Assegura't, com a últim recurs, que no hi ha pegat perquè el joc solucioni el problema (en el lloc web de l'editor).

Finalment, el problema pot ser degut a l'ús d'una versió piratejada de el joc; 'En aquest cas, la millor solució és anar a la botiga més propera i comprar un altre joc!