En aquesta oportunitat parlarem sobre PlayGiga que és una empresa espanyola que es dedica a el món dels videojocs en el núvol, de manera que Facebook decideix comprar-la. Si vols conèixer més d'aquesta empresa, et convidem a que segueixis llegint.

playgiga

Índex

Sobre l'adquisició de PlayGiga 

Es va arribar a conèixer que Facebook va comprar a PlayGiga, que és una empresa que es troba ubicada a la ciutat de Madrid i l'objectiu d'aquesta és el de brindar el servei de jocs a través del núvol. Es diu que Facebook va arribar a pagar 70 milions d'euros per aquesta empresa.

L'objectiu d'aquesta compra per Facebook, era no quedar-endarrerit en el mercat tecnològic dels videojocs, ja que aquest es troba en constant creixement actualment; s'ha arribat a catalogar en algunes ocasions com el Netflix dels videojocs per les característiques que brinda aquesta plataforma per als usuaris fanàtics dels videojocs. El que la fa que aquesta nova opció per jugar sigui prou atractiva per als seus usuaris.

L'empresa 

PlayGiga és una empresa que neix a finals de l'any 2013, sent aquest una plataforma de distribució de jocs per streaming que permet que qualsevol dispositiu electrònic sigui mòbil, tablets, ordinador o televisió sent aquest un suport per a qualsevol joc que vulguis jugar. Aquesta empresa té com a objectiu el portar els videojocs a on es trobi l'usuari.

Aquesta empresa ofereix als seus usuaris un catàleg de jocs que abasta fins als jocs més atractius que poden estar en el mercat, perquè els puguis jugar en qualsevol moment, en qualsevol lloc en el qual et trobis ia través de el suport que tinguis. Una de les coses més important sense tenir la necessitat de tenir algun dispositiu electrònic perquè puguis jugar.

La tecnologia amb la qual treballen els permet tenir una velocitat de resposta immediata, així com altres aspectes que fan de l'experiència molt agradable. A causa de que el joc s'arriba a executar des del núvol, de manera que l'usuari no té necessitat de descarregar ni arribar a instal·lar res.

Després de la seva creació, un any després, PlayGiga, arribava a el mercat espanyol a finals d'any 2018 de la mà de Wade, que és un servei de Streaming de jocs per un preu de menys 10 euros a l'mes. La competència en aquest tipus de mercat era Wade Box que és un pack adaptador i comandament que oferia 6 mesos gratis de servei per 99,90 euros.

A continuació, et donarem un llistat d'alguns dels jocs que inclouen aquest servei:

 • Anarcuteu.
 • Batman Arkham Asylum i Arkham City.
 • Mad Max.
 • Moto Gp 17.
 • Tennis World Tour.
 • The Lego Movie.
 • Tomb Raider-Goty.
 • Godbye deposava.
 • Toybox Turbos.
 • Lladre
 • Splasher.
 • Lego Harry Potter Years 1-4 i de 5-7.
 • Entre molts més que tenien dins del seu catàleg.

Si vols conèixer com registrar-te a Amazon Prime, Una de les plataformes de Streming més famoses, només has d'ingressar al link i llest trobaràs tota la informació.

playgiga

Interès de Facebook 

Facebook tenia força temps amb interès d'incursionar en el mercat dels videojocs, en el qual s'arriba afirmar que existeix un mercat potencial en aquesta àrea de 700 milions d'usuaris. És quan Facebook comença a entrar en aquest món de realitat virtual amb l'adquisició de Oculus el 2014, després va comprar Beat Games.

La compra d' PlayGiga demostrava que l'objectiu de la companyia era seguir els passos de google Stadia amb serveis similars. A principis de 2019 al Mobile World Congress va servir com a escenari per presentar un acord entre Vodafone i PlayGiga, on s'incloïa el sistema de streaming mitjançant uns cascos de realitat virtual i l'aplicació de la xarxa 5G.

Importància de PlayGiga 

A causa de que el mercat de l'videojoc ha crescut com la primera opció d'entreteniment a Espanya. És pel que, els últims informes de l'mercat mundial de jocs en el núvol van pronosticar que el creixement seria d'un 33,7% des del 2015 a l'any 2020.

Un dels avantatges que té el de jugar des del núvol respecte als altres formats és que es té independència de el maquinari. A causa de que el jugador només ha d'instal lar l'aplicació en el dispositiu i el joc s'executarà directament des dels servidors de PlayGiga.

Addicionalment, no cal que facis algun espai dins el dispositiu per poder arribar a jugar. Ja que aquests són especialistes en la distribució de jocs, que li permetrà a l'usuari de l'servei jugar des d'un pc, Mac o televisió sense haver de recórrer a comprar alguna consola ni jocs.

Així com tampoc és necessària la descàrrega, instal·lacions o actualitzacions, ja que tots els videojocs que estan en PlayGiga es processen directament des del núvol, el que fa que la velocitat de el joc sigui molt bona. I aquest sigui una opció molt atractiva per als gamers que sempre caminen en recerca d'un joc per arribar a jugar.

Característiques de PlayGiga 

Dins de les característiques que té aquesta plataforma PlayGiga tenim les següents que esmentarem a continuació:

 • Ofereix els catàlegs de jocs més atractius en el mercat.
 • La tecnologia amb què compta permet que els jocs tinguin una resposta immediata, el que fa que l'experiència sigui agradable.
 • No han d'arribar adquirir algun tipus de consola.
 • Compta amb la infraestructura 5g.

A continuació, et deixarem un vídeo sobre PlayGiga, On coneixeràs com funciona aquesta plataforma de videojocs, de manera que et convidem a observar-lo.

Per finalitzar aquest post podem dir que aquesta plataforma anomenada PlayGiga és molt reeixida pel servei que presta d'allotjament en el núvol de jocs, perquè els usuaris puguin jugar qualsevol d'aquests jocs que tenen dins del seu catàleg sense la necessitat d'haver d'utilitzar una consola per poder jugar. Aquest compte amb un catàleg amb jocs molt bons que segur t'interessarà.

La compra d'PlayGiga per Facebook segurament tindran moltes novetats en curt i llarg termini per a aquesta plataforma de videojocs en el núvol. Pel que ens toca esperar que sortirà d'aquesta adquisició en el mercat de videojocs.