Precaucions abans de vendre su disc dur o Pc. Si està pensant en vendre el seu disc dur i / o Pc, ¡vos de eliminar el seu contingut! Molta gent pensa que formatar el disc seguit d'una restauració de Windows és suficient, però no ho és! Hi ha programari de recuperació que, tot i la formatació, li permet trobar certs arxius!

Totes les precaucions abans de vendre el seu disc dur o Pc

Com eliminar dades en Windows amb SDelete

Quan s'elimina un arxiu, només s'elimina l'accés a l'arxiu. El cos de l'arxiu és el mateix. Per tant, amb certes eines (restauració, recuperació d'arxius de PC, etc.), és possible recuperar aquestes dades.

SDelete li permet trencar espai lliure al disc perquè la recuperació sigui impossible. SDelete és molt millor que la majoria de les eines similars, ja que té en compte NTFS i pot usar els patrons que impedeixen la majoria de les operacions de recuperació física (que consisteixen a obrir el disc dur).

Per buidar l'espai lliure al disc, escriviu:

sdelete -zc:

.

No oblidis el -z, en cas contrari, esborrarà el disc «complet».

Utilitza el programa abans d'apagar la seva Pc o anar per evitar rastres inútils.

 

Com formatar la PC des d'un CD / DVD

Podeu iniciar la seva Pc des d'un CD per formatar el disc dur en qualsevol sistema operatiu. Abans, però, de fer-ho, s'ha de tenir cura de crear un grup de DVD de restauració per al seu sistema si el seu PC no ve amb tals DVD (consulteu el manual de PC).

Com formatar el teu PC amb SDelete

Com es va indicar anteriorment, SDelete pot formatar completament la seva Pc. Per buidar l'espai lliure al disc, escriviu

sdelete c:

sense el -z (Contràriament al anterior), en cas contrari s'esborrarà el disc «complet».

Nota: si vols formatar altres particions simplement canvia la lletra C: a la de la partició desitjada.

Com formatar un Mac des del DVD d'instal·lació de Mac OS

Arrencada la PC amb el DVD d'instal·lació de Mac OS X mantenint pressionada la tecla C. Obre Finder i veu a aplicacions > utilitats > Utilitat de disc.

Després seleccioneu el disc per esborrar, aneu a la pestanya excloure i seleccioneu Opcions de seguretat. S'obrirà una finestra que ofereix diverses opcions d'eliminació, triï Eliminar 35 passis. Feu clic a Ok i espereu que acabi el procés (això portarà temps).

Nota: Sembla que en Mac, esborrar discs SSD causa alguns problemes, fins i tot l'esborrat segur fa que les dades siguin accessibles.

Amb quins programes formatar altres sistemes o components

Podeu utilitzar el programari esmentat anteriorment per a formatar un dispositiu extern (llapis de memòria, disc dur extern, Pastilla, targetes de memòria, telèfons mòbils, etc.) connectat al seu PC.

Per exemple, molts telèfons mòbils avui dia emmagatzemen una gran quantitat de dades, així que consideri desinstal·lar les aplicacions que ha instal · lat i recuperar les targetes de memòria.