programari gratis. ¿Va comprar un Pc nova i es va decebre quan va descobrir que gran part del programari inclòs en ell eren només versions de prova, és a dir, versions de prova de programes pagaments? No et preocupis. Pot desfer-se fàcilment d'aquestes aplicacions i reemplaçar-les amb programes totalment gratis, fiable i funcional. Si vols programes gratis antivirus, Programes d'oficina, reproductor d'àudio / vídeo, solucions d'edició de fotos i molt més.

Per comprendre millor de què estic parlant, mireu aquesta llista d'aplicacions imprescindibles per a Windows, Mac OS X i Linux. Tots són 100% gratuïts i complets amb tutorials sobre com usar-los millor.

Internet i comunicació

Comencem amb els millors programari gratis per navegar en línia, administrar el correu electrònic i, en general, comunicar-se amb altres persones en Internet.

 • google Chrome - un dels millors navegadors de la història, no només en PC. És molt ràpid carregar pàgines, té centenars d'extensions per expandir la seva funcionalitat i sincronitza totes les dades de l'usuari entre múltiples dispositius (PC, telèfon mòbil i tauleta). Està disponible per a Windows, Mac OS X, Linux, Android i iOS.

 

 • Mozilla Thunderbird - si encara prefereix utilitzar clients de correu electrònic tradicionals en lloc de serveis de correu web, Thunderbird és un dels millors programari que pot instal·lar en el seu PC. És lleuger, fàcil de configurar i gràcies a les extensions es pot enriquir amb moltes característiques addicionals. Està disponible per a Windows, Mac OS X i Linux

 

 • Skype - El client VoIP més famós de món, ara propietat de Microsoft. Li permet realitzar trucades i videotrucades gratuïtes a través d'Internet i trucades a usuaris de telèfons tradicionals a preus molt assequibles. Està disponible per a Windows, Mac OS X, Linux, Android, iOS i Windows Phone.

 

 • Pidgin - Excel·lent aplicació de missatgeria instantània que li permet xatejar en AIM, Hangouts de Google, Facebook (mitjançant XMPP), IRC i altres xarxes. Està disponible per a Windows, Mac OS X i Linux.

 

 • JDownloader - un dels gestors de descàrregues més complets que la possibilitat de descarregar ràpidament qualsevol tipus d'arxiu. Va ser dissenyat principalment per a serveis de hosting, per a això administra comptes regressives, captchas i comptes premium. Està disponible per a Windows, Mac OS X i Linux. T'ho vaig dir en detall en el meu publicació publicat fa algun temps.

 

 • UTorrent - El millor client per descarregar arxius de la xarxa BitTorrent. És molt fàcil de configurar i també admet enllaços magnètics. Està disponible per a Windows i Mac.

 

 • Dropbox - un dels serveis de emmagatzematge en el núvol més famosos gràcies a el qual pot emmagatzemar els seus arxius en línia i mantenir-los sincronitzats en diferents dispositius (PC, telèfon mòbil i tauleta). La versió bàsica gratuïta ofereix 2 GB d'espai que pot augmentar convidant a altres usuaris a subscriure o carregant les seves fotos en línia. Està disponible per a Windows, Mac OS X, Linux, Android, iOS i altres plataformes.

 

Programes gratuïts per a treballar

Qui va dir que per treballar eficientment amb el teu PC has de gastar molts diners? Aquí hi ha programes 100% gratuïts que no tenen res a envejar als que es troben a les botigues.

 • LibreOffice - La millor alternativa gratuïta a Microsoft Office. Inclou aplicacions per escriure textos, Processar fulls de càlcul, fer presentacions, crear documents imprimibles i editar arxius PDF. És compatible amb tots els documents de Microsoft Office, tant entrants com sortints. Està disponible per a Windows, Mac OS X i Linux.

 

 • Nitro Reader- és un excel·lent lector de PDF gratuït amb funcions avançades d'edició de documents. Li permet completar formularis, afegir escrits, fletxes i diverses notes en arxius PDF. També és capaç de transformar documents i imatges d'Office en PDF amb uns pocs clics.

 

 • Evernote - la millor aplicació per prendre notes, emmagatzemar fotos, informació i parts de pàgines web. Està disponible per a Windows, Mac OS X, Linux, Android, iOS i també altres plataformes i sincronitza automàticament les notes en tots els dispositius.

 

 • Texte - un programa molt fàcil d'utilitzar que et permet establir abreviacions a través de les quals pots escriure oracions més llargues ràpidament. Només per a Windows.

Programari gratis per a Música, Fotos i vídeos

Ara passem a alguns excel·lents programari gratis per escoltar i editar música, administrar fotos digitals i reproduir o editar vídeos.

 • Spotify - Servei cada vegada més popular per escoltar música en streaming. La versió bàsica gratuïta et permet reproduir cançons de qualitat mitjana intercalades amb anuncis. A l'subscriure als plans de pagament, elimina les taques i pot escoltar cançons de major qualitat. Està disponible per a Windows, Mac OS X, Android, iOS i altres plataformes.

 

 • Foobar2000 - Un reproductor de música essencial, molt lleuger i ple de funcions avançades. En poques paraules, la millor alternativa per a Windows Media Player i iTunes.

 

 • Audàcia - El millor editor d'àudio gratuït a través d'el qual pot editar fàcilment pistes de música i enregistraments. Et vaig mostrar com aprofitar-a el màxim en diverses publicacions, com la de com editar una cançó. Està disponible per a Windows, Mac OS X i Linux.

 

 • Picasa - Excel·lent programari per gestionar fotos, visualitzar-les i retocar-les distribuïdes gratuïtament per Google. Està disponible per a Windows, Mac OS X i Linux.

 

 • GIMP - La millor alternativa gratuïta a Photoshop, que és un programa complet per a l'edició de fotos que satisfà tant als usuaris més experts com als principiants. Està disponible per a Windows, Mac OS X i Linux.

 

 • VLC - reproductor de vídeo universal que li permet reproduir tots els formats principals d'arxius de vídeo sense necessitat de còdecs externs. Està disponible per a Windows, Mac OS X i Linux.

 

 • Windows Movie Maker - El millor programa gratuït d'edició i edició de vídeo disponible en Windows.

 

 • Freemake Video Converter - és un excel·lent conversor de vídeo gratuït equipat amb funcions per a edició bàsica (curta vídeos i els gira) i extreu DVDs. És només per a Windows.

 

 • CamStudio - programa petit però potent que li permet fer seqüències de vídeo del que està succeint a la pantalla del seu PC. Només per a Windows.

 

Programes gratis de seguretat

Protegir la seva Pc i les seves dades és essencial, i es pot fer de manera efectiva sense cap cost.

 • Bitdefender Free - Un dels millors antivirus gratuïts per a Windows. Comproveu totes les activitats en línia i fora de línia de l'usuari sense alentir massa la seva Pc. Està disponible no només per a Windows sinó també per a Mac (sense escaneig en temps real) i Android.

 

 • Malwarebytes antimalware - un excel·lent antimalware gratuït que li permet eliminar moltes amenaces cibernètiques que els antivirus no poden interceptar. No té la funció d'escaneig en temps real, de manera que no alenteix el sistema.

 

 • CCleaner - Una «navalla suïssa» per al manteniment de la Pc. Li permet eliminar arxius innecessaris en el disc dur, Alliberar espai i accelerar l'inici de l' sistema operatiu desactivant els programes configurats innecessàriament per a l'inici automàtic. Està disponible per a Windows i Mac OS X.

 

 • LastPass - és un servei en línia que s'utilitza a través d'extensions de navegador que li permet emmagatzemar de forma segura totes les seves contrasenyes. És compatible amb Chrome, Firefox, Internet Explorer i Safari.

 

Altre programari gratis

Finalment, aquí hi ha alguns programes que no s'inclouen en cap de les categories anteriors, però que encara recomano que instal per aprofitar a l'màxim el seu PC.

 • VirtualBox - El millor programari gratuït per crear i administrar màquines virtuals. Està disponible per a Windows, Mac OS X i Linux.

 

 • 7-Cremallera - programari lliure molt lleuger que li permet crear i extreure arxius comprimits de tot tipus (o gairebé). Només per a Windows.

 

 • Ashampoo Burning Studio gratis - Solució completa per gravar en Windows que li permet crear CD / DVD / Blu-Ray de dades, DVD de vídeo, CD de música, disquets duplicats i molt més.