Verificar quins són els rendiments reals d'una Pc és una operació que s'ha de realitzar a l'almenys una vegada, per comprendre si la PC que acaba de comprar està realment a el dia o si la que ja està en ús segueix funcionant com a començar i poder suportar el treball diari. El mateix és cert quan es realitzen canvis de maquinari. A l'contrari del que un podria pensar, per dur a terme aquest tipus de prova no cal recórrer a experts en el camp. Només aprofita el programes de referència I ja està fet.

De què estic parlant exactament? Ho explicaré immediatament. Pel terme punt de referència, ens referim a un conjunt de proves a nivell de programari destinades a proporcionar una mesura, expressada en puntuacions, de quin és el rendiment de la Pc pel que fa a realitzar aquesta o aquella altra operació. També s'ha de tenir en compte que el punt de referència també li permet determinar la capacitat de la PC per realitzar una tasca determinada de manera més o menys ràpida, precisa i precisa.

Tot clar? Molt bé! Llavors, què diria per deixar de banda la xerrada i passar a l'acció real, i després esbrinar quin programari té el seu per al propòsit en qüestió? Vostè? Gran. Així que col·loqui en una posició còmoda i llegiu la informació a continuació. Troba tot en espiga amb una gran quantitat de detalls en les següents línies.

Geekbench (Windows / Mac / Linux)

Geekbench és una solució universal d'avaluació comparativa que li permet provar el rendiment de les PC i dispositius mòbils independentment de l' sistema operatiu amb el qual estiguin equipats. De fet, està disponible per a Windows, Mac i Linux, però també per iOS y Android, Proporcionant a totes les plataformes la mateixa possibilitat convenient per avaluar l'estat de la CPU i la GPU, sense massa tecnicismes o gràfics difícils de desxifrar.

El programari és de pagament però està disponible en una versió de prova gratuïta (la qual vaig fer servir per escriure aquest pas) que li permet provar totes les seves funcions durant un període de 30 dies.

Per usar-lo, connecteu-vos a la pàgina web de el programa i feu clic al botó descarregar, Per començar a descarregar el programari en el seu PC.

Quan finalitzi la descàrrega, si feu servir Windows, obriu el fitxer .exe obtingut i feu clic a lo. Després premeu cap amunt Següent en Estic d'acord de nou en Següent i amb instal·lar. Després completi la configuració pressionant cap amunt acabat.

Si, en canvi, està utilitzant una Mac, obriu el paquet .dmg acabat d'obtenir i arrossegament la icona Geekbench a la carpeta aplicacions. Després veu a la carpeta aplicacions de macOS, feu clic dret a la icona de el programa i triï obert dues vegades seguides, per iniciar l'aplicació, però, eludint les limitacions d'Apple cap a desenvolupadors no autoritzats. Després premeu cap amunt estar d'acord acceptar els termes d'ús del programari.

Ara que, sense importar el sistema operatiu utilitzat, mostri la finestra Geekbench a la pantalla, feu clic al botó més tard per inserir posteriorment la clau de llicència del producte, després de la qual cosa pressiona el botó executar benchmark de CPU (Per realitzar proves a la CPU) o en això Executar punt de referència de càlcul (Per provar la GPU). A Mac, primer ha de seleccionar les pestanyes respectivament CPU y Calcular Esquerra

Una vegada que es completi la prova, veurà que el resultat apareix a la finestra de l' navegador web configurada com a predeterminada. Si ho desitja, també pot crear un compte gratuïta en el lloc web de Geekbench fent clic al botó Registrar que està a la part superior, per guardar tots els resultats de les seves proves i poder consultar-los més tard.

Maxon Cinebench (Windows / Mac)

Maxon Cinebench És un altre dels programes de referència que recomano provar. És molt avançat i es basa en Cinema 4D, Un dels programari més famosos utilitzats per a la realització d'efectes de cinema en 3D. A l'usar-lo, pot verificar l'estat de la CPU i la targeta gràfica de manera que determini la idoneïtat del seu Pc per a la edició de vídeo i / o gràfics digitals.

És completament gratuït, bastant senzill, i està disponible tant per a Windows com per a Mac.

Per usar-lo, primer connecteu-vos a la pàgina web de el programa i feu clic al botó DESCARREGAR Cinebench (WIN) (Si utilitzeu el Windows) o en això DESCARREGAR Cinebench (MAC) (Si utilitzeu una Mac), per descarregar el programari en el seu PC.

Quan es completi la descàrrega, si feu servir Windows, traieu el fitxer Codi postal que acaba d'obtenir en qualsevol ubicació de la Pc i iniciï el fitxer .exe que conté. Després feu clic a raça i després en acceptar.

Si, en canvi, el que utilitzeu és una Mac, obriu el paquet .dmg obtingut, obriu la carpeta dins d'ell i arrossegament la icona de el programa a la carpeta aplicacions per macOS. Després feu clic dret sobre ell i seleccioneu obert dues vegades seguides, per iniciar el programari, però, eludint les limitacions d'Apple cap als desenvolupadors no beneïts.

Ara que veu la finestra del programari a la pantalla, iniciï les proves pressionant els botons raça que trobes sota de la capçalera OpenGL y CPU dalt a l'esquerra

Una vegada que es completi el procediment, els resultats de la prova se li mostraran a la finestra de Maxon Cinebench i també pot comparar els seus resultats amb els d'altres, a través de la secció classificació qui està a l'esquerra

PassMark PerformanceTest (Windows)

PassMark PerformanceTest és un dels millors programes de referència disponibles al mercat, que conté en una única solució tots els eines necessàries per provar el rendiment de el processador (realitzant operacions matemàtiques, Compressions, xifrant arxius, etc.), targeta gràfica (prova de gràfics 2D i 3D), discs durs (Lectura i escriptura) i RAM (a través de diverses operacions d'accés a memòria).

El programari és només per a Windows i és de pagament, però està disponible en una versió de prova gratuïta (la qual vaig fer servir per escriure aquest pas) que li permet provar totes les seves funcions durant un període de 30 dies.

Per usar-lo, primer connecteu-vos a la pàgina web programa, feu clic al botó Baixa'l ara que està a la dreta i després a l'enllaç Descarregar PerformanceTest setembre (9 i 64 bits de), Per descarregar el programari al seu PC.

Quan es completi la descàrrega, obriu el fitxer .exe obtingut i feu clic a lo. Després seleccioneu l'article Estic d'acord amb l'acord i feu clic a Següent tres vegades, després dalt instal·lar i després en acabat.

Ara que veu la finestra PassMark PerformanceTest a l'escriptori, premeu el botó continuar per aprofitar el període de prova de el programa, després feu clic a l'element EXECUTAR BENCHMARK que trobes en el centre de la finestra i després lo, En resposta a la pregunta que apareix, per començar la prova.

Si després voleu executar proves específiques relacionades amb la CPU, RAM, disc dur, Etc., premeu els botons corresponents a l'esquerra.

Una vegada que es completi la prova, se li mostraran els resultats, amb tots els detalls de l'cas i la puntuació relativa a continuació.

Sandra (Windows)

Entre els programes de referència que mereixen més atenció també hi ha Sandra, A través del qual pot sentir el pols del seu Pc a l'tenir una sèrie d'eines disponibles que poden avaluar acuradament la salut de sistema. A més dels punts de referència, Sandra també li permet conèixer els resultats obtinguts en proves de Pc similars a les que utilitzeu i proporciona consells útils sobre com millorar el rendiment de la màquina.

El programari només es pot usar en els sistemes operatius Windows i es paga, però està disponible en una versió de prova gratuïta (la que vaig utilitzar per a la redacció d'aquest pas) que té només unes poques funcions limitades.

Per descarregar-lo a la seva Pc, connecteu-vos a la pàgina web de el programa i feu clic a l'enllaç descarregar que trobes a la columna Lite a la taula que hi ha. A la pàgina que s'obre, feu clic a l'enllaç. HQ de referència: Sandra Lite (Gratis / Gratuït / Aval - Sense anuncis, sense molèsties) present sota la redacció Llocs de descàrrega gratuïta d'afiliats després pressiona l'últim enllaç que trobi en la llista adjunta a la fi de la pàgina.

Quan finalitzi la descàrrega, obriu el fitxer .exe obtingut i feu clic a lo. Així que segueix endavant bo per confirmar l'ús de l'idioma italià, seleccioneu l'element Accepto els termes de l'acord de llicència. i feu clic a Següent cinc vegades, després dalt instal·lar i amb final. Si no està present en el seu PC Microsoft Visual C++, Durant el procediment de configuració, aquest últim també s'instal·larà, és essencial que Sandra funcioni.

Després de completar el procediment d'instal·lació, feu clic a lo i finalment veurà aparèixer la finestra principal del programari a l'escriptori. Així que tanqui la pantalla per veure els suggeriments del dia, feu doble clic al botó punt de referència que es troba a la part inferior i triï el tipus de prova que es realitzarà entre tots els disponibles.

Finalment, feu clic al botó amb el paparra verd, Tanqui la finestra addicional que apareix prement el botó vermell amb el "X" i espereu que es proporcionin els resultats de la prova per avaluar el rendiment de la Pc.

HD Tune (Windows)

Com el seu nom ho suggereix amb força facilitat, Sintonització de HD és una aplicació que li permet verificar l'estat i el rendiment dels discos durs de forma ràpida i senzilla. Està disponible en dues versions: una gratuïta (la que solia escriure en aquest pas) i una altra de pagament amb més funcions, com a avaluació comparativa d'arxius, proves d'escriptura, guardar arxius de registre, verificar la memòria cau i estadístiques sobre les temperatures internes de la Pc.

És molt fiable i també és capaç de verificar errors en el disc. Funciona en totes les versions principals de Windows.

Per usar-lo, connecteu-vos a la pàgina web de el programa i feu clic a l'enllaç hdtune_255.exe que trobes en la redacció Sintonització de HD, Per iniciar la descàrrega de el programa a l'ordinador.

Quan es completi la descàrrega, obriu el fitxer .exe obtingut i feu clic a lo. Després premeu cap amunt Següent, Seleccioneu l'article Estic d'acord amb l'acord i feu clic novament en Següent quatre vegades seguides, després dalt instal·lar i per concloure pressiona sobre acabat.

Una vegada que aparegui la finestra principal d'HD Tune a la pantalla, premeu el botó començament qui està a la dreta per començar la prova. A la fi de l'procés, podrà conèixer el resultat.

Si ho desitja, també pot guardar els resultats de la prova com una captura de pantalla fent clic al botó amb disquet que està a la part superior, mentre que si voleu copiar la imatge a l'portapapers, Ha de pressionar el botó adjacent. Si després voleu copiar la informació obtinguda en forma de text en el portapapers, ha de pressionar el botó amb i dues fulles que sempre trobes a la part superior de la finestra de el programa.

OCCT (Windows)

OCCT És un altre dels programes de referència dels que vull parlar-te. Li permet provar la GPU de la Pc realitzant proves d'esforç personalitzables. És molt fàcil d'usar i és ideal per als jugadors que estimen jugar a l'ordinador, ja que mostra estadístiques relacionades amb la targeta de vídeo de la Pc que indica dades com temperatura, voltatge, freqüència, FPS, etc.

Els resultats de les proves realitzades amb OCCT es guarden en forma de gràfics relacionats amb FPS, freqüència i altres propietats de GPU. És només per a Windows i és gratis.

Per usar-lo, connecteu-vos a la pàgina web de el programa i feu clic a l'element Instal·lador (.exe) que es troba a la part inferior, per iniciar la descàrrega de OCCT en el seu PC.

Quan finalitzi la descàrrega, obriu el fitxer .exe obtingut i feu clic a lo. Després premeu cap amunt bo en Següent. Així que segueix endavant Estic d'acord encara en Següent en instal·lar i amb final. Si no està present en el seu PC, també se li demanarà que instal Microsoft .NET Framework 3.5 que és pràcticament essencial perquè el programa funcioni.

Ara que veu la finestra del programari a la pantalla, seleccioneu el tipus de prova d'esforç que desitja realitzar fent clic a la pestanya corresponent, personalícela com vulgui completant els camps a la pantalla i seleccionant les opcions que prefereixi en els menús desplegables i després premeu el botó EN dret

Un cop completada la prova, pot veure el resultat a través dels gràfics proveïts que es guardaran a la carpeta C: Usuaris nom d'usuari Documents OCCT com imatges en format PNG.