Programes per animar dibuixos. Legustaría donar «vida» als personatges dissenyats mitjançant la creació d'animacions i dibuixos animats reals. Per aquesta raó, immediatament va començar a cercar programari que li permetés crear animacions, Però encara no va poder trobar un.

En aquesta guia, vaig a parlar d'una sèrie de programes per animar dibuixos per instal·lar en la seva Pc i ajudar-lo a triar el que millor s'adapti a les seves necessitats. De fet, ha de saber que hi ha diferents solucions segons el tipus d'usuari.

Hi ha programes i serveis en línia que li permeten crear animacions utilitzant dibuixos i imatges preparats per utilitzar per carregar des de la seva Pc. I altres programaris estan dedicats als usuaris gràfics més experimentats i li permet animar els seus dissenys cuidant cada detall. A més, li mostraré una llista d'aplicacions que li permeten crear i animar dibuixos des telèfons mòbils i tauletes.

Els millors programes per animar dibuixos

Aquí un recull dels millors programes per animar dibuixos i com usar-los.

Synfig Studio (Windows / macOS / Linux)

Entre els millors programes per animar dibuixos a tenir en compte està Estudi Synfig. És un programari de codi obert que li permet crear animacions 2D i crear dibuixos animats reals amb un resultat final d'efecte segur. Està disponible per a Windows, macOS i Linux.

Per descarregar synfig en el seu Pc, connecteu-vos a la pàgina web oficial de el programa i premeu els botons descarregar y versió estableSeleccioneu el sistema operatiu que fa servir amb el menú desplegable a la banda de Tria el teu sistema operatiu i ingressi qualsevol donació al camp Nom a preu just (Si voleu descarregar el programa gratuït, escriviu 0 ).

Premeu el botó aconsegueix synfig, Ingressa la adreça de correu electrònic en el camp apropiat, feu clic al botó Següent dues vegades seguides i pressiona el botó pagament complet.

En uns instants rebrà un correu electrònic amb l'enllaç per descarregar el programari: feu clic al botó descarregar contingut dins d'ell per començar a descarregar synfig.

Va completar la descàrrega, si té un PC amb Windows, Feu doble clic al fitxer SynfigStudio- (Version).exe, Pressiona el botó Estic d'acord i feu clic en els botons Següent y instal·lar per començar la instal·lació del programari.

Després esperi que la barra de progrés arribi al 100% i premeu el botó tancar  per tancar la finestra i completar la instal·lació.

Si utilitzeu un Mac, Al seu lloc, obriu el paquet dmg recentment descarregat, arrossegament Estudi Synfig a la carpeta aplicacions macOS i obri l'últim, després feu clic dret a la icona de el programa. I seleccioneu l'element obrir per iniciar synfig Studio la primera vegada i evitar les restriccions d'macOS per a aplicacions que provenen de desenvolupadors no certificats (les vegades següents no hi haurà necessitat d'aquest pas).

Ara està llest per crear i animar el seu disseny. Primer, selecciona l'article arxius des del menú superior i feu clic a l'opció Importació des del menú que apareix. Trieu la imatge que s'utilitzarà com a fons del seu disseny i impórtela en l'àrea de treball de synfig Studio.

Per adaptar la imatge importada a l'àrea de treball, feu clic en ella i arrossegueu el indicador taronja cap a fora o cap a dins per augmentar o disminuir la mida de la imatge i arrossegament l'indicador verd per establir la seva posició.

Per afegir els dibuixos dels personatges per animar, feu clic de nou en els elements ArxiuImportació i repeteixi el que es va descriure anteriorment per canviar la seva mida i establir la seva posició, després feu clic a la icona de l' homenet verd present a la part inferior dreta, a sota de l'àrea de treball, per activar el mode de gravació.

A la barra de progrés gris a la part inferior, pot veure els quadres que componen la caricatura i sobre els quals haurà d'actuar per crear les animacions. Feu clic en un marc per crear la seva primera animació, després seleccioneu el personatge del seu interès i mogui la posició actuant sobre el indicador verd com es va descriure anteriorment.

Ara, torni la línia de progrés a el quadre zero i premeu el botó ▶ ︎ per veure l'animació creada. Ha de saber que si els caràcters individuals s'han construït en diversos nivells (és a dir, si les diverses parts de el cos de el personatge són nivells únics de l'dibuix), pot utilitzar el mateix mètode per actuar en les parts individuals de el cos de el personatge i crear animacions detallades (per exemple un personatge que saluda amb la mà).

Per exportar l'animació creada, feu clic a l'element Arxiu situat en la cantonada superior esquerra, selecciona l'opció representació des del menú que apareix, establiu el nom de l'arxiu a la finestra que s'obre, canvieu l'extensió de PNG perquè AVI i seleccioneu l'opció ffmpeg des del menú desplegable a la part de l'element destí.

Després pressiona el botó paràmetres i seleccioneu el còdec MPEG4 - part 2 per exportar el cartró com un vídeo MPEG4.

Scratch (en línia / Windows / macOS)

És una eina gratuïta que permet crear animacions utilitzant un llenguatge de programació en bloc. Permet usar fons i personatges preparats per utilitzar, així com carregar les seves pròpies creacions des d'una Pc.

Està disponible en una versió en línia, però li permet crear animacions en mode fora de línia utilitzant un editor convenient per a Windows i macOS.

Per utilitzar Scratch en la seva versió en línia, connecteu-vos al seu lloc web oficial i feu clic a l'element CREAR, A dalt a l'esquerra, per accedir a l'editor i començar a crear les seves animacions.

Per establir el fons de la caricatura, feu clic a la icona paisatge present sota la capçalera nou fons (A baix a l'esquerra) per aplicar un dels fons de pantalla disponibles a Scratch. En cas contrari, feu clic a la icona d'una fletxa dins d'una carpeta per carregar un fons de pantalla del seu PC.

Ara ha d'ingressar els seus caràcters (anomenats sprites) A través de la secció nou sprite : Feu clic a la icona de l' homenet per afegir un nou personatge seleccionant de l'catàleg de Scratch oa la fletxa dins d'una carpeta per carregar un des del seu PC i repetir l'operació per a tots els personatges que componen el seu dibuix animat.

Després d'establir el fons i ingressar els caràcters, està a punt per animar el dibuix. Després selecciona el primer personatge i fes clic a la pestanya guió per accedir a la llista d'ordres disponibles.

Trieu el bloc d'ordres del seu interès (per exemple fer (nombre) passos ), Arrossegueu-lo a la banda dreta de el programa i repeteixi l'operació per a tots els ordres i tots els caràcters que desitja animar.

Si, d'altra banda, desitja utilitzar el programa en el seu PC, necessita saber que el funcionament de l'editor sense connexió de Scratch és idèntic a l'descrit per a la versió web. Per descarregar, accedeixi a la pàgina principal d'Scratch, feu clic a l'element Editor fora de línia present a la part inferior de la pàgina i seleccioneu l'element descarregar relacionat amb el sistema operatiu del seu interès.

Va completar la descàrrega, si té un PC amb Windows, Feu doble clic al fitxer Scartch  (Versió) .exe, Pressiona el botó executar  i feu clic al botó següent. Després espereu uns segons i feu clic al botó finalitzar per a finalitzar la instal · lació d'Scratch i tancar la finestra.

Si utilitzeu un Mac, obre el paquet dmg un cop descarregat, feu doble clic a la icona Adobe air i pressiona el botó obrir.

Ara feu clic al botó refrescarEntrar el contrasenya del seu compte d'usuari en macOS i pressiona el botó Assistent d'instal·lació. Després esperi que es completi l'actualització i feu clic al botó finalitzar per tancar la finestra.

Pivot Animator (Windows)

pivot Animator és un programa gratuït que et permet crear i animar dibuixos compostos per homes estilitzats. És una solució adequada per a usuaris que ingressen a el món de l'animació per primera vegada. Només està disponible per a Windows.

Si creu que Pivot Animator és el programari que millor s'adapta a les seves necessitats, connectat a la pàgina web oficial de el programa, feu clic al botó descarregar i, a la nova pàgina oberta, pressiona el botó Descarregar Pivot Animator.

Una vegada que es completi la descàrrega, feu doble clic al fitxer pivot_ (Version) .exe, Pressiona el botó executar  i, en la nova finestra oberta, feu clic als botons Següent y acceptar i no instal cap programa promocional.

Després esperi que es completi la instal·lació.

A la pantalla principal de el programa, pot veure l'home estilitzat per animar. Per crear una animació, comenci a moure les articulacions de l'homenet arrossegant els punts vermells  i prement el botó afegir marc per cada moviment realitzat.

Per veure l'animació creada, feu clic al botó jugar.

Ha de saber que, amb Pivot Animator, pot personalitzar l'animació amb l'addició d'elements addicionals. Per inserir un fons, feu clic a l'element Arxiu   al menú superior i seleccioni l'opció carregar fons per carregar una imatge per utilitzar com a fons.

Feu clic al botó fons present a la barra lateral de l'esquerra i seleccioneu el fons importat només per aplicar-ho a el projecte.

En canvi, premeu el botó Afegir figures per afegir un nou home estilitzat per animar i fer clic a la icona llapis present sota la capçalera figures seleccionades per canviar parts de el cos.

Si, en canvi, desitja utilitzar un personatge o un dels elements disponibles al catàleg de Pivot Animator, seleccioneu l'element arxius, Feu clic a l'opció Tipus de figura de càrrega des del menú i, a la nova finestra oberta, seleccioneu el personatge o element del seu interès per importar a l'àrea de treball.

Un cop hagi acabat de crear la seva animació, tot el que ha de fer és exportar-la: seleccioneu arxius y Exportar animació, Seleccioneu el format d'exportació entre GIF y AVI, Feu clic al botó Desar i llest.

Animatron (en línia)

Animatron no és un programa per a instal·lar en la seva Pc, sinó una de les millors aplicacions en línia per animar els seus dibuixos.

Permet tant crear dibuixos animats usant fons i personatges preparats per utilitzar com importar les seves pròpies creacions.

Està disponible en una versió gratuïta que aplica una marca d'aigua a les animacions exportades: per eliminar-la i aprofitar les característiques addicionals, cal subscriure a un dels plans de subscripció entre per (30 $ / mes o 15 $ / mes amb facturació anual) i empresa  (60 $ / mes o 30 $ / mes amb facturació anual).

Per animar dibuixos amb Animatron, connecteu-vos a la pàgina web oficial de l'servei i premeu el botó prova gratis present sota la capçalera Crear HTML5 i vídeo d'animació.

A la nova pàgina oberta, feu clic a l'element. Registrar a la part superior dreta per crear el seu compte: ingressi, després, la seva adreça de correu electrònic en el camp Escriu el teu correu electrònic i feu clic al botó Crear un compte.

En uns instants rebrà un correu electrònic amb un enllaç d'activació: feu clic al botó Activa el teu compte per activar el seu compte i, en la nova pàgina oberta, ingressi les seves dades de registre en els camps El teu nom, contrasenya e indústria i pressiona el botó Crea el meu compte gratis per completar el registre.

Ara estàs a punt per crear la teva primera animació amb Animatron. Després feu clic al botó Comença a crear dalt a la dreta per accedir a l'àrea de treball de l'servei, després seleccioneu una de les animacions punt per utilitzar a la barra lateral esquerra.

Si, en canvi, desitja importar els seus dibuixos, feu clic a l'element Importació a la part superior, pressiona el botó seleccionar arxiu i seleccioneu els arxius per importar (també pot carregar vídeos o arxius d'àudio per utilitzar com a fons de la caricatura). Després feu clic al botó acabat per afegir l'arxiu importat a l'àrea de treball.

Creu, doncs, la seva caricatura utilitzant les eines disponibles a la barra lateral esquerra i actuant en la línia de temps a la part inferior, mentre afegeix una nova escena buida pressiona el botó + present a la cantonada superior dreta, en cas contrari, feu clic al + Dins d'un quadrat per duplicar l'escena anterior.

Per descarregar la caricatura creada, pressiona el botó descarregar  a la part superior dreta, trieu una de les opcions disponibles entre vídeo, GIF, SVG, Estableixi la qualitat i feu clic al botó continuar per començar la descàrrega.

Aplicacions per animar dibuixos

Entre les eines que pot considerar, a més de programes per animar dibuixos, també hi ha algunes aplicacions per animar dibuixos des d'un smartphone o tauleta.

  • Escriptori d'animació (Android / iOS) : És una aplicació dedicada a usuaris amb bones habilitats de disseny gràfic i que li permet crear animacions cuidant fins al més mínim detall. És gratis, però per desbloquejar totes les eines de dibuix integrades cal realitzar compres a l'aplicació a partir de 1,09 euros.

 

  • FlipaClip (Android / iOS) : És una aplicació que li permet dibuixar cada quadre del seu dibuix animat amb un resultat final garantit. Permet compartir el disseny animat en les principals xarxes socials (YouTube, Facebook, Vaig venir, Instagram) I guardar en el seu dispositiu. És gratuït i permet compres en l'aplicació per augmentar la funcionalitat.

 

  • ScratchJr (Android / iOS) : És la versió per a tauleta de Scratch, el programari que he esmentat en els paràgrafs anteriors i que li permet crear animacions utilitzant un llenguatge de programació en bloc.

 

  • Animació i Dibuix (iOS) : És una aplicació paga (5,49 euros) que et permet crear animacions vectorials amb extrema simplicitat. És adequat tant per a usuaris inexperts com per a aquells que busquen una eina amb funcions potents i sofisticades. Només està disponible per a iPad.

 

Fins aquí l'entrada sobre programes per animar dibuixos.