Programes per comprimir arxius. No aconsegueix enviar aquests documents al seu col·lega per correu electrònic i la culpa, a hores d'ara tens absoluta certesa, és el seu pes excessiu. Tot el que ha de fer és moure els seus arxius a una memòria USB i lliurar-los ... a menys que utilitzi un compressor especial!

En les següents línies, aniré i li mostraré quins crec que són les millors programes per comprimir arxius. Pot usar-los per reduir dràsticament la mida dels seus documents a l'agrupar-los en un sol arxiu comprimit, per fer que les imatges, MP3, etc. siguin més petits. En resum, sigui quina sigui la seva necessitat, veurà que podrà trobar un recurs adequat per a aquest propòsit.

Millors programes per comprimir arxius

Adapter (Windows / Mac)

Adaptador és una aplicació que li permet convertir tots els formats d'arxius de vídeo principals a l'personalitzar diversos paràmetres. A l'usar-lo, és possible no només transformar una pel·lícula descarregada de Internet en un vídeo per iPad, iPhone o DVD, Sinó també comprimir els arxius de vídeo canviant la seva resolució i qualitat de sortida.

Té una interfície d'usuari extremadament senzill, a, completament traduïda a l'italià i també bastant agradable. A més, és completament gratuït i està disponible tant per Windows com per Mac.

Per usar-lo, visiteu el lloc web de el programa i feu clic al botó descarregar adaptador, Per començar a descarregar el programari a la Pc.

Quan finalitzi la descàrrega, si feu servir Windows, obriu el fitxer .exe obtingut i el pressioni. executar, acceptar  i amb Següent. Seleccioneu l'article Estic d'acord amb l'acord, pressioni de nou Següent sis vegades i instal·lar.

Podeu acabar la configuració pressionant cap amunt acabat. Durant el procés d'instal·lació, també es descarregaran i instal·laran FFMPEG (Necessari per al correcte funcionament de el programa) i VLC (Reproductor multimèdia conegut no essencial perquè l'adaptador funcioni).

No obstant això, en Mac, obriu el paquet .dmg acabat d'obtenir i arrossegament la icona de el programa contingut de la carpeta aplicacions per macOS. Feu clic dret sobre ell i seleccioneu obrir dues vegades seguides, per iniciar el programari, però, eludint les limitacions imposades per Apple als desenvolupadors no autoritzats. Prem el botó continuar i espereu que es descarregui d'Internet FFMPEG (Necessari per a l'operació de l'convertidor).

Ara que veu la finestra Adaptador a la pantalla, arrossegueu el vídeo que voleu comprimir, seleccioneu el perfil de conversió i compressió més apropiat entre els que trobi al menú a continuació, seleccionant vídeo, Després el tipus de dispositiu i després l'opció que prefereixi.

Si no voleu canviar el format de vídeo original, aneu sempre a menú vídeo, feu clic a general, Seleccioni, de menú addicional que s'obre, el mateix format que l'arxiu font i intervingui en les opcions que trobi en les seccions vídeo, resolució y àudio a la part dreta de la finestra de el programa, per ajustar la configuració relacionada amb la part de vídeo, resolució i àudio.

Finalment, feu clic al botó convertir qui està a la dreta i espera que s'iniciï i completi el procediment de compressió.

7-Zip (Windows)

Considerat per molts com la millor alternativa gratuïta a WinRAR i WinZip, 7-Cremallera és un excel·lent programa per administrar arxius comprimits de codi obert que li permet extrapolar arxius de tots els formats d'arxiu principals (ZIP, RAR, 7Z, etc.) i comprimir arxius usant el format ZIP o 7Z, que en comparació amb això aquest últim ofereix un major percentatge de compressió.

Està completament en espanyol, només està disponible per a Windows i també està optimitzat per a sistemes de 64 bits de, Per tal de dur a terme totes les operacions de compressió i descompressió en el menor temps possible.

Per descarregar-lo a la seva Pc, connecteu-vos a la pàgina web de el programa i feu clic a l'enllaç descarregar que trobi en correspondència amb la versió de la seva sistema operatiu, A la taula situada a la part superior de la pàgina.

Quan es completi la descàrrega, obriu el fitxer .exe acabat d'obtenir, el pressioni a executar  i, en la finestra que apareix, premeu instal·lar i amb tancar.

Una vegada que es completa el procés d'instal·lació, pot utilitzar 7-Zip simplement seleccionant tots els fitxers que voleu comprimir, fent clic dret en un d'ells, triant l'element 7-Zip des del menú que s'obre i l'opció Afegir a l'arxiu ....

A la finestra que en aquest moment veurà aparèixer a l'escriptori, indiqui el nom que voleu assignar a l'arxiu comprimit que està a punt de crear en el camp a la part superior, el format i el nivell de compressió a través dels menús desplegables respectivament Format d'arxiu: y Nivell de compressió:, Ajust (si ho desitja) les altres opcions disponibles i premeu bo.

L'arxiu comprimit generat es guardarà en la mateixa ubicació que l'arxiu original. Si voleu guardar-lo en un altre lloc, abans de començar la creació de l'arxiu comprimit, premeu el botó (...) que trobi a la part superior dreta de la finestra 7-Zip i especifiqueu la ubicació de sortida des d'allà.

FILEminimizer Pictures (Windows)

Com el seu nom indica, FILEminimizer Imatges és un programa que li permet reduir el pes dels arxius gràfics sense afectar la seva qualitat de manera excessivament negativa.

Això vol dir que, a l'usar-lo, és possible prendre un o més arxius en format JPG, BMP, PNG o GIF i comprimir-los mantenint les imatges pràcticament intactes i visibles amb qualsevol programari de gràfics.

El programari està completament en italià i està equipat amb diverses funcions avançades, com la que li permet crear arxius de fotos comprimits per enviar-los directament per correu electrònic. És gratis i només està disponible per a Windows.

Per descarregar-al seu PC, connectat a el lloc web de programari i feu clic al botó Descarregar versió gratuïta.

Quan es completi la descàrrega, obriu el fitxer .exe obtingut i feu clic primer a executar i després en instal·lar i amb Següent.

Ara, dóna-li a Accepto els termes de l'acord de llicència. i feu clic a Següent cinc vegades seguides, en instal·lar i amb final per a finalitzar la configuració i iniciar el programari.

Ara que veu la finestra FILEminimizer Pictures en el seu escriptori, seleccioneu les imatges que voleu comprimir fent clic a obrir arxiu. Alternativament, arrossegueu les fotos directament a la finestra FILEminimizer Pictures.

Ara indiqui el nivell de compressió que prefereix a través d'l'indicador Ajustaments de compressió situat a la part inferior. Si cal, també pot personalitzar els paràmetres de compressió seleccionant l'opció compressió personalitzada sempre col·locat en la part inferior i fent clic al botó ajustos.

Per començar el procediment real per comprimir els fitxers, feu clic al botó optimitzar arxius a la barra d'eines. Per defecte, les fotos comprimides es guardaran en la mateixa ubicació que els arxius d'origen.

Si voleu canviar aquest comportament, premeu el botó ajustos a la part superior, selecciona la targeta Carpeta de destinació des de la finestra que s'obre, seleccioneu Guardeu els arxius optimitzats a la carpeta:, Pressiona el botó (...) i indica la ruta relativa.

Compressor PDF gratuït / Free PDF Compressor (Windows)

En un article centrat en els millors programes per comprimir arxius, és pràcticament impossible no nomenar compressor PDF gratuït.

De fet, és una petita aplicació gratuïta per a Windows que pot ser útil en aquells casos en què necessita enviar documents PDF bastant pesats per correu electrònic i desitja aclarir-una mica per no excedir els llindars de grandària dels arxius adjunts.

Li permet comprimir PDF utilitzant quatre nivells de compressió i dos algorismes que funcionen de manera diferent. Els arxius processats pel programa mantenen la seva qualitat original gairebé intacta i es poden veure amb qualsevol lector de PDF sense cap problema.

Per utilitzar el programa, primer connecteu-vos a la seva pàgina de descàrrega i premeu el botó Baixa'l ara. Quan finalitzi la descàrrega, obriu el fitxer .exe que acaba d'obtenir i es trobarà davant de la finestra de Free PDF Compressor.

Ara fes clic al botó Carregar ... per seleccionar el PDF en el que vol actuar, seleccioneu l'algoritme que voleu utilitzar per a la compressió en la secció Algorisme de Compressió, Indica el grau de compressió de la secció Nivell de compressió, Pressiona el botó comprimir  i indica la ubicació per guardar.

Modificador de qualitat de MP3 (Windows)

Modificador de qualitat MP3 és un programa gratuït per a Windows que li permet reduir la mida dels arxius MP3 canviant la seva velocitat de bits i freqüència. Té una interfície extremadament senzill, a traduïda completament a l'espanyol a través de la qual es poden processar carpetes completes d'arxius d'àudio per reduir la seva grandària.

Les seves opcions són molt flexibles i a la fi de la conversió, el programari li permet comparar les cançons originals amb les convertides, perquè l'usuari pugui triar quin desar.

Per descarregar el programa al seu Pc, aneu a la pàgina web Modificador de qualitat MP3 i feu clic al botó Baixa'l ara situat a la part inferior.

Un cop completada la descàrrega, traieu el arxiu ZIP obtingut, iniciï el programa que conté, feu clic a executar, en acceptar.

Ara que veu la finestra del programari, feu clic al botó Afegeix fitxers situat a la part superior esquerra per a seleccionar els MP3 que es van a comprimir. Si necessita treballar en una carpeta, feu clic a Afegeix una carpeta. Alternativament, arrossegueu els arxius directament a la finestra de el programa.

Ara, ajust la taxa de bits, la manera i la mostra de freqüència a través dels menús desplegables a la part inferior dreta (si no té necessitats particulars, també pot deixar tot com està).

Després, especifiqui la ubicació on voleu desar els arxius de sortida utilitzant les opcions adjuntes a la secció destinació a la part inferior dreta i feu clic al botó Inici per començar el procés de compressió.

ShrinkIt (Mac)

Si utilitzeu una Mac, pot comprimir els fitxers PDF posant-se en contacte ShrinkIt. Aquest és un dels programes més petits (però també el més poderós!) Per comprimir arxius que, de fet, li permet reduir el pes dels arxius PDF mitjançant un simple arrossegar i deixar anar.

Per servir, el primer moviment que ha de fer és connectar-se a la pàgina web de el programa i premeu el botó descarregar ShrinkIt, Per descarregar ShrinkIt al teu Mac.

Un cop completada la descàrrega, traieu el arxiu ZIP obtingut i arrossegament la icona de l'aplicació dins el termini a la carpeta aplicacions de macOS, feu clic dret sobre ell i seleccioneu obrir dues vegades seguides, per iniciar el programa.

Ara que veu la finestra ShrinkIt en el seu escriptori, arrossegament el PDF que desitja comprimir sobre ella i esperi uns moments a que el programari processi el fitxer.

Posteriorment, ShrinkIt reemplaçarà el PDF original amb la seva variant comprimida i crearà una còpia de seguretat (En la versió original) en la mateixa ubicació.

ImageOptim (Mac)

Entre els millors programes per comprimir arxius, al menys pel que fa a la banda de Mac, està ImageOptim. És una aplicació de cost zero per a macOS que, com es pot endevinar pel nom mateix, li permet comprimir fotos i imatges intervenint en els següents formats: JPG, PNG i GIF.

Per usar-lo, visiteu el lloc web aplicació i feu clic al botó descarregar gratis que està al centre, per iniciar la descàrrega de ImageOptim.

Un cop completada la descàrrega, traieu el fitxer comprimit obtingut i arrossegament la icona de programari a la carpeta aplicacions per macOS. Després feu clic dret sobre ell i seleccioneu obrir dues vegades seguides, per eludir les restriccions que l'empresa «poma mossegada» imposa als desenvolupadors no certificats.

Ara que veu la finestra de el programa en el seu escriptori, arrossegament les imatges que voleu comprimir. Un cop fet això, el procediment de compressió s'iniciarà automàticament i quan arribi al final, es sobreescriuran les imatges originals (pel que suggereixo que creï una còpia de seguretat) i se li mostrarà el percentatge de compressió aplicat a la columna.

Si ho considera apropiat, pot comprimir encara més les imatges seleccionades seleccionant-les i després fent clic al botó més. Pot repetir aquest últim pas fins i tot més d'una vegada, fins a arribar al resultat desitjat.

Fins aquí l'entrada sobre programes per comprimir arxius.