Fa uns dies vas anar a la casa del teu amic i vas veure que tenia un programari en el vostre Pc per crear dibuixos fantàstics. Atret per la cosa, per tant, va decidir descarregar el mateix programa a l'ordinador, però a l'fer una recerca ràpida a la xarxa, es va adonar que no era una solució gratuïta i, per tant, va deixar de banda la idea de no estar disposat a gastar diners. Però has de saber que, a part de l'programari pagament, també existeixen programes perquè dibuixar gratis... a l'igual que els que vaig a assenyalar a les següents línies!

Amb aquesta guia meva, vull assenyalar-aquells que, en la meva humil opinió, representen el millor programa de la categoria per descarregar i utilitzar en Finestres, MacOS y Linux sense gastar ni un cèntim. Hi ha molts programes de dibuix gratuïts, alguns destinats a un ús més professional, altres poden ser explotats sense problemes fins i tot per aquells que, per primera vegada, es troben solucions d'aquest tipus. .

Per tant, triï quin dels programes de dibuix gratuïts que trobareu a continuació pot fer més per vostè i descarregui'ls immediatament al seu Pc. Estic segur que a la fi podrà dir-li més que satisfet i molt feliç d'haver aconseguit el que volia sense haver de posar la seva mà en la seva cartera. Què dius, aposti?

Inkscape (Windows / macOS / Linux)

Considerada pels experts i usuaris com la millor alternativa gratuïta a Adobe Illustrator, Inkscape és un programa de codi obert utilitzable en Windows, macOS i Linux que permet dibuixar imatges en format vectorial per a la Web.

Probablement no inclou totes les característiques avançades de la contrapart comercial, però s'acosta molt a oferir als l'usuari una sèrie de pinzells i eines molt útils per crear treballs vectorials de nivell professional sense gastar un cèntim. La seva interfície és molt intuïtiva, però a la web hi ha moltes guies sobre com usar-la. També està disponible en una versió sense instal·lació.

Per descarregar Inkscape immediatament en el seu PC, feu clic aquí.

MyPaint (Windows / macOS / Linux)

MyPaint És un dels millors programes de disseny gratuït fet a mida per a tots aquells que desitgen transferir el seu art de el paper a la pantalla d'una Pc sense recórrer a costoses solucions comercials. Té una interfície molt ordenada però molt essencial on els panells (aquells per triar colors, pinzells, etc.) es poden amagar o mostrar a voluntat amb un clic.

Ser particularment impressionant és la qualitat dels nombrosos pinzells digitals inclosos en el programari, gràcies als quals és possible crear dibuixos a l'ordinador o transformar fotos existents en obres d'art digitals. El programa es pot usar en Windows, macOS i Linux

Per descarregar MyPaint immediatament en el seu PC, feu clic aquí.

GIMP (Windows / macOS / Linux)

Més que un programa de dibuix, GIMP és un programari de gràfics de codi obert que està decididament ben fet i ple d'eines i funcions de tot tipus, fins al punt que molts ho consideren la millor alternativa gratuïta a Photoshop. Potser no té totes les característiques avançades d'aquest últim, però per a aquells que no tenen necessitats altament professionals i no tenen la intenció de gastar diners en programes, està bé.

La seva interfície de panell (barra d'eines, imatge i controls avançats en capes, pinzells, etc.) en algunes situacions fa que sigui encara més fàcil d'utilitzar que el programari d'Adobe esmentat anteriorment. Té una àmplia gamma de pinzells personalitzables descarregables des Internet i molts filtres i efectes especials per a aplicar a les imatges per millorar-les, distorsionarlas o transformar-les en obres d'art digitals.

Per descarregar GIMP immediatament en la seva Pc, feu clic aquí.

Pinta (Windows / macOS / Linux)

Similar a l'esmentat GIMP, pinta és una espècie de clon gratuït de Photoshop amb bones eines per dibuixar per Pc. Els pinzells i totes les altres eines de dibuix són fàcilment accessibles fins i tot per aquells que no són dissenyadors gràfics.

Inclou un munt d'eines i efectes, ofereix la possibilitat d'operar en múltiples nivells i està equipat amb una interfície multilingüe. El programa es pot usar en Windows, MacOS i Linux.

Per descarregar immediatament Pinta a la seva Pc, feu clic aquí.

LliureCAD (Windows / macOS / Linux)

LibreCAD No és un programa de dibuix destinat a obres artístiques, sinó un programari per a dibuix tècnic. Més precisament, LibreCAD és una alternativa gratuïta i de codi obert a AutoCAD.

De moment, però, és bo especificar-ho, només admet dibuixos 2D però inclou una sèrie de funcions molt interessants que el converteixen en una eina molt útil per a tots els professionals i estudiants que necessiten crear projectes arquitectònics a la Pc. Està completament en italià i està disponible per a Windows, MacOS i Linux.

Per descarregar immediatament LibreCAD en el seu PC, feu clic aquí.

Artweaver Free (Windows)

Artweaver Free és la versió gratuïta d'un dels millors programes de dibuix disponibles a Windows. Té una interfície d'usuari que recorda la de les versions anteriors de Photoshop i li permet crear veritables obres d'art a la Pc.

El programa inclou una àmplia gamma de pinzells, filtres i eines capaces de transferir la màgia del full en blanc a la pantalla de PC. A més, és compatible amb tots els principals formats d'arxius gràfics. L'única falla és que malauradament no està disponible en italià.

Per descarregar immediatament Artweaver Free a la seva Pc, feu clic aquí.

Paint.NET (Windows)

Paint.net és sens dubte un dels programes de dibuix gratuïts més populars disponibles per al sistema operatiu Windows. Com el seu nom ho indica, es destaca com una evolució de Paint present en els sistemes operatius domèstics de Redmond (encara que no és produït per Microsoft) a l'proporcionar als usuaris una sèrie d'eines per dissenyar i retocar fotos que certament són superiors a les rastrejable en el programari «clàssic» però definitivament menys avançat que els de Photoshop, GIMP i similars.

Permet treballar en imatges amb múltiples nivells i està completament en italià. Admet tots els tipus principals d'arxius gràfics i inclou una sèrie de filtres molt útils per a corregir fotos digitals (Per exemple, correcció de ulls vermells).

Per descarregar immediatament Paint.NET en el seu PC, feu clic aquí.

Photofiltre (Windows)

Photofiltre És un altre gran programa per dibuixar gratis amb característiques molt similars a les de Paint.NET. Tot i que a través d'una interfície una mica més antiquada que aquesta última, ofereix als l'usuari totes les eines necessàries per crear dibuixos a l'ordinador, retocar o corregir fotos digitals.

Entre les seves funcions principals, hi ha una sèrie de filtres avançats per aplicar diversos tipus d'efectes a les imatges i la selecció de vectors que li permet transformar porcions de fotos en dibuixos o imatges vectorials. També està en italià, però per a traduir-ha de descarregar l'arxiu d'idioma separat i reemplaçar amb l'anglès en el directori de el programa. També està disponible en una versió sense instal·lació.

Per descarregar immediatament Photofiltre en el seu PC, feu clic aquí.

altres solucions

En lloc de descarregar, iniciar i possiblement instal·lar programes per dibuixar gratis en el seu Pc, ¿està buscant algunes eines per utilitzar directament des del navegador web? En aquest cas, em plau fer-li saber que hi ha nombrosos i interessants. serveis en línia adequat per al propòsit en qüestió. Per a més informació, llegiu el meu tutorial sobre com editar fotos en línia.

Si, d'altra banda, no té la seva Pc a la mà i li agradaria poder conèixer alguns aplicació per a telèfons mòbils i tauletes a través dels quals crear bells dissenys, em plau fer-li saber que fins i tot en aquest cas hi ha moltes solucions interessants. Si el que li interessa, llegiu el meu guia dedicada a les aplicacions per editar fotos en què, a més de mostrar-li les millors aplicacions de el moment en què pot realitzar operacions de edició de fotos, també li vaig assenyalar algunes eines que pot utilitzar per dibuixar directament i fàcilment des del dispositiu mòbil.