Programes per fer particions durs. Té la intenció de dividir el disc dur en diverses parts (O particions, per ser precisos): una per a mantenir el sistema operatiu principal i l'altre per «inserir» altres sistemes operatius i / o emmagatzemar dades. I aquí li vaig a ensenyar a fer-ho.

Li vaig a ensenyar quins programes pot usar tant per a Windows com per a Mac, Tant gratuïts com de pagament. També són bastant fàcils d'usar (al menys en la majoria dels casos) i, per descomptat, són capaços de complir perfectament el propòsit per al qual estan destinats.

Millors programes per fer particions durs

Paragon Partition Manager Basic (Windows)

El primer dels programes de particionament de l' disc dur sobre el qual vull parlar és Paragon Partition Manager Basic. Com el seu nom indica, aquesta és la versió gratuïta de les solucions professionals de partició ofertes per Paragon, una de les companyies líders en aquest sector.

A través de la seva interfície d'usuari clara i fàcil d'usar, el programari li permet crear una nova partició a partir d'espai no assignat, formatar particions existents i administrar l'espai entre els diversos volums mitjançant l'extensió de particions preexistents. És gratis, però per fer-lo servir de demanar un codi d'activació per correu electrònic.

Per descarregar-al seu PC, primer connecteu-vos a la pàgina web de el programa després pressiona el botó descarregar i després a l'enllaç relacionat amb la versió de Windows en ús en el seu PC.

Quan es completi la descàrrega, obriu el fitxer.exe obtingut i feu clic a executar. A la finestra que veu aparèixer, seleccioneu la casella relacionada amb l'acceptació dels termes d'ús de l'servei i feu clic a instal·lar. Després completi la configuració pressionant acabar o finalitzar.

Ara s'iniciï el programa fent doble clic a l'enllaç apropiat que s'ha afegit a l'escriptori i després feu clic a executar. Una vegada que aparegui la finestra principal de Paragon Partition Manager Free, premeu el botó Activar, Creu seu compte per utilitzar el programa seleccionant una de les opcions disponibles a la dreta (per correu electrònic, Facebook, google o Twitter) i proporcionant les dades necessàries i entreu.

Després segueixi el breu tutorial introductori que se li proposa i immediatament comenci a fer servir el programa seleccionant primer Partition Manager Free que està a la part superior, després la unitat per a la qual desitja anar a actuar entre les que troba en la secció El meu disc i particions i després l'acció que vol fer des del menú que s'obre.

EASEUS Partition Màster Free (Windows)

EaseUS Partition Master Free és un dels millors programes de particionament de disc dur disponibles de forma gratuïta. Inclou totes les funcions que esperaria d'un programari similar i, de fet, li permet administrar particions a 360 graus creant noves, eliminant o expandint les existents.

Falten les funcions més avançades disponibles en la versió paga, però per a l'ús estàndard és més que bo. El programa és compatible amb totes les versions principals de Windows.

Per descarregar-lo a la seva Pc, connecteu-vos a la pàgina web de programari i feu clic al botó Descarregar ara. Després escriviu la vostra adreça de correu electrònic en el camp apropiat que veu aparèixer a la pantalla, premeu el botó Prova Partition Màster gratis i amb descarregar.

Quan finalitzi la descàrrega, obriu el fitxer .exe obtingut i feu clic a executar, després en Següent tres vegades amunt, i evita instal·lar Avast o un altre programari addicional, en finalitzar i amb tancar.

Ara que veu la finestra principal del programari a l'escriptori, també rebutgi l'oferta de canviar a la versió paga després de la qual cosa seleccioni, a través del menú a continuació, la partició per a la qual desitja intervenir i utilitzeu els elements que trobi a la dreta.

Wondershare Disk Manager (Windows)

Wondershare Gestor de discos és un altre programa gratuït molt popular per a Windows per fer particions durs. Ofereix una sèrie d'assistents gràcies als quals fins i tot els usuaris menys experimentats poden administrar millor el disc dur del seu PC.

Les seves característiques principals inclouen la capacitat de crear, redimensionar, eliminar, copiar i fins i tot recuperar particions, canviar els noms i lletres dels volums, establir particions actives i molt més.

Recordeu que per utilitzar el programari indefinidament necessita sol·licitar un codi d'activació especial. No obstant això, atès que el desenvolupament s'ha interromput, Wondershare Disk Manager només es pot usar en una versió de prova.

Per usar-lo, connecteu-vos a la pàgina web de el programa i feu clic al botó Prova-ho gratis que es troba a la part superior dreta, per començar a descarregar-immediatament al seu Pc.

Quan finalitzi la descàrrega, obriu el fitxer .exe obtingut i feu clic a executar. Així que segueix endavant Següent, Seleccioneu l'article Estic d'acord amb l'acord i feu clic novament en Següent tres vegades, en instal·lar i amb acabat.

Ara que veu la finestra principal del programa a l'escriptori, seleccioneu la partició per a la qual desitja intervenir i triï la operació que es realitzarà entre les que s'enumeren a l'esquerra, al menú operació. Alternativament, feu clic als botons a la part superior.

MiniTool Partition Wizard Free (Windows)

Encara que no és tan conegut com altres solucions similars, Assistent de particions MiniTool gratuït sens dubte representa un dels millors programes per fer particions durs lliures.

Té una àmplia gamma de característiques que inclouen administració de particions estàndard (creació, eliminació, canvi de grandària, etc.), suport avançat per al sistema de fitxers EXT3 / EXT4 de Linux, alineació de particions, administració dinàmica de discos, esborrat i la capacitat d'operar amb grans particions FAT32 de fins a 2 TB. És compatible amb totes les versions principals de Windows.

Per descarregar-lo a la seva Pc, connecteu-vos a la pàgina web de el programa, moveu el punter sobre l'element usuaris domèstics que està a l'esquerra i feu clic al botó MiniTool Partition Wizard Free,  premeu el botó descarregar en la nova pàgina que s'obre.

Quan es completi la descàrrega, obriu el fitxer .exe i feu clic a executar. després pressioni acceptar, Seleccioneu l'article Estic d'acord amb l'acord i feu clic a Següent quatre vegades.

Elimineu la marca relacionada amb la instal·lació d'Avast o un altre programari addicional i feu clic novament en Següent. premeu instal·lar i acabi la configuració pressionant acabat.

Ara que veu la finestra de el programari a l'escriptori, feu clic al botó Assistent de particions MiniTool gratuït, Seleccioneu el disc i la partició de referència a la part dreta de la finestra de el programa i triï el tipus d'operació que vol fer fent clic als botons de la barra d'eines a la part superior o al menú de l'esquerra.

DiskGenius (Windows)

DiskGenius és una solució completa d'administració de particions que li permet realitzar totes les accions estàndard per aquest tipus de programari (crear una nova partició, eliminar particions, redimensionar particions, etc.) a més d'una sèrie molt útil d'operacions per a recuperació i manteniment del disc dur .

Li permet recuperar arxius esborrats i particions eliminades, clonar particions i molt més. La versió gratuïta (la qual solia escriure en aquest pas) inclou menys funcions que la versió de pagament, però encara està plena de característiques interessants. És només per a Windows.

Per usar-lo, primer connecteu-vos a la pàgina web de el programa i feu clic al botó descarregar, Per descarregar el programari al seu PC.

Quan es completi la descàrrega, obriu el fitxer .exe obtingut i feu clic a executar, a acceptar  i amb Següent dues vegades. Completeu la configuració pressionant a acabat.

Una vegada que aparegui la finestra DiskGenius a l'escriptori, seleccioneu la partició per a la qual desitja anar a través del menú de l'esquerra, utilitzeu els botons a la part superior per crear una nova partició, recuperar la seleccionada, etc.

També assenyalaré que es pot accedir a més funcions des del menú de context a què pot trucar fent clic amb el botó dret al nom d'una partició determinada.

Administració de discos (Windows)

començant amb Windows Vista, Microsoft ha introduït una eina anomenada Gestió de discos, Útil per a tots aquells que necessiten realitzar només les operacions bàsiques relacionades amb la partició de discos.

De fet, és una utilitat integrada en el sistema operatiu que li permet crear, eliminar, canviar la mida i canviar les característiques de les particions en el disc dur de l'ordinador. Només és compatible amb els sistemes d'arxius de Windows (FAT32 i NTFS), Però és realment fàcil d'usar i està completament en italià, el que mai està de més.

Primer, feu clic al Botó d'inici adjunt a la barra de tasques i escriviu el terme particions en el camp de cerca apropiat, després seleccioneu el resultat que veu aparèixer a la part superior.

Una vegada que la finestra de l'eina apareix a l'escriptori, seleccioneu el volum a què voleu anar, feu clic dret sobre ell i indiqui l'acció que té la intenció de realitzar des del menú que s'obre.

Si ho desitja, també pot intervenir en les diverses particions existents que trobarà a la part inferior de la finestra. Sempre seleccioneu fent clic dret i indiqui l'operació que vol fer a través del menú de context relatiu.

Paragon Hard Disk Manager (Mac)

Si, d'altra banda, té una Mac, un dels millors programes per fer particions durs és Paragon Hard Disk Manager. És un recurs pagat però possiblement utilitzable en una versió de prova gratuïta (la que solia escriure en aquest pas) que funciona sense limitacions durant 10 dies.

És essencialment la versió macOS de l'eina de la qual et vaig parlar a el principi de la guia. Li permet administrar discos i SSD de forma avançada, oferint així la possibilitat de realitzar particions, correccions d'arrencada, còpies de seguretat d'arxius i imatges, còpies, instantànies i molt més.

Per usar-lo, connecteu-vos a la pàgina web Pargon Hard Disk Manager i feu clic a l'element descarregar que està a la dreta i després pressiona descarregar situat a la part inferior de la pàgina, per començar a descarregar-lo en la seva Pc.

Quan es completi la descàrrega, obriu el paquet.dmg obtingut, premeu estar d'acord i arrossegament la icona de l'aplicació a la carpeta aplicacions per macOS. Feu clic i seleccioneu obrir dues vegades seguides, per obrir el programa, però, eludint les limitacions d'Apple cap a desenvolupadors no autoritzats.

Ara que veu la finestra Paragon Hard Disk Manager en el seu escriptori, premi instal·lar per assegurar-se que tots els components necessaris perquè el programa funcioni estiguin instal·lats en la Mac. Per completar l'operació, la Pc es reiniciarà.

Una vegada que torni a registrar-vos al compte, truqueu a Paragon Hard Disk Manager des Plataforma de llançament fent clic en la seva icona. Seleccioneu el disc o la partició de referència i triï l'operació que vol fer servir els elements adjunts a la barra de menú.

Utilitat de disc (Mac)

Com a alternativa als altres programes per fer particions durs, si té una Mac, també pot fer particions de disc dur i, sobretot, fa servir Utilitat de disc, L'aplicació d'administració de discos i particions va incloure «estàndard» en macOS.

És pràcticament la contrapart de la banda d'Apple de l'eina inclosa en Windows per a l'administració de discos (de què et vaig parlar en les línies anteriors).

Per invocar la Utilitat de Discos, obriu el Plataforma de llançament, Obriu la carpeta més de la mateixa i seleccioneu la icona de la utilitat ubicat en aquest últim.

Una vegada que apareix la finestra Utilitat de discos a la pantalla, per crear un nou volum en el qual emmagatzemar les seves dades, seleccioneu el nom del disc dur del seu Mac (p. Ex. Macintosh HD ) Des de la barra lateral esquerra i pressiona el botó partició situat a la part superior.

Així que triï com procedir: pot crear un nou volum formatat en APFS (el sistema d'arxius més recent d'Apple) que comparteix l'espai d'emmagatzematge amb la partició primària de la unitat sencera o pot crear una partició de disc real.

Els altres botons sempre situats a la part superior de la finestra li permeten (si es pot fer clic) per inicialitzar el disc escollit, restaurar-lo, activar o desactivar-lo i accedir a l'eina SOS per identificar i resoldre qualsevol error i, si està present, reparar-lo.

Fins aquí l'entrada sobre els millors programes per fer particions durs.