Recordes quan els documents i fotos es van distribuir només en paper? Tot el que havia de fer era anar a la copisteria, papereria o tenir una fotocopiadora per crear una còpia per mantenir fora de perill i per al futur. No obstant això, amb la tecnologia digital, moltes coses han canviat i hi ha mètodes precisos per crear còpies de documents per mantenir fora de perill. Òbviament em refereixo a reserva. Com es diu Has sentit parlar d'ell sovint però no estàs segur de què és? No et preocupis, si vols, estic aquí per ajudar-te.

La creació d'una còpia de seguretat d'arxius i carpetes es diu, de fet, còpia de seguretat i, com estem a punt de veure junts, és una operació fonamental per mantenir les seves dades fora de perill d'accidents quotidians; esdeveniments inesperats que van des trencar la Pc fins robar el telèfon mòbil.

El consell que li dono, per tant, és moure el més aviat possible, abans que passi algun «desastre», i aprendre tot el necessari sobre les còpies de seguretat. En les següents línies trobaràs explicat que és suport i què significa exactament aquesta paraula, quins són els tipus de còpies de seguretat que es poden crear i, finalment, els mètodes més importants per fer còpies de seguretat de dades d'una manera simple, tant localment com en el núvol. No es preocupi, no hi ha necessitat d'habilitats informàtiques avançades o genis. Tot el que ha de fer és seure, prendre un temps lliure i llegir detingudament el que estic a punt d'oferir-: d'aquesta manera sabrà com mantenir les seves dades sempre segurs i evitar el risc de perdre fotos, documents, vídeos, etc. seguint els incidents anteriors. Feliç lectura i bona sort per a tot!

Què significa còpia de seguretat?

Estic segur quan hagis sentit parlar de reserva, Ja has endevinat que l'element principal són els arxius i carpetes guardats en la teva memòria. Ho has endevinat perquè la còpia de seguretat t'ajuda a mantenir-los el més segurs possible. Per ser més precisos, la còpia de seguretat és una còpia del que està en la memòria de la Pc, telèfon mòbil o tauleta, però es guarda en un punt diferent en la memòria de l'aparell.

Per exemple, suposi que té moltes fotos a la seva Pc i desitja copiar-les en un altre lloc (per exemple, en un disc, en un espai en el núvol o en un altre lloc) per assegurar-se no perdre-les si la Pc es trenca. En aquest cas, pots dir que vas fer XNUMX còpia de seguretat de les teves fotos

La còpia de seguretat és només per tenir una còpia dels seus arxius sempre disponible si, per una raó o una altra, hi ha d'haver problemes en el dispositiu original on es van guardar: no només pensis en els problemes naturalesa física (Per exemple, la falla real de la unitat sencera o de el dispositiu complet), perquè les còpies de seguretat poden ser útils en moltes altres situacions. Només per donar alguns exemples pràctics, les còpies de seguretat poden ser útils fins i tot si es tracta d' va esborrar accidentalment un arxiu important o, de nou, si el dispositiu en el qual es troben les dades es perdés o fora robat (els arxius guardats no es perdrien per sempre, ja que estan segurs en una còpia de seguretat).

Una altra cosa molt important que ha de saber és que la còpia de seguretat dels arxius s'ha d'emmagatzemar en un lloc diferent a el dispositiu original. Permeteu-me explicar-: si voleu fer una còpia de seguretat dels arxius que té en el disc dur del seu PC, ha de guardar-lo en un disc diferent, potser en un disc extern, En un dispositiu NAS (Li explicaré sobre les tècniques i formes de guardar còpies de seguretat més endavant en aquesta guia) oa Internet, Gràcies a serveis en el núvol.

Finalment, una altra bona regla a seguir quan es tracta de còpia de seguretat és crear múltiples còpies de seguretat dels mateixos arxius en diferents dispositius. Per exemple, pot guardar els arxius importants de la seva Pc en un disc extern que manté connectat a la PC, en un altre disc que guarda en un altre lloc dedicat exclusivament a la còpia de seguretat i en el núvol. Ja ho sé, pot ser molest, però ho has de fer per mantenir els teus arxius fora de perill fins i tot de les amenaces més insidioses.

Només per esmentar un, escrigui virus ransomware (Per exemple, CryptoLocker) actuen bloquejant tots els documents de la Pc, dels dispositius connectats a ella i, de vegades, de les altres PC a la xarxa. Sovint és impossible desbloquejar-, excepte pagant el rescat requerit pel ciberdelinqüent que va propagar el virus. Quan s'infecta amb un ransomware, pot perdre els arxius guardats en el seu PC i els guardats en el disc extern on va crear la primera còpia de seguretat a el mateix temps. Si ha creat una segona còpia en un altre disc (desconnectat de la PC i, per tant, immune a l'ransomware) o en el núvol, pot recuperar les seves dades des d'allà.

Tipus de còpies de seguretat

Si llegeix detingudament el capítol anterior, ha de tenir clar què còpia de seguretat és. Déjame donar-te més informació sobre tipus de suport que pots fer No es diu que quan es crea una còpia de seguretat dels arxius, han de copiar completament en el dispositiu triat. També hi ha programes i aplicacions que, aprofitant les tècniques de còpia de seguretat que li explicaré en breu, poden disminuir la mida de la còpia de seguretat i augmentar la velocitat amb què es realitza. Els tipus més comuns de suport són els següents.

  • Còpia de seguretat completa - És el tipus de còpia de seguretat més simple. Com suggereix la paraula, una còpia de seguretat completa consisteix en una còpia dels arxius i carpetes tal com estan. Els arxius es prenen i copien en el dispositiu escollit, sense cap exclusió. És la còpia de seguretat més fàcil de crear i administrar.
  • Còpia de seguretat incremental - és un tipus particular de còpia de seguretat que emmagatzema els arxius creats i modificats des de l'última còpia de seguretat, deixant intactes els que no s'han modificat. Abans de guardar les còpies de seguretat de forma incremental, s'ha de crear a l'almenys una còpia de seguretat completa. És molt més petit que una còpia de seguretat completa, però per recuperar dades d'una còpia de seguretat incremental, necessita l'última còpia de seguretat completa i totes les còpies de seguretat incrementals anteriors.
  • Suport sintètic complet - funciona exactament com una còpia de seguretat incremental i només emmagatzema canvis des de l'última còpia de seguretat completa / incremental, amb la diferència que aquests canvis no s'emmagatzemen en un arxiu separat sinó que es combinen amb la còpia de seguretat completa més recent. Combina els avantatges de la còpia de seguretat completa i la còpia de seguretat incremental, però, porta més temps crear-que aquesta última.
  • Còpia de seguretat diferencial - és molt similar a la còpia de seguretat incremental, amb la diferència que emmagatzema els arxius creats i modificats des de l'última còpia de seguretat completa dut a terme, deixant intactes els que no han estat modificats. També en aquest cas, abans de continuar amb el guardat mitjançant una còpia de seguretat incremental, és necessari crear a l'almenys una còpia de seguretat completa. És una mica més gran que la còpia de seguretat incremental, però es requereix la còpia de seguretat completa més recent per recuperar dades només de l'última còpia de seguretat diferencial.

Com fer una còpia de seguretat

Si has arribat a aquest punt en la guia, vol dir que ho has fet bé que és suport, Per a què serveix i que ha decidit fer tot el necessari per protegir les seves dades. Com ja he esmentat, hi ha moltes formes de crear còpies de seguretat depenent de l' sistema operatiu i el dispositiu d'emmagatzematge utilitzat: vegem, juntes, les més populars.

Finestres

El sistema operatiu Windows ja ha instal·lat un programa que permet la creació ràpida de còpies de seguretat. Podeu desar la seva còpia de seguretat en un disc ja present a la PC, en un disc dur extern o en un ruta de xarxa. si tens Windows 10, Podeu fer servir el Històric d'arxius per fer una còpia de seguretat del teu PC. Per utilitzar aquesta eina, feu clic al botó començament (La icona de la bandera situat a la cantonada inferior esquerra de la pantalla) i després en el botó ajustos (El que té forma d'engranatge). Després seleccioneu l'article Actualització i seguretat, Llavors la veu reserva. Feu clic ara al botó + a la banda de l'escriptura Afegir una unitat i seguiu les senzilles instruccions de la pantalla per completar el procediment.

si tens Windows 7 o Windows 8.1, Pot crear una còpia de seguretat de tota dada fent clic al botó començament i després en la veu Panell de control. A la finestra que s'obre, feu clic a l'element. Sistema i seguretat i finalment en la veu Còpia de seguretat i restauració. Feu clic ara a l'enllaç Crear imatge de sistema es troba a l'esquerra i segueix les instruccions a la pantalla.

No t'agraden les eines que ofereix Windows? No es preocupi, també pot comptar amb programes de tercers que li permetran crear còpies de seguretat d'una manera fàcil. Entre aquests et puc esmentar EASEUS Backup y Macrium Reflect Free, Gratis i simple d'utilitzar: t'ho vaig dir en detall en el meu guia sobre els millors programes de suport.

MacOS

Tens un Mac? No està malament, Apple t'ofereix l'excel·lent Màquina de el temps : Aquest és un programa ja instal·lat en el sistema operatiu que, en uns simples passos, li permet crear una còpia de seguretat completa de la seva Mac en un disc extern (que ja ha d'haver connectat), en un disc ja muntat en el seu Mac o en un disc de xarxa.

Per accedir a Time Machine, aneu a Preferències de sistema (La icona d'ajustos a la barra d'acoblament a la part inferior dreta) i seleccioneu Màquina de el temps des de la finestra que s'obre. Ara fes clic al botó Seleccionar disc de suport, Després en el botó Afegir / Treure disc de la llista, Seleccioneu el disc que voleu utilitzar i premeu el botó Utilitza el disc.

Un cop fet això, Time Machine crearà automàticament còpies de seguretat per hora de les últimes 24 hores, còpies de seguretat diàries de l'últim mes i còpies de seguretat setmanals dels mesos anteriors. Prendrà algun temps crear la primera còpia de seguretat (que serà complet ), Mentre que per a tots els altres es realitzarà un tipus de còpia de seguretat incrementals. Et vaig parlar sobre la còpia de seguretat amb Time Machine en el meu tutorial específic anterior.

Si Time Machine no el satisfà o si necessita fer una còpia de seguretat de disc Mac d'arrencada, pot usar un programari extern Carbon Cloner Cloner : T'ho vaig dir en detall en el meu guia dedicada anterior.

Android

Hi ha moltes formes de crear una còpia de seguretat de Android que pot utilitzar segons el seu objectiu. Per exemple, el sistema operatiu li permet crear una còpia de seguretat de les aplicacions instal·lades i les seves dades, despertadors guardats, algunes configuracions i altres aspectes d'Android (per exemple, registre de trucades i contrasenyes de connexions Wi-Fi desades) al núvol usant el compte de google. Per activar-lo, toca la icona ajustos de la llista d'aplicacions, i després toqueu l'element Còpia de seguretat i restauració (Que trobarà anant una mica més avall a la llista) i encara en l'element Còpia de seguretat de les meves dades.

Després mogui l'interruptor cap amunt en amb un toc per activar la funcionalitat i, finalment, seleccionar el compte de Google que s'utilitzarà per a la còpia de seguretat (la qual ja estigui configurada per Play Store estarà bé). Per restaurar tot després de formatar Android o després de comprar un nou dispositiu, simplement haurà de fer servir el mateix compte i esperar que tot es restableixi.

Per guardar fotos, vídeos i música, el mètode més ràpid és connectar teu Android per ordinador personal amb el cable i còpia a mà les dades com ho faria amb qualsevol altra carpeta al disc. si tens Finestres, Després de connectar el telèfon mòbil o la tauleta a la PC, simplement haurà d'obrir Explorador de fitxers i feu doble clic a la icona que identifica el seu dispositiu Android. Si en canvi tens un Mac, pots obtenir el mateix resultat amb Transferència d'arxius d'Android, Que pots descarregar des d'aquesta pàgina.

Si té altres necessitats (clonació de sistema operatiu, còpies de seguretat més detallades i més) pot fer servir aplicacions com Titanium Backup, heli o crear un Nandroid. Tot això t'interessa però mai has sentit parlar d'ell? No es preocupi, li vaig explicar en detall com fer-ho en els diversos casos en la meva guia sobre com fer una còpia de seguretat d'Android.

iOS

tens una iPhone o un Protectors i no tens idea de com crear una còpia de seguretat del teu dispositiu? No està malament, perquè iOS està molt ben sistemes integrats per continuar. El primer és ajudar-lo amb la PC i utilitzar el programa iTunes, El segon és confiar en icloud.

Podeu crear una còpia de seguretat de iOS a través de la Pc usant iTunes. Tot el que has de fer és descarregar iTunes, llavors instal·lar i connecta el teu iPhone a la Pc. Quan iTunes s'obri (s'obrirà automàticament), premeu el botó en l'iPhone o l'iPad autoritzar i després a la Pc el botó seguit. En aquest punt, feu clic al menú. expedient, Passa el ratolí Dispositius i després seleccioneu l'element Transferir compres des d'iPhone / iPad. Després d'això, seleccioneu la icona de iPhone o iPad situat en la cantonada superior esquerra de la finestra principal d'iTunes, feu clic al botó retrocedeix ara i espera al fet que acabi el procés.

El segon mètode integrat per crear còpies de seguretat de iOS és utilitzar iCloud, D'aquí l'espai en línia ofert per Apple. Per activar aquesta funció, premeu la icona ajustos del dispositiu, toc el teu nom i després en la veu icloud. Ara toca la teva veu Còpia de seguretat d'iCloud i pujar EN l'interruptor en l'article Còpia de seguretat d'iCloud. Si utilitzeu un sistema operatiu anterior a iOS 10.3, per accedir a la secció específica ha de tocar el botó ajustos, Després baixa a l'entrada icloud i tocar-lo i, finalment, pressionar la veu reserva.

Com es diu Necessita més aclariments sobre iTunes i iCloud o desitja transferir les seves fotos i vídeos d'una manera més «ordenada»? No es preocupi, tinc una guia molt detallada sobre com crear còpies de seguretat d'iPhone llistes per a vostè. Pot usar-lo de manera segura fins i tot si posseeix un iPad, perquè els procediments a seguir són gairebé idèntics.

Còpia de seguretat en el núvol

Finalment va entendre completament què és la còpia de seguretat, es va adonar que és extremadament important tenir-la sempre disponible i ha creat a l'almenys una en el seu disc extern. Ara, però, vaig tornar a tu quan et vaig dir que per estar encara més segur (especialment de l'ransomware) es recomana crear còpies de seguretat fins i tot en alguna cosa que no sigui físicament connectat al seu PC o telèfon mòbil o tauleta. Què millor solució que núvol ?

Avui, de fet, gràcies a la gran quantitat d'espai en línia, ofert en alguns casos de forma gratuïta per les empreses que operen en el sector, té la possibilitat de transferir els arxius més importants a Internet, amb l'avantatge de poder recuperar-los no només en cas de falla o mal, però fins i tot si ho necessita quan no és a casa o no té el dispositiu en el qual els va guardar inicialment.

Els serveis en el núvol es poden dividir en diverses categories: existeixen els serveis de emmagatzematge en el núvol, com Google Drive i Dropbox, que li permeten emmagatzemar les seves dades en el núvol (com en un disc dur de xarxa) i sincronitzar en múltiples dispositius automàticament, i hi ha solucions dissenyades específicament per a còpies de seguretat, com carbonita, que li permet crear còpies de seguretat de tota PC i guardar-les en línia de forma completament automàtica, sense que l'usuari hagi de moure els arxius a mà.

Google Drive i Dropbox són gratuïts a les versions bàsiques, que ofereixen una quantitat limitada d'espai en el núvol, i després tenen plans pagats. Costos de carbonita $ 59.99 / any sense limitacions d'espai. Si ho he intrigat i he decidit invertir aquesta petita suma a la seguretat dels seus arxius, pot trobar instruccions detallades sobre com funciona carbonita al meu guia de suport en línia ..

Còpia de seguretat en NAS

Si heu arribat fins aquí, vol dir que vol saber tot sobre les solucions de suport que la tecnologia pot oferir-li. Estic aquí per satisfer els teus desitjos i vull presentar-te NAS, Un bon compromís entre practicitat i preu. Alguna vegada has sentit parlar d'aquests dispositius? No està malament. la NAS (Que és l'abreviatura de Emmagatzematge atacat a la xarxa) Són dispositius dissenyats per emmagatzemar dades de forma segura. Aquests estan equipats amb carcasses internes que contenen els discos en els quals guardar els arxius de formes particulars que augmenten la seva seguretat i durabilitat, i disminueixen la possibilitat de pèrdua a causa de danys accidentals.

Els NAS tenen sistemes operatius que permeten, entre altres coses, crear còpies de seguretat automàtiques de les dades presents en les diverses carpetes de la Pc o telèfon mòbil / tauleta i, fins i tot, imatges de discos complets. Com es diu Li vaig fer pessigolles al seu enginy i vull aprendre més sobre NAS, descobrir com funcionen en detall i potser tenir alguns consells per comprar un. No dubti a consultar la meva guia sobre què NAS comprar.

Bé, amb els consells i trucs que t'he donat, ara estàs preparat per submergir-te en el món de les còpies de seguretat i protegir els teus arxius més delicats. Com t'he dit una vegada i una altra, no tinguis por si creus que crear còpies de seguretat porta una mica de temps. Recordeu sempre de tenir una còpia dels arxius digitals importants disponibles és essencial perquè, com amb tot, no pot predir el que succeirà en el futur. Un petit esdeveniment o col·lapse inesperat pot ser suficient per aguantar anys i anys de treball, estudis o records. I no vols que això passi, oi?