Què és NTFS i quines són les seves funcions? Cada Pc depèn d'un sistema d'arxius per funcionar i controlar la informació en la seva memòria. Un dels més coneguts és el NTFS. Descobreixi aquí com funciona i quines són les opcions alternatives a aquest model.

 

Què és NTFS i quines són les seves funcions? fàcil

Bàsicament, el Sistema d'arxius de nova tecnologia (NTFS) és qui manipula tota la informació emmagatzemada a la Pc, segons Joelson Aurélio, especialista en tecnologia de la informació. «Per guardar o canviar informació al disc dur, Ha de tenir un sistema d'arxius », explica.

NTFS és el més segur, té replicació de dades i és més eficient que altres sistemes. És ell qui defineix les regles d'organització i emmagatzematge del disc dur, la unitat flash, La targeta de memòria o qualsevol un altre dispositiu extern connectat a la Pc. Per ser analitzats, les dades s'han de tallar peça per peça i els arxius han d'estar en un format que pugui ser reconegut per la Pc.

Altres usos d'el sistema d'arxius NTFS

NTFS també és molt important en cas d'una fallada de sistema, com ho assenyala Microsoft en el seu lloc web oficial. Segons la companyia, pionera i creadora de l' sistema operatiu Windows, després d'un error, NTFS escanejarà dinàmicament el sistema, localitzarà i marcarà el problema i començarà a fer servir un dispositiu nou, deixant de banda el vell i defectuós.

NTFS: funció de autotractament

NTFS no només aconsegueix recuperar-se de falles greus al servidor, sinó que sempre i contínuament corregint crisis internes discretament, en segon pla, mentre els usuaris continuen utilitzant la Pc normalment. Aquesta característica, disponible des de la versió llançada el 2008, es diu self-treatment, autotractament.

En primer lloc, això fa que NTFS estigui sempre disponible i no t'aturis per corregir errors. També pot, d'aquesta manera, preservar millor les dades, a més d'emmagatzemar una gran quantitat d'informació. El sistema també està millor adaptat per a la presentació d'informes.

Diferència entre NTFS, FAT, FAT32 i exFAT

Encara que és el més conegut i més segur, hi ha alternatives a NTFS. FAT i FAT32, per exemple. Aquests dos sistemes poden funcionar fins i tot més ràpid que NTFS, però consumeixen molt més espai al disc dur i la informació tendeix a fragmentar-se. «En aquest sentit, exFAT, que és una cosa similar a FAT32, funciona millor, amb un baix nivell de fragmentació de dades i una major capacitat d'emmagatzematge», diu Aurélio. Aquest sistema també es diu FAT64.

Recuperar dades NTFS

En alguns casos, la Pc perd la seva memòria: les dades poden esborrar-se per voluntat de l'usuari, accident o atac de virus. En aquest cas, el sistema d'arxius NTFS ha de ser «recordat» per tot el que ha après fins ara. Segons l'expert consultat, hi ha una gran quantitat de programari capaç de ajudar-lo a recuperar dades, alguns gratuïts i altres pagats (aquests últims són més eficients).

 

Fins aquí l'entrada sobre Què és NTFS i quines són les seves funcions? Espero que els hagi servit.