Si tens en ment crear una pàgina web, has de conèixer de primera mà Què és un domini?, Entra a aquest post i coneix el que has de fer per aconseguir amb eficàcia el teu objectiu.

que-és-un-domini-1

Què és un domini?

s'anomena domini de Internet o domini web, A la adreça IP física d'Internet, és el que observem després de el signe @ a les adreces d' correu electrònic i després de www. en les adreces web.

Primordialment, equival a una adreça física a l'internet, i es refereix a el nom que se li dóna a un lloc web per ficar-lo al navegador i poder visitar-lo, el qual requereix de dos components principals; aquests són un domini web i un servidor web.

El domini web o servidor web

Està definit com la direcció que les persones escriuen per tenir accés a un lloc de l'internet, de no tenir aquest domini web les persones han de escriure tota la adreça IP de servidor que han escollit, i és relativament obvi que és difícil per a qualsevol usuari.

El servidor web

Es diu servidor web a la planta física que conserva els arxius i la base de dades que conformen el lloc web de cada particular usuari, per mitjà d'aquest lloc web, s'envien als usuaris per internet, cada vegada que visiten la pàgina des de la Pc.

que-és-un-domini-7

És important conèixer que aquests registres de dominis web i els seus components són supervisats i garantits per una companyia global anomenada ICANN que en les seves sigles vol dir Corporació d'Internet per a Noms i Números Assignats, aquesta empresa s'encarrega de verificar que dominis estan disponibles, i sosté la àmplia base de dades centralitzada d'on s'emmarquen tots els dominis web que coneixem.

Quina és la seva funció principal?

Bàsicament, el domini compleix amb la funció principal d'assignar un nom exclusiu i únic a un lloc web als caps de donar autenticitat a la mateixa; per això, és impossible que hi hagi dos dominis iguals a la xarxa.

Així mateix, compleix la funció de potenciar alguna marca o nom en particular i addicionalment, dóna independència a l'allotjament de la informació de servidor que el presta.

¿Quines són els seus tipus?

Hem de tenir molt en compte que no tots els dominis d'internet prossegueixen una mateixa fórmula, però, hi ha llocs web que cobreixen la majoria d'aquests, a continuació, anomenarem els més usats:

 • . Amb
 • . Org
 • . Net
 • .edu

que-és-un-domini-4

D'altra banda, existeixen com ja hem esmentat anteriorment els dominis TLD, aquests són característics de fer-li saber a l'usuari que han arribat a el lloc correcte, ja que aquesta es refereix majoritàriament de vegades en la denominació de les sigles segons la localitat; per exemple, si busques al web alguna informació relacionada amb l'Argentina, et llançarà llocs web amb la TLD de .ar, alguns exemples d'aquests són:

 • .es - Espanya
 • .eu - Unió Europea
 • .it - ​​Itàlia
 • .lb - Líban
 • .pe - Perú
 • .fr- França
 • .co- Colòmbia

Estructura i subdominis

Encara que sembli una mica complicat, de la mateixa manera et mostrarem de forma senzilla com estan estructurats els dominis i servidors web:

 1. Domini d'arrel: aquest se li crida el nom buit o només de què neixen la resta dels dominis del web.
 2. Domini de primer nivell: és l'extensió de l'domini, el que es coneix com a top level domain TLD; per exemple .es, .mx, entre d'altres.
 3. Domini de segon nivell: ja és el nom escollit i, aquesta denominat com second level domain SLD; per exemple miposicionamientoweb
 4. Finalment i tercer subnivell, al seu torn és el subdomini que és www.

D'aquesta manera ha d'estar constituït el domini d'un lloc web. Per als subdominis estan catalogats per àrees d'interès; i aquestes poden ser creades pels mateixos usuaris; a continuació alguns exemples:

 • sol usar-se per a dirigir-te a la pàgina web de l'domini.
 • s'usa per gestionar el correu d'aquest domini via web.
 • el seu ús et dirigeix ​​a l'bloc de la pàgina web.
 • la utilitat d'aquest subdomini és per dirigir-se a l'tauler de control de l'allotjament
 • s'utilitza per pujar o descarregar fitxers del teu lloc web.
 • s'empra per a gestionar el correu electrònic d'aquest domini.

que-és-un-domini-3

Com registrar? 

Generalment i després de prendre la decisió de crear i saber què escolliràs, has de fer la investigació sobre el tipus de domini que prefereixes o que et afavoreixi més, recorda que pots crear el teu sense límits, només has d'estar consenteix que molts proveïdors d'aquests llocs web, tenen una tarifa de costos, que hauràs de cancel·lar.

Existeixen pàgines de creadors de dominis web que et permet establir i precisar cap a quin IP vols que redirigeixi aquest domini. Serà el teu lliçó si necessites un hosting o no, procura que siguin empreses que a l'adquirir un hosting et obsequien el domini gratuït per un any, si els tries a ells com casa matriu de domini web.

Després d'haver escollit el registrador o casa matriu, observares que la creació d'el domini és fàcil i senzilla, perquè el sistema et guiarà pas a pas:

 1. El lloc web patrocinante comprovarà si el domini està lliure.
 2. Prem els anys que desitges el registre, en les pàgines suggerides t'ofereixen descomptes com més anys col·loquis.
 3. Ingressa les dades com a titular del mateix.
 4. Fes efectiu el pagament.
 5. En unes hores la propagació de DNS farà que un navegador web tradueixi el domini a la seva IP corresponent.

El domini sempre serà una alternativa eficaç, simple i duradora, en l'actualitat tot es maneja i manté per internet, els dispositius mòbils depenen en gran part de connexions sense fils, bé sigui per una companyia de telefonia mòbil o Wi-Fi.

Per un lloc de domini web podràs obtenir més abast virtual i només per la teva adreça IP, Aconseguiràs fer canvis de web, però el teu domini seguirà sent el mateix, és totalment personal, però, això no vol dir que no ho puguis transferir.

També et pot interessar ingressar a l'enllaç del nostre article sobre Com funciona l'Internet?