Quina informació pot contenir un codi QR? Segurament hauràs escoltat parlar sobre els codis QR i la seva importància, però saps quin tipus d'informació es pot amagar darrere d'aquests codis? Si t'interessa conèixer més sobre el tema, no deixis de llegir el següent post.

Aquí t'explicarem de forma ràpida i detallada tota la informació que pot arribar a emmagatzemar un codi QR. Has de saber que en un codi QR hi caben moltes més dades que en un codi de barres tradicional. El més habitual és que amaguin adreces URL, encara que el ventall de possibilitats és molt més extens.

Codi QR: Quin tipus d'informació es pot emmagatzemar?

El més segur és que alguna vegada t'hagis topat amb un codi QR a la vida, bé sigui per escanejar una pàgina web o fins i tot un perfil en alguna xarxa social com Instagram o WhatsApp.

La veritat és que els codis QR poden arribar a contenir informació molt variada. N'hi ha que els utilitzen per compartir adreces URL, correu electrònic, xarxes de WIFI i fins videos de Youtube.

1: Direcció URL

Una de les informacions més habituals que podem trobar en un codi QR és precisament les adreces URL. Les persones poden generar un QR per contenir una adreça URL, és a dir, simplement la direcció d'un lloc web.

A l'escanejar un codi amb adreça URL des del nostre mòbil, per exemple, automàticament serem redireccionats a aquest portal web, Sempre que disposem d'una connexió a Internet.

2: Text informatiu

Un codi QR també pot ser usat per codificar un text informatiu. D'aquesta manera, quan es recupera la seva informació al telèfon, apareix una "finestra" informativa amb el contingut prèviament descodificat.

3: Nombres telefònics

Segurament no ho sabies, però els codis QR poden contenir números de telèfon emmagatzemats. Un cop procedim a escanejar aquest codi, el nostre dispositiu mòbil ens marcarà automàticament aquest nombre.

4: Correu electrònic

 

Així com és possible emmagatzemar números telefònics en un codi QR, també és una realitat generar un codi per adjuntar un arxiu. D'aquesta manera es podrà enviar l'arxiu a penes escanegem el codi. El mateix succeeix amb els correus electrònics i SMS.

5: Videos de Youtube

El codi QR pot contenir vídeos de Youtube. Això vol dir que un cop escanegem aquest codi, el vídeo apareixerà directament en el nostre dispositiu mòbil. De la mateixa manera podem emmagatzemar en el QR la informació d'una xarxa de WIFI o la informació d'una agenda.

6: Perfils de xarxes socials

Ara és possible crear codis QR amb els nostres perfils de xarxes socials. Ja hi ha aplicacions com Instagram i Facebook que permeten generar els nostres propis codis i compartir-los amb altres persones. D'aquesta forma, quan escanejar el codi, seran portats directament al nostre perfil.

Ja saps que els codis QR s'usen per emmagatzemar informació que s'ha de llegir de forma ràpida. En general podem trobar-los en bitllets de vol, màquines expenedores, segells, cartells i restaurants.

gairebé sempre s'incrusta en aquests codis una adreça URL a la qual els usuaris interessats poden ingressar amb només escanejar amb la càmera del mòbil o una aplicació en específic.