Ha començat a tenir problemes la seva Pc, cada vegada menys receptiva amb el temps a mesura que la fa servir en les hores del dia? Va decidir expandir la memòria del seu sistema, li agradaria fer-ho sol, però sent sol un entusiasta de la tecnologia i no un gran expert, no sap exactament què RAM comprar ? No et preocupis, t'ajudaré.

RAM (memòria d'accés aleatori) és el que podríem anomenar «a curt termini». No s'usa per emmagatzemar dades a la Pc, això és el que fa el disc dur o la unitat d'emmagatzematge en general, sinó per administrar totes les dades que es necessiten en un moment donat, tant de l' sistema operatiu com de les aplicacions. oberta. Les aplicacions més pesades que fa servir, fins i tot simultàniament, i més RAM necessita.

En resum, si té problemes de reactivitat, especialment després d'usar el seu Pc durant hores, i comença a perdre la paciència, ¡només necessita una actualització de RAM! Comencem per veure algunes de les característiques que ha de considerar abans de comprar un banc de memòria per a PC i després li suggeriré algunes RAM que estan actualment al mercat a preus atractius.

Índex

Capacitat

la Capacitat RAM s'expressa en GB. Les retallades més comuns en aquesta generació per als bancs individuals són 4 i 8 GB que es poden combinar entre si per obtenir 8 o 16 GB de memòria sense gastar xifres exorbitants.

Per a un ús bàsic de la Pc (navegació en línia, processament de textos, etc.), 4 GB poden estar bé, per a un ús una mica més avançat (jocs, virtualització), es recomanen 8 GB, mentre que aquells que sovint usen programes «Pesats» com AutoCAD o Les aplicacions d'Adobe Creative Suite farien millor en optar per 16 GB de memòria o fins i tot més en àrees professionals.

DIMM o SO-DIMM

Has de triar DIMM o SO-DIMM ? En realitat, són coses molt diferents: la RAM destinada a les PC d'escriptori no és la mateixa que la utilitzada en les PC portàtils. Si necessita comprar un banc de memòria per a PC d'escriptori, ha de portar una memòria de tipus DIMM (Acrònim de «Mòdul de memòria dual en línia», és a dir, mòdul de memòria lineal de doble cara).

Per Pcs portàtils i portàtils, l'elecció ha de recaure en RAM SO-DIMM (Acrònim de «Small Outline Dual In-line Memory Module») que, com s'entén fàcilment, són més petits que els primers. Comproveu sempre la compatibilitat del seu placa base i les ranures per RAM: els escriptoris més petits o els tot en un de sol poden admetre memòries SO-DIMM.

DDR, DDR2, DDR3 o DDR4

Les RAM poden ser de tipus DDR, DDR2, DDR3 o DDR4, Però en el mercat hi ha gairebé exclusivament els de tipus DDR3 i DDR4. L'abreviatura és un acrònim d'anglès «Doble velocitat de dades» (Velocitat de dades doble) i es refereix a la velocitat d'aquestes memòries en comparació de la SDR anterior ( «Velocitat de dades única»).

Les diferències entre DDR, DDR2, DDR3 i DDR4 es refereixen a la velocitat de transferència de dades i a el nombre de pins per connectar les memòries a la placa base de PC. Assegureu-vos de comprar un que sigui compatible amb la placa base del seu Pc, Ja que els mòduls DDR3 no es poden instal·lar en plaques base compatibles amb DDR4 RAM, i viceversa.

Pel que fa a la velocitat de transferència de dades, seré precís: les memòries DDR3 funcionen amb freqüències entre 800 i 2133 MHz, mentre que la DDR4 funciona amb freqüències entre 1600 MHz i més de 3200 MHz.

Freqüència (MHz)

Ara vull aprofundir en el tema relacionat amb la freqüència amb què operen els xips instal·lats en els mòduls RAM. amb Freqüència significa la velocitat amb què la memòria transfereix dades, i s'indica en MHz. M'agradaria assenyalar que és possible muntar bancs de RAM amb diferents freqüències dins de la mateixa Pc, Però tots dos operaran a la freqüència dels mòduls més lents.

En alguns casos el Velocitat de RAM s'expressa en megatransfer per segon (MT / s), és a dir, a la quantitat de milions de transferències per segon que la memòria pot realitzar.

Consum d'energia

Un altre dels valors a tenir en compte abans de comprar un RAM és el voltatge a la qual treballa, per quantificar el seu consum d'energia. Aquesta és una característica que ha de tenir en compte especialment si té necessitats especials (per exemple, overclocks de pressió), atès que els mòduls en el mercat estan calibrats per a funcionar, també pel que fa a l'voltatge, amb la gran majoria de plaques base en circulació.

Canal dual, canal triple o canal quàdruple

Són tecnologies que li permeten duplicar, triplicar o quadruplicar la velocitat de transferència de dades utilitzant bancs de RAM idèntics. Si el seu Pc els admet, pot comprar diversos bancs de RAM (al menys dos, tres o quatre, depenent de la tecnologia que pretengui utilitzar, o la que sigui compatible amb la placa base) i utilitzar la seva energia d'aquesta manera.

Perfil baix o perfil alt

La majoria de les RAM tenen un dissipador tèrmic, aquests alt perfil (Generalment més poderós) té un més gran. En general, això no és un problema tècnic, però els mòduls superiors poden col·lisionar amb alguns dissipadors de calor de CPU particularment grans, o amb altres components de la carcassa si es tracta d'un model petit.

Algunes sigles per saber

A continuació et mostro algunes sigles per saber abans d'escollir o comprar un nou mòdul RAM.

  • XMP - acrònim de Perfil de memòria extrema, És una tecnologia desenvolupada per Intel per obtenir un major rendiment de la RAM sense recórrer a l' overclocking, Però per aprofitar-necessita una placa base compatible.
  • AMP - acrònim de Perfil de memòria AMD, És una tecnologia similar a XMP, en aquest cas desenvolupada per AMD).
  • ECC - acrònim de Codi de correcció d'errors, És una tecnologia que permet als bancs de memòria corregir qualsevol error present en la informació continguda en ells, redueix les pantalles blaves de Windows però són una mica més lentes que la RAM sense ECC.
  • CL (Per exemple, CL7, CL9, etc.): indica els temps de latència de la memòria, és a dir, el retard entre el reenviament d'una sol·licitud de lectura a la memòria i l'execució de la sol·licitud (com menor sigui el valor, Potser són els temps de «resposta» de la memòria).

Quin RAM comprar

Repeteixo: un aspecte extremadament important que has avaluar abans de comprar-ne un RAM és la compatibilitat d'aquest últim amb la placa base del seu Pc. Per saber quin tipus de RAM pot muntar en el seu PC, ha de consultar el manual de la placa base o utilitzar aplicacions com CPU-Z que li permeten conèixer els detalls tècnics de la RAM instal·lada en el seu PC.

El millor RAM DIMM barat (menys de 150 €)

Kingston HyperX Fury Blue Series 4-8GB

RAM Sèrie Kingston HyperX Fury Blue són adequats per a aquells que usen una Pc estàndard, ofereixen una relació qualitat-preu realment notable. Tècnicament parlant, és un banc de memòria DIMM DDR3 de 4 GB o 8 GB amb una freqüència de 1600Mhz.

HyperX HX316C10F / 4 Fury 4 GB, 1600 MHz, DDR3, CL10, DIMM, Blau

Veure oferta en Amazon

 

Samsung Kit de doble canal 2×4 GB DDR3 1333 MHz

Si voleu gastar molt poc i confiar en una marca reconeguda, li recomano el model Kit de dos canals Samsung DDR3 1333 MHz, Disponible en diferents talls amb mòduls individuals de 4 o 8 GB. En aquest cas, la millor relació qualitat-preu li ofereix el kit de 2 x 4 GB per a un total de 8 GB de RAM que pot estar bé en la majoria dels sistemes. Les característiques d'aquests mòduls parlen d'una velocitat de 1333 MHz segons l'estàndard PC3 10600U. Aquests són kits de Pc bàsics que no requereixen el màxim rendiment en tot moment.

Samsung 8 GB (2 x 4 GB) Kit de doble canal DDR3 1333 mhz (PC3 10600U) el ...

Veure oferta en Amazon

 

Kit Kingston HyperX Fury de 8 GB

Si voleu gastar el mínim però no vol comprometre massa en termes de rendiment i fiabilitat, li recomano Kit de 8 GB de Kingston Model Hyper Fury, Que consta de dos llocs de RAM de 4 GB cadascun. Els mòduls són DDR4 amb una freqüència de 2666 MHz i utilitzen dissipadors de calor de baix perfil compatibles amb qualsevol model de placa base. Aquesta és una excel·lent solució per PC d'escriptori de nivell mitjà-baix.

HyperX FURY HX426C15FBK2 / 8 DDR4 8 GB (Kit 2 x 4 GB), 2666 MHz CL15 DIM ...

Veure oferta en Amazon

 

Corsair CMK16GX4M2A2400C14R Vengeance LPX 16 GB

El model Venjança de corsari També compta amb RAM DDR4 de baix perfil en el seu rang, com la versió que proposo aquí. El kit en qüestió també té 16 GB, dividit en dos mòduls de 8 GB cadascun, i pot transferir dades a una velocitat màxima de 2400 MHz amb CL14. Aquest mòdul admet la tecnologia XMP 2.0 per a una configuració més fàcil després de la instal·lació.

Corsair CMK16GX4M2A2400C14R Memòria interna DDR4 de 16 GB, 2400 MHz, R ...

Veure oferta en Amazon

 

Corsair CMZ16GX3M2A1600C10 Vengeance 16GB

També aquest kit de Memòries Corsair 16GB (2x8GB) Ofereix una gran relació qualitat-preu. Són RAM DIMM tipus DDR3 amb una freqüència de 1600Mhz i són compatibles amb la tecnologia Intel XMP.

Corsair CMZ16GX3M2A1600C10 Vengeance Desktop Memory, 16 GB (2 × 8 G ...

Veure oferta en Amazon

 

Kit G.Skill Ripjaws V 16GB

Un altre excel·lent kit DDR4 adequat per a jocs. Inclou dos bancs de memòria de 8GB per ser utilitzats en doble canal amb una freqüència màxima de 2400MHz i latència CL15. Totalment compatible amb els processadors Skylake.

G.Skill 16GB DDR4-2400 16GB DDR4 Mòdul de memòria 2400MHz - mòdul de memòria ...

Veure oferta en Amazon

 

G.Skill Trident Z RGB 16GB DDR4

En els últims anys, la moda LED s'ha tornat boja, i fins i tot les RAM s'han omplert amb colors RGB personalitzables. Un dels models més populars de mòduls RAM, entre aquells amb LED integrats, és G.Skill Trident Z RGB, Que proposo aquí en una versió de kit de 16 GB amb dos mòduls de 8 GB cadascun. És una RAM DDR4 d'alt rendiment i alt perfil (l'altura és d'aproximadament 4 centímetres), capaç d'aconseguir velocitats de transferència de 3.000 MHz.

Memòria RAM G.Skill Trident Z F4-3000C16D-16GTZR (16 GB, 2 x 8 GB, DD ...

Veure oferta en Amazon

 

Kit Ballistix Sport LT de 16 GB (2x8GB)

Aquesta RAM DDR4 s'ofereix a un preu molt atractiu i utilitza petits dissipadors passius de baix perfil. El kit que assenyalo a continuació és el de 2 × 8 GB, venut per menys de € 150, però pot comprar aquests mòduls amb talls per al mòdul únic de 4, 8 i 16 GB. Poden transferir dades a 2400 MT / s, són compatibles amb els perfils Intel XMP 2.0 per a una configuració fàcil i (també) atrauen els jugadors gràcies a l'estètica cridanera. Estan disponibles en vermell i gris.

Kit de RAM Crucial Ballistix Sport 16GB

Un dels kits de RAM més venuts de moment. Consisteix en dos bancs de memòria DDR3 de 8GB amb una freqüència de 1600 MHz. Admeten doble canal, tenen una latència CL9 i garanteixen un consum reduït d'energia. Són adequats per a diversos tipus d'usos i també es poden comprar en una sola versió (8 GB).

Crucial Ballistix Sport LT BLS8G4D240FSE Memòria per a jocs de Pc F ...

Veure oferta en Amazon

 

El millor DIMM RAM de gamma alta (més de € 150)

Kit Corsair Vengeance RGB PRO 16 GB

Aquests estranys llocs de RAM es caracteritzen per una estètica agressiva i la presència de 10 LED RGB a la part superior (i visibles, un cop muntats). El kit que proposo a continuació és un tradicional 2x8GB, de manera que en total tenim 16 GB de RAM, amb tecnologia DDR4 a 3200 MHz per a un rendiment molt alt. Usen el perfil XMP 2.0 C16, mentre que l'altura dels mòduls individuals és particularment alta, així que vagi amb compte amb la compatibilitat amb el seu dissipador tèrmic!

Corsair Vengeance RGB PRO 16 GB (2 x 8 GB) DDR4 3200MHz C16, kit de maquinari ...

Veure oferta en Amazon

 

Hi ha diversos kits d'aquest model, com els de 2 × 16 GB (32 GB en general) i 4 × 16 GB (64 GB) amb el mateix rendiment.

Corsair Vengeance RGB PRO 32 GB (2 × 16 GB) DDR4 3200MHz C16 XMP 2.0 Kit ...

Veure oferta en Amazon

 

Corsair Vengeance RGB PRO 64 GB (4 × 16 GB) DDR4 3200MHz C16 XMP 2.0 Kit ...

Veure oferta en Amazon

 

Kingston HyperX Fury 16 GB

Per a jugadors que busquen un bon compromís entre potència i preu. És un conjunt que consta de dos bancs DIMM RAM DDR4 de 8GB amb una freqüència de 2666MHz (doble canal). Estan optimitzats per al chipset X99 d'Intel (i són compatibles amb els processadors Skylake) i també estan disponibles en formats de 4 i 8 GB.

Kit de memòria Kingston HyperX Fury 16 GB, 2 × 8 GB, 2133 MHz, DDR4, no ...

Veure oferta en Amazon

 

Kit Corsair Dominator Platinum de 16 GB

Pujant una mica amb el preu trobem l'excel·lent RAM Corsair Dominator Platinum disponible en un kit de 16 GB. El kit inclou dos bancs de memòria DDR4 de 8GB amb una freqüència màxima de 3000MHz, suport per a tecnologia XMP 2.0 i latència CL15. Són compatibles amb els processadors Skylake.

Corsair CMD16GX4M2B3000C15 Dominator Platinum Memory Kit per escriptori ...

Veure oferta en Amazon

 

HyperX Predator HX436C17PB3AK2 / 16 Kit de 16 GB

L ' HyperX Predator HX436C17PB3AK2 / 16 és un kit de memòria RAM DDR4 de 16 GB, que consta de dos mòduls de 8 GB. Aquests són llocs de RAM dissenyats per a jugadors o per a aquells que necessiten un rendiment extremadament alt amb la possibilitat d'overclocking: com a estàndard tenen una freqüència de 3600 MHz amb CL17, però hi ha versions que són més ràpides i més lentes per a cada necessitat (incloent preu ), i també amb talls de memòria més o menys sostinguts. Per a jocs de qualitat, però, no et recomano que vagis per sota de 16 GB. Òbviament, no hi ha escassetat de LED RGB a la part superior de l'dissipador de calor.

També va assenyalar la variant de 4000 MHz, que correspon als millors banquets d'aquesta sèrie. En aquest cas només trobaràs el banquet de 8GB o el kit de 16GB.

HyperX Predator HX440C19PB3AK2 / 16 DDR4 memòria 16 GB (Kit 2 x 8 GB), 4 ...

Veure oferta en Amazon

 

Kit Corsair Vengeance LPX de 32 i 64 GB

Si els llums LED no li interessen i el que vol és només un kit amb molta RAM, llavors només puc suggerir els models de la sèrie Corsair Vengeance LPX, DDR4 i compatible amb la gran majoria de plaques base i dissipadors de CPU. Són de baix perfil i estan disponibles amb diferents freqüències d'operació per a satisfer pràcticament tots els paladars. Entre els kits disponibles hi ha 2 x 16 GB per a un total de 32 GB de RAM, fins a 4 x 16 GB per a un total de 64 GB de RAM. Una solució que et seguirà per molt temps!

Memòria d'escriptori d'alt rendiment Corsair Vengeance LPX, 32 GB ...

Veure oferta en Amazon

 

Memòries d'escriptori d'alt rendiment Corsair Vengeance LPX, 64 GB ...

Veure oferta en Amazon

 

Corsair CMR16GX4M2C3466C16 Vengeance RGB Kit

Un altre mòdul famós amb il·luminació LED RGB és el Corsair CMR16GX4M2C3466C16 Vengeance RGB, Que proposo aquí a un kit de 16 GB amb dos mòduls de 8 GB cadascun. Aquesta RAM DDR4 pot arribar a velocitats de 3,466 MHz amb CL16 i perfils XMP 2.0 integrats. La llum de fons és manejable a través del programari Corsair Link que li permet monitoritzar i personalitzar tots els productes de la companyia.

Kit de Memòria Corsair Vengeance RGB Enllumenat LED RGB Entusiasta 16 ...

Veure oferta en Amazon

 

Kit G.Skill Ripjaws V 32GB

Un kit de RAM DDR4 de 32 GB d'alt rendiment. Consisteix en quatre bancs de memòria de 8GB amb una freqüència màxima de 3200MHz i una latència de CL16. Ideal per a ús de quatre canals en PC destinades a jocs i activitats multimèdia. Per descomptat, també funcionen en sistemes Skylake.

Memòria G.Skill Ripjaws V 32 GB DDR4 3200 MHz

Veure oferta en Amazon

 

Millor pressupost SO-DIMM RAM (menys de 100 €)

Kingston KVR16LS11/4 4GB

Si està buscant RAM assequible però fiable per a la seva Pc portàtil, hauríeu de llegir 4 GB de memòria Kingston que també funciona en Apple MacBooks. És un banc SO-DIMM DDR3 amb una freqüència de 1600Mhz. Pot comprar dos i usar-los en doble canal per obtenir 8 GB de memòria.

Kingston KVR16LS11 / abril 4 GB de memòria RAM, 4 MHz, DDR1600L, no ECC CL3 ...

Veure oferta en Amazon

 

Kingston HyperX Impact Black Sèries DDR3 4-16GB

Aquells que necessiten memòria d'alt rendiment poden optar per la RAM DDR3 SO-DIMM de la línia. Kingston HyperX Impact Black Sèries que estan disponibles en formats de 4GB, 8 GB i 16 GB (formats per dos bancs de 8GB) i tenen una freqüència de 1600Mhz (2400MHz amb overclocking automàtic). També és compatible amb PC portàtils ultrafines i es pot usar en doble canal.

HyperX Impact HX316LS9IB / agost 8 MHz DDR1600L CL3 SODIMM 9V, 1.35 GB

Veure oferta en Amazon

 

Corsair Mac Memory 16GB

La mateixa companyia també va llançar a mercat un kit de 16GB que consta de dos bancs de memòria de 8 GB que és particularment adequat per a les PC portàtils casolanes d'Apple. SO-DIMM DDR3 amb una freqüència de 1333Mhz.

Corsair CMSA16GX3M2A1333C9 Apple Mac 16GB (2x8GB) Kit de memòria, ...

Veure oferta en Amazon

 

La millor RAM SO-DIMM d'alta gamma (més de € 100)

Kit G.Skill Ripjaws 16 GB

El kit també s'ha de tenir en compte. G.Skill Ripjaws 16GB que inclou dos bancs de memòria DDR3 de 8GB amb freqüència de 1600Mhz i latència CL9. També compatible amb Apple MacBooks.

Memòria G.Skill 16GB DDR3-1600

Veure oferta en Amazon

 

Kingston HyperX Impact DDR4 4-16 GB

Qualsevol a qui no li importin els compromisos i estigui buscant RAM per a una Pc portàtil pot recórrer fàcilment a aquest kit Impacte HyperX de 16 GB que es compon de dos bancs de memòria DDR4 de 2400MHz. Garanteix un rendiment ultraràpid i overclocking automàtic a la freqüència més alta publicarà. També està disponible en els «talls» de 4GB i 8GB.

HyperX Impact HX424S14IB2K2 / 16-16GB kit (2x8GB) 2400MHz DDR4 CL14 SODI ...

Veure oferta en Amazon

 

16 GB de RAM DDR3 Crucial

Si el sistema és compatible amb RAM DDR3, suggereixo el kit de 16 GB, sempre crucial, Que consta de dos mòduls SO-DIMM de 8 GB cadascun. Aquests mòduls PC3-12800 (1600 MHz) són compatibles amb els sistemes Mac i tenen un voltatge declarat de 1.35 V. Aquesta és una excel·lent actualització per a alguns mòduls d'escriptori i portàtils Mac. consulteu-les al lloc web de Crucial (http: // www .crucial.com /) compatibilitat amb el seu sistema, abans de comprar aquest mòdul.

16 GB de RAM DDR4 Crucial

Les RAM crucials es troben entre les memòries DDR4 SO-DIMM que garanteixen la millor relació qualitat-preu. El que proposo avui és un sol banc de 16GB amb una freqüència de 2133MHz i una latència de CL15. Està optimitzat per a tots els sistemes de nova generació.

Crucial CT16G4SFD8213 16 GB de memòria, DDR4, 2133 MT / S, PC4-17000, Du ...

Veure oferta en Amazon