restablir Internet Explorer. Molt conscient el fet que és un navegador que ara està obsolet i no es recomana tant per problemes relacionats amb la seva funcionalitat com per raons de seguretat de TI, continua utilitzant Internet Explorer per utilitzar algunes eines en línia que són compatibles només amb aquest últim.

No obstant això, des de fa uns dies, el navegador es bloqueja constantment, l'obertura de les pàgines és molt lenta i no pot fer front a el problema. Vegem què podem fer.

Restablir Internet Explorer danyat

Si vols restaurar Internet Explorer perquè el navegador ja no funciona correctament, per eliminar tots els complements i les barres d'eines instal·lades al navegador (que sovint són la base d'errors i alentiments) i restablir totes les preferències relacionades amb la privacitat i la seguretat (de vegades a causa a problemes amb certs llocs d'Internet), només ha d'iniciar el programa, feu clic al engranatge situat a la part superior dreta i selecciona l'element Opcions d'internet des del menú que apareix.

A la finestra que s'obre, selecciona la pestanya Avançat i feu clic al botó restablir. En aquest punt, poseu la marca de verificació al costat de l'element Eliminar configuracions personals (Per eliminar també l'historial i altres dades de navegació) i primer feu clic al botó restablir i després en tancar  per completar l'operació.

Perquè tots els canvis tinguin efecte, cal reiniciar el seu PC.

Si el procediment estàndard per restaurar Internet Explorer no va tenir èxit, pot intentar resoldre els problemes de el navegador retirant per complet de la Pc i després reinstalándolo. No et preocupis, és un procediment molt simple.

El primer pas que ha de prendre és anar a l' Panell de control fent clic al botó Inici (La icona de la bandera situat a la cantonada inferior esquerra de la pantalla), mirant el «Panell de control» i seleccionant la primera aparició.

A la finestra que s'obre, ha de escriure el terme «Funcionalitat» a la barra situada a la part superior dreta, després de la qual cosa ha de seleccionar l'element Activa o desactiva les funcions de Windows dels resultats de cerca.

Després tregui la marca de verificació de l'element relacionat amb Internet Explorer present a la finestra que s'obre i feu clic al botó primer i després en acceptar, Per començar a desinstal·lar el programa. A la fi de l'operació, se li demanarà que reinicieu el sistema.

Quan torni a iniciar sessió en Windows, per reinstal·lar Internet Explorer, Feu el següent: torni a Panell de control, Escriviu el terme «Funcionalitat» a la barra situada a la cantonada superior dreta i selecciona l'element Activa o desactiva les funcions de Windows dels resultats de cerca.

A la finestra que s'obre, poseu una marca de verificació al costat de l'entrada per Internet Explorer i feu clic al botó primer acceptar i amb reiniciar ara per reiniciar el sistema i reiniciar el navegador.

si fas servir Windows 10, També pot arribar a desinstal·lar Internet Explorer anant a ajustos (La icona d'ajustos ubicat al menú Inici), fent clic a la icona Aplicació i seleccionant l'article primer aplicacions i funcionalitat des de la barra lateral esquerra i Característiques opcionals, En la següent pantalla.

després seleccioneu Internet Explorer de la llista de funcions disponibles, feu clic al botó desinstal i ja està.

Després, per reinstal·lar Internet Explorer, reinicieu el seu PC, torni a menú Configuració> Aplicacions> Aplicacions i característiques Windows 10, Feu clic a l'entrada Característiques opcionals>   Afegir una característicaInternet Explorer.

Després d'això, premeu el botó instal·larEspereu que es torneu a instal·lar el navegador i reinicieu el PC novament. En cas de problemes, seguiu el procediment clàssic de el Panell de control que vaig explicar anteriorment.

Restaurar Internet Explorer com a predeterminat

Si fa servir Windows 8 i la icona d'Internet Explorer ha desaparegut sobtadament de la pantalla d'inici, aquest procediment també li permetrà recuperar el navegador històric de Microsoft a aquesta última.

Per restaurar Internet Explorer com a predeterminat, Només has d'iniciar el navegador, fer clic a la icona de engranatge situat a la part superior dreta i selecciona l'element Opcions d'internet des del menú que apareix.

A la finestra que s'obre, aneu a la pestanya programes i assegureu-vos que l'opció Obriu els mosaics d'Internet Explorer en el Escriptori no està actiu (si està marcat, desmarqueu).

A continuació, feu clic a Feu d'Internet Explorer seva navegador per defecte, Triï la icona de el navegador a la finestra que s'obre i feu clic al botó Establir aquest programa per defecte configurar IE com el navegador predeterminat a la PC.

On l'entrada Feu d'Internet Explorer seu navegador per defecte no està disponible, aneu a Panell de control> Programes> Programes predeterminats> Establir programes predeterminats i seguiu les instruccions que li acabo de donar perquè Internet Explorer sigui el navegador predeterminat de el sistema.

si fas servir Windows 10, Per administrar els programes predefinits, feu clic al icona d'engranatge present al menú Inici, Per accedir a la configuració de l' sistema operatiu, Aneu a Aplicació i seleccioneu l'article aplicacions per omissió des de la barra lateral esquerra.

En aquest punt, desplaceu-vos cap avall per la pàgina que se li proposa, feu clic al programa indicat sota de la capçalera navegador, seleccioneu Internet Explorer des del menú que s'obre i llest.

Alternativament, per restaurar l'estat predeterminat de el navegador d'Internet Explorer, pot intentar fer clic al botó establir associacions, En les opcions avançades de l'IE, per posar la marca de verificació al costat de l'element Selecciona-ho tot i feu clic a Desar.

Restaurar Internet Explorer a la versió anterior

Has instal·lat una actualització d'Internet Explorer i, des de llavors, el navegador ha deixat de funcionar? Després pot intentar eliminar l'actualització problemàtica i restaurar la versió anterior de el programa.

Per restaurar Internet Explorer a la versió anterior, Feu clic al botó Inici de Windows (la icona de la bandera situat a la cantonada inferior esquerra de la pantalla), escriviu «Panell de control» al menú que s'obre i selecciona la primera aparició, per accedir a Panell de control.

Ara dóna-li a Desinstal·lar un programa, Feu clic a l'element Veure actualitzacions instal·lades present a la barra lateral esquerra i seleccioneu l'element relacionat amb l'actualització més recent de Internet Explorer, De la llista d'actualitzacions instal·lades a l'ordinador.

En aquest punt, fes clic al botó desinstal, Ubicat a la part superior, i confirmi la desinstal·lació de l'actualització fent clic al botó . Quan se us demani reiniciar, el seu PC accepta.

Després d'això, pot intentar instal·lar l'última versió d'Internet Explorer novament (recomanat) prenent-la de la pàgina web de Microsoft o des de Windows Update.