El món de la informàtica és molt ampli, per tant, a l'llegir el concepte de software gratuït, És molt fàcil arribar a confondre; però no et preocupis, perquè avui aquí et direm seva, beneficis, exemples i més.

Freeware-4

Què són els Freeware?

Abans d'explicar que són els software gratuït, Resulta completament necessari donar una breu explicació de Programari; en aquest sentit, s'entén programari com aquells programes informàtics, per mitjà dels quals resulta possible executar tasques dins de l'ordinador; aquests són sistemes operatius, Programes, jocs, navegadors web o aplicacions.

el terme software gratuït, Pot definir-se com un programari, Però, amb l'excepció que té la particularitat i diferència que els mateixos són completament gratuïts per als seus usuaris.

En general, es tracten d'aplicacions o programes presentats a un grup de persones perquè facin ús d'ells, sense que hagin de realitzar algun tipus de pagament o compensació pel seu ús.

D'aquesta manera, els mateixos poden ser descarregats i utilitzats per qui ho desitgi, però, cal ressaltar que, malgrat això, els software gratuït encara conserven la seva "copyright"; la qual cosa vol dir que, qui l'utilitzi no podrà modificar-lo a conveniència, ni distribuir-lo amb la finalitat de lucrar-se d'alguna manera.

¿Per a què serveix un Freeware? 

Com es va esmentar, els software gratuït ens brinden un gran ventall de possibilitats, ja que es tracten de programes específics dissenyats amb la finalitat de resoldre algun tipus de tasca en particular. De fet, hi ha gran possibilitat de trobar un software gratuït per a gairebé qualsevol tasca informàtica.

Per tant, els principals beneficiats pels software gratuït són les empreses petites, les quals, pel fet que es troben endinsant-se al mercat, no compten amb la possibilitat de costejar les eines informàtiques; d'aquesta manera, resulta molt més factible decantar per un software gratuït i reduir els costos.

software gratuït-3

Característiques dels Freeware

Els software gratuït són comunament confosos amb altres tipus de Software, per tant, resulta necessari que es ressaltin aquelles característiques que els diferencien dels altres.

llicències gratuïtes

El primer punt que fa ressaltar a aquest tipus de programari dels altres, és que els mateixos es presenten i es mantenen sense cap cost pel que fa a llicència es refereix, així mateix, tampoc s'ha de donar res a canvi per poder obtenir-los.

Molts Programari també compten amb llicència gratuïta, però amb l'excepció que no totes les eines són gratuïtes; ja que els qui els utilitzen deuen pagar pels serveis de consultoria, formació i implantació. Per la seva banda, els software gratuït ofereixen als seus usuaris atenció a client gratuït, en conjunt amb la llicència.

Ús de solucions sectorials

Els Programari de pagament es troben dividits en grups específics que fan que trobar just el que es necessita, sigui extremadament senzill; en aquest cas, els software gratuït compta amb aquesta característica també.

I gràcies a que ara són més els camps corporatius que han implementat l'ús de software gratuït, És possible trobar almenys un, per a pràcticament qualsevol funció.

Disponibles per a tots 

Una altra de les grans avantatges dels software gratuït, És que els mateixos es troben pràcticament disponibles per a tothom; si el desenvolupador ha aconseguit distribuir el Programari fins al teu país, tingues per segur que podràs fer ús d'ell.

Manteniment opcional i variable

Tots els Programari necessiten que se li realitzin serveis de manteniment i actualització, amb la finalitat que funcionin adequadament amb el pas el temps; però, aquest procés resulta ser opcional.

D'aquesta manera, els software gratuït compten amb servei de manteniment gratuït, per tant, el desenvolupador no demanarà res a canvi per solucionar els problemes de el programa; així mateix, si es decideix aturar el procés de manteniment, no existiran cobraments ni penalitzacions per a l'usuari.

Freeware-6

Exemples d'Freeware 

Els Programari gratuïts han crescut amb el passar dels anys, i s'han anat expandint cap a diverses àrees de la informàtica, per això és possible trobar tant antivirus software gratuït com a Android software gratuït.

Així mateix, els desenvolupadors han treballat enormement perquè alguns d'aquests hagin arribat fins i tot a destacar-sobre els que són de pagament, i entre ells podem trobar-nos amb:

Semblances amb altres tipus de Programari 

Els mateixos han arribat a ser confosos amb diversos tipus de Programari que presenten característiques similars; la qual cosa ha generat diversos tipus de problemes legals entre els que els desenvolupen i els que els utilitzen.

A causa de les seves característiques, són freqüentment confosos amb altres Programari similars, sent el primer d'ells, els anomenats " programari lliures ", Però, aquests els permeten als seus usuaris realitzar-los modificacions, cosa que, en el cas dels software gratuït, No resulta possible en cap aspecte.

D'altra banda, els usuaris també confonen enormement amb els coneguts " Shareware "; aquests, certament també resulten ser programes gratuïts, però, només per un temps limitat i amb una quantitat de funcions reduïdes, en altres paraules, són una mena de obreboques per al programari i totes les possibilitats que ofereix.

Llavors, el gran avantatge i diferència que tenen els software gratuït davant d'un altre tipus de Software, és que els mateixos ens brinden un gran ventall de possibilitats i llibertats a l'hora d'utilitzar-los; mantenint clar, el copyright.

D'aquesta manera, a l'utilitzar un software gratuït, No anem a comptar amb cap tipus de limitació pel que fa a el temps d'ús o, a la quantitat de funcions que tindrem accés; d'aquesta manera, tampoc existiran pagaments extres per desbloquejar algun tipus de funció o característica especial.

Freeware-2

Diferències amb altres tipus de Programari

Com ja hem esmentat, aquest tipus de programari és fàcil de confondre amb aquells que compten amb característiques similars; però, entrenant l'ull, serà molt senzill diferenciar un software gratuït d'un programari lliure, Com de la resta dels programari que comparteixen certes similituds amb aquests.

Però, perquè aquest procés resulti més senzill, aquí et deixarem un vídeo curt en el qual s'explica la diferència entre els software gratuït, els Shareware i als Crippleware ; esperem que aquest, en conjunt al que plantejat en aquest sentit, li siguin d'utilitat.